Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
direstraits0078

#4976 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by direstraits0078 »

Bakir1 wrote:Da samo znas koliko daleko sezu moje spoznaje o meni samom :lol:
Koliko je gorivo ovih dana u njemackoj :D
Sutra odem da vidim. Ako budem uspio ista da vidim osim nove kolekcije cizama jesen/zima 2015/2016. :D Javim se s izvjestajem sta me je nerviralo po autobahnu. Ali zato ima da osveta bude slatka onaj vikend u frankfurtu na maaaaaaaaaaajni. :lol:
madner

#4977 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by madner »

Mene kod Frankfurta nerviraju najvise oni gadovi sto mi uzmu 4. i 5. traku. :D
direstraits0078

#4978 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

madner wrote:Mene kod Frankfurta nerviraju najvise oni gadovi sto mi uzmu 4. i 5. traku. :D
A ja ih samo mjerkam iz prve trake na desnoj strani. :oops:
Bakir1

#4979 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Nemoj samo plaho da se nervirate nije dobro to :mrgreen:
madner

#4980 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by madner »

Vozis ko covjek 230 i onda ti blica fasista.
Nije da on ne vozi brze, ali to boli. :D
direstraits0078

#4981 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Bakir1 wrote:Nemoj samo plaho da se nervirate nije dobro to :mrgreen:
Gdje bih se nervirao, jos i ja da se nerviram, pa ima ih dovoljno na temi sto se nerviraju. :D
tempuser

#4982 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

dgL_ wrote:
tempuser wrote:
dgL_ wrote:
ma mozes vozit jos 20, nisi upravu :D kraj price ;)
Bitno je da je savremeni davitelj saobracaja upravu! :run:

jel zelis da ti snimim kamerom to tvoje rasterecavanje na svakoj drugoj raskrsnici u Sarajevu ??? Da ti dokazem da palamudis bezveze i da to koliko ti vozis i sta radis nema veze sa tim da ne znas da se semafori na Marijin dvoru prolaze u normalnim uslovima funkcionisanja istih... :)
Kad vec insistiraj snimi, ali nemoj za*ebat i hvataj zeleni val na Mdvoru, snimi i brzinomjer da to normalno prolazenenje ne bude u stilu iskusnih "sofera" nove generacije, prvo ga zaleti cijelih 13,5 km/h a onda ga pusti na leru da uhvati zeleno.
dgL_

#4983 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

tempuser wrote: Kad vec insistiraj snimi, ali nemoj za*ebat i hvataj zeleni val na Mdvoru, snimi i brzinomjer da to normalno prolazenenje ne bude u stilu iskusnih "sofera" nove generacije, prvo ga zaleti cijelih 13,5 km/h a onda ga pusti na leru da uhvati zeleno.
cuj nemoj zajebat... kako cu te zajebat sve ces vidjeti...

u ponedeljak akoBog da kad krenem sa Otoke poslije posla navecer nekad oko 8 h cu snimiti kompletnu voznju do vijecnice bez da cu igdje stati... kada kazem stati mislim na kretanje sa nule u prvoj brzini... btw. od Ch. vile (kod EP pumpe)jer onde moras stati jer se ukljucujem na otoci iz sporedne ulice...

Pa stvarno ne znam ko je lud... prodjem sedmicno 5 ili 6 puta tuda i valjda znam da li stanem na M. Dvoru ili ne...
M@RKO

#4984 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by M@RKO »

dgL_ wrote:
tempuser wrote: Kad vec insistiraj snimi, ali nemoj za*ebat i hvataj zeleni val na Mdvoru, snimi i brzinomjer da to normalno prolazenenje ne bude u stilu iskusnih "sofera" nove generacije, prvo ga zaleti cijelih 13,5 km/h a onda ga pusti na leru da uhvati zeleno.

u ponedeljak akoBog da kad krenem sa Otoke poslije posla navecer nekad oko 8 h cu snimiti kompletnu voznju do vijecnice bez da cu igdje stati... kada kazem stati mislim na kretanje sa nule u prvoj brzini... btw. od Ch. vile (kod EP pumpe)jer onde moras stati jer se ukljucujem na otoci iz sporedne ulice...

Pa stvarno ne znam ko je lud... prodjem sedmicno 5 ili 6 puta tuda i valjda znam da li stanem na M. Dvoru ili ne...
Potvrdujem, svaki dan vise puta idem isto sa Otoke, kod EP pumpe doceka crveno i nakon tog semafora zeleni val sve do grada.
dgL_

#4985 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

M@RKO wrote:
dgL_ wrote:

Potvrdujem, svaki dan vise puta idem isto sa Otoke, kod EP pumpe doceka crveno i nakon tog semafora zeleni val sve do grada.
ma svi su oni druze pametni.. glume nesto ovde... sprdaju se... al svakome ne obraz :) znam sta i kako je... eto potvrdio si i ti.. al nisam jos ludtoliko davjerujem nekome sto mi napise a da ne vjerujem samom sebi ... zivio
tempuser

#4986 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Ceka se snimak da se vidi brzinomjer, da slucajno ne bude gamizanja po cesti, razvlacenja i voznje na leru od 1/2 razdaljine izmedju 2 semafora i ostalih folova dok se ne upali zeleno svjetlo, pa cemo nastaviti...
M@RKO

#4987 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by M@RKO »

Imam ja snimak C.Vila - Bascarsija - C.Vila, sve zelena svjetla, normalna brzina 50 60 km/h, ali nema potrebe da ja nekom nesto dokazujem.
dgL_

#4988 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

tempuser wrote:Ceka se snimak da se vidi brzinomjer, da slucajno ne bude gamizanja po cesti, razvlacenja i voznje na leru od 1/2 razdaljine izmedju 2 semafora i ostalih folova dok se ne upali zeleno svjetlo, pa cemo nastaviti...

ti si covjece bas uporan i nedokazan ko mazga... evo jos jedan momak ti se javio i rekao da je nesto MOGUCE... i da isto to i on uspjeva... koliko treba ljudi da kaze da biti reko "OK, pogrijesio sam... moguce je..."

ako razmislis malo bolje nemam gdje voziti na leru ili usporavati da bi mi semafor otvorio... apsolutno svaki otvara najnormalnije pri brzini 40-70 km/h. Logicnije bi bilo da si napisao da ne prelazim dozvoljenu brzinu 70 km/h nego da ne "gmizem" po cesti... cucemo se jos u ponedeljak ako Bog da ;)
tempuser

#4989 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Majstore, ne smaraj, vidis da te vec pamte sa teme o bravama, nego snimak pa nastavljamo. Zeleni val je kalibriran za brzinu 60 km/h, 40 km/h za putnicki auto bez guzve je gamizanje po cesti...
direstraits0078

#4990 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

dgL_ wrote:
tempuser wrote:Ceka se snimak da se vidi brzinomjer, da slucajno ne bude gamizanja po cesti, razvlacenja i voznje na leru od 1/2 razdaljine izmedju 2 semafora i ostalih folova dok se ne upali zeleno svjetlo, pa cemo nastaviti...

ti si covjece bas uporan i nedokazan ko mazga... evo jos jedan momak ti se javio i rekao da je nesto MOGUCE... i da isto to i on uspjeva... koliko treba ljudi da kaze da biti reko "OK, pogrijesio sam... moguce je..."

ako razmislis malo bolje nemam gdje voziti na leru ili usporavati da bi mi semafor otvorio... apsolutno svaki otvara najnormalnije pri brzini 40-70 km/h. Logicnije bi bilo da si napisao da ne prelazim dozvoljenu brzinu 70 km/h nego da ne "gmizem" po cesti... cucemo se jos u ponedeljak ako Bog da ;)
Kad promijeniše maksimalnu dozvoljenu brzinu na 70 km/h? To mi je promaklo. :-D

Doduše, davno se i polagalo, možda za par godina bude i 130 preporučena oko Vijećnice.
JThomas

#4991 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JThomas »

zeleni val bi trebao biti kalibriran za 60 km/h. ali ko u sarajevu u špici ide na posao i sa posla jasno mu je da se sa semaforima najblaže rečeno zajebavaju i da iz dana u dan drukčije funkcionišu.
tempuser

#4992 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Zajebavaju se jer je za to zaduzena privatna firma, a grad odnosno kanton boli dupe!
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#4993 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

Ja maloprije prođoh od Pofalića do Skenderije, sve kroz zeleni val. Normalna brzina, nije konstantno 60 km/h, ali nije ni 14.7 km/h. Nisam spuštao nigdje ispod 40 km/h, a i to samo u Hiseti gdje je koncentracija saobraćaja najveća...
Ned071

#4994 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ned071 »

Kad ste vec kod vala.... Prazne trake ispred mene. Idem sporije cekajucu da se upali zeleno. Lik me predje i prestroji se pred mene. I onda moras kocit... Zasto to ljudi rade nije mi nikad bilo jasno...
Romeo 80

#4995 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

Ned071 wrote:Kad ste vec kod vala.... Prazne trake ispred mene. Idem sporije cekajucu da se upali zeleno. Lik me predje i prestroji se pred mene. I onda moras kocit... Zasto to ljudi rade nije mi nikad bilo jasno...
Pa bore se za pole position jebo ga ti! :D :-D
Ned071

#4996 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ned071 »

Pa imaju dvije bog ih ne ubio :mrgreen:
Romeo 80

#4997 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

To ti je otprilike isti mentalni sklop kao kod onih što na otvorenoj cesti pod svaku cijenu moraju da te preteknu i onda kad dođu ispred voze sporije od tebe.

Frustracije :wink:
dgL_

#4998 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

direstraits0078 wrote:
dgL_ wrote:

Kad promijeniše maksimalnu dozvoljenu brzinu na 70 km/h? To mi je promaklo. :-D

Doduše, davno se i polagalo, možda za par godina bude i 130 preporučena oko Vijećnice.

a imal koja kamera da te slika u gradu na 70 i manje ? Cak i 71 se tolerise kad te uslika.. ne posalju kaznu...

ne kontam covjece zasto pricas gluposti neke i glumis nesto ? Nisi mi jasan sekunde zivota mi :D

btw.

svaka cast pojedincima na ovom forumu, ali velika vecina vas ovde su toliko tvrdgolavi da je to strasno...

40 km/h u gradu je tebi "šaša" za putnicko auto ?? Pa pasa uvidjas i ti da je ono sto sam tvrdio vise nego moguce.. i da o tvom rasterecavanju raskrsnica nema potrebe trositi rijeci... pa sad se vadis nesto... lupas gluposti kako je 40 km/h malo kako je ovo puno kako ovo kako ono... ja sam ti rekao proci cu sve bez stajanja igdje i da ne smanjim brzinu ispod 40 km/h tebi je to peglanje za putnicko auto ?? Pa nemam rijeci...

eto jos jedan momak vam se javio i rekao da je prosao sve.. sta i on laze ? Trebal i on snimak napravit ??

Svaka vam cast svima... skidam vam kapu :D Pogotovo ovim sto przivaju na nekakve teme kofol nesto... prejadno... al na obraz, odnosno nick na forumu svakome :) tako to ide...
tempuser

#4999 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Ned071 wrote:Kad ste vec kod vala.... Prazne trake ispred mene. Idem sporije cekajucu da se upali zeleno. Lik me predje i prestroji se pred mene. I onda moras kocit... Zasto to ljudi rade nije mi nikad bilo jasno...
Malo soferskog pasjaluka jer NHF ni to sto ti radis nije bas za pohvalu! Necemo se lagat', nisi jedini koji to radi, ali ne radite to samo kad je prazna cesta, i kad nema guzve skoro svaki dan vidim nekog "kalkulatora" kako se na leru kotrlja i stopa saobracaj cekajuci zeleno u daljini.
dgL_

#5000 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

tempuser wrote:
Malo soferskog pasjaluka jer NHF ni to sto ti radis nije bas za pohvalu! Necemo se lagat', nisi jedini koji to radi, ali ne radite to samo kad je prazna cesta, i kad nema guzve skoro svaki dan vidim nekog "kalkulatora" kako se na leru kotrlja i stopa saobracaj cekajuci zeleno u daljini.

40 km/H je kolutanje na leru ??? pa kazem ti covjece necu u 2. brzinu nigdje vratit... ne znam ti izgleda moras bit upravu i neces priznati da si opali glupost da valja.. htio si ispast pametan otkrivanjem tople vode o nekakvom rasterecivanju... i oke shvatam ja.. svi mi volio rec nesto sto je novo.. al kad pogrijesis onda reci posteno zajebo sam se i zavrsi pricu.. a nemoj bezveze dizat tenzije... snimak ces dobit svakako... i iskreno samo me zanima sta ces naci onda kao "alibi" da kazes da nesto nije uradjeno kako treba.. kako sam vozio ovako ili onako... ali takvi kao ti jednostavno nece priznat gresku... o tome se radi... :) Zivio ti meni
Post Reply