SDP
-
putokaz1
#49777 Re: SDP
SDP planira blokirati Dom Naroda fbih
- svjezi_ustipak
#49778 Re: SDP
Nemaš šta pričati liku koji je odijeljen od stvarnosti i koji je prije četiri godine bio kandidat za forumskog šupka godine. Toliko je veličao i branio DF kao da je zaljubljen u Komšića a onda se naglo okrenuo priču. Btw, u vrijeme svog forumSkog DF aktivizma je u zvijezde ukivao DF ministricu zdravlja tvrdeći da je pitanju najobrazovaniji i najsposobniji ministar zdravstva ikad u KS, žena je anonimus i prosječni medicinski birokrata sa lakom specijalizacijom.A_A_AKCIJA wrote:Mislim da fakat nemaš pojma o čemu pričaš, jer da imaš, ne bi branio tog lika.It_is_a_Leclerc wrote:Dozvolite...TheProfessional wrote:
A svi smo svjedoci kako je to zavrsilo.
Nemoj sad da kazes "nije se on pitao za to", jer uspjeh je lako sebi pripisati al kad dodje do sranja svi peru ruke kako nije do njih. Uostalom ovaj mrtvi kapitalista, bezobzirni karijerist i oportunist ne bi trebao nikad biti ispred radnicke partije ministar. O tome se radi. Pitajte ljude koji su saradjivali sa Konzumom dok je ovaj dio direktor kako je bilo raditi sa njima tj sa njim...
Sto se Damira tice ima tu gomila nekih gluposti ali izmedju redova nazire se istina koju rijetko ko hoce da gleda. Sveukupno rukovodstvo kantonalnog SDPa u realnom sektoru nema skupa godinu dana radno staza (karikiram) i onda je normalno da neko ko radi onako malo za partiju ili u drzavnoj firmi (telecom ili elektroprivreda) to navodi kao referencu. Pa ti ljudi nemaju pojma kako je kad moras da radis i zaradis a ne plata zagarantovana radio ti ili ne radio. Pored toga cinjenica je da bilo koga novog, progresivnog, pametnog, nezavisnog covjeka vecina ovih starih gleda kao na konkurenciju, oponenta koji je tu da im uzme hljeb iz ruke.
Optužiti izvršnog direktora (jednog od nekoliko) u bh. ogranku Agrokora za njegov sunovrat je kao optužiti šefa smjene u nekadašnjem McDonaldsu u Tuzli za pad vrijednosti dionica McDonalds inc. To nema nikakvog smisla.
Adnan Šteta je dokazano obrazovan, iskusan i stručan menadžer. Čovjek koji zna "izbiti marku", investirati, pregovarati; koji ima kontakte u poslovnom svijetu, koji se razumije u procedure, zakone i pravilnike. Pustite vi to radničko samoupravljanje. Šta bi nam sad ministar saobraćaja trebao biti radnik iz asfaltne baze, jer je zaboga SDP radnička stranka?
Damir, kako već rekoh, lupa gluposti. Ljudi koji su predloženi za ministre možda nemaju impresivno radno iskustvo u realnom sektoru (a na primjeru npr. Adnana Štete vidimo da to nije tako), ali su ljudi koji su "odrasli u stranci", koji neće izdati, prodati se; koji će provoditi politiku partije na djelo. Daleko je bolje imati ministre političare nego tehnokrate. To je potvrđeno u cijelom svijetu.
Prvo, znaš li uopće ulogu izvršnog direktora? Koje je on odluke donosio i kakav su efekat imale na tržište BiH?
Drugo, znaš li ikoga da je radio sa Konzumom? Ako ne znaš, pronađi pa se raspitaj. Ukratko, užas. Najgora firma kojoj si mogao prodavati robu u BiH. Firma koja je najvećim dijelom odgovorna za totalnu krizu likvidnosti u državi, jer su sve dobavljače silili na kompenzacije.
Pored toga, u jednom periodu su radnike prisiljavali bonovima da topli obrok isključivo koriste u Konzumu, što je bio udar na platni promet države.
Ta firma nikada nije poštovala zakonske odredbe učešća domaćih proizvoda na policama. Pekari koji su isporučivali hljeb su morali čekati 180 dana za naplatu. Jesi li svjestan šta to znači za radnika u pekari? Da njegov gazda mora isoručiti 360 hljebova da naplati onaj jedan prije pola godine!!! Da mora kreditirati taj Konzum. I tako bezbroj firmi, koje su to morale da bi opstale, a sve jer je Konzum imao političku zaleđinu susjedne države.
U svemu ovome gore je učestvovao Šteta, kao najodgovorniji u toj firmi. U apsolutnom ponižavanju radnika koji su radili za njegovu i sve firme koje su radle sa Konzumom. I sad odjednom ljevičar, hahahahah.
Suština je da je SDP stranka starog kova, sa gomilom karijernih političara bez dodira sa realnosti koji žive na budžetu. Šteta je prebijeg iz firme koja propada, u stranku koja propada. Njima on vjerovatno djeluje kao genije, jer ni sami nemaju dodira sa radnicima, niti su ikada zarađivali plaću u realnom sektoru.
Ako već hoćeš da ga braniš, imaš samo jedan argument. Od dva sranja , oni su manje, ali jednako će završiti. Ako SDP ima budućnost, što je veliko pitanje, ona nije ni u rukama Nikšića, niti u rukama crvenih buržujčića. I jedni i drugi su zalutali u čitavu priču i molimo Boga da što prije izađu iz svega.
I dalje zna odabrati pogrešne ljude da ih veliča. Za koji mjesec će pljuvati po SDP, forumski analni alpinista.
Dabogda mu Šteta bio šef i od Štete mu dabogda plata išla, kad mu on valja.
- It_is_a_Leclerc
#49779 Re: SDP
Pošto vidim da vjerno pratite šta pišem i kada, možda biste trebali znati da sam kao i mnogi drugi razočarani birači ljevice podržavao DF jer sam ih smatrao boljim dijelom bh. ljevice.svjezi_ustipak wrote: Nemaš šta pričati liku koji je odijeljen od stvarnosti i koji je prije četiri godine bio kandidat za forumskog šupka godine. Toliko je veličao i branio DF kao da je zaljubljen u Komšića a onda se naglo okrenuo priču. Btw, u vrijeme svog forumSkog DF aktivizma je u zvijezde ukivao DF ministricu zdravlja tvrdeći da je pitanju najobrazovaniji i najsposobniji ministar zdravstva ikad u KS, žena je anonimus i prosječni medicinski birokrata sa lakom specijalizacijom.
I dalje zna odabrati pogrešne ljude da ih veliča. Za koji mjesec će pljuvati po SDP, forumski analni alpinista.
Ja sam samo jedan od 100.000 ljudi koji su glasali za njih 2014., pa uvidjevši o kakvim se ublehašima radi, 2018. se vratio SDP-u. Samo kompletni idioti nikad ne mijenjaju mišljenje i ne preispituju svoje odluke i izbore.
P.S. Kad je lagana specijalizacija, dajte je vi završite. Baš nam treba tih "birokrata".
- drug_profi
#49781 Re: SDP
Znate izreku: samo budala nikad ne mijenja misljenje.
-
jefff
#49782 Re: SDP
Da je Alija Sirotanovic toliko mjenjao misljenje.
- drug_profi
#49783 Re: SDP
Jedan drugi Alija je svaki dan mjenjao misljenje, oko podne negdje...
Promijeniti misljenje nakon 4 godine i nije neka senzacija, vec sasvim logican slijed razmisljanja.
Novi fakti, nove cinjenice, nova iskustva.... novo misljenje.
Promijeniti misljenje nakon 4 godine i nije neka senzacija, vec sasvim logican slijed razmisljanja.
Novi fakti, nove cinjenice, nova iskustva.... novo misljenje.
- svjezi_ustipak
#49784 Re: SDP
It_is_a_Leclerc wrote:Pošto vidim da vjerno pratite šta pišem i kada, možda biste trebali znati da sam kao i mnogi drugi razočarani birači ljevice podržavao DF jer sam ih smatrao boljim dijelom bh. ljevice.svjezi_ustipak wrote: Nemaš šta pričati liku koji je odijeljen od stvarnosti i koji je prije četiri godine bio kandidat za forumskog šupka godine. Toliko je veličao i branio DF kao da je zaljubljen u Komšića a onda se naglo okrenuo priču. Btw, u vrijeme svog forumSkog DF aktivizma je u zvijezde ukivao DF ministricu zdravlja tvrdeći da je pitanju najobrazovaniji i najsposobniji ministar zdravstva ikad u KS, žena je anonimus i prosječni medicinski birokrata sa lakom specijalizacijom.
Ja sam samo jedan od 100.000 ljudi koji su glasali za njih 2014., pa uvidjevši o kakvim se ublehašima radi, 2018. se vratio SDP-u. Samo kompletni idioti nikad ne mijenjaju mišljenje i ne preispituju svoje odluke i izbore.
P.S. Kad je lagana specijalizacija, dajte je vi završite. Baš nam treba tih "birokrata".
Završio sam puno tezu i puno dužu specijalizaciju nego tvoja DF miljenica.
Jedva čekam momenat kad budeš pljuvao po hercegovačkom prevarantu kojeg ukivas u zvijezde kao idealnog privrednika.
- It_is_a_Leclerc
#49785 Re: SDP
Uh-oh!svjezi_ustipak wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Pošto vidim da vjerno pratite šta pišem i kada, možda biste trebali znati da sam kao i mnogi drugi razočarani birači ljevice podržavao DF jer sam ih smatrao boljim dijelom bh. ljevice.svjezi_ustipak wrote: Nemaš šta pričati liku koji je odijeljen od stvarnosti i koji je prije četiri godine bio kandidat za forumskog šupka godine. Toliko je veličao i branio DF kao da je zaljubljen u Komšića a onda se naglo okrenuo priču. Btw, u vrijeme svog forumSkog DF aktivizma je u zvijezde ukivao DF ministricu zdravlja tvrdeći da je pitanju najobrazovaniji i najsposobniji ministar zdravstva ikad u KS, žena je anonimus i prosječni medicinski birokrata sa lakom specijalizacijom.
Završio sam puno tezu i puno dužu specijalizaciju nego tvoja DF miljenica.
Jedva čekam momenat kad budeš pljuvao po hercegovačkom prevarantu kojeg ukivas u zvijezde kao idealnog privrednika.
Malo hvaljenja, malo pljuvanja po "došljacima" i tek malo sveznadarstva.
-
addy_sa
#49786 Re: SDP
Ima li ljudi u SDP kojima nedostaje dr Lagumdzija? Ozbiljan sam.
- It_is_a_Leclerc
#49787 Re: SDP
Pa s ozbirom da je izgubio izbore sa skoro 250 000 glasova, upropastio valjda jedinu priliku kad je SDP mogao imati konkretnu vlast u ovoj državi, zadužio partiju, kadrovski je i politički osiromašio, i tek nakon debakla 2014. na izborima odlučio da mu je dosta - rekao bih da neaddy_sa wrote:Ima li ljudi u SDP kojima nedostaje dr Lagumdzija? Ozbiljan sam.
-
addy_sa
#49788 Re: SDP
sve napisano stoji, ali u sadasnjoj garnituri ne vidim ni L od Lidera.It_is_a_Leclerc wrote:Pa s ozbirom da je izgubio izbore sa skoro 250 000 glasova, upropastio valjda jedinu priliku kad je SDP mogao imati konkretnu vlast u ovoj državi, zadužio partiju, kadrovski je i politički osiromašio, i tek nakon debakla 2014. na izborima odlučio da mu je dosta - rekao bih da neaddy_sa wrote:Ima li ljudi u SDP kojima nedostaje dr Lagumdzija? Ozbiljan sam.
osim, ako, Cengic i Masic nisu lideri ( u nastanku )
-
Milenkov buraz
#49789 Re: SDP
Nije Lagumdžija bio toliko loš koliko je loša konkurencija.addy_sa wrote:Ima li ljudi u SDP kojima nedostaje dr Lagumdzija? Ozbiljan sam.
-
palermo
#49790 Re: SDP
Lagumdžija ne bi trebao nikome da ne nedostaje.
Ali profil čovjeka kao što je Lagumdžija, dakle pri tome mislim na obrazovanost, elokvenciju, liderske sposbnosti....to nedostaje, jer ovo što je sada u SDP_u na čelnim pozicijama, budimo objektivni, to su prevashodno partijske birokrate....
Ali profil čovjeka kao što je Lagumdžija, dakle pri tome mislim na obrazovanost, elokvenciju, liderske sposbnosti....to nedostaje, jer ovo što je sada u SDP_u na čelnim pozicijama, budimo objektivni, to su prevashodno partijske birokrate....
-
putokaz1
#49791 Re: SDP
Budući ministar vanjskih poslova nikom ne nedostajepalermo wrote:Lagumdžija ne bi trebao nikome da ne nedostaje.
Njegovo nedjelo u vidu N.N. još uvjek traje
- JThomas
#49793 Re: SDP
nedostaje bakiru da ima opoziciju po svojoj mjeri i sa sobom u talu.
-
criticos
#49794 Re: SDP
Danas sam ostao u nevjerici i razočarenju kada mi prijatelj iz SDP rekao da je ta stranka glasovala za Kolđin budžet u Novom Sarajevu. Da li tko zna da li je to istina?
-
SSemir
- Laertes
#49796 Re: SDP
Čudi me da nema putokaza sa informacijom da je i SDA glasala za Delićev budžet u Lukavcu.SSemir wrote:Sta je problem u tom budzet? Zato sto je Kolđin?criticos wrote:Danas sam ostao u nevjerici i razočarenju kada mi prijatelj iz SDP rekao da je ta stranka glasovala za Kolđin budžet u Novom Sarajevu. Da li tko zna da li je to istina?
-
putokaz1
#49797 Re: SDP
Čudi me da nema putokaza sa informacijom da je i SDA glasala za Delićev budžet u Lukavcu.[/quote]
vJERUJTE da sam zatečen

vJERUJTE da sam zatečen
- bunk
#49798 Re: SDP
Jel to sda i sdp priblizavaju stavove
i ko ce onda izvisit?
il ce svi zajedno zivjet dugo i sretno
i ko ce onda izvisit?
il ce svi zajedno zivjet dugo i sretno
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#49799 Re: SDP
Politika na lokalnim i višim nivoima su dvije različite stvari.
Misliti da će se svaka lokalna organizacija bilo koje stranke ponašati uniformno je naivno. Ljudi su, nisu borg.
Meni je to ok, pa i normalno, da se glasa za budzet načelnika iz protivničke stranke, u zamjenu za uglavljivanje u budžet nekih stavki koje gura ta stranka.
Nema puno ideologije i visoke politike na tom nivou. Uglavnom konkretne ljudske potrebe.
Misliti da će se svaka lokalna organizacija bilo koje stranke ponašati uniformno je naivno. Ljudi su, nisu borg.
Meni je to ok, pa i normalno, da se glasa za budzet načelnika iz protivničke stranke, u zamjenu za uglavljivanje u budžet nekih stavki koje gura ta stranka.
Nema puno ideologije i visoke politike na tom nivou. Uglavnom konkretne ljudske potrebe.
- bunk
#49800 Re: SDP
U normalnim drzavama je upravo kako si ti napisao.
Kod nas je pak sve povezano i ako netko u opcini podigne ruku za opce dobro ali na priejdlog suparnika odma gore u centrali se oglasi alarm i dolazi do sjece.Barem je tako do sad bilo.
p.s.
de nam rijesi ovo sa pop up ili screnshot ,zaista je iritantno..
Mislim ako mozes,kad otvaam na chromeu to se ne desava,samo na firefoxu.
Kod nas je pak sve povezano i ako netko u opcini podigne ruku za opce dobro ali na priejdlog suparnika odma gore u centrali se oglasi alarm i dolazi do sjece.Barem je tako do sad bilo.
p.s.
de nam rijesi ovo sa pop up ili screnshot ,zaista je iritantno..
Mislim ako mozes,kad otvaam na chromeu to se ne desava,samo na firefoxu.