Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
oakville

#49751 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by oakville »

radostan dan wrote:Boze sacuvaj...sta cu ja gledat kad ces ti vracat? Jos ti drugarski nudim lapo-lapo, da se ne preopteretis...
Ne mogu ti ja to, nisam kreditno sposoban, vidi ti to u boljem entitetu s finansijskim gigantima i magovima. S njima je uspjeh zagarantovan.
155_mm

#49752 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

AkHolic wrote:
Co0l wrote:Pa da,oni koji su izvrsili genocid i etnicki ocistili skoro cijeli entitet ne zele ugrozvati druge :-)
Pozivati se na genocid i pripisivati ga u krivnju građanima srpskog entiteta isto je đto i pozivati se na dahije i "prodaji vere za večeru".Dejtonski je ugovor nulta točka od koje starta BiH.
jedina nulta tacka je ona u trezorima UZP-a. a dejtonski sporazum samo jedan u nizu koji su bili i prosli. neki su vjerovali da je sporazum cvetkovic- macek neka nulta tacka.
radostan dan

#49753 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by radostan dan »

@ oakville, jesi li ovo ti napisao -
Nadat je se da će neko zaštiti poreske obveznika FBiH, koji imaju i dovoljno svojih problema, od daljeg plaćanja računa za dubioze i krađe predstavnika srpske dijaspore u BiH. Dosta više dotacija i transfera za RS preko BiH.
Mi smo propali ko mudo kroz gace.
Ti gledaj sta ces...nema more ove godine, i te stvari.

Kud ne uzeh onaj od 880...
155_mm

#49754 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

a ne tako davno. nema ni 8 godina ovako se pisalo po novinama i portalima:
Vlada RS spremna da otkupi dug BiH do 1992. godine

окт 03. 2008. 13:38 Objavljeno u FINANSIJE, NAJAVE DOGAĐAJA

BANJALUKA, Vlada Republike Srpske /RS/ odlučila je da pristupi proceduri otkupa duga BiH do 1992.godine, koji iznosi 436.500.000 KM, potvrdio je danas novinarima premijer RS Milorad Dodik.

„Naša je računica da bi otkupom čitavog duga BiH Vlada RS uštedjela više od 350 miliona KM u narednih 15 godina“, istakao je Dodik, dodajući da to ne zavisi samo od RS, već i od predstavnika Federacije BiH /FBiH/, nakon čega bi došlo do međusobnog poravnanja.

Dodik je rekao da će, u slučaju da se to ne desi, Vlada otkupiti dug koji ima RS, čime se neće izgubiti više od 180 miliona KM zbog današnje visine dolara i cijene dugova kakva jeste.

Premijer Srpske pozvao je vlasti u BiH da prihvate ovu ponudu Vlade RS i istakao da će na ovaj način biti povećan kreditni rejting.

On je naveo da je kada je riječ o spoljnom dugu RS danas po glavi stanovnika zadužena 580 evra i istakao da bi to otkupom duga BiH bilo bitno smanjeno, te da bi Srpska tako imala najmanju stopu zaduženosti po glavi stanovnika na području bivše Jugoslavije.

Dodik je rekao da prošlonedjeljni spoljni dug po glavi stanovnika Hrvatske iznosi 11.000 evra, što govori da bi ovakva finansijska i ekonomska odluka Vlade RS bila veoma korisna.

On je naglasio da će se Vlada RS pojaviti na slobodnom tržištu za otkup duga BiH
http://www.capital.ba/vlada-rs-spremna- ... 92-godine/
sta li ce se pisati za jos 8 godina to se ni pomisliti ne moze. ali jedno je sigurno da ce za 88 godina milorad dodik dobiti bistu u drzavnoj aleji velikana bosne odmah uz kralja tvrtka i bana kuilina na piramidi sunca u visokom.
radostan dan

#49755 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by radostan dan »

155_mm wrote:a ne tako davno. nema ni 8 godina ovako se pisalo po novinama i portalima:

BANJALUKA, Vlada Republike Srpske /RS/ odlučila je da pristupi proceduri otkupa duga BiH do 1992.godine, koji iznosi 436.500.000 KM, potvrdio je danas novinarima premijer RS Milorad Dodik.
sta li ce se pisati za jos 8 godina to se ni pomisliti ne moze. ali jedno je sigurno da ce za 88 godina milorad dodik dobiti bistu u drzavnoj aleji velikana bosne odmah uz kralja tvrtka i bana kuilina na piramidi sunca u visokom.
Sto ne moze...OAKVILLE vratio kredit R DANA, a155MM
VIVALDIJA.
Podnaslov - Radostan dan najavljuje podizanje bisti prvopomenutim, kao i nove licne investicije.
vivaldi

#49756 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vivaldi »

statixx wrote:
vivaldi wrote:
statixx wrote:Sve je to kratkorocno... :D

http://www.capital.ba/cvijanovic-uskoro ... sa-mmf-om/
ma nisam ni mislio na bilo kakvo rjesenje, vec iskljucivo na razlog proslog podbacaja i po prvi put neprodatih papira.

mislim da je sada jasno da je u pitanju bila ispunjena norma, a ne nedostatak povjerenja i sl o cemu se nagadjalo neki dan na forumu.
Ma sve stoji, ali banke su izlozene i prema FBiH, medjutim, rezlutati su puno povoljniji, na danasnjoj aukciji koeficijent pokrica je preko 4, a prosjecna kamata 0,18%. Bobar u likvidaciji, Banka srpske u privremenoj upravi, MMF pritisce da se pocisti bankarski sektor, EU trazi od MMF-a da se aranzman odgodi dok se ne ucine znacajni koraci u reformama na drzavnom nivou (transportna politika, energetika, IPA projekti itd.). Deficiti su oko 550 miliona RS i 400 miliona FBiH. Bice veselo... :D

http://www.seeinvestments.ba/index.php?lang=hr
ma ne znam sta da ti kazem...spasa ne vidim. eu, zapisi, mmf... sve se kao i uvijek svodi na presipanje iz supljeg u prazno. zivotarenje kao i do sada...
vivaldi

#49757 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vivaldi »

radostan dan wrote:Sto ne moze...OAKVILLE vratio kredit R DANA, a155MMVIVALDIJA.
radosni ne skontah kontekst u koji me dovodis?

sta god da je, ako trazis pare nedostupan sam trenutno :D
155_mm

#49758 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

radostan dan wrote:
155_mm wrote:a ne tako davno. nema ni 8 godina ovako se pisalo po novinama i portalima:

Sto ne moze...OAKVILLE vratio kredit R DANA, a155MM
VIVALDIJA.
Podnaslov - Radostan dan najavljuje podizanje bisti prvopomenutim, kao i nove licne investicije.
pa ne moze zbog toga jer niko nece vracati niciji kredit. ustvari krediti nece ni biti vraceni jer ih je nemoguce vratiti. pogotovo ove miloradove kredite jer se nema sta ni prodati vise. teoretski je bilo moguce prodati elektroprivredu i vratiti dugove ali kad slovenci uzmu TE ugljevik a hoce 100% a vjerovatno ni to nece biti dovoljno za onaj dug ovaj ostatak ne moze ni kamate pokriti.

ovi krediti ce se placati guzicom, nisi ni svjestan kave ce ustavne promjene biti moguce za godinu dvije. ukidanje one srpske banke sto premijer zeljko cvijanovic pominje da MMF zahtijeva je nista prema zahtijevima za godinu dvije.
radostan dan

#49759 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by radostan dan »

Ma @oakville se raskukao kako ce on na svojim nejakim plecima da placa zaduzenja i kredite er esa, sto kolektivne, sto individualne, pa ga tjesim da to nije tako strasno,par godina ce se opteretiti, al brzo ce to proci ... :D

Procitaj i prethodnu stranu, pa ces skontati...
kamen spoticanja

#49760 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kamen spoticanja »

radostan dan

#49761 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by radostan dan »

155_mm wrote: pa ne moze zbog toga jer niko nece vracati niciji kredit. ustvari krediti nece ni biti vraceni jer ih je nemoguce vratiti. pogotovo ove miloradove kredite jer se nema sta ni prodati vise. teoretski je bilo moguce prodati elektroprivredu i vratiti dugove ali kad slovenci uzmu TE ugljevik a hoce 100% a vjerovatno ni to nece biti dovoljno za onaj dug ovaj ostatak ne moze ni kamate pokriti.

ovi krediti ce se placati guzicom, nisi ni svjestan kave ce ustavne promjene biti moguce za godinu dvije. ukidanje one srpske banke sto premijer zeljko cvijanovic pominje da MMF zahtijeva je nista prema zahtijevima za godinu dvije.
Prodacemo elektroprivredu...ako to ne bude dovoljno, prodacemo komplet hidropotencijal.
Ako to ne pomogne, i šume cemo prodat.
Ako i to ne bude dovoljno, predacemo se Nijemcima.
krater

#49762 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by krater »

radostan dan wrote:
155_mm wrote: pa ne moze zbog toga jer niko nece vracati niciji kredit. ustvari krediti nece ni biti vraceni jer ih je nemoguce vratiti. pogotovo ove miloradove kredite jer se nema sta ni prodati vise. teoretski je bilo moguce prodati elektroprivredu i vratiti dugove ali kad slovenci uzmu TE ugljevik a hoce 100% a vjerovatno ni to nece biti dovoljno za onaj dug ovaj ostatak ne moze ni kamate pokriti.

Prodacemo elektroprivredu...ako to ne bude dovoljno, prodacemo komplet hidropotencijal.
Ako to ne pomogne, i šume cemo prodat.
Ako i to ne bude dovoljno, predacemo se Nijemcima.
:lol:
vivaldi

#49763 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vivaldi »

radostan dan wrote:
Ma @oakville se raskukao kako ce on na svojim nejakim plecima da placa zaduzenja i kredite er esa, sto kolektivne, sto individualne, pa ga tjesim da to nije tako strasno,par godina ce se opteretiti, al brzo ce to proci ... :D

Procitaj i prethodnu stranu, pa ces skontati...
aha..ma oakville je hm..malo ga pazljivije citaj..
mit12

#49764 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mit12 »

NARODE,kako je krenulo Federacija će morati pozajmljivati novac RS-u.Fadil Novalić(zvani janjetina) sve više nastupa u javnosti sa gospodinom Cvijanovićem.
mO k3

#49765 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

slobodan u njegovom drustvu??
daj bre....
ILVIIR

#49766 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ILVIIR »

cuj vaskovic i dodik na kafi..

oduvijek sam kontao da je vaskovic dodin cojk.. pa niko ga vise ne reklamira od njega..
skupljac_zeljeza

#49767 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by skupljac_zeljeza »

Dodik mi je rekao da mu dođem 60 hiljada maraka, jer me je dobio u 12 sudskih procesa, na šta sam odgovorio da meni nije ništa stiglo i da je to, vjerovatno, otišlo na Federalnu TV.
“Dobio sam i ja tebe tri puta”, rekao sam.

Dodik me je pitao da li ću doći na ćevape, kad napravi slavlje čim naplati te pare po sudskim presudama.

Pitao me je: “Kako bi bilo da se nađemo i sutra?”

Rekao sam da nije problem i da se možemo naći kad god hoće. Nakon čega smo konstatovali da svako ostaje na svojim pozicijama, koje su nepomirljive.

Nakon toga pozvao je konobara da plati. I ja sam se trznuo za džep.

“Nemoj ti, ja ću”, rekao je.

“Znaš da ja ukradem sto maraka dnevno”, bio je poprilično ciničan.

“Ukradeš ti i više“, odgovorio sam.
kamen spoticanja

#49768 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

ILVIIR wrote:
cuj vaskovic i dodik na kafi..

oduvijek sam kontao da je vaskovic dodin cojk.. pa niko ga vise ne reklamira od njega..
Tacnije dodik je zlatkov cojk...
quarterback

#49769 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by quarterback »

mO k3 wrote:
slobodan u njegovom drustvu??
daj bre....
:shock: :shock: :shock: :shock:
GeeTnT

#49770 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by GeeTnT »

Iako je svo vrijeme bila prisutna ekipa sa televizije na Vaskovicu sam prepoznao (po ocima) strah isti kao u onog jadnika kojeg je svojevremeno intervjuisao u Srebrenici. Dok su iza Dodika sjedili njegovi kerovi, Vaskovic je bio zasticen snimateljem @tv-a, jedino ostaje pitanje sta ce se desiti kada se kamere ugase..Za onog jadnika u Potocarima znamo, a za Vaskovica i njegovu familiju vidjecemo....na nekoj od tzv nezavisnoj tv iz eresa.
statixx

#49771 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by statixx »

Plan B: :D

Pitao sam kako misle “preživjeti” strašne finansijske minuse koji dolaze, a Dodik je odgovorio da imaju rješenja, što su potvrdili i Željka i Đokić.
Rekao je da će Srbija kupiti obveznica RS u vrijednosti od 35 miliona evra odmah nakon tamošnjih izbora, a potom je optužio Savez za promjene da neće da stave na dnevni red regulisanje obaveza između Rusije i BiH. Riječ je o klirinškom dugu nekadašnjeg SSSR i bivše SFRJ, koji pripada BiH.
Dodik i Cvijanovićka tvrde da Savez za promjene to neće da stavi na dnevni red Savjeta ministara, jer trećina tog novca od ukupno 125,2 miliona dolara pripada RS.

http://slobodanvaskovic.blogspot.ba/
kamen spoticanja

#49772 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

GeeTnT wrote:Iako je svo vrijeme bila prisutna ekipa sa televizije na Vaskovicu sam prepoznao (po ocima) strah isti kao u onog jadnika kojeg je svojevremeno intervjuisao u Srebrenici. Dok su iza Dodika sjedili njegovi kerovi, Vaskovic je bio zasticen snimateljem @tv-a, jedino ostaje pitanje sta ce se desiti kada se kamere ugase..Za onog jadnika u Potocarima znamo, a za Vaskovica i njegovu familiju vidjecemo....na nekoj od tzv nezavisnoj tv iz eresa.
Dobio je povisicu
Tomahawk11
Globalni moderator

#49773 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

skupljac_zeljeza wrote:

Dodik mi je rekao da mu dođem 60 hiljada maraka, jer me je dobio u 12 sudskih procesa, na šta sam odgovorio da meni nije ništa stiglo i da je to, vjerovatno, otišlo na Federalnu TV.

Dodik me je pitao da li ću doći na ćevape, kad napravi slavlje čim naplati te pare po sudskim presudama.

Rekao sam da nije problem i da se možemo naći kad god hoće. Nakon čega smo konstatovali da svako ostaje na svojim pozicijama, koje su nepomirljive.

Dobro mu je i rekao :mrgreen:
mO k3

#49774 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote:
skupljac_zeljeza wrote:

Dobro mu je i rekao :mrgreen:
Nemoj biti naivan moj tomo ...
Alfons Kauders

#49775 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Alfons Kauders »

statixx wrote:Plan B: :D

Pitao sam kako misle “preživjeti” strašne finansijske minuse koji dolaze, a Dodik je odgovorio da imaju rješenja, što su potvrdili i Željka i Đokić.
Rekao je da će Srbija kupiti obveznica RS u vrijednosti od 35 miliona evra odmah nakon tamošnjih izbora, a potom je optužio Savez za promjene da neće da stave na dnevni red regulisanje obaveza između Rusije i BiH. Riječ je o klirinškom dugu nekadašnjeg SSSR i bivše SFRJ, koji pripada BiH.
Dodik i Cvijanovićka tvrde da Savez za promjene to neće da stavi na dnevni red Savjeta ministara, jer trećina tog novca od ukupno 125,2 miliona dolara pripada RS.

http://slobodanvaskovic.blogspot.ba/

35 miliona?

Dobar pocetak, treba im jos stotinjak takvih dealova da se pocnu izvlacit.

I to ne obveznica, vec para na lijepe oci. Medjutim, Putin bas i nije u situaciji da RS pokloni koju milijardicu na lijepe oci.
Locked