Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#49801 Re: Liverpool FC

Post by Gerro »

Naravno. Moramo igrati samo za gol vise. Nas napad je potentniji. Daleko
AmiĐa_Idriz

#49802 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Koliko nam leže na Anfieldu, tamo nam pak nikako ne leže. Nije se pobjedilo još od Pellegrinija i prvog Kloppovog izleta tamo. Štaviše, tad je Klopp tamo jedini put i pobjedio, i iduće sezone jedan bod odnio, i to je to. Od tada do danas nas dva puta rastavili na proste faktore i jednom tijesno pobjedili.

Doduše uzeli smo ih i u LP onda.
drug_profi

#49803 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Imamo 2 boda prednosti za sad pa i nije neka strahota zijaniti. Ja bih vise pazio na ove underdogse, tipa Evertona, Leedsa, Ville, Wolvesa...
Ako nista oni imaju vise vremena za rekuperaciju. Ne igraju evropu.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#49804 Re: Liverpool FC

Post by Gerro »

drug_profi wrote: 31/10/2020 20:44 Imamo 2 boda prednosti za sad pa i nije neka strahota zijaniti. Ja bih vise pazio na ove underdogse, tipa Evertona, Leedsa, Ville, Wolvesa...
Ako nista oni imaju vise vremena za rekuperaciju. Ne igraju evropu.
Pazio na sta? Ako jedna od te 4 ekipe uzme titulu bacit cu se sa 15 sprata.

Mi, City ili Tottenham
drug_profi

#49805 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Pazi sta obecavas.
Ako te Lester nije naucio da je svasta moguce u cudnim sezonama, ne znam sta ti jos treba.
A gdje ces cudnije sezone nego kad prva tri tima iz prethodne sezone, u tekucoj budu natrpani ko levati.
saint_mirad

#49806 Re: Liverpool FC

Post by saint_mirad »

Ma jah, ovi underdogs ce izdržati do januara max, zna se ko su ozbiljni kandidati za titulu.

Mene raduje da Liverpool pobeđuje i dalje kad ne igra dobro i kad tim nije kompletan. Šampionska odlika.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#49807 Re: Liverpool FC

Post by Gerro »

drug_profi wrote: 31/10/2020 20:50 Pazi sta obecavas.
Ako te Lester nije naucio da je svasta moguce u cudnim sezonama, ne znam sta ti jos treba.
A gdje ces cudnije sezone nego kad prva tri tima iz prethodne sezone, u tekucoj budu natrpani ko levati.
Tada nije bilo nijedne ekipe u rangu ovog Liverpoola.

Moguce da jedan od tih upadne u top 4 i to je to.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#49808 Re: Liverpool FC

Post by Gerro »

saint_mirad wrote: 31/10/2020 20:51 Ma jah, ovi underdogs ce izdržati do januara max, zna se ko su ozbiljni kandidati za titulu.

Mene raduje da Liverpool pobeđuje i dalje kad ne igra dobro i kad tim nije kompletan. Šampionska odlika.
Ma Liverpool vec 3 sezone pobjedjuje i kad igra jako lose. Sampionski sto kazes.
AmiĐa_Idriz

#49809 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Izgurati do januara, dovesti stopera koji će nas gurnuti do titule. Laporte effect, easy :D

Haos nam je idući mjesec, ako izađemo neokržnjeni iz njega biće vrh.
drug_profi

#49810 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Hajmo malo pružiti nogice i prstićima probajte dohvatiti zemlju....

Spuštanje ide u utorak pa u nedelju.

Ako sam žalosna sova, neka sam. Priznaću tek kad vidim 20 na zidu šampiona.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#49811 Re: Liverpool FC

Post by Gerro »

Slazem se, samo sto je moj mentalitet takav, ja ocekujem samo pobjede. Mozda i izgubimo ali titulu osvajamo.

Protiv Atalante bi odmorio bekove, Hendersona i mozda jos nekog. Mozemo i priustiti poraz tu ali jos jednu povredu ne
zomri

#49812 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Man of the Match, Nat Phillips
PL debut & second senior app for
@LFC

9 clearances (6 headed), most in match
6 times possession gained
2 Interceptions
1 chance created
96 touches
AmiĐa_Idriz

#49813 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Dobar je bio. 6 skokova je uzeo, i odma se osjetilo poboljšanje.

Kaže Sega brat Dortmund bi trampio nekog za Minamina.
Gandalf

#49814 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Znači ima hljeba u Natu, samo da ne šmrkne k'o imenjak mu nekada ranije. Jota je zlatna koka, isplaćuje svaki od ona 4 miliona što je klub platio za njega u ovoj polusezoni.

VAR i dalje najjači igrač bilo kojeg protivnika.
drug_profi

#49815 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Gerro wrote: 31/10/2020 21:10 Slazem se, samo sto je moj mentalitet takav, ja ocekujem samo pobjede. Mozda i izgubimo ali titulu osvajamo.

Protiv Atalante bi odmorio bekove, Hendersona i mozda jos nekog. Mozemo i priustiti poraz tu ali jos jednu povredu ne
Heh i ja sam optimista, ali onaj sa iskustvom.

Bodovi jesu bitni, ali je jos bitnije da nemamo dalje gubitke u rosteru.

Nego... vidim naslove "Nat van Dijk" :mrgreen:
Gandalf

#49816 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Klopa samo masakr u rosteru može natjerati i baš je to pravi izraz, natjerati, da isproba neke igrače. Neke druge gura po prvoj postavi a dokazano beskorisni, mlađariju je spreman do njihove 30. slati po posudbama. Podsjeća me pomalo na Mourihna, iskustvo pa makar i ono kiksersko ima prednost pred potencijalnim kvalitetom mlađeg igrača.

Na žalost moje sumnje u Alcanturinu su se pokazale tačne, on je Matipp na sredini terena, odigraće maximalno 10 utakmica ove sezone u svim takmičenjima.

Povredom a i prekomandom Faba se vidi koliko je vezni red nepopunjen, Keita, Kitamino su jednostavno prevare na kvadrat, Ox je tu negdje pri kraju svoje napaćene karijere, a Alkanturina je rođeni brat blizanac Oxa. Na kraju balade stara priča, na sredini se može ozbiljno računati samo na Kapitena, Ginia i Milnera, Jones bojim se da ipak nije kvalitet za ovakav klub.

Dakle Klopp može računati na tri veznjaka + na Faba kada se vrati, ostale "veznjake" Livči može na PIK-u mjenjati za zimske gume na golfu dvici a i od tog je veća korist nego od onoga što ovi donose klubu.

Dakle u nastavku sezone neophodna je veća minutaža za Jotu i Shaqirija, malo više povjerenja u mlade igrače pogotovo u ovako oštećenoj odbrani.

Hoću reći nije baš da je Joe Gomez postavio neke jebene standarde za nadmašit u igranju odbrane :lol:
zomri

#49817 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Thiago je imao povredu križnih ligamenata kao i Ox. Iluzorno je očekivati od njega da bude non stop fit, ali bi nam i njegovih 20 utakmica po sezoni žestoko pomoglo pogotovo za onaj novac koji smo platili za njega.

VVD je imao istu povredu, i iznimno rijetki su oni koji se iz nje vrate kao što su bili prije. Sigurnost i na njegovoj poziciji je iluzorno očekivati.Zaboravite na njega kakav je bio, pogotovo što je povredu dobio na pragu 30tih.
BHF_Manijak

#49818 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma bezze ste se usrali Boga mi, nije ni City u nekoj aman formi.
Pate se Boga mi i to dobro. Moglo bi se sta isceprkati.
Nije idealna situacija s igrackom kadrom, ali nije ni kod njih, nemaju spica jebo te.

VAR-u i debilima sudijama jebem sve zivo i nezivo usput.
AmiĐa_Idriz

#49819 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Liverpool are monitoring Ajax defender Perr Schuurs following his recent Champions League performance against them.

The Reds could make an offer for the 20-year-old in January in the midst of the centre-back crisis. [The Mirror]
The Dutchman previously had a trial at Anfield when he was only 17.

Although he impressed, it was thought it was better for his development to leave him in Holland. [The Mirror]
no_sekirli

#49820 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Uopce ne vidim fajde kupovanja igraca u najavi od 20 godina, kad takvih imaju vec u klubu. Ili kupi momka od 50+ miliona, ili brusi svoje dijamante do sjaja.
Sta sad ovaj iz Ajaxa od 20 godina je nesto bolji od momaka sta su sada u klubu? Cisto bacanje para i davanje sebu lazne nade.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#49821 Re: Liverpool FC

Post by Gerro »

Osveti nas Ralph :izet:
zomri

#49822 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Opet nas sveti filijala :izet:
East_side

#49823 Re: Liverpool FC

Post by East_side »

Liverpool trenutno igra na nekih 60% svog potencijala. Što zbog povreda, što zbog činjenice da se još uvijek podiže forma nekih igrača. Većina ih je ispod svog maksimuma a neki nisu dosegli ni svoj optimum.

I pored svega toga i one žestoke "pogibije" na Villa parku, prvo mjesto je tu i to samo dokazuje karakter ekipe.

Vremenom, dakle, može biti samo bolje. Nikako gore. Skupljaju se bodovi i bez neke ljepote i to je ono najvažnije. Kao svojevremeno Fergijev Man.Utd: Arsenal plijeni ljepotom, krasnim potezima i golovima a United skuplja bodove polako i sigurno i pred nosom im uzima titule.

Konzistentnost donosi titule a Liverpool to ima. Pa i da se zijani od Citya, nikakva katastrofa. City će ove sezone prosuti više bodova od Liverpoola. Gotovo sam siguran u to, već ih prosipa. Everton će ispuhati kad tad jer nemaju dovoljno kapaciteta, Chelsea će se tek srediti za sljedeću sezonu a među ostalim klubovima ne vidim neku strašnu i ozbiljnu konkurenciju. Ni u Arsenalu, ni Tottenhamu ni Unitedu. Samim tim i Liverpool ima mnogo više prostora za kiksanje nego recimo pretprošle sezone. Imali su prostora i u prošloj ali su poučeni ranijim iskustvima "puhali u jogurt" i nisu ništa prepuštali slučaju.

Jeste prerano za priču o tome ali vjerujem da će Liverpool odbraniti titulu. Mnogo neuvjerljivije u odnosu na prošlu sezonu ali kao da je to bitno.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#49824 Re: Liverpool FC

Post by Gerro »

East_side wrote: 01/11/2020 14:46 Liverpool trenutno igra na nekih 60% svog potencijala. Što zbog povreda, što zbog činjenice da se još uvijek podiže forma nekih igrača. Većina ih je ispod svog maksimuma a neki nisu dosegli ni svoj optimum.

I pored svega toga i one žestoke "pogibije" na Villa parku, prvo mjesto je tu i to samo dokazuje karakter ekipe.

Vremenom, dakle, može biti samo bolje. Nikako gore. Skupljaju se bodovi i bez neke ljepote i to je ono najvažnije. Kao svojevremeno Fergijev Man.Utd: Arsenal plijeni ljepotom, krasnim potezima i golovima a United skuplja bodove polako i sigurno i pred nosom im uzima titule.

Konzistentnost donosi titule a Liverpool to ima. Pa i da se zijani od Citya, nikakva katastrofa. City će ove sezone prosuti više bodova od Liverpoola. Gotovo sam siguran u to, već ih prosipa. Everton će ispuhati kad tad jer nemaju dovoljno kapaciteta, Chelsea će se tek srediti za sljedeću sezonu a među ostalim klubovima ne vidim neku strašnu i ozbiljnu konkurenciju. Ni u Arsenalu, ni Tottenhamu ni Unitedu. Samim tim i Liverpool ima mnogo više prostora za kiksanje nego recimo pretprošle sezone. Imali su prostora i u prošloj ali su poučeni ranijim iskustvima "puhali u jogurt" i nisu ništa prepuštali slučaju.

Jeste prerano za priču o tome ali vjerujem da će Liverpool odbraniti titulu. Mnogo neuvjerljivije u odnosu na prošlu sezonu ali kao da je to bitno.
:thumbup: :bih:
Gandalf

#49825 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Lično očekujem na kraju ove sezone jubilarnu 20. titulu i mislim da je to i sasvim realna mogućnost, uprkos povredi Virgila i VAR razbojništvima.

Kada ugledam na onom trofejnom zidu brojeve 20 i 7, mogu komotno i prestati pratiti fudbal, vidio sam sve što sam kao navijač godinama priželjkivao.

Očekujem da će se to ostvariti za vrijeme Kloppovog mandata.
Post Reply