SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Ali_G

#4976 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Ali_G »

Kakvi ulicni trkaci i pravi trkaci. To su dva svijeta. Bude na BHT emisija o pravim trkacima (Hota i co) i tacno se zna gdje su trke, to je citavo prvenstvo, kakva se auta voze (auta koja se smiju voziti samo na trkama, nigdje drugo). A ovi sto napucaju karambolke, felge i slicno furaci obicni. Nesto, ala oni "motoristi" u japankama.
I cuj opravdanja, vozimo se u 4 kad nema nikoga. Ne mogu da vjerujem da neko moze opravdavati takve postupke.
I da, evo ja ne vozim preko 70 u gluho doba noci kad nema nikoga. Ta brzina je dovoljna da bez ikakvih problema uhvatim zeleni val skoro od Stupa pa do Vjecnice. Sta je fol da vozim 120, pa koci, drzi ne daj
JThomas

#4977 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by JThomas »

sad će ti reći da ne znaš šta je adrenalin :D
Don Zivconi

#4978 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Don Zivconi »

Ali_G wrote:Kakvi ulicni trkaci i pravi trkaci. To su dva svijeta. Bude na BHT emisija o pravim trkacima (Hota i co) i tacno se zna gdje su trke, to je citavo prvenstvo, kakva se auta voze (auta koja se smiju voziti samo na trkama, nigdje drugo). A ovi sto napucaju karambolke, felge i slicno furaci obicni. Nesto, ala oni "motoristi" u japankama.
I cuj opravdanja, vozimo se u 4 kad nema nikoga. Ne mogu da vjerujem da neko moze opravdavati takve postupke.
I da, evo ja ne vozim preko 70 u gluho doba noci kad nema nikoga. Ta brzina je dovoljna da bez ikakvih problema uhvatim zeleni val skoro od Stupa pa do Vjecnice. Sta je fol da vozim 120, pa koci, drzi ne daj
:thumbup:
sorcerer

#4979 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by sorcerer »

Ali_G wrote:Kakvi ulicni trkaci i pravi trkaci. To su dva svijeta. Bude na BHT emisija o pravim trkacima (Hota i co) i tacno se zna gdje su trke, to je citavo prvenstvo, kakva se auta voze (auta koja se smiju voziti samo na trkama, nigdje drugo). A ovi sto napucaju karambolke, felge i slicno furaci obicni. Nesto, ala oni "motoristi" u japankama.
svaka cast majstore :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4980 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Velkoski »

Nit' sam trkac nit' imam napucane karambolke nit' opravdavam kvazi trkace al' ne vozim jebenih 60 na sat kada nema nikoga. Stoju nabijem poslije televizije cisto iz "gusta" (sramota, znam).
cigara

#4981 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

dottore wrote:
cigara wrote:Jedno je kad lik u bmw-u spici 90, bar moze zakociti... drugo je kad u dvici kojoj otpada auspuh spici istom brzinom
nema tog auta, mislim da nije za staze, koje će sa 100km/h stati ispod 30m i jos reakcija vozaca
svasta se moze desiti na toj razdaljini, i nema opravdanja za brzu vožnju u naseljenom mjestu
ma znam, samo kazem da ima dobre razlike
snaga_znanja

#4982 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by snaga_znanja »

Voziti 50% iznad ogranicenja u naseljenom mjestu je isto sto i pucati iz kalasa u zrak kroz balkon. Vjerovatno nece nikoga ali kad pogodis jednom dovoljno je za sva vremena...
taxi_driver

#4983 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by taxi_driver »

leet wrote:Nit' sam trkac nit' imam napucane karambolke nit' opravdavam kvazi trkace al' ne vozim jebenih 60 na sat kada nema nikoga. Stoju nabijem poslije televizije cisto iz "gusta" (sramota, znam).

Jarane, u holandiji za to oduzimaju auto. Ne samo vozacku.
pjesmica

#4984 UBISTVO-JE LI ISTINA??

Post by pjesmica »

Prvi put sam na ovom forumu,pa ne znam pišem li na pravom mjestu temu...Naime,čula sam da se juče u Sokolović Koloniji desio stravičan zločin,da je mlada djevojka silovana i ubijena,u nekom polju,i to sam čula od ljudi koji žive u blizini nesretne djevojke :( .Da li je još neko čuo...ima li neko na forumu ko živi dole i zna pojedinosti,jer ako je istina(a ja mislim da na žalost jeste),zašto to nema nigdje u vijestima??!!!Znam pouzdano da su prije 2 mjeseca bila 3 samoubistva u samo par dana a o tome nije bilo riječi nigdje...jel nama neko krije istinu ili???
Miki123

#4985 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Miki123 »

masmavi wrote:Ne kontam sto se tolika polemika vodi oko ovog Zana, pa kroz 2 crvena je prosao do onog drveta! Sta ste ocekivali, da ce poletiti s golfom i preskociti guzvu? Onako golfa smotati oko drveta ne mozes ako vozis 80km/h...

Dovoljno je ispod samo pogledati komentare (jedna od njegovih trka)...

ouuu, koji nivo debiliteta.. :run: žani versače :run: :skoljka:
Gray

#4986 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Gray »

Miki123 wrote:
masmavi wrote:Ne kontam sto se tolika polemika vodi oko ovog Zana, pa kroz 2 crvena je prosao do onog drveta! Sta ste ocekivali, da ce poletiti s golfom i preskociti guzvu? Onako golfa smotati oko drveta ne mozes ako vozis 80km/h...

Dovoljno je ispod samo pogledati komentare (jedna od njegovih trka)...

ouuu, koji nivo debiliteta.. :run: žani versače :run: :skoljka:

Idiotizam.
mahalas505

#4987 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mahalas505 »

Melami wrote:http://www.youtube.com/watch?feature=en ... jfiugGDP5c Evo video gdje prelazi kroz crveno, pred kraj prve minute. Zao mi je momka, al pogledajte samo sta nje radio, ima nekoliko videa. Sta je trebalo nekome dijete da pogine? Ako ovako vozi po noci, ne vozi ni po danu normalno.
Mislim da je negdje oko 00:47, kad prolazi kroz crveno i ako se ne varam to je semafor gdje prelaze samo pjesaci. Znaci noc, plus drvece, plus velika brzina, plus mjenjanje traka, nema sanse da reaguje ni on ni pjesak. Stvarno koji debilizam. I jos kad neki kazu ovdje uredu je po noci voziti 100km/h, dodje mi samo da covjek zaplace od muke kakvih potencijalnih ubica voza po gradu :( .
vnm

#4988 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by vnm »

ja sa 2.4 promila jedva hodam, onaj lik vozio auto, al jok eto nije to problem ocigledno jer nesto ne vidim da se puno prica o tome. valjda smo navikli da je oko ponoci svako drugi pijan za volanom, pa se mozda jednog dana naviknemo i na ove rejsere.
pitanje je samo oko cega cemo se onda nervirati, jer ocigledno trebamo neku temu...
emigrazione

#4989 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by emigrazione »

Ja sam aktivan vozac 15 godina i srce mi puca za onim momkom sto skonca na skenderiji ni kriv ni duzan. A ovog Žana nema potrebe iko da zali, nazalost ocita je zelja pokojnika da tako zavrsi svoj zivot i to treba postovati
drndalo

#4990 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by drndalo »

vnm wrote:ja sa 2.4 promila jedva hodam, onaj lik vozio auto, al jok eto nije to problem ocigledno jer nesto ne vidim da se puno prica o tome.
Kao sto sam vec jednom rekao, o njemu ne pricamo jer niko nije poceo da ga brani, kao sto pokojnog/rahmetli Zana jeste njegova majka... E sad, koliko majka moze biti objektivna ?
hamalalija

#4991 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by hamalalija »

drndalo wrote:
vnm wrote:ja sa 2.4 promila jedva hodam, onaj lik vozio auto, al jok eto nije to problem ocigledno jer nesto ne vidim da se puno prica o tome.
Kao sto sam vec jednom rekao, o njemu ne pricamo jer niko nije poceo da ga brani, kao sto pokojnog/rahmetli Zana jeste njegova majka... E sad, koliko majka moze biti objektivna ?
Haj nadjite se na kafi pa supljirajte o zanu i trkacima i pjancima za volanom, cojk vec odavno pod zemljom i jos se diskutuje o njemu popustite vise. Morali vazda biti neko prepucavajne isti ste ko seoske mlade,
novi.dan.nova.nafaka

#4992 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by novi.dan.nova.nafaka »

emigrazione wrote:Ja sam aktivan vozac 15 godina i srce mi puca za onim momkom sto skonca na skenderiji ni kriv ni duzan. A ovog Žana nema potrebe iko da zali, nazalost ocita je zelja pokojnika da tako zavrsi svoj zivot i to treba postovati
:thumbup:
Sa jednom rečenicom sve rečeno - saobraćajni zakoni i propisi tu štite život učesnika u saobraćaju. Svako normalan zna da je to tako, i čim ih se ne drži, nije mu do vlastitog zdravlja i sigurnosti stalo. Čovjekov izbor, šta se tu može. Isto kao i samoubistvo.
Tragedija bude kad neko, kome je stalo do života, nastrada....
Comrad

#4993 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Comrad »

Meni ovih nije zao.

I da na 0:47 prolazi kroz crveno kod Bristola, gdje cesto prelez pjesaci, mame i tate sa djecom, biciklisti. Nije bitno sto je ponoc. On je ondje bio potencijalni ubica, da je neko iskocio na pjesacki nema sanse da bi se zaustavio...

Ja shvatam majku, ali djaba trazi pravdu. Po ovim snimcima, sin joj je bio potencijalni ubica i daleko od toga da je bio nevinasce. Da je bio rega lik, raja, prijatelj, to sigurno jeste..ali pravila su tu da se postuju, a najvise mrzim ove prolaske kroz crveno, gdje svjesno ides da nekoga ubijes.

A takodjer, i ovaj sa 2.4 promila je jos gori. Pa brate ako mozes toliko lokat, plati taksi i idi kuci ko covjek...
Melami

#4994 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Melami »

Ja znam covjeka koji je ubio isto tako onu voditeljicu sa radio Kalman, ili nekog tkao radia, popularnog. Ona se vracala ujutro kuci a on pijan na autoputu isao X=kontra stranom debil, ubio je na licu mjesta. Odlezo je 3 godine
mahalas505

#4995 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mahalas505 »

Comrad wrote:Meni ovih nije zao.

I da na 0:47 prolazi kroz crveno kod Bristola, gdje cesto prelez pjesaci, mame i tate sa djecom, biciklisti. Nije bitno sto je ponoc. On je ondje bio potencijalni ubica, da je neko iskocio na pjesacki nema sanse da bi se zaustavio...

Ja shvatam majku, ali djaba trazi pravdu. Po ovim snimcima, sin joj je bio potencijalni ubica i daleko od toga da je bio nevinasce. Da je bio rega lik, raja, prijatelj, to sigurno jeste..ali pravila su tu da se postuju, a najvise mrzim ove prolaske kroz crveno, gdje svjesno ides da nekoga ubijes.

A takodjer, i ovaj sa 2.4 promila je jos gori. Pa brate ako mozes toliko lokat, plati taksi i idi kuci ko covjek...
Problem je i mentalitet ljudi ovdje. Mislim ako se uzme primjer Njemacke, gdje nema npr. ogranicena brzine na autobanu, u naseljenim mjestima, to je sasvim druga prica, i velike kazne za prekoracenja.
Ali kao sto kazem dok imas razmisljanja ljudi, kao npr. ovaj sto sam naveo dole, i to onako receno kao da to nema nikakvu tezinu, nema sanse da se popravi situacija u gradu sto se tice sigurnosti u saobracaju.
leet wrote:Ja u 4-5 ujutro kada nema nikoga na cesti nema sanse da vozim 60, ne bi ni vi ali bitno je da kakite po forumu.
palamuda

#4996 Re: UBISTVO-JE LI ISTINA??

Post by palamuda »

pjesmica wrote:Prvi put sam na ovom forumu,pa ne znam pišem li na pravom mjestu temu...Naime,čula sam da se juče u Sokolović Koloniji desio stravičan zločin,da je mlada djevojka silovana i ubijena,u nekom polju,i to sam čula od ljudi koji žive u blizini nesretne djevojke :( .Da li je još neko čuo...ima li neko na forumu ko živi dole i zna pojedinosti,jer ako je istina(a ja mislim da na žalost jeste),zašto to nema nigdje u vijestima??!!!Znam pouzdano da su prije 2 mjeseca bila 3 samoubistva u samo par dana a o tome nije bilo riječi nigdje...jel nama neko krije istinu ili???
Ja juče išao kod jarana u SK niko ništa ne spominje, šta te prenosi ubistvo, silovanje i neko da zataška.
Mislim da si ipak na pogrešnoj temi imaš teme o filmovima pa vidi da nema slična priča o hororima ili nešto slično.
Bodkin

#4997 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Bodkin »

cappy_tempo wrote:
alibegoa wrote:Kad smo već kod ovih starih udesa, zna li iko šta bi sa onim "navijačem" sarajeva što je jurio na utakmicu ili šta već pa oko Doboja poslije tunela ubio 2-3 ljudi parkiranih, između ostalih i djecu. Prije neke dvije godine. Koliko je taj kažnjen, ako je? Da znam šta se može očekivati za ovoga malog što ubija po Skenderiji...
jedno dijete koje je u bolnici umrlo od povreda,zena i Admir. dobio je nekog zatvora cini mi se ili ce dobiti nisam bas siguran. citao sam to negdje i znam da se lik bas sjebo i da je svjestan sta je uradio i sta ga ceka.

drndalo,januar,snijeg,led,guzva u 4 popodne kad se ljudi vracaju kuci,nije napucan golf nego golf od roditelja,a frajera inace to gasanje ne zanima. ako i dalje uspio gasati e onda stvarno...

sorcerer imas u mostaru stazu koja je jedina normalna u drzavi, banja luka kad se autoput pravio pa im grad dao jedan dio puta,a zivinice to je mnogima smjesno,a haman svi idu u hrvatsku,madjarsku gdje vec bude pa se trkaju. http://www.srcsarajevo.com.ba/index_htm_files/274.jpg ovo je truhli grob? uzmi ti kadeta iz 70' neke pa ga uradi ovako i u ovo auto je preko 20 000KM dato (i zamisli frajer nije kriminalac nego ganja sponzore i radi) i da bi ovo auto moglo ici 12 sekundi cini mi se na 402m. i voze na rezervi jer da bi bio laksi,a ne sto nema para jer ih sponzori guraju na trkama. i usput jebiga ne mozemo svi vozati golf 5,6,18 pa da se kurcimo po gradu,neki imaju samo para za te poluraspadajuce grobove.
cuj lik se SJEBO sto je ubio 3 osobe...ja se sjebem kad cujem kao danas da cheril cole ima tumor a on kad oduzme 3 zivota...
Bodkin

#4998 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Bodkin »

snaga_znanja wrote:Voziti 50% iznad ogranicenja u naseljenom mjestu je isto sto i pucati iz kalasa u zrak kroz balkon. Vjerovatno nece nikoga ali kad pogodis jednom dovoljno je za sva vremena...
:lol: :lol:
alibegoa

#4999 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by alibegoa »

Bodkin wrote:
cappy_tempo wrote:
alibegoa wrote:Kad smo već kod ovih starih udesa, zna li iko šta bi sa onim "navijačem" sarajeva što je jurio na utakmicu ili šta već pa oko Doboja poslije tunela ubio 2-3 ljudi parkiranih, između ostalih i djecu. Prije neke dvije godine. Koliko je taj kažnjen, ako je? Da znam šta se može očekivati za ovoga malog što ubija po Skenderiji...
jedno dijete koje je u bolnici umrlo od povreda,zena i Admir. dobio je nekog zatvora cini mi se ili ce dobiti nisam bas siguran. citao sam to negdje i znam da se lik bas sjebo i da je svjestan sta je uradio i sta ga ceka.

drndalo,januar,snijeg,led,guzva u 4 popodne kad se ljudi vracaju kuci,nije napucan golf nego golf od roditelja,a frajera inace to gasanje ne zanima. ako i dalje uspio gasati e onda stvarno...

sorcerer imas u mostaru stazu koja je jedina normalna u drzavi, banja luka kad se autoput pravio pa im grad dao jedan dio puta,a zivinice to je mnogima smjesno,a haman svi idu u hrvatsku,madjarsku gdje vec bude pa se trkaju. http://www.srcsarajevo.com.ba/index_htm_files/274.jpg ovo je truhli grob? uzmi ti kadeta iz 70' neke pa ga uradi ovako i u ovo auto je preko 20 000KM dato (i zamisli frajer nije kriminalac nego ganja sponzore i radi) i da bi ovo auto moglo ici 12 sekundi cini mi se na 402m. i voze na rezervi jer da bi bio laksi,a ne sto nema para jer ih sponzori guraju na trkama. i usput jebiga ne mozemo svi vozati golf 5,6,18 pa da se kurcimo po gradu,neki imaju samo para za te poluraspadajuce grobove.
cuj lik se SJEBO sto je ubio 3 osobe...ja se sjebem kad cujem kao danas da cheril cole ima tumor a on kad oduzme 3 zivota...
I meni je to palo za oko, ali šta ćeš neki ljudi ne kontaju vrijednost života, pogotovo toga djeteta. Iskreno nisam ni ja dok nisam dobio djecu i vidio kako se život može ugasiti dok se okreneš...
novi.dan.nova.nafaka

#5000 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by novi.dan.nova.nafaka »

alibegoa wrote:
Bodkin wrote:cuj lik se SJEBO sto je ubio 3 osobe...ja se sjebem kad cujem kao danas da cheril cole ima tumor a on kad oduzme 3 zivota...
I meni je to palo za oko, ali šta ćeš neki ljudi ne kontaju vrijednost života, pogotovo toga djeteta. Iskreno nisam ni ja dok nisam dobio djecu i vidio kako se život može ugasiti dok se okreneš...
A gledajte, balavac izašao da se proveseli - nije htio. Mrava ne bi zgazio. Vjerujte na riječ, komšiju Hamu pozdravi svaki put kad ga vidi. A što ga raja voli - sa svima se šali, frajer i po. Da vidite kakvu krasnu curu ima, pa neće mu valjda životni snovi propasti radi toga što mu se omaklo!?
Stvarno nije htio, razumite čovjeka. "Prenijelo ga"...
Locked