Sto mislis naivan? Pa ako je ovo rekao, dobro mu je rekao.mO k3 wrote: Nemoj biti naivan moj tomo ...
Na stranu neke druge konotacije.
Sto mislis naivan? Pa ako je ovo rekao, dobro mu je rekao.mO k3 wrote: Nemoj biti naivan moj tomo ...
meni izgleda sve kao gluma...Tomahawk11 wrote:Sto mislis naivan? Pa ako je ovo rekao, dobro mu je rekao.mO k3 wrote: Nemoj biti naivan moj tomo ...
Ako i jeste....ne mijenja cinjenicno stanje.mO k3 wrote:meni izgleda sve kao gluma...Tomahawk11 wrote:Sto mislis naivan? Pa ako je ovo rekao, dobro mu je rekao.mO k3 wrote: Nemoj biti naivan moj tomo ...

ma to je rezrevni plan od 95-te. ako ikad dodje stani-pani srbija ce preuzeti kompletan javni dug na sebe, kroz obevznice ili kroz preplacene privatizacije poput telekoma.Alfons Kauders wrote:statixx wrote:Plan B:![]()
Pitao sam kako misle “preživjeti” strašne finansijske minuse koji dolaze, a Dodik je odgovorio da imaju rješenja, što su potvrdili i Željka i Đokić.
Rekao je da će Srbija kupiti obveznica RS u vrijednosti od 35 miliona evra odmah nakon tamošnjih izbora, a potom je optužio Savez za promjene da neće da stave na dnevni red regulisanje obaveza između Rusije i BiH. Riječ je o klirinškom dugu nekadašnjeg SSSR i bivše SFRJ, koji pripada BiH.
Dodik i Cvijanovićka tvrde da Savez za promjene to neće da stavi na dnevni red Savjeta ministara, jer trećina tog novca od ukupno 125,2 miliona dolara pripada RS.
http://slobodanvaskovic.blogspot.ba/
35 miliona?
Dobar pocetak, treba im jos stotinjak takvih dealova da se pocnu izvlacit.
I to ne obveznica, vec para na lijepe oci. Medjutim, Putin bas i nije u situaciji da RS pokloni koju milijardicu na lijepe oci.
bilo bi najpametnije od ovog krenutradostan dan wrote:predaćemo se Nijemcima
ništa nije zakazalo, sve je bilo po planu. jedino nije po planu što se klupko odmotava...statixx wrote:Sedam nivoa kontrole zakazalo, izmedju ostalih i Agencija za bankrastvo, a Dodo, pun samopouzdanja, izjavljuje u medijima da ima "potpuno povjerenje u rad Slavice Injac".
Naravno, ali sega mi kako se lik bori protiv cinjenice da je pljacku aminovala vlast.JThomas wrote:ništa nije zakazalo, sve je bilo po planu. jedino nije po planu što se klupko odmotava...statixx wrote:Sedam nivoa kontrole zakazalo, izmedju ostalih i Agencija za bankrastvo, a Dodo, pun samopouzdanja, izjavljuje u medijima da ima "potpuno povjerenje u rad Slavice Injac".
Duže vremena mislim da je RS u stvari metod za održavanje srpskog nacionalizma živim i nastavak unutarnjeg potkopavanja Srbije. Ti mi eto daješ još jedan razlog za to. Skup je taj nacionalizam, puno ulaganja, traje predugo, nikakav povrat na uloženo, a ne vidi se kraja ulaganju.vivaldi wrote:ma to je rezrevni plan od 95-te. ako ikad dodje stani-pani srbija ce preuzeti kompletan javni dug na sebe, kroz obevznice ili kroz preplacene privatizacije poput telekoma.Alfons Kauders wrote:statixx wrote:Plan B:![]()
Pitao sam kako misle “preživjeti” strašne finansijske minuse koji dolaze, a Dodik je odgovorio da imaju rješenja, što su potvrdili i Željka i Đokić.
Rekao je da će Srbija kupiti obveznica RS u vrijednosti od 35 miliona evra odmah nakon tamošnjih izbora, a potom je optužio Savez za promjene da neće da stave na dnevni red regulisanje obaveza između Rusije i BiH. Riječ je o klirinškom dugu nekadašnjeg SSSR i bivše SFRJ, koji pripada BiH.
Dodik i Cvijanovićka tvrde da Savez za promjene to neće da stavi na dnevni red Savjeta ministara, jer trećina tog novca od ukupno 125,2 miliona dolara pripada RS.
http://slobodanvaskovic.blogspot.ba/
35 miliona?
Dobar pocetak, treba im jos stotinjak takvih dealova da se pocnu izvlacit.
I to ne obveznica, vec para na lijepe oci. Medjutim, Putin bas i nije u situaciji da RS pokloni koju milijardicu na lijepe oci.
samo sto je sve to presipanje iz supljeg u praznog jer nema razvoja vec samo odrzavanje postojece agonije
Srbija još ima šta da proda ,dok RS nema.prog321 wrote:U Srbiji su plate manje nego u PC. Gorivo skuplje. Budžet deficit veći nego čitav budžet PC. I vise su zaduženi po glavi stanovnika nego ovi u manjem blentitetu.
Generalno u Srbiji ekonomija lošije stoji od ove u genocidnoj.
Mislim da će se prosječan pravi Srbin u Srbiji upitati zasto plaća prekodrinske dzabahljebaroše.
A možda i neće? Ko će ga znati koji film im igra u blentari ?
Slažem se, a sve skupa i ima logike. Srbija je rat 90ih startala u situaciji kad nikad bolje nije ekonomski stajala u usporedbi sa njenom prošlošću i sadašnjošću, tj. 1989 GDP Srbije je bio puno veći nego danas, i sigurno puno veći nego u historiji. Problemi inflacije i ostalo su se mogli riješiti na druge načine. Zaključak: suprotno zdravom razumu, ekonomski razvoj Srbije ne da ne smanjuje, nego povećava mogućnosti za rat. Rješenje: podržavati svaku vrstu nacionalizma i krađe kroz privatizacije i ostalo u Srbiji (to nije teško postići nigdje a kamoli u Srbijivivaldi wrote:pa pare su da se trose
Bit će tu još tura prebacivanja novca iz Srbije u RS, da se održi status quo, ali sve to ne spriječava migraciju srpske dijaspore iz BiH prema Beogradu, a nakon toga i dalje.prog321 wrote:U Srbiji su plate manje nego u PC. Gorivo skuplje. Budžet deficit veći nego čitav budžet PC. I vise su zaduženi po glavi stanovnika nego ovi u manjem blentitetu.
Generalno u Srbiji ekonomija lošije stoji od ove u genocidnoj.
Mislim da će se prosječan pravi Srbin u Srbiji upitati zasto plaća prekodrinske dzabahljebaroše.
A možda i neće? Ko će ga znati koji film im igra u blentari ?
Nacionalizam je tamo i poceo cvjetati kada je standard u Jugi bio odlican (sedamdesete, pocetak osamdesetih). Siromastvo nije imalo veze, cak bi se moglo reci da su ljudi izasli na ulice da skinu Slobu kada su bili na dnu.oakville wrote:Slažem se, a sve skupa i ima logike. Srbija je rat 90ih startala u situaciji kad nikad bolje nije ekonomski stajala u usporedbi sa njenom prošlošću i sadašnjošću, tj. 1989 GDP Srbije je bio puno veći nego danas, i sigurno puno veći nego u historiji. Problemi inflacije i ostalo su se mogli riješiti na druge načine. Zaključak: suprotno zdravom razumu, ekonomski razvoj Srbije ne da ne smanjuje, nego povećava mogućnosti za rat. Rješenje: podržavati svaku vrstu nacionalizma i krađe kroz privatizacije i ostalo u Srbiji (to nije teško postići nigdje a kamoli u Srbijivivaldi wrote:pa pare su da se trose), jer se time smanjuje mogućnost konflikta. Čak i da prihvatimo da to nije tačno, odnosno da povećanje siromaštva vodi rastu nacionalizma, nema nikakve razlike. Ako nacionalizam u Srbiji raste i u situacijama relativnog blagostanja i u situaciji siromaštva, onda je bolje organizovati siromaštvo, jer su šanse za konflikt iste, ali se pod pretpostavkom siromaštva smanjuje intenzitet konflikta. Srbija 90ih je imala kapaciteta da ratuje duži period. Današnja Srbija ima dovoljno novca da ratuje cirka mjesec dana, pod pretpostavkom da svi uključeni jedu samo paštete i to 2 puta dnevno. O RSu da ne pričamo
To je i naš Alija rek'oAlfons Kauders wrote:
Nacionalizam je tamo i poceo cvjetati kada je standard u Jugi bio odlican (sedamdesete, pocetak osamdesetih). Siromastvo nije imalo veze, cak bi se moglo reci da su ljudi izasli na ulice da skinu Slobu kada su bili na dnu.
Ali cak i da nije tako, vec da je obratno, da siromastvo vodi vecem nacionalizmu, tvoja teorija opet stoji. Bilo da su Svica ili Moldavija, nacionalizam cvjeta. Ako je vec tako, svakako je bolje za cijelu regiju da Srbija bude ekonomski slaba i nemocna za rat ili bilo sta drugo. Jednostavno je tako. Bolje je da se zabavljaju svojim problemima nego da opet krenu praviti probleme preko granice.