Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Kinaski

#49801 Re: Premijer liga BiH

Post by Kinaski »

satro grk
relativno84

#49802 Re: Premijer liga BiH

Post by relativno84 »

Papastadopulos wrote:идемо по титулу
وأنت تسير ليمارس الجنس
al-em

#49803 Re: Premijer liga BiH

Post by al-em »

ken čo
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#49804 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

http://sportsport.ba/bh_fudbal/bekic-du ... ore/243084

Nisu ludi...jedva se iscupali iz blata :lol: :lol: :lol:
Fuzzy Dunlop

#49805 Re: Premijer liga BiH

Post by Fuzzy Dunlop »

To je tako jer mi nismo platili vodu :o
ZonFon

#49806 Re: Premijer liga BiH

Post by ZonFon »

ultima_palabra

#49807 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

lendric wrote:Ko će odgovarati za minus u kasi Sarajeva od 4 miliona eura?
Saznat cemo na sljedecim danima komedije u Bijeljini.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#49808 Re: Premijer liga BiH

Post by mali_milojica »

Ovo sam cuo od jarana.
Navodno Arena skroz ispada,jer ih ima Telemach,eventualno jedna utakmica da bude na BHT1 ostale sve na BHTelecom
VPSA

#49809 Re: Premijer liga BiH

Post by VPSA »

Pa ako ce ovo znacit da ce sve tekme ici preko samo Moje TV plus jedna ona na BHT, onda je ovo u smislu transparentnosti i generalno medijske pokrivenosti lige jedan fin korak unazad.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#49810 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

VPSA wrote:Pa ako ce ovo znacit da ce sve tekme ici preko samo Moje TV plus jedna ona na BHT, onda je ovo u smislu transparentnosti i generalno medijske pokrivenosti lige jedan fin korak unazad.
Ovo je jedna OGROMAN korak unazad jer ce se fakticki PL BiH prenositi samo za one koji imaju Moja TV a to je cisti monopol. Taj monopol je obet kad se obrne krug placen nasim parama jer BH Telecom nije privatna nego drzavna firma. Prema tome ovo ce biti cisto sranje kao sto je i sve u nasoj zemlji.
AmiĐa_Idriz

#49811 Re: Premijer liga BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

Monopol je sve nazalost. Za svaku ligu je tako ne samo za nasu. I ovo malo raje sto je pratilo ligu ce rastjerati klosari.
mirza_15

#49812 Re: Premijer liga BiH

Post by mirza_15 »

[youtube][/youtube]
hrasno38 wrote:
VPSA wrote:Pa ako ce ovo znacit da ce sve tekme ici preko samo Moje TV plus jedna ona na BHT, onda je ovo u smislu transparentnosti i generalno medijske pokrivenosti lige jedan fin korak unazad.
Ovo je jedna OGROMAN korak unazad jer ce se fakticki PL BiH prenositi samo za one koji imaju Moja TV a to je cisti monopol. Taj monopol je obet kad se obrne krug placen nasim parama jer BH Telecom nije privatna nego drzavna firma. Prema tome ovo ce biti cisto sranje kao sto je i sve u nasoj zemlji.
Ponudice bh telecom telemachu da plati koju markicu ali za svakog korisnika kojeg ima kao sto tm nudi sk bh telecomu. Pa eto nek tm kupi i moci ce svi gledati :lol:
BlueBlood

#49813 Re: Premijer liga BiH

Post by BlueBlood »

ZonFon

#49814 Re: Premijer liga BiH

Post by ZonFon »

Potez da Moja TV preuzme sve prenose nije los, ako ce klubovi dobiti vise love, ako ce unaprijed za cijelu godinu odrediti tacan datum i satnica tekmi i ako ce se lova raspodijeliti prema plasmanu na kraju sezone. Inace nismo nista dobili.
BHF_Manijak

#49815 Re: Premijer liga BiH

Post by BHF_Manijak »

Ih sto ce se usreciti sa MojomTV i BHT-ovom produkcijom... :mrgreen: Al' ovdje se svakako odavno ne gleda kvalitet, vec "ima l' mene tu gdje" i ciji je ko, ko je s kim dobar i slicno...
Logovan

#49816 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Ma meni ovo skroz bezveze. :lol:
ZonFon

#49817 Re: Premijer liga BiH

Post by ZonFon »

BHF_Manijak wrote:Ih sto ce se usreciti sa MojomTV i BHT-ovom produkcijom... :mrgreen: Al' ovdje se svakako odavno ne gleda kvalitet, vec "ima l' mene tu gdje" i ciji je ko, ko je s kim dobar i slicno...
Ljubomorna konkurencija :mrgreen:
GandalfSivi

#49818 Re: Premijer liga BiH

Post by GandalfSivi »

Jebem ja njima mater. Ne bi bio problem da jedna TV stanica ima monopol, ali oni nisu ni tv stanica, nego jebeni internet provider. Sta sada, vise od pola drzave nece moci gledati utakmice? Hoce li barem omoguciti online stream, pa ako treba da se plati po utakmici, platit ce se...
MOSALJOZE

#49819 Re: Premijer liga BiH

Post by MOSALJOZE »

Oni su "samo" generalni sponzor lige,ništa više....
Grean

#49820 Re: Premijer liga BiH

Post by Grean »

lendric wrote:al telekom daje za tuku i dzumhura

patetika level 1337
E cuj patetika.

Prije bih ja rekao da je vasa prica klasicna bosnjcka, daj da sve funkcionise ali nemoj da ja dam marku iz dzepa, tj mozel' se kako jebat ali da ne udje.

A drage su ti stolice BHT na istoku. Gdje su Telemahove?

Ja kazem da je BH Telekom odron ali kao sto Osim rece oni su jedine budale koje su spremne spnzorisati ovu ligu. Znaci neka se ovi drugi prostru i bit ce utakmica i na Areni, Telemahu ili gdje vec. Kome se gleda platit ce.
tr_ba

#49821 Re: Premijer liga BiH

Post by tr_ba »

Grean wrote:
lendric wrote:al telekom daje za tuku i dzumhura

patetika level 1337
E cuj patetika.

Prije bih ja rekao da je vasa prica klasicna bosnjcka, daj da sve funkcionise ali nemoj da ja dam marku iz dzepa, tj mozel' se kako jebat ali da ne udje.

A drage su ti stolice BHT na istoku. Gdje su Telemahove?

Ja kazem da je BH Telekom odron ali kao sto Osim rece oni su jedine budale koje su spremne spnzorisati ovu ligu. Znaci neka se ovi drugi prostru i bit ce utakmica i na Areni, Telemahu ili gdje vec. Kome se gleda platit ce.
bravo majstore
Grean

#49822 Re: Premijer liga BiH

Post by Grean »

Najvaznije u ovom slucaju je da su sponzori bh Premijer lige.

Kome se gleda ima izbor, presaltati se na njih, platiti web TV ili na autobus pa na gostovanje.
avetinja

#49823 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Nikakav problem. Ljudi dali pare, postavili uslove. Sve je regularno i očekivano. To što Telemach ili Arena ne žele/nemaju da plate da bi prenosili određen broj/većinu utakmica je do njih. To što ne želim mijenjati operatera zbog Premije lige i kakvo mišljenje imam o BH Telecomu je moja stvar. Nikakva bošnjačka filozofija niti kmečanje. Uostalom, uvijek postoji opcija b (kafići, streamovi, neko od prijatelja ko ima Moju TV, odlazak na stadion).
Grean

#49824 Re: Premijer liga BiH

Post by Grean »

avetinja wrote:Nikakav problem. Ljudi dali pare, postavili uslove. Sve je regularno i očekivano. To što Telemach ili Arena ne žele/nemaju da plate da bi prenosili određen broj/većinu utakmica je do njih. To što ne želim mijenjati operatera zbog Premije lige i kakvo mišljenje imam o BH Telecomu je moja stvar. Nikakva bošnjačka filozofija niti kmečanje. Uostalom, uvijek postoji opcija b (kafići, streamovi, neko od prijatelja ko ima Moju TV, odlazak na stadion).
Upravo tako, niko ne spori da je usluga Telemaha bolja ali je cinjenica da ovi daju i spremni su dati vise od cega najvecu korist imaju timovi sa malim budzetom a time indirektno i ovi bogatiji jer liga ne ide u bankrot.

Te pare od Telecoma su bile preduslov da se klubovi natjeraju na ucesce u kadetskoj i juniorskoj premijer ligi. Za uzvrat ne naplacuju se usluge sudija, delegata sto je nekih 60 hiljada KM godisnje po informacijama iz Saveza.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#49825 Re: Premijer liga BiH

Post by mali_milojica »

Grean wrote:
avetinja wrote:Nikakav problem. Ljudi dali pare, postavili uslove. Sve je regularno i očekivano. To što Telemach ili Arena ne žele/nemaju da plate da bi prenosili određen broj/većinu utakmica je do njih. To što ne želim mijenjati operatera zbog Premije lige i kakvo mišljenje imam o BH Telecomu je moja stvar. Nikakva bošnjačka filozofija niti kmečanje. Uostalom, uvijek postoji opcija b (kafići, streamovi, neko od prijatelja ko ima Moju TV, odlazak na stadion).
Upravo tako, niko ne spori da je usluga Telemaha bolja ali je cinjenica da ovi daju i spremni su dati vise od cega najvecu korist imaju timovi sa malim budzetom a time indirektno i ovi bogatiji jer liga ne ide u bankrot.

Te pare od Telecoma su bile preduslov da se klubovi natjeraju na ucesce u kadetskoj i juniorskoj premijer ligi. Za uzvrat ne naplacuju se usluge sudija, delegata sto je nekih 60 hiljada KM godisnje po informacijama iz Saveza.
Kotizacija je oko 40k koje su klubovi oslobodjeni plus troskovi sudija i sluzbenih lica. To dodje oko 100k godisnje po klubu.
Locked