SDP
-
jefff
#49751 Re: SDP
Secerlema sa kadaifom.
Za Dodikovu ljubav: SDP, DF i Naša stranka se odrekli članstva u NATO-u.
http://saff.ba/za-dodikovu-ljubav-sdp-d ... -u-nato-u/
- GandalfSivi
#49752 Re: SDP
Aaaaa, vidi i saff napisa. Mislio sam da je Klix to na svoju ruku, sada vidim odakle fetva dolazi. Sve lijevi cetnici, misa im njihovog...jefff wrote:Secerlema sa kadaifom.
Jebo SDA sto glasa za Dodikove kadrove, jebo SDA sto je 30 godina u koaliciji sa ko god je najveci nacionalista at the time, jebo SDA sto od ‘93 prodaje drzavu za fotelje, jebo sve to, ovi lijevi su izdajnici!!!
Da li iko sa 2% mozga fakat misli da BH Blok ikada moze razmisljati o neulasku u NATO?
- It_is_a_Leclerc
#49753 Re: SDP
A zašto ste se sad iznervirali i uzbudili toliko?A_A_AKCIJA wrote:Čovječe, da je bio prodavač salame, to mu je trebala biti jedna od referenci u ljevičarskoj partiji. Kontaš li ti to, ili si i ti modni ljevičar? Ponosio bi se svojim uspjehom od radnika do menadžera. Ispade, svi u i oko SDP-a se zgražavaju nad radničkim porijeklom, a bivši doživotni predsjednik-bravar im glavni uzorIt_is_a_Leclerc wrote:
Međutim, meni je drago da evo i vi prihvatate činjenicu da Adnan Šteta nije "prodavac salame" kako to tvrdi vaš Damir Nikšić.![]()
![]()
![]()
A njegova odgovornost u propasti Konzuma u BiH je ogromna. Sve i da je provodio naredbe, zašto je to radio? Za novac, ja ću ti reći. Odvesti firmu namjerno u stečaj da bi zavalio dobavljače i ostao im dužan 40 miliona je direktna odgovornost izvršnog direktora. Tih 40 miliona je 40 miliona plaća u džepovima radnika ove države!
To bi ti sutra strijeljao civile i pravdao se naredbom odozgo? Nisam ja, majkemi, naćeralo me ozgo, ja to samo zbog plate i socijalnog... ništa lično.
Ja samo demantujem tvrdnje Damira Nikšića da je Adnan Šteta "prodavac salame" jer to nije nikad bio. Over and out.
-
A_A_AKCIJA
#49754 Re: SDP
Ako me pitaš za tajming, jeste loš. Ne bi se trebalo sada pričati o tome, jer šteti koaliciji i ako treba zauzeti stranu, onda sam na strani kontra Nikšića. Možda to nisam dovoljno jasno napisao prije.It_is_a_Leclerc wrote:A zašto ste se sad iznervirali i uzbudili toliko?A_A_AKCIJA wrote:Čovječe, da je bio prodavač salame, to mu je trebala biti jedna od referenci u ljevičarskoj partiji. Kontaš li ti to, ili si i ti modni ljevičar? Ponosio bi se svojim uspjehom od radnika do menadžera. Ispade, svi u i oko SDP-a se zgražavaju nad radničkim porijeklom, a bivši doživotni predsjednik-bravar im glavni uzorIt_is_a_Leclerc wrote:
Međutim, meni je drago da evo i vi prihvatate činjenicu da Adnan Šteta nije "prodavac salame" kako to tvrdi vaš Damir Nikšić.![]()
![]()
![]()
A njegova odgovornost u propasti Konzuma u BiH je ogromna. Sve i da je provodio naredbe, zašto je to radio? Za novac, ja ću ti reći. Odvesti firmu namjerno u stečaj da bi zavalio dobavljače i ostao im dužan 40 miliona je direktna odgovornost izvršnog direktora. Tih 40 miliona je 40 miliona plaća u džepovima radnika ove države!
To bi ti sutra strijeljao civile i pravdao se naredbom odozgo? Nisam ja, majkemi, naćeralo me ozgo, ja to samo zbog plate i socijalnog... ništa lično.
Ja samo demantujem tvrdnje Damira Nikšića da je Adnan Šteta "prodavac salame" jer to nije nikad bio. Over and out.
Ali sve ovo ostalo stoji i kad tad će isplivati, nažalost.
-
A_A_AKCIJA
#49755 Re: SDP
Ma sve ti je na mjestu, osim činjenice da se na tom sastanku niko nije izjašnjavao kao ljevičar.Banksy wrote:Izgleda da se Kifla i Šteta dobro poznaju?A_A_AKCIJA wrote:
Na sastanku premijera Konakovića i dopredsjednika Uprave „Agrokora“ Todorića: Najavljena nova kampanja „Konzuma“ i potpisivanje protokola o saradnji
http://vlada.ks.gov.ba/aktuelnosti/novo ... edsjednika
Susret predstavnika vlade desnog centra (blago rečeno), Konakovića i ultrakapitalista sa nacionalističkom podrškom, Todorića. Sve se uklapa.
U jednom od svojih postova na temu ljevice u BiH, pisao sam o Konzumu, raspadu i šansi da ljevica u momentu raspada ove firme u svoje članstvo uvede sve radnike koji će ostati bez posla i zauzme se za njih. Bila je to savršena prilika, koju niko u Hr i BiH od ljevice nije prepoznao. Konačno penal prilika da se retorika sa nacionalizma prebaci na ljevičarski teren. Umjesto da su oformili sindikat i ujedinili radnike, te ih predstavljali na onim silnim pregovorima povjerilaca Agrokora, sve lijeve stranke su prespavale taj momenat. Sada je jasno i zašto, obzirom ko je na čelu tih stranaka. Da su to uradili, SDP bi bio duplo jači nego danas, to garantujem.
I tako, umjesto da je SDP bogatiji za glasove i članstvo hiljada kasirki, magacionera, rezača salame i skladištara iz Konzuma, od Neuma do Prijedora, ovako imaju njihovog šefa i nekoga ko je za to sve kriv.
Obećavam, ne pišem više na ovu temu dok se vlada ne dokaže, jer sam svjestan da nije momenat.
-
statixx
#49756 Re: SDP
Ali nije kriza dosla od kcerki, koje su ovdje sasvim solidno poslovale, vec od majke koja se agresivnim preuzimanjima na trzistu kapitala pretjerano zaduzila i narusila bonitet. A direktorov zadatak nije da radi u korist dobavljaca i radnika nego drustva i njegovih dionicara. Tu ideologijama nema mjesta. Duznost je sistema da zastiti radnike.
- Leverage
#49757 Re: SDP
Jučer sam pisao o tome. Notorna podvala.BHCluster wrote: Staj ba ovo ljudi? Dali je ovo istina ili?
Leverage wrote:Na temu današnjeg piskaranja po SDA portalima.
Potpuno je jasno da Hakija Meholjić laže, naravno da mu niko nije prijetio na način kako to on prezentuje, pa tako ni Vojin Mijatović. Radi se o potpunoj zamjeni teza gdje Meholjić na perfidan način pokušava da se osveti Mijatoviću zbog činjenice da je potonji do kraja razotkrio Meholjićevu poltronsku politiku prema dojučerašnjoj SDA strukturi okupljenoj oko Hamdije Fejzića. Meholjić je, pokazalo se, klasična krtica u SDP-u koja radi za interese SDA i njihovih odmetnika, a za njegovog vođenja SDP-a u Srebrenici, može se reći da je SDP praktično nestao sa područja ove opštine. Podržavam inicijativu o izbacivanju Meholjića iz SDP-a i potpuni restart tamošnjeg opštinskog odbora.
Što se tiče zahtjeva udruženja "Majke SDA" koje čine Munira Lord, njen džip i još dvije-tri žene, smatram da ih treba dosljedno ignorisati. Ovo udruženje predstavlja radikalno političko krilo SDA i kao takvo nema nikakav osnov da se obraća SDP-u sa bilo kakvim zahtjevima. Svoje zahtjeve nek proslijede onima koji su im te zahtjeve ispunjavali i ranije - SDA-u.
- Better Man
#49758 Re: SDP
Koja laž rasističko - fašističkog portala u službi mafije iz SDA.jefff wrote:Secerlema sa kadaifom.
- Matzan
#49759 Re: SDP
SDP i radnicka klasa!A_A_AKCIJA wrote:Ma sve ti je na mjestu, osim činjenice da se na tom sastanku niko nije izjašnjavao kao ljevičar.Banksy wrote:Izgleda da se Kifla i Šteta dobro poznaju?A_A_AKCIJA wrote:
Na sastanku premijera Konakovića i dopredsjednika Uprave „Agrokora“ Todorića: Najavljena nova kampanja „Konzuma“ i potpisivanje protokola o saradnji
http://vlada.ks.gov.ba/aktuelnosti/novo ... edsjednika
Susret predstavnika vlade desnog centra (blago rečeno), Konakovića i ultrakapitalista sa nacionalističkom podrškom, Todorića. Sve se uklapa.
U jednom od svojih postova na temu ljevice u BiH, pisao sam o Konzumu, raspadu i šansi da ljevica u momentu raspada ove firme u svoje članstvo uvede sve radnike koji će ostati bez posla i zauzme se za njih. Bila je to savršena prilika, koju niko u Hr i BiH od ljevice nije prepoznao. Konačno penal prilika da se retorika sa nacionalizma prebaci na ljevičarski teren. Umjesto da su oformili sindikat i ujedinili radnike, te ih predstavljali na onim silnim pregovorima povjerilaca Agrokora, sve lijeve stranke su prespavale taj momenat. Sada je jasno i zašto, obzirom ko je na čelu tih stranaka. Da su to uradili, SDP bi bio duplo jači nego danas, to garantujem.
I tako, umjesto da je SDP bogatiji za glasove i članstvo hiljada kasirki, magacionera, rezača salame i skladištara iz Konzuma, od Neuma do Prijedora, ovako imaju njihovog šefa i nekoga ko je za to sve kriv.
Obećavam, ne pišem više na ovu temu dok se vlada ne dokaže, jer sam svjestan da nije momenat.
- GandalfSivi
#49760 Re: SDP
Ja cijeli dan kukam da je Klix prenio isto kao svoj text...Better Man wrote:Koja laž rasističko - fašističkog portala u službi mafije iz SDA.jefff wrote:Secerlema sa kadaifom.
- Matzan
#49761 Re: SDP
Treba ima reći da još probaju Ctrl + F i da potraže pojam "OTAN",jefff wrote:Secerlema sa kadaifom.
možda budu bolje sreće.
- It_is_a_Leclerc
#49762 Re: SDP
Ministri u novoj vladi USK ispred SDP-a:
- Vedran Prša, ministar financija, profesor na ekonomskom fakultetu i doktor ekonomskih nauka
- Sulejman Kulenović, ministar poljoprivrede, doktor veterinarske medicine
- Nermina Ćemalović, ministrica zdravstva, doktorica medicinskih nauka, primarijus
Javite Damiru Nikšiću. Da vidimo za koga će sad osmisliti neku idiotariju tipa "prodavac salama u Konzumu", pa je prodati naivnim forumašima.
- Vedran Prša, ministar financija, profesor na ekonomskom fakultetu i doktor ekonomskih nauka
- Nermina Ćemalović, ministrica zdravstva, doktorica medicinskih nauka, primarijus
Javite Damiru Nikšiću. Da vidimo za koga će sad osmisliti neku idiotariju tipa "prodavac salama u Konzumu", pa je prodati naivnim forumašima.
-
jefff
#49763 Re: SDP
Oni su mudro zaobisli temu o NATOu u svom programu i na taj nacin pokusavajucu se umiliti Dodiku a istovremeno ostavili odstupnicu da se brane od kriticara time sto nigdje nisu nista rekli protiv NATOa u tom programu.
- It_is_a_Leclerc
#49764 Re: SDP
jefff wrote:Oni su mudro zaobisli temu o NATOu u svom programu i na taj nacin pokusavajucu se umiliti Dodiku a istovremeno ostavili odstupnicu da se brane od kriticara time sto nigdje nisu nista rekli protiv NATOa u tom programu.
Kakva nervoza.
- Bosanski_kralj
#49765 Re: SDP
Vrlo kvalitetna imena.It_is_a_Leclerc wrote:Ministri u novoj vladi USK ispred SDP-a:
Svaka čast SDP-u USK na ovakvim kadrovima.
- Matzan
#49766 Re: SDP
It_is_a_Leclerc wrote:Ministri u novoj vladi USK ispred SDP-a:
Briga Todora za USK.
On se buni jer je izvisio u KS.
- ejjus
#49767 Re: SDP
It_is_a_Leclerc wrote:Ministri u novoj vladi USK ispred SDP-a:
Niksicu treba javiti da nije svaka stvar za video bloga. Ne znam kako misli da mu neko bilo sta unutar stranke povjeruje, kad ce 5 minuta poslije toga izaci i sve to otkriti na live streamu. Treba postojati transparentnost, ali ima i nesto sto se naziva politicka mudrost, pogotovo kad ti je glavi politicki protivnik SDA, hermeticki upakovana kriminalna skupina u kojoj 20 godina nista nije znacajno procurilo da mozes bilo koga strpat u zatvor, sto je za svaki respekt. Zamisli imati toliki nivo ucjene kroz toliko dug vremenski period nad toliko osoba da mozes tako nesto izvesti. To je genijalno, koliko god bilo nemoralno.
Niksic nije politicar nego je show. Znaci na istom je nivou kao starosjedioci na onim klupama, ali u kompletno drugoj kategoriji. Da nije proveo toliko vremena da bude protiv SDA, mozda bi imao dovoljno vremena za razvijanje politicke zrelosti i da makar dodje do realizacije da ne zivimo u politickom idealizmu evo vec nekih 500 godina.
-
jefff
#49768 Re: SDP
I sto ovu koaliciju stranci uopce ne podrzavaju? Anerikanci ne zele ni da vas vide.It_is_a_Leclerc wrote:jefff wrote:Oni su mudro zaobisli temu o NATOu u svom programu i na taj nacin pokusavajucu se umiliti Dodiku a istovremeno ostavili odstupnicu da se brane od kriticara time sto nigdje nisu nista rekli protiv NATOa u tom programu.![]()
Kakva nervoza.
-
invincible1921
#49769 Re: SDP
Joj jesi se ufatio damira...covjek je fino reko da prica o KSIt_is_a_Leclerc wrote:Ministri u novoj vladi USK ispred SDP-a:
- Leverage
#49770 Re: SDP
Vas podržavaju 23 godine, pa nismo dobili ni status kandidata. Ništa bolje od doslovno ništa niste mogli da isposlujete u toj podršci?
- It_is_a_Leclerc
#49771 Re: SDP
Veoma ste nervozni.jefff wrote:I sto ovu koaliciju stranci uopce ne podrzavaju? Anerikanci ne zele ni da vas vide.It_is_a_Leclerc wrote:jefff wrote:Oni su mudro zaobisli temu o NATOu u svom programu i na taj nacin pokusavajucu se umiliti Dodiku a istovremeno ostavili odstupnicu da se brane od kriticara time sto nigdje nisu nista rekli protiv NATOa u tom programu.![]()
Kakva nervoza.
Kao posljednja uličarka SDA se beskrajno jeftino podala Miloradu Dodiku. Izabrali mu četvrtog delegata, osigurali nam Milana Jolovića za ministra odbrane, a Zorana Tegeltiju za predsjedavajućeg VM, pripremili i još četiri godine blokada svega pa i NATO puta. U NSRS glasali za vladu, glasali za kćerku Radovana Karadžića, u USK podržavaju kćerku Fikreta Abdića. U Parlamentu FBiH bježite iz sale zajedno sa HDZ-om da vas ne bi skinuli iz fotelja.
I onda se nekome usuđujete, imate stida i srama držati lekcije iz patriotizma
Vaša "pružena ruka" ostaje u zraku. Neće vas niko. Bježe od vas k'o da ste okuženi. Sastaje se kuso i repato, svi sa svima samo da vas izbace iz vlasti, da vam oduzmu sve i da vas pošalju na robiju za sve što ste nam uradili od države.
Kome vi bolan pokušavate osporavati NATO put i patriotizam?!
- It_is_a_Leclerc
#49772 Re: SDP
Dobio si objašnjenje. To što nisi zadovoljan njime, druga je stvar.invincible1921 wrote:Joj jesi se ufatio damira...covjek je fino reko da prica o KSIt_is_a_Leclerc wrote:Ministri u novoj vladi USK ispred SDP-a:
Javite Damiru Nikšiću. Da vidimo za koga će sad osmisliti neku idiotariju tipa "prodavac salama u Konzumu", pa je prodati naivnim forumašima.![]()
i ja jos uvijek cekam onaj demant od juce al ga ti ne napisa
Lijepo ti rekoh. Kandidati SDP-a za ministre su solidni. Neki malo više, neki malo manje. Da je moglo bolje, moglo je.
Iz Damira Nikšića kao i dobrog dijela ovih "zabrinutih ljevičara" progovaraju lična frustracija i nezadovoljstvo, provincijska bahatost i nesposobnost.
-
jefff
#49773 Re: SDP
Ovo je tema o SDPu. Ako imas nesto reci ovim iz SDA otidji pa im reci. Vase frustracije sa SDA nije niko duzan da slusa na ovoj temi.Veoma ste nervozni.
Kao posljednja uličarka SDA se beskrajno jeftino podala Miloradu Dodiku. Izabrali mu četvrtog delegata, osigurali nam Milana Jolovića za ministra odbrane, a Zorana Tegeltiju za predsjedavajućeg VM, pripremili i još četiri godine blokada svega pa i NATO puta. U NSRS glasali za vladu, glasali za kćerku Radovana Karadžića, u USK podržavaju kćerku Fikreta Abdića. U Parlamentu FBiH bježite iz sale zajedno sa HDZ-om da vas ne bi skinuli iz fotelja.
I onda se nekome usuđujete, imate stida i srama držati lekcije iz patriotizma![]()
Vaša "pružena ruka" ostaje u zraku. Neće vas niko. Bježe od vas k'o da ste okuženi. Sastaje se kuso i repato, svi sa svima samo da vas izbace iz vlasti, da vam oduzmu sve i da vas pošalju na robiju za sve što ste nam uradili od države.
-
tutku
#49774 Re: SDP
Sad je Niksic problem jer opravdano a ne mahalski kritikuje poteze rukovodstva stranke. Pokazuje da nije stranacki cinovnicic i poltron kojem je politika primarno sredstvo za ostvarivanje licnih interesa. Ne znam ko su ljudi u USK, na osnovu napisanog cini se kao ozbiljan izbor i jednako na ovome treba odati priznanje SDP-u. Medjutim, to ne znaci da imenovanja u KS nisu katastrofalna i sramotna za stranku koja je nekada slovila za jednu od ako ne i kadrovski najsnazniju.ejjus wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Ministri u novoj vladi USK ispred SDP-a:
Niksicu treba javiti da nije svaka stvar za video bloga. Ne znam kako misli da mu neko bilo sta unutar stranke povjeruje, kad ce 5 minuta poslije toga izaci i sve to otkriti na live streamu. Treba postojati transparentnost, ali ima i nesto sto se naziva politicka mudrost, pogotovo kad ti je glavi politicki protivnik SDA, hermeticki upakovana kriminalna skupina u kojoj 20 godina nista nije znacajno procurilo da mozes bilo koga strpat u zatvor, sto je za svaki respekt. Zamisli imati toliki nivo ucjene kroz toliko dug vremenski period nad toliko osoba da mozes tako nesto izvesti. To je genijalno, koliko god bilo nemoralno.
Niksic nije politicar nego je show. Znaci na istom je nivou kao starosjedioci na onim klupama, ali u kompletno drugoj kategoriji. Da nije proveo toliko vremena da bude protiv SDA, mozda bi imao dovoljno vremena za razvijanje politicke zrelosti i da makar dodje do realizacije da ne zivimo u politickom idealizmu evo vec nekih 500 godina.
Politicka mudrost nema veze sa Damirovim streamovima i kritikama, kao sto ne smije biti ni opravdanje da treba sutiti na sramotne postupke SDP-a, jer je, toboze, protivnik SDA.
- It_is_a_Leclerc
#49775 Re: SDP
Ma ja to slučajno tako.jefff wrote:Ovo je tema o SDPu. Ako imas nesto reci ovim iz SDA otidji pa im reci. Vase frustracije sa SDA nije niko duzan da slusa na ovoj temi.Veoma ste nervozni.
I onda se nekome usuđujete, imate stida i srama držati lekcije iz patriotizma![]()
Slobodno možete ustati iz tog klečenja. Niko neće s vama, po cijenu opozicije.