FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Havatar

#4976 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Havatar »

Brusulje wrote:
van helsing wrote: Sta bi veceras u CD-u,ko je bio od gostiju,ima li na YT ?
Ništa posebno, opet plaćeni termin.
Svetlana Cenić, u inosponzoriranoj misiji uvaljivanja u federalnu vlast, gdje nam ''eksluzivno'' otkriva da joj je majka Hrvatica, a bivši muž Bošnjak, što bi nas kao trebalo omekšati pa da zaboravimo da su u kabinetu ratnog zločinca Nikole Koljevića na Palama od '92 - '95 živjeli i radili samo oberoberčetnici, što je i sama bila.
To bila je visak.
Brusulje

#4977 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Brusulje »

Havatar wrote:
Brusulje wrote:
Svetlana Cenić, u inosponzoriranoj misiji uvaljivanja u federalnu vlast, gdje nam ''eksluzivno'' otkriva da joj je majka Hrvatica, a bivši muž Bošnjak, što bi nas kao trebalo omekšati pa da zaboravimo da su u kabinetu ratnog zločinca Nikole Koljevića na Palama od '92 - '95 živjeli i radili samo oberoberčetnici, što je i sama bila.
To bila je visak.
Pretpostavljam.
Da smo ''svi isti'', na svim stranama, pomenula je tek ovlaš. Vjerujem da bi to o čemu govoriš izbilo da je neko ozbiljan s druge strane postavio par konkretnih pitanja. Tipa, da li je u Srebrenici počinjen genocid, ko je koga napao, odakle je stigla agresija na samostalnu, suverenu državu i da li je paljanska garnitura listom ratnozločinačka.
Nažalost, s druge strane nije bio niko ozbiljan da ta pitanja i postavi, tek plaćeni šoumen sa zadatkom pranja prljavih biografija.
Holms

#4978 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Holms »

promenada bivših sds-ovaca na ovom jadnom pokušaju od tv se nastavlja
Krajišnik, Cenić.... ko je sljedeći?
adnanini

#4979 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by adnanini »

Brusulje wrote:
nek su ovi begovi i age nevini ko ćićolina
branimir stulic

#4980 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by branimir stulic »

Da... bas me briga sta je bila. Pola ih je bilo... A i ovi "nasi" gdje su oni bili? "Slucajni prolaznici... Citaci i cuvari sarajevske Hagade po trezorima Narodne banke... Izdavaci novina...
Govno do govneta.

Sacuvaj nas Boze patriota.
wolf07

#4981 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by wolf07 »

Evo neko pomenu Suzanu R.T. sa BNTV i Avdica S. iz "Slobodne Bosne". Hajmo ovako, kod Suzane gostuje Miroslav Lazanjski i kaze kako je budzet naseg Ministarstva odbrane 400 mil $, kaze kako niko u ovoj nasoj vojsci ne radi kad je bilo koji i bilo ciji vjerski praznik itd., itd. Dobar (a kamo li najbolji) novinar bi prije dovodjenja nekog gosta u studio prvo sam proucio materiju o kojoj ce sa doticnim razgovarati i onda ovakve gluposti ne bi prolazile. Medjutim, posto cilj i nije bio davanje stvarnih informacija i ozbiljan intervju nego pljuvacina po Oruzanim snagama BiH to je kod ove "najbolje novinarke" glatko proslo.
Senad Avdic u svom listu je jednom prilikom za licnost godine u BiH u svijetu biznisa proglasio Brajkovica iz mostarskog "Aluminija". U principu se cuvam teskih i krupnih rijeci ali cu sebi dati oduska u sljedecoj recenici. Dakle, kakva gnjida od covjeka i novinara trebas biti da ti ovaj ortodoksni ustasa bude nekakav "naj" godine. Pored toga, Avdic redovno sjedi u studiju OBN-a slusajuci ustasko-cetnicka preseravanja Raspudica, Gatala i slicnih likova pri cemu se nikad i nicim nije drznuo dati makar najbanalniju ispravku tipa da se jedan od naroda u BiH ne zove više "Muslimani" nego "Bosnjaci" i da ti ljudi govore bosanskim jezikom. Posebno ce ostati upamcen po tome sto je autor famozne "zlatne kasike" koju je pripisao A.Izetbegovicu iako to prvi Predsjednik BiH nikad i nigdje nije pomenuo. Nazalost, do kojih razmjera laz moze postati istina svjedocili smo prosle godine kad je ona glupost sa nosanjem "zlatne kasike" bila nekakav bitan dogadjaj u SA cime se jasno aludiralo na to Alijino izmisljeno i u Avdicevoj glavi konstruisano "obecanje".
Sto se mene tice, Senad H. po svoj prilici gubi tlo pod nogama. Necu ulaziti koji su eventualni razlozi za takvo sta ali, on je moralna vertikala za Suzanu R.T. i Senada A. van svake sumnje.
Havatar

#4982 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Havatar »

wolf07 wrote:Evo neko pomenu Suzanu R.T. sa BNTV i Avdica S. iz "Slobodne Bosne". Hajmo ovako, kod Suzane gostuje Miroslav Lazanjski i kaze kako je budzet naseg Ministarstva odbrane 400 mil $, kaze kako niko u ovoj nasoj vojsci ne radi kad je bilo koji i bilo ciji vjerski praznik itd., itd. Dobar (a kamo li najbolji) novinar bi prije dovodjenja nekog gosta u studio prvo sam proucio materiju o kojoj ce sa doticnim razgovarati i onda ovakve gluposti ne bi prolazile. Medjutim, posto cilj i nije bio davanje stvarnih informacija i ozbiljan intervju nego pljuvacina po Oruzanim snagama BiH to je kod ove "najbolje novinarke" glatko proslo.
Senad Avdic u svom listu je jednom prilikom za licnost godine u BiH u svijetu biznisa proglasio Brajkovica iz mostarskog "Aluminija". U principu se cuvam teskih i krupnih rijeci ali cu sebi dati oduska u sljedecoj recenici. Dakle, kakva gnjida od covjeka i novinara trebas biti da ti ovaj ortodoksni ustasa bude nekakav "naj" godine. Pored toga, Avdic redovno sjedi u studiju OBN-a slusajuci ustasko-cetnicka preseravanja Raspudica, Gatala i slicnih likova pri cemu se nikad i nicim nije drznuo dati makar najbanalniju ispravku tipa da se jedan od naroda u BiH ne zove više "Muslimani" nego "Bosnjaci" i da ti ljudi govore bosanskim jezikom. Posebno ce ostati upamcen po tome sto je autor famozne "zlatne kasike" koju je pripisao A.Izetbegovicu iako to prvi Predsjednik BiH nikad i nigdje nije pomenuo. Nazalost, do kojih razmjera laz moze postati istina svjedocili smo prosle godine kad je ona glupost sa nosanjem "zlatne kasike" bila nekakav bitan dogadjaj u SA cime se jasno aludiralo na to Alijino izmisljeno i u Avdicevoj glavi konstruisano "obecanje".
Sto se mene tice, Senad H. po svoj prilici gubi tlo pod nogama. Necu ulaziti koji su eventualni razlozi za takvo sta ali, on je moralna vertikala za Suzanu R.T. i Senada A. van svake sumnje.
:thumbup:
Hoce Senada da omalovaze a navode one koji ne mogu ni cipele da mu ciste .
It_is_a_Leclerc

#4983 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by It_is_a_Leclerc »

wolf07 wrote:Evo neko pomenu Suzanu R.T. sa BNTV i Avdica S. iz "Slobodne Bosne". Hajmo ovako, kod Suzane gostuje Miroslav Lazanjski i kaze kako je budzet naseg Ministarstva odbrane 400 mil $, kaze kako niko u ovoj nasoj vojsci ne radi kad je bilo koji i bilo ciji vjerski praznik itd., itd. Dobar (a kamo li najbolji) novinar bi prije dovodjenja nekog gosta u studio prvo sam proucio materiju o kojoj ce sa doticnim razgovarati i onda ovakve gluposti ne bi prolazile. Medjutim, posto cilj i nije bio davanje stvarnih informacija i ozbiljan intervju nego pljuvacina po Oruzanim snagama BiH to je kod ove "najbolje novinarke" glatko proslo.
Jasno sam napisao da se ne slažem sa njihovim stavovima, ali su bolji novinari. Njihovi tekstovi-emisije su kvalitetniji, vrijedniji pažnje. To nema veze s tim kakav je neko čovjek, da li sluša ustaše na OBN-u ili cmizdri pred kamerama o Bošnjaštvu... Jednostavno, jedino s čim to ima veze je talent za novinarstvo kojeg Senad ima u sasvim solidnim količinama.
wolf07

#4984 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by wolf07 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Jasno sam napisao da se ne slažem sa njihovim stavovima, ali su bolji novinari. Njihovi tekstovi-emisije su kvalitetniji, vrijedniji pažnje. To nema veze s tim kakav je neko čovjek, da li sluša ustaše na OBN-u ili cmizdri pred kamerama o Bošnjaštvu... Jednostavno, jedino s čim to ima veze je talent za novinarstvo kojeg Senad ima u sasvim solidnim količinama.
Ja mislim da je sasvim ljudski ali i novinarski da se reaguje na ociglednu neistinu. Drugim rijecima, bas me briga kakve je boje celofan ako su u njemu upakovana govna!
Brusulje

#4985 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Brusulje »

Kruške i jabuke.
Senad Avdić je (bio) ozbiljan novinar, a Senad Hadžifejzović TV voditelj, prezenter, šoumen.
Koliko se ovaj prvi ne snalazi pred kamerama, toliko ovaj drugi u ozbiljnom novinarstvu.

O ''moralu'' današnjih bh novinara generalno, glupo je i govoriti.
It_is_a_Leclerc

#4986 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Brusulje wrote:Kruške i jabuke.
Senad Avdić je (bio) ozbiljan novinar, a Senad Hadžifejzović TV voditelj, prezenter, šoumen.
Koliko se ovaj prvi ne snalazi pred kamerama, toliko ovaj drugi u ozbiljnom novinarstvu.

O ''moralu'' današnjih bh novinara generalno, glupo je i govoriti.
Fulali ste fudbal.
Govorimo o novinarstvu kao pozivu. Meni se čini, a možda i griješim, da neko za to ima smisla više, a neko manje. To što je neko smeće od čovjeka ne umanjuje njegov talent.
StupskaBitanga

#4987 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by StupskaBitanga »

Meni se čini, a možda i griješim, da neko za to ima smisla više, a neko manje.

ovo mnogi ne shvataju i da novinara ne čini fakultet već ono nešto specifično i karakteristično samo njemu
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4988 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

StupskaBitanga wrote:

ovo mnogi ne shvataju i da novinara ne čini fakultet već ono nešto specifično i karakteristično samo njemu
Nema novinara ili medijske kuće kojoj se ne može kao ovdje Senadu nešto zamjeriti. Ne sviđa se odabir gostiju, umjesto da se promijeni kanal, pljuje se po Senadu. Ne sviđa se to što je bio gost Abdić, umjesto da se promijeni kanal, spočitava se Senadu što ga nije dobro namlatio. Ne sviđa se cv gosta, spočitava se Senadu što ga nije popljuvao. Istovremeno baš neki dan reče Milić da vaskrsne Hitler da bi stavio mikrofon pod glavu, pa neka bude šta bude.
Etički standardi postoje, novinar nije sudija, ni policajac, nego novinar. Polemika je oko toga bila u ratnom Sarajevu kada su snimatelje na raskrsnici zvali lešinarima, jer kao čekaju snajperski metak, a ne pomažu. Tada je, nitko manje nego Martin Bell jasno rekao da posao snimatelja nije da zbrinjavaju ranjene, nego da snimaju. Martinu Bellu se valjda ne može spočitati da nije dobar novinar ili da je "seoska varalica". :-)
Spočitava se Senadu što ima reklamu EP, a istovremeno mu se spočitava da nema para (??????????????????????????)
Jučer na CNN-u (pravom ne ovom našem novom) iz Ukrajine dopisnica izvještava da su u uniformama bez oznaka.. bla, bla, pitaju je iz studija "A kojim jezikom govore", odgovara dopisnica, "Ovdje svi govore ruski" :D
I meni jako smeta kad medijske kuće pozovu nekog Lavića koji mučki podmeće Ustavne promjene pod socijalni bunt, pa samo promijenim kanal.
Ima se FACE TV-u šta zamjeriti, ima i Senadu, ali nikako ovo što dežurni kritićari navode.
StupskaBitanga

#4989 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by StupskaBitanga »

Kato apsolutno da ali upravo potvrdjujes moju tezu. Možeš zavrsiti milion škola naročito kod nas ali ništa te to ne čini kvalificiranom osobom za taj posao. Bitno jeste ali nije presudno. Ukoliko ne pristupis ozbiljno zadatku od toga nema ništa. Jednostavno rečeno novinarstvo je zanat koji se Non stop mora usavršavati i nadopunjavati znanje i vještine a dobar si onoliko koliko znaš prezentirati od problema lokalnog vodovoda do visoke politike

Sent from my iPhone using Tapatalk
KatarinaKosaca

#4990 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

StupskaBitanga wrote:Kato apsolutno da ali upravo potvrdjujes moju tezu. Možeš zavrsiti milion škola naročito kod nas ali ništa te to ne čini kvalificiranom osobom za taj posao. Bitno jeste ali nije presudno. Ukoliko ne pristupis ozbiljno zadatku od toga nema ništa. Jednostavno rečeno novinarstvo je zanat koji se Non stop mora usavršavati i nadopunjavati znanje i vještine a dobar si onoliko koliko znaš prezentirati od problema lokalnog vodovoda do visoke politike

Sent from my iPhone using Tapatalk
Naravno. Refleksija se odnosila na ustaljene kritike koje same po sebi govore da se osnove novinarske profesije ne poznaju. Tvoj citat slučajno zapao, hebi ga :D
adnanini

#4991 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by adnanini »

StupskaBitanga wrote:

:thumbup:
It_is_a_Leclerc

#4992 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Vidim, bit će neki specijalni program pred utakmicu. Nakon kriminalnih pet sati trajanja u onom prije utakmice sa Argentinom, ovaj put će malo upristojiti trajanje na "svega" tri sata. Gosti ?! Standard: Amel Ćurić, Kugla, Vlatko "Ovo nije k'o u ono moje vrijeme" Glavaš, Sinan Sinanović i ostatak FACE-ovog inventara.
navedeni

#4993 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by navedeni »

Na face-tv tu vecer vec zovu POSLJEDNJA VECERA by Senad da Vinci :lol:
madner

#4994 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by madner »

I meni je bilo malo puno 5 sati. Rekao sam to i ovom sto me je sa pistoljem tjerao da gledam, ali nije htio da cuje.
KatarinaKosaca

#4995 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

madner wrote:I meni je bilo malo puno 5 sati. Rekao sam to i ovom sto me je sa pistoljem tjerao da gledam, ali nije htio da cuje.
:D :thumbup:
Edin H.

#4996 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Edin H. »

Da li ce Senad imati muda da sutra sa nekim progovori o nedavnim selektorskim bravurama? :oops:
It_is_a_Leclerc

#4997 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Gledajte jednu stvar...

Senad Hadžifejzović zajedno sa ekstremno netalentovanim Marjanom, nije vlasnik reprezentacije.
Kad igra reprezentacija, ja ću gledati na Igmanu, ako treba. Ali to ne znači da ja volim tu televiziju.
Dok utakmica traje ja se snebivam Senadovim idiotskim doskočicama ("Hasan Hot - lopov i nije iz BiH", "Sjetimo se onih kojih više nema") i onog dilbera Mijajlovića koji pozdravlja izvjesnog Avdu Koljenovića, još izvjesniju ljubav u Bihaću i slične zgubidane.
madner

#4998 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by madner »

Malo ko javno kaze da voli Marjana. :D
bogumila

#4999 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by bogumila »

sta je ono jednom bilo pa smo gledali sliku sa fejsa a prenos sa nekog radija
ne mogu da se sjetim samo se sjecam tog detalja
ako bude opet na nekom radiju, eto rjesenja

:mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#5000 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

bogumila wrote:sta je ono jednom bilo pa smo gledali sliku sa fejsa a prenos sa nekog radija
ne mogu da se sjetim samo se sjecam tog detalja
ako bude opet na nekom radiju, eto rjesenja

:mrgreen:
Ja se toga ne sjećam.

Sjećam se kad je lopov Hadžifejzović ilegalno sa interneta puštao stream utakmice i to sa 20 minuta zakašnjenja. :lol:
Locked