English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- GandalfSivi
#49751 Re: English Premier League
Bit ce pravi dernek dogodine, minimalno pet ekipa ce se boriti za titulu…
- Better Man
#49753 Re: English Premier League
Da smo pobijedili Arsenala ili umjesto te pobjede, ova dva remija pobijedili, bili bi prvi favoriti za naslov. I ovako imaju šanse.
- vaučer
#49754 Re: English Premier League
Šansu imaju svakako jer su i City i Arsenal ljuljavi. Ne veliku, ali postoji.
-
zikamu
#49755 Re: English Premier League
Do kraja prvenstva ostalo jos 14 utakmica... Teoretski svaki tim moze osvojiti jos 42 boda... Dug je put ispred, ali cini se da je MU trenutno u najboljoj formi, tako, da ako potraju, sve je moguce! 
- Riddle
#49756 Re: English Premier League
Ona pauza od mjesec dana zbog Katara će doći na naplatu na kraju sezone i ne samo u Engleskoj. A što se United tiče, oni igraju 4 takmičenja i to je previše utakmica u tako kratkom roku. Bez obzira koliko su neki igrači koštali, nije to šampionski tim koji rutinski i s najmanje moguće potrošene snage dobija utakmice tako da ja očekujem neki teži pad. A s druge strane, možda je ovo jedna od onih sezona, nikad se ne zna. Ako nekako uspiju osvojiti titulu, Ten Hag treba sam sebi napisati novi ugovor.
- Better Man
#49757 Re: English Premier League
Ten Hag je najbolja stvar koja se mogla desiti Manchester Unitedu. Igraju 4 takmičenja i to stoji, ali jedno sunpriveli kraju, a to je Liga kup, gdje trebaju igrati finale. S ovakvom igrom šanse postoje. Najbolje je da sebi ne stvaraju pritisak i da igraju rasterečeno. Tada rezultat neće izostati.
-
nuki_cika
#49758 Re: English Premier League
Uzalud se nadate.Nema ništa od titule za United ove godine.Još uvijek tu postoji dosta oscilacija u igri da bi se nadali bilo čemu.
Najamiješniji su mi ovi "da smo pobjedili Palas, da smo izvukli bod od Arsenala".. bili bi prvi..
A da im nije priznat čist gol iz ofsajda protiv Cityja to ne spominju..
Spustite se malo na zemlju.Realan domet Uniteda ove sezone je to treće mjesto..
Najamiješniji su mi ovi "da smo pobjedili Palas, da smo izvukli bod od Arsenala".. bili bi prvi..
- Better Man
#49759 Re: English Premier League
United je sve utakmice u prvenstvu nakon SP-a pobijedio izuzev dva remija i jednog poraza i po tome su trenutno najbolji u Engleskoj. Ne trebaju razmišljati o tituli, već samo nastaviti ovako igrati i rezultat će doći.nuki_cika wrote: ↑20/02/2023 00:57 Uzalud se nadate.Nema ništa od titule za United ove godine.Još uvijek tu postoji dosta oscilacija u igri da bi se nadali bilo čemu.
- vaučer
#49760 Re: English Premier League
Slično kao i za Arsenal, za United je bitno da se uguraju u borbu i da ekipa skuplja iskustvo nošenja s tim pritiskom. Ne postaješ prvak odjednom. Osvajanje kupova također pomaže, sve su to elementi koji na duže staze dižu ekipu na potrebnu razinu da osvoje naslov. Sumnjam da će to biti ove godine, ali što bliže vrhu završe, bolje za njih dugoročno. Imaju Casemira kao lidera koji je vidio i osvojio sve - ali većina ih tek treba naučiti kako igrati finala ili clutch kola prvenstva.
- MarlboroGold
#49761 Re: English Premier League
Partey se vraća za sedam dana, a Jesus bi možda i mogao zaigrati koji minut bar za mlade do kraja februara sudeći po Arteti koji je i više nego zadvoljan brzinom njegovog oporavka.
Njih dvojica ako ozdrave do druge/treće sedmice marta i sve bude kako treba do kraja sezone mislim da će nam dati krila da idemo do kraja.
Utakmica protiv Aston Ville je pokazala da je mentalitet ipak drugačiji ove sezone u odnosu na prethodne. Takve utakmice smo gubili prethodnih sezona nakon pada. Ovi momci uvijek vjeruju i ne predaju se, a to je do Artete.
Njih dvojica ako ozdrave do druge/treće sedmice marta i sve bude kako treba do kraja sezone mislim da će nam dati krila da idemo do kraja.
Utakmica protiv Aston Ville je pokazala da je mentalitet ipak drugačiji ove sezone u odnosu na prethodne. Takve utakmice smo gubili prethodnih sezona nakon pada. Ovi momci uvijek vjeruju i ne predaju se, a to je do Artete.
-
IJQ
#49762 Re: English Premier League
Meni je žao bačenih bodova protiv Kristal Palasa i Lidsa, ne iz razloga borbe za titulu (koliko god ja želio to nije realno u ovoj sezoni), već što bi sa ta 4 dodatna boda, top 4 i Liga Šampiona manje više bila zagarantovana...
- luckylaka
#49763 Re: English Premier League
Pa druze sad svi zale zbog nekih bezze izgubljenih bodova Ali Tako to dodje kad podcijenis slabije I unapred upises bodove
-
Osmi Socrates
#49764 Re: English Premier League
Liga Prvaka je ionako skoro već zagarantirana Unitedu. I broj bodova i forma to potvrđuju. Eventualno se mogu umiješati u borbu za prvaka, ali to nije realno očekivati. Kako su počeli sezonu i više su postigli nego što je iko očekivao. Vjerovatno su platili cijenu zbog odugovlačenja sapunice sa Ronaldom. Rashford je drugi igrač otkad nema Ronalda. Kad se sve uzme u obzir, od nastavka lige nakon Svjetskog Prvenstva najbolji napadač na svijetu.
-
IJQ
#49765 Re: English Premier League
-
IJQ
#49766 Re: English Premier League
Iako isto mislim, vezano za LŠ ne volim trčati pred rudu. A što se tiče Rashforda, nemam riječi, drugi čovjek, samo neka nastaviOsmi Socrates wrote: ↑21/02/2023 12:55 Liga Prvaka je ionako skoro već zagarantirana Unitedu. I broj bodova i forma to potvrđuju. Eventualno se mogu umiješati u borbu za prvaka, ali to nije realno očekivati. Kako su počeli sezonu i više su postigli nego što je iko očekivao. Vjerovatno su platili cijenu zbog odugovlačenja sapunice sa Ronaldom. Rashford je drugi igrač otkad nema Ronalda. Kad se sve uzme u obzir, od nastavka lige nakon Svjetskog Prvenstva najbolji napadač na svijetu.
- Riddle
#49767 Re: English Premier League
Palace je ona banana na koju se okliznu mnogi klubovi tokom sezone. United je to trebao dobiti, ali takav je fudbal, nekad prosto stvari ne idu kako bi trebale. Iako mislim da su mogli izvući nešto protiv Arsenala, ipak je to bilo gostovanje lideru prvenstva, pa se i ne može baš puno prigovarati na taj rezultat. Ako već negdje moramo gledati, onda je to sami početak sezone. Opet, ovo je samo statistički, jer je vrlo moguće da su baš ta 2 poraza pokrenula lanac događaja koji je doveo sve u trenutnu situaciju. Slanje na klupu pojedinih igrača, situacija s Ronaldom... Rashford me sad podsjeća na Rooneya iz 2010. godine. Situacija je vrlo slična. Mislim da nema smisla prekopavati prošlost i nešto se kajati, već treba gledati naprijed.
- MarlboroGold
#49768 Re: English Premier League
Za Arsenal i United ne vrijedi prekopavati prošlost, jer niko nije ni očekivao da će biti u ovim pozicijama. Pogotovo za Arsenal. Sve je ovo super.
Mene iskreno raduje povratak i Uniteda i Arsenala na velika vrata, a vidjećemo hoće li to moći održati i u narednim sezonama. Temelji su već postavljeni u ten Hagu i Arteti.
Prekopavanjem se samo može baviti City ako ne uspiju osvojiti ligu, jer se od njih to očekivalo od samog početka i dolaskom Halaanda očekivali su još veću dominaciju.
Mene iskreno raduje povratak i Uniteda i Arsenala na velika vrata, a vidjećemo hoće li to moći održati i u narednim sezonama. Temelji su već postavljeni u ten Hagu i Arteti.
Prekopavanjem se samo može baviti City ako ne uspiju osvojiti ligu, jer se od njih to očekivalo od samog početka i dolaskom Halaanda očekivali su još veću dominaciju.
- Better Man
#49769 Re: English Premier League
Manchester je nakon izjednačenja trebao napasti Arsenala i sigurno bi ih dobili..Nisu trebali čuvati rezultat.Riddle wrote: ↑21/02/2023 13:01 Palace je ona banana na koju se okliznu mnogi klubovi tokom sezone. United je to trebao dobiti, ali takav je fudbal, nekad prosto stvari ne idu kako bi trebale. Iako mislim da su mogli izvući nešto protiv Arsenala, ipak je to bilo gostovanje lideru prvenstva, pa se i ne može baš puno prigovarati na taj rezultat. Ako već negdje moramo gledati, onda je to sami početak sezone. Opet, ovo je samo statistički, jer je vrlo moguće da su baš ta 2 poraza pokrenula lanac događaja koji je doveo sve u trenutnu situaciju. Slanje na klupu pojedinih igrača, situacija s Ronaldom... Rashford me sad podsjeća na Rooneya iz 2010. godine. Situacija je vrlo slična. Mislim da nema smisla prekopavati prošlost i nešto se kajati, već treba gledati naprijed.
-
Zoooka
#49770 Re: English Premier League
Joe Gomez. Kljucna razlika dva tima veceras
-
Zoooka
#49771 Re: English Premier League
Ova situacija sa Whiteom je dokaz da je VAR jedna od najboljih stvari izmisljenih 
- Riddle
#49772 Re: English Premier League
Nikad se ovo ne bi vidjelo bez VARa. Znači ovaj White je doktorirao kako biti šupak u igri. 
- Student_u_Ostavci
#49773 Re: English Premier League
Šteta za golčinu Trosarda ali faul je čist. Veoma glup potez Whitea, ne bi Ward svakako mogao da uhvati loptu
- MarlboroGold
#49774 Re: English Premier League
Apsolutna dominacija, ali ako ne zabijemo još jedan mogli bi nam zabiti iz neke kontre i piši propalo
- Student_u_Ostavci
#49775 Re: English Premier League
Ne može ga Lester dati da se igra 3 dana