Taman za kampanju.Haris.ba wrote: ↑14/11/2025 17:16Proslo je vrijeme za to. Sada ce da ide postupak.svesuper25 wrote: ↑14/11/2025 17:12 Spengan njivin inspektor kluzo i sefica kabineta .
Ajmo njiva ostavka odmah,ajmo pokazi da si faca,odmah daj ostavku.pokazi sdf-u kako se daje ostavka ,bar iz moralnih razloga.
Podizanje optuznice ide do kraja godine zbog tuzilacke norme. I citavu izbornu 2026.ce se ovaj postupak razvlaciti.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#49801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Tvrtko II Kotromanić
#49802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma ne znam može li se to proletarijatom nazvati uopćeRejhana wrote: ↑14/11/2025 15:30Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑14/11/2025 14:55ma ne kazem da nece biti pokusaja![]()
ali dosta
sve u ime drzave, trpis, gutas, jedes govna, pristajes na neke kompromise i kulcina
trebali smo kao jevreji biti
da je bilo kod nas Simona Vizentala, Efraima Zurofa i slicnih ne bi se ovako izivljavali nad nama
i to samo za postratni period
za silna jebanja od strane iredentistickih paradrzavnih formacija u toku rata da ne govorim
plus direktna i indirektna jebanja od strane kurve evrope ne treba ni spominjati![]()
Ma ovdje se svako svakom saginje, a najviše se saginje proletarijat svome noblesu.
Što vise upoznajem ljudi iz raznih sfera i nivoa obrazovanja sve sam više ciničan
Mentalitet nam je za one stvari
Al nas autodusmanluk na jednu, a ove taslacine i krkacine drugih na drugu stranu
- Styling
#49803 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Premijer Federacije ne mora imati niti jedan glas. To je pozicija na koju se imenuje. Ista stvar je i sa državnim Domom naroda, gdje možeš biti imenovan bez da si uopšte bio kandidat na izborima.svesuper25 wrote: ↑14/11/2025 17:32 da nazalost ,oko 50% ne glasa,zato imamo premijera fbih sa 5.235 glasa
Mora se uvest novcano kaznjavanje svakog ko ne glasa.Nazalost vecina mladih ne glasa.Ali zato ovi stariji redovno izlaze na biralista.
- Tvrtko II Kotromanić
#49804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Usput
Tužilaštvo BiH je još jednom dokazalo da je kurčina i najveća rak rana ove države
Balije koje tamo sjede nek i dalje spavaju snom pravednika i kupe masne pare dok se saginju kajganicu i kojekakvim dilerima i narkosima
Čuj prebačen slucaj u okruzno tuzilastvo istocnog

Tužilaštvo BiH je još jednom dokazalo da je kurčina i najveća rak rana ove države
Balije koje tamo sjede nek i dalje spavaju snom pravednika i kupe masne pare dok se saginju kajganicu i kojekakvim dilerima i narkosima
Čuj prebačen slucaj u okruzno tuzilastvo istocnog
-
svesuper25
#49805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
tjesi seStyling wrote: ↑14/11/2025 19:51Premijer Federacije ne mora imati niti jedan glas. To je pozicija na koju se imenuje. Ista stvar je i sa državnim Domom naroda, gdje možeš biti imenovan bez da si uopšte bio kandidat na izborima.svesuper25 wrote: ↑14/11/2025 17:32 da nazalost ,oko 50% ne glasa,zato imamo premijera fbih sa 5.235 glasa
Mora se uvest novcano kaznjavanje svakog ko ne glasa.Nazalost vecina mladih ne glasa.Ali zato ovi stariji redovno izlaze na biralista.
-
svesuper25
#49806 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I de mi sad reci iskreno,jel po tebi njiva sposoban bit premijerStyling wrote: ↑14/11/2025 19:51Premijer Federacije ne mora imati niti jedan glas. To je pozicija na koju se imenuje. Ista stvar je i sa državnim Domom naroda, gdje možeš biti imenovan bez da si uopšte bio kandidat na izborima.svesuper25 wrote: ↑14/11/2025 17:32 da nazalost ,oko 50% ne glasa,zato imamo premijera fbih sa 5.235 glasa
- Skijaš
#49807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tihic je zajebao stvar svojim lizanjem s Dodikom a ostali su ga samo slijedili, do izbora kao patriote, nakon izbora ide "relaksacija odnosa", druzenja van institucija i podjele fotelja. A posto se sad blize izbori, vidim ponovo se ulazi u tu fazu zauzimanja patriotskog stava. "Ajde neka ...Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑14/11/2025 14:55ma ne kazem da nece biti pokusajaJoseMujica wrote: ↑14/11/2025 14:10ne bih rekao da je dosta biloTvrtko II Kotromanić wrote: ↑14/11/2025 13:49 Bosnjaci su jebani vise puta u zadnjih 30 i kusur godina
dosta je bilo![]()
![]()
ali dosta
sve u ime drzave, trpis, gutas, jedes govna, pristajes na neke kompromise i kulcina
-
svesuper25
#49808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bosnjaci su naivni,prvo su nasjeli na silajdzicevu da ce ukinut rs,i od tad dodik postade sve jaci i jaci,a taj isti silajdzic blokirao aprilski paket,nakon kojeg je pobjegao u Istanbul.Skijaš wrote: ↑14/11/2025 20:02Tihic je zajebao stvar svojim lizanjem s Dodikom a ostali su ga samo slijedili, do izbora kao patriote, nakon izbora ide "relaksacija odnosa", druzenja van institucija i podjele fotelja. A posto se sad blize izbori, vidim ponovo se ulazi u tu fazu zauzimanja patriotskog stava. "Ajde neka ...Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑14/11/2025 14:55ma ne kazem da nece biti pokusaja![]()
ali dosta
![]()
Onda opet bosnjaci prave drugu kardinalnu gresku.tako sto nekoliko puta glasaju za komsica.Te tako sve vise jacaju covica i hdz.Obraz senade obraz,i otad taj isti komsic ode u zagrljaj sa bakirom i sda.i stvori se sdf .
- Styling
#49809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Koliko vidim, jeste.svesuper25 wrote: ↑14/11/2025 19:59I de mi sad reci iskreno,jel po tebi njiva sposoban bit premijerStyling wrote: ↑14/11/2025 19:51Premijer Federacije ne mora imati niti jedan glas. To je pozicija na koju se imenuje. Ista stvar je i sa državnim Domom naroda, gdje možeš biti imenovan bez da si uopšte bio kandidat na izborima.svesuper25 wrote: ↑14/11/2025 17:32 da nazalost ,oko 50% ne glasa,zato imamo premijera fbih sa 5.235 glasa
Mora se uvest novcano kaznjavanje svakog ko ne glasa.Nazalost vecina mladih ne glasa.Ali zato ovi stariji redovno izlaze na biralista.![]()
-
svesuper25
#49810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa ovo samo bot moze recStyling wrote: ↑14/11/2025 20:14Koliko vidim, jeste.svesuper25 wrote: ↑14/11/2025 19:59I de mi sad reci iskreno,jel po tebi njiva sposoban bit premijer![]()
Jedino za sta je sposoban, da je preko 25 godina na drzavnim jaslama.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#49811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Predsjednik stranke koja predvodi vladajucu koaliciju treba da vodi vladu.
-
Nisamsdaali
#49812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Poštujem svakog ko preuzme poziciju premijera, pa i Nikšića i Novalića.
Svi znamo ko od bilo kakve iole odgovornije funkcije bježi ko djavo od krsta, a prvi je u redu da se rastaljuje
Svi znamo ko od bilo kakve iole odgovornije funkcije bježi ko djavo od krsta, a prvi je u redu da se rastaljuje
-
kakabanja213
#49813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hrabra izjava. Reci za covjeka koji je u svoj kabinet uvrstio Ramu Isaka da je sposoban je bas hrabro.Styling wrote: ↑14/11/2025 20:14Koliko vidim, jeste.svesuper25 wrote: ↑14/11/2025 19:59I de mi sad reci iskreno,jel po tebi njiva sposoban bit premijer![]()
-
svesuper25
#49814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma krasno je vodi,zato i jesmo tu gdje jesmo.Da je pametan,a nije,na to mjesto je trebao stavit strucnjaka koji zna posao._BataZiv_0809 wrote: ↑14/11/2025 20:22 Predsjednik stranke koja predvodi vladajucu koaliciju treba da vodi vladu.
Pa 2014 g je pokazao svoju nesposobnost.I sad je na tom istom putu .Koliko je pametan,ne zna ni poruke sakrit.Munja ga odra
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#49815 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne moze strucnjak nista napraviti ako nema politicku moc
-
svesuper25
#49816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ma koju to moc njiva ima
-
Dugarry
#49817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Slazem se za Tihica.Skijaš wrote: ↑14/11/2025 20:02Tihic je zajebao stvar svojim lizanjem s Dodikom a ostali su ga samo slijedili, do izbora kao patriote, nakon izbora ide "relaksacija odnosa", druzenja van institucija i podjele fotelja. A posto se sad blize izbori, vidim ponovo se ulazi u tu fazu zauzimanja patriotskog stava. "Ajde neka ...Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑14/11/2025 14:55ma ne kazem da nece biti pokusaja![]()
ali dosta
![]()
Mi moramo nauciti lekciju iz rata. 1992. i 1993. smo na sve nacine pokusavali izbjeci rat sa Hrvatima, pa smo im presutili cak i napad na Prozor u Oktobru 1992. kada su po ulicama ubijali prozorcane, silovali zene i protjerali bosnjacko stanovnistvo. Tad su spalili skoro cijeli grad.
Dok smo se mi prema njima odnosili na takav defanzivni nacin, oni su u tome vidjeli slabost i nisu imali nikakvog motiva da pregovaraju ili prave kompromise, da ne kazem dogovor. Kad smo im stali na crtu 1993. i pokazali da se necemo predati i da smo spremni na zrtvu, oni su sjeli za stol i potpisali Vasingtonski sporazum. Da im nismo odgovorili kako smo odgovorili, posebno u srednjoj Bosni, danas bi BiH vjerovatno nebi postojala.
Mi od Tihica pa nadalje vodimo tu politiku iz 1992. koja se svodi na izbjegavanja svake konfrotacije. U ovakvom okruzenju to ne ide...
-
HelaS
#49818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ljekar Ljubić, u mirovini, ne zna da put u 3. entitet u BiH vodi preko Anexa 2. Općeg okvirnog sporazuma iz Daytona, kojeg su potpisale tri strane, a tome svjedočile mnoge druge, međunarodne. Znači da treći entitet u BiH podrazumijeva izmjene Anexa 2. ovog Ugovora za što je potreban konsenzus sve tri strane potpisnice.
-
Lug
#49819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dugarry wrote: ↑14/11/2025 20:29Slazem se za Tihica.Skijaš wrote: ↑14/11/2025 20:02Tihic je zajebao stvar svojim lizanjem s Dodikom a ostali su ga samo slijedili, do izbora kao patriote, nakon izbora ide "relaksacija odnosa", druzenja van institucija i podjele fotelja. A posto se sad blize izbori, vidim ponovo se ulazi u tu fazu zauzimanja patriotskog stava. "Ajde neka ...Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑14/11/2025 14:55
ma ne kazem da nece biti pokusaja![]()
ali dosta
![]()
Mi moramo nauciti lekciju iz rata. 1992. i 1993. smo na sve nacine pokusavali izbjeci rat sa Hrvatima, pa smo im presutili cak i napad na Prozor u Oktobru 1992. kada su po ulicama ubijali prozorcane, silovali zene i protjerali bosnjacko stanovnistvo. Tad su spalili skoro cijeli grad.
Dok smo se mi prema njima odnosili na takav defanzivni nacin, oni su u tome vidjeli slabost i nisu imali nikakvog motiva da pregovaraju ili prave kompromise, da ne kazem dogovor. Kad smo im stali na crtu 1993. i pokazali da se necemo predati i da smo spremni na zrtvu, oni su sjeli za stol i potpisali Vasingtonski sporazum. Da im nismo odgovorili kako smo odgovorili, posebno u srednjoj Bosni, danas bi BiH vjerovatno nebi postojala.
Mi od Tihica pa nadalje vodimo tu politiku iz 1992. koja se svodi na izbjegavanja svake konfrotacije. U ovakvom okruzenju to ne ide...
- Rejhana
#49820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
MMM1977 wrote: ↑14/11/2025 16:44 Nije to netacno, Vehbije vole Airsoft pravo ali europejci ne treba da brinu jer će Vehbije prvo nas muslimane, koji nosimo normalnu dužinu hlača i popijemo pokoju pivu, prve skratiti za glavu. Eno onaj vođa Nusre, koji voli skratiti za glavu pripadnike drugih mezheba, šeta širom svijeta nakon što je odradio svoj posao.
Znam dosta momaka koji nisu vehabije, niti ikakvi radikali, sasvim su normalni ljudi, a koji odlaze na airsoft druženja. I na mnogim ovim airsoft druženjima učestvuju i klubovi iz RS-a, npr iz Bijeljine, Doboja, čak i iz Hrvatske, npr. iz Osijeka. Ne znam kakve veze imaju airsoft klubovi sa Nusrom, zaista nesuvislo poređenje. Ovo je jedan providan spin koji dolazi iz SOA kuhinje.
- drug_profi
#49821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovdej se redaju postovi brzinom koja se ne moze pratiti.
Htio sam reci nesto o nemogucoj drzavi.
Nemoguca je svaka u kojoj je nekom omoguceno do beskonacnosti i besmisla kociti procese i zakone.
Dakle mora postojati poluga za odapinjanje. Ako to neće biti OHR, onda predsjedništvo većinom glasova, predstavnički dom većinom glasova, ustavni sud ili sta ja znam...
Jer ce uvijek, ali uvijek i zauvijek, ovdje biti neko kome je interes da koci i obesmisljava drzavu.
Ovo nije drzava kao druge, u kojima svi zele bolje sebi i djeci.
Ovo je drzava koja sluzi komsijama i susjedima za izivljavanje i stalno je u blokadi.
Nemoguca je svaka u kojoj je nekom omoguceno do beskonacnosti i besmisla kociti procese i zakone.
Dakle mora postojati poluga za odapinjanje. Ako to neće biti OHR, onda predsjedništvo većinom glasova, predstavnički dom većinom glasova, ustavni sud ili sta ja znam...
Jer ce uvijek, ali uvijek i zauvijek, ovdje biti neko kome je interes da koci i obesmisljava drzavu.
Ovo je drzava koja sluzi komsijama i susjedima za izivljavanje i stalno je u blokadi.
-
svesuper25
#49822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nije ti komsija ili susjed kriv za Donju Dablanicu i dom penzionera u Tuzli. To prebacivanje krivice da su svi drugi krivi, a mi nismo ,je van svake pameti.Nisu komsije ili susjedi krivi sto nemas posten put od Sarajeva do Tuzle.I masa drugih problema .....drug_profi wrote: ↑14/11/2025 20:55 Ovdej se redaju postovi brzinom koja se ne moze pratiti.
- drug_profi
#49823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma ko prica o tome daj popusti sa tim. Sve namjerno okreces u demagogiju.svesuper25 wrote: ↑14/11/2025 21:02Nije ti komsija ili susjed kriv za Donju Dablanicu i dom penzionera u Tuzli. To prebacivanje krivice da su svi drugi krivi, a mi nismo ,je van svake pameti.Nisu komsije ili susjedi krivi sto nemas posten put od Sarajeva do Tuzle.I masa drugih problema .....drug_profi wrote: ↑14/11/2025 20:55 Ovdej se redaju postovi brzinom koja se ne moze pratiti.
Pricam o ustavu.
A za ovo sto pominjes imaju kantonalni mupovi i tuzilastva.
-
swanfilter
#49824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Budimo ljudi, Airsoftasima su niđe veze amblemi i gobleni na uniformama. A vec odavno sam upratio isticanje znakovlja i motiva koji mogu biti iskoristeni za nabijati na nos.
Al, Rvati su bas bijednici. Nije dzaba u narodu ona o Latinima nastala. Dok im desni podmladak pod maskama proganja Srbe, sto javnost uopsteno podrzava, iz pastete iskoci vijest o Bosnjacima kao airsoft prijetnji.
Dok se borbeni avioni kupuju, preko medija se podvaljuje prica o Bosnjacima kao prijetnji po sigurnost regiona. Sto prije ganjati clanstvo u NATO. Koliko zbog Srba, nista manje zbog Hrvata.
Al, Rvati su bas bijednici. Nije dzaba u narodu ona o Latinima nastala. Dok im desni podmladak pod maskama proganja Srbe, sto javnost uopsteno podrzava, iz pastete iskoci vijest o Bosnjacima kao airsoft prijetnji.
Dok se borbeni avioni kupuju, preko medija se podvaljuje prica o Bosnjacima kao prijetnji po sigurnost regiona. Sto prije ganjati clanstvo u NATO. Koliko zbog Srba, nista manje zbog Hrvata.
- drug_profi
#49825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Lagerovati bar 10.000 FPV dronova i imati bar 500 pilota. Za svaki slucaj.swanfilter wrote: ↑14/11/2025 21:24 Budimo ljudi, Airsoftasima su niđe veze amblemi i gobleni na uniformama. A vec odavno sam upratio isticanje znakovlja i motiva koji mogu biti iskoristeni za nabijati na nos.
A neka njima Rafala i kineskih Himarsa.