Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
madner

#4976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

yugi wrote:
test01 wrote:covic i ljubic su danas najavili formiranje treceg pod firmom medjukantonalnog vijeca sa hr. vecinom.
Nek se ne zajebaju jer ako se SDP naljuti i provede svoja predizborna obećanja ukinut će im i ta četri kantona hehe
Kakva 4, 3 kantona od kojih su samo 2 ne odrziva :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#4977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

test01 wrote:
plain vanilla wrote:
test01 wrote:covic i ljubic su danas najavili formiranje treceg pod firmom medjukantonalnog vijeca sa hr. vecinom.
Neka im je sa srecom :bih: :bih:

kakva je tvoja prognoza. hoce li biti ista od toga?
Ne znam kako se to niko prije njih nije sjetio uciniti? :?
luckypot

#4978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by luckypot »

madner wrote:
yugi wrote:
Nek se ne zajebaju jer ako se SDP naljuti i provede svoja predizborna obećanja ukinut će im i ta četri kantona hehe
Kakva 4, 3 kantona od kojih su samo 2 ne odrziva :D
svi dugovi iz kantona 10 bit će prebačeni na novi nivo zhk kantona u skladu s odlukom medjukantonalnog vijeća...naravno vlada federacija nikoga neće majorizirati, tako da neće tražiti nikakve dotacije ni poreze iz tog ekonomskog giganta, a pošto je federacija ekonomski propala (radi madžorizacije) neće ni davati nikave dotacije niti pare ekonomskim gigantima
casobuke

#4979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by casobuke »

Nek im je sa srećom :D
zemo_online

#4980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zemo_online »

pa kaze franjo topic da je izmedju gruda i ljubuskog industrijska zona sve. ili sirokog i gruda.
ozbiljno.
zemo_online

#4981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zemo_online »

casobuke wrote:

Nek im je sa srećom :D

dobro,sta ce federacija da napravi kada se sazove hr. narodni sabor? to me zanima.
plain vanilla

#4982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

test01 wrote:pa kaze franjo topic da je izmedju gruda i ljubuskog industrijska zona sve. ili sirokog i gruda.
ozbiljno.
Ivo Miro Jovic je rekao ukinuti Predsjednistvo..i od tada mi nemamo Predsjednistvo
zemo_online

#4983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zemo_online »

dobro ali IMJ je nozbiljna osoba u poredjenju sa Franjom,zar ne?
plain vanilla

#4984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

test01 wrote:dobro ali IMJ je nozbiljna osoba u poredjenju sa Franjom,zar ne?
Hajde da ne zachatavamo, doci ce nam ukidac, pa nas ukinut s foruma :D

Ti vjeruj kome hoces, po svom nahodjenju :wink:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#4985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

zemo_online

#4986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zemo_online »

zanima me tvoj i vas stav ali izgleda da ga nemate. ajde laku noc onda suta ustajem.

lijepo spavaj i nemoj do tri. nije zdravo.

ozbiljno.
Bosnolog

#4987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bosnolog »

Nemoj da nam madzozirs zooma,imat ces velikog posla sa IMJ antimedzoritno rezolutnim aktima,...... :D
Last edited by Bosnolog on 22/03/2011 00:57, edited 1 time in total.
plain vanilla

#4988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

test01 wrote:zanima me tvoj i vas stav ali izgleda da ga nemate. ajde laku noc onda suta ustajem.

lijepo spavaj i nemoj do tri. nije zdravo.

ozbiljno.
sutra cemo, aBd, svi ustati :D

a mirno ti spavaj, do sutra se nece nista desiti
Komrad

#4989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Za sve one koji prigovaraju koaliciju SDPa sa HSPom samo jedan malo podatak meni izuzetno drag

Stanko Primorac "Ćane" danasnji dopredsjednik zastupnickog doma parlamenta federacije...

Nakon odlaska iz Posavine, Primorcu je nuđeno da se vrati u Hrvatsku vojsku ali on je na poziv generala Praljka prešao u HVO. Početkom srpnja 1993. postao je zapovjednik 4. brigade HVO-a, sa sjedištem u Ljubuškom. Odbijao je zapovjedi Mate Bobana i Vice Vukojevića da vodi 4. brigadu u borbu sa Bošnjacima pa je 16. siječnja 1994. smjenjen sa položaja.

Danas je predsjednik ogranka HSP BiH u Ljubuškom
clav

#4990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by clav »

lagumdzija u vecerasnjem teleringu :thumbup: :thumbup: :thumbup:
sarajevsko pivo II

#4991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sarajevsko pivo II »

luckypot wrote:]
yugi wrote:
test01 wrote:
svi dugovi iz kantona 10 bit će prebačeni na novi nivo zhk kantona u skladu s odlukom medjukantonalnog vijeća...naravno vlada federacija nikoga neće majorizirati, tako da neće tražiti nikakve dotacije ni poreze iz tog ekonomskog giganta, a pošto je federacija ekonomski propala (radi madžorizacije) neće ni davati nikave dotacije niti pare ekonomskim gigantima[/quote]
Meni se čini da ni ti giganti neće davati pare za federaciju.Ništa ovo ne valja.Bilo bi dobro što više korisiti biometrijski pasoš.
Prpa.ba

#4992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

sarajevsko pivo II wrote:Meni se čini da ni ti giganti neće davati pare za federaciju.Ništa ovo ne valja.

Onda Federacija nece davati pare za gigantske proizvode, pa neka tuse "stitimo radna mjeeeesta i dedinuuu penzijuuuu"-tariguze po kamenjaru i RH koja vapi za bratskim proizvodima. Ha ja. :D
Prpa.ba

#4993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

test01 wrote:dobro,sta ce federacija da napravi kada se sazove hr. narodni sabor? to me zanima.
Nista. Vaninstitucionalna i neobvezujuca druzenja pripadnika manjinskog naroda su cak stavise i pozeljna. :thumbup:
Bosnolog

#4994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bosnolog »

zoom66 wrote:
Bosnolog wrote:
Nemoj da nam madzozirs zooma,imat ces velikog posla sa IMJ antimedzoritno rezolutnim aktima,...... :D
ko mi je dirao imj-a? :x
Ja sam mu prijateljski savjetovao da ne barce u medzori-katedru jer ce imati posla sa troimenim,IMJ,..... :|
plain vanilla

#4995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

'ta ce dvoimeni, kad nam je obecao trecu dalekovidnicu, pa nista
Komrad

#4996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

clav wrote:lagumdzija u vecerasnjem teleringu :thumbup: :thumbup: :thumbup:
salis se?
plain vanilla

#4997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

zoom66 wrote:
plain vanilla wrote:'ta ce dvoimeni, kad nam je obecao trecu dalekovidnicu, pa nista
ivo jovic i miro su ispunili obecanje :) ne samo da imamo dalekovidnicu vec i poravnateljku iste :)

ne shiri gnjusna puchistichka insinuiranja :) :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:shock:
gdje ti je poravnateljica? :oops:
plain vanilla

#4998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

zagazaga wrote:
plain vanilla wrote:
:shock:
gdje ti je poravnateljica? :oops:
:kravata: :oops:
:twisted: maloprije nisi bila :P
Nass

#4999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Forumas JBT stavio link na drugoj temi, prenosim ovdje:
Šta čeka OHR
Piše: Vildana SELIMBEGOVIĆ
20/03/11 11:12

Puno je puta već rečeno šta je sve Čović odbio, pa mi se nekako čini da je važnije akcentirati način na koji je to uradio i njegove motive. Moram priznati, iznimno sam sretna što je posljednjoj turi pregovora vođenih između SDP-a BiH i SDA sa HDZ-ovima kumovala međunarodna zajednica. Ona ista koja se nije ni počešala za Vladom RS-a. No, kako je u Federaciji iskazala iznimnu brigu, onda mi je nekako posve u redu što je Čović upravo Inzku, Mooreu i ambasadorima PIC-a rekao svoje kategorično "ne".

Federacija je dobila novu Vladu. Četiri stranke okupljene oko zajedničke Platforme - SDPBiH, SDA, HSP i Narodna stranka Radom za boljitak - podijelile su i ministarstva i vrijeme je za dogovor o Vijeću ministara. No, već je posve jasno da nam slijede mjeseci i mjeseci novih pregovora. Milorad Dodik je javno nezadovoljan formiranjem federalne Vlade.

Dodik novoj Vladi FBiH zamjera što u njoj nema "legitimnih predstavnika Hrvata u BiH", koji su, po njemu - HDZBiH i HDZ 1990. Prije nego se prisjetimo svih mogućih ponuda koje je Dragan Čović - u ime oba HDZ-a odbio - nije zgoreg baciti oko na postavku vlasti Republike Srpske. Predsjednika Dodika izabrali su glasači, baš kao i potpredsjednike iz reda hrvatskog, odnosno bošnjačkog naroda, Emila Vlajkija i Enesa Suljkanovića. Koliko je Vlajki legitiman Hrvat, ne bih da procjenjujem, no Suljkanović je - po Dodikovim kriterijima - jedini Bošnjak s legitimitetom u RS-u, ma šta to značilo. Iako kandidat SDP-a BiH nije, dakle, potpredsjednik postao zahvaljujući stranačkim pregovorima već brojem glasova. S Vladom RS-a stvari stoje ovako: Davor Čordaš, ministar za izbjeglice i kadar HDZ-a BiH, ima tešku ulogu "legitimiteta" kako Hrvata, tako i Bošnjaka u Vladi RS-a. Zato što su ostali Hrvati - Anton Kasipović, Nada Tešanović i Gorana Zlatković - listom kandidati SNSD-a. Bošnjake u Vladi RS-a također predstavljaju kadrovi SNSD-a Džerard Selman, Jasmin Konić, Srebrenka Golić te Lejla Rešić iz DNS-a.

Zanimljivo, kada je formirana Vlada RS-a na ovaj i ovakav način, ne samo što se predsjednik RS-a nije bunio nego je to bilo posve u redu i svekolikoj međunarodnoj zajednici u BiH i visokom predstavniku Valentinu Inzku. Niko se nije ni okrenuo a kamoli zabrinuo. S Federacijom je, pak, posve druga priča.

Figurativno rečeno, SDPBiH je - za razliku od SNSD-a - tražio samo svog Čordaša, a sva ostala hrvatska mjesta nudio HDZ-u pa opet Čović nije pristao. Puno je puta već rečeno šta je sve Čović odbio, pa mi se nekako čini da je važnije akcentirati način na koji je to uradio i njegove motive. Moram priznati, iznimno sam sretna što je u posljednjoj turi pregovora vođenih između SDP-a BiH i SDA sa HDZ-ovima kumovala međunarodna zajednica. Ona ista koja se nije ni počešala za Vladom RS-a. No, kako je u Federaciji iskazala iznimnu brigu, onda mi je nekako posve u redu što je Čović upravo Inzku, Mooreu i ambasadorima PIC-a rekao svoje kategorično "ne". Dok je god vukao za nos Lagumdžiju i Tihića, sada je barem kristalno jasno, Inzku i kompaniji hinjio je krajnju kooperativnost.

Među novinarima se pročulo kako je onoga dana kada su Lajčak i Steinberg pisali pismo tražeći odgodu sjednice Doma naroda, drug Inzko - inače poznat po SMS-ovima koji završe u novinama - poslao jedan Lagumdžiji i Tihiću u kojem je bila Josipovićeva ponuda za Vladu FBiH. Kako su ova dvojica već ranije povjerovali samom Josipoviću da se on ni po koju cijenu ne želi miješati u formiranje vlasti u BiH, i taj je pokušaj prošao. No, nekako se pokazalo da je ponuda OHR-a koja se na kraju našla na stolu koincidirala sa tim Inzkovim SMS-om. Pa ju je opet odbio niko drugi do Dragan Čović.

Šalu na stranu, sve je u i oko BiH davno postalo preozbiljno. I dvostruki aršini međunarodne zajednice i Inzkovi SMS-ovi i ponašanje Centralne izborne komisije. Ima tome skoro i godina: na stranicama ove novine zaludno su ispisivani tekstovi i tekstovi koji su pokazivali i dokazivali da se Centralna izborna komisija politički vrlo odredila. Gospođa je predsjednica muvala sa štampanjem i pakovanjem glasačkih listića, Čović, Dodik i Radončić već tada zdušno dijelili BiH, a CIK se na stranicama stranačkih glasila jednako zaklanjao iza OHR-a i OSCE-a. Kako nijedan plan nije savršen, izbori su i ovaj pomutili: Dodikov SNSD i Čovićev HDZ ostali su bez radikalnog Bošnjaka spremnog na komad bošnjakistana i tako i bez formule jedan + jedan + jedan.

Lagumdžiji i Tihiću se može svašta prigovoriti, ali nikako radikalizacija. Ako ćemo pravo, po Radončićevim definicijama bošnjaštva, nemaju ni prolaznu ocjenu, a nijednom se nije omaknuo ni vehabija kao nosilac liste. Omakla im se zato Platforma: zanimljivo, Platformu je Čović teška srca prihvatio, ali je na kraju opet rekao ne. Njegovo ne, to konačno ne izrečeno u OHR-u, zapravo je razotkrilo njegove namjere od samog početka. Kada je sa svojih 62 posto osvojenih glasova Hrvata u BiH odbio 90 posto pozicija u izvršnoj vlasti, valjda je i ambasadorima PIC-a postalo jasno da Čović ne želi u Evropu već iz Bosne i Hercegovine. Jednako kao i njegov SNSD partner Milorad Dodik.

Priča o disoluciji BiH opasno se prenosi na federalni nivo i postaje priča i o disoluciji Federacije BiH. OHR još šuti. Isto onako kako je godinama šutio Dodiku, sada šuti Čoviću. Sjedinjene Američke Države su priznale da su se pomirile sa odlukom HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 da ostanu opozicija. Ostalo je pak da ambasadori PIC-a skupa sa OHR-om objasne Čoviću da opoziciono djelovanje ne znači samovolju, a kamoli samoupravu, već poštivanje zakona. A Dodikova dosljednost u zalaganju za HDZ-ove lako je rješiva: dovoljno je zatražiti iste aršine i u RS-u. Ili, barem za početak, ubrzano formiranje Vijeća ministara.
Otprilike na tragu nekih mojih razmisljanja.

P.S. Toliko o Josipovicevom neuplitanju.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

zagazaga wrote:ko diro likove i djela.....oho vam se :twisted:
pusti... nek' ih stigne kletva bijelih čarapa... :oops:
Locked