Berghain
Gdje putujete, kako vam je bilo?
Moderator: anex
- mirota
#4977 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
onda dodaj Bugarsku na listu npr
-
markma
#4978 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Zasto Bugarsku?
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#4979 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ma ne znam... bio sam u Indiji i u Bugarskoj i vratio se bez ikakvih problema.
Šta se desilo ovim ljudima gore ne znam... ali poznavajući Indijce i njihov odnos prema strancima je teško za povjerovati.
Znam djevojku (plavušu), koja je sama putovala kroz Indiju puna dva mjeseca. Ima samo riječi hvale.
Šta se desilo ovim ljudima gore ne znam... ali poznavajući Indijce i njihov odnos prema strancima je teško za povjerovati.
Znam djevojku (plavušu), koja je sama putovala kroz Indiju puna dva mjeseca. Ima samo riječi hvale.
-
triple mama
#4980 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Da li neko ima za preporučiti Airbnb u Briselu (da je relativno u centru i da nije 'opasna zona' i da je pristojan smještaj)?
- mirota
#4981 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
na osnovu 1 slucaja otpisati takvu zemlju, ma daaj, bedastoca na kub
-
Trappist
#4982 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
- mousstapha
#4983 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Fakat ne znam da li bih ikad igdje otisao kad bih tako izbjegavao zemlje. Naravno, covjek treba da se maksimalno informise i pripremi, internet je pun tudjih iskustava, ima toliko informacija o lokacijama koje se isplati zaobici. Rizici se nikad ne mogu u potpunosti izbjeci, ali definitivno mogu smanjiti.
-
sumirprimus
#4984 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
NeLjudi se ko skakavci lijepe na zene i strance ,zive u sistemu kasti, da nije ljute hrane bajkace bi iznicale u formama walking deada.
Ko sto rekoh zemlja za izbjec.
Bugarska je EU i NaTO za ove ..
A za info i neuoucene, cesta su gang rapes kako se vec puse na ulicama ove zemlje, kao migsje u svijetu. Ne pomazu ni smrtne kazne
- van Basten
#4985 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Planiram prvomajsko putovanje srednjom Evropom. Razmišljao sam da uzmem hrvatski sim radi eu rominga, pošto je te sedmice djeci online nastava treba mi više giga nego bih dobio onim bht travel paketima.
Pitanja: koju karticu uzeti, da dobijem što više giga za što manje para? Znam za bonbon i tomato, koja je bolja od njih? Ima neka treća? Gdje se to može uzeti na putu Svilaj - Beli Manastir? Igdje na autoputu?
Pitanja: koju karticu uzeti, da dobijem što više giga za što manje para? Znam za bonbon i tomato, koja je bolja od njih? Ima neka treća? Gdje se to može uzeti na putu Svilaj - Beli Manastir? Igdje na autoputu?
-
sumirprimus
#4986 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
vidi telemahovu net2go unlimited za turiste. treba ti internet..van Basten wrote: ↑12/03/2024 11:07 Planiram prvomajsko putovanje srednjom Evropom. Razmišljao sam da uzmem hrvatski sim radi eu rominga, pošto je te sedmice djeci online nastava treba mi više giga nego bih dobio onim bht travel paketima.
10 eura 10 dana.
- Dope_Man
#4987 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ne znam sta je u ponudi u HR, al ljetos kad smo bili u Puli jaran htio uzeti neku karticu da ima tako kad dodje, nesto peglali da mu treba JMBG (il kako ga vec u Hrvatskoj danas zovu).van Basten wrote: ↑12/03/2024 11:07 Planiram prvomajsko putovanje srednjom Evropom. Razmišljao sam da uzmem hrvatski sim radi eu rominga, pošto je te sedmice djeci online nastava treba mi više giga nego bih dobio onim bht travel paketima.
Uglavnom, na kraju je uzeo u Austriji (u Hoferu) karticu koju i sam koristim ovdje, a na kojoj sam sebi moze aktivirati paket koji kod zeli, kada putuje, a radi po cijeloj EU. Sama kartica nesto par eura, paket 40 GB je 10 EUR (najjeftiniji je 6 eura 8 GB). Pa eto, ima i ta opcija ako te put nanese kroz AT.
Naravno, provjeri sta nude i u HR i SLO i gdje vec ides, pa uzmes sta ti je najpovoljnije.
- mirota
#4988 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
bonbon, uzmes i ne brines, koristim je po HRV i EU najmanje 10 godina, aktiviras opciju 7 dana flat net i ne brines za potrosnjuvan Basten wrote: ↑12/03/2024 11:07 Planiram prvomajsko putovanje srednjom Evropom. Razmišljao sam da uzmem hrvatski sim radi eu rominga, pošto je te sedmice djeci online nastava treba mi više giga nego bih dobio onim bht travel paketima.
- mufa1
#4989 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Dope_Man wrote: ↑12/03/2024 11:22Ne znam sta je u ponudi u HR, al ljetos kad smo bili u Puli jaran htio uzeti neku karticu da ima tako kad dodje, nesto peglali da mu treba JMBG (il kako ga vec u Hrvatskoj danas zovu).van Basten wrote: ↑12/03/2024 11:07 Planiram prvomajsko putovanje srednjom Evropom. Razmišljao sam da uzmem hrvatski sim radi eu rominga, pošto je te sedmice djeci online nastava treba mi više giga nego bih dobio onim bht travel paketima.
Uglavnom, na kraju je uzeo u Austriji (u Hoferu) karticu koju i sam koristim ovdje, a na kojoj sam sebi moze aktivirati paket koji kod zeli, kada putuje, a radi po cijeloj EU. Sama kartica nesto par eura, paket 40 GB je 10 EUR (najjeftiniji je 6 eura 8 GB). Pa eto, ima i ta opcija ako te put nanese kroz AT.
Naravno, provjeri sta nude i u HR i SLO i gdje vec ides, pa uzmes sta ti je najpovoljnije.
Ne mozes ni u Austriji nigdje uzeti sim karticu bez registracije licnih podataka..Moglo je nekad, ali unazad par godina, ne ide..
- Dope_Man
#4990 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Da, da bi uzeo ovu koju sam naveo, ili bilo koju drugu karticu u AT, skenira ti pasos i registruje te tako ako si turista.mufa1 wrote: ↑12/03/2024 12:56Dope_Man wrote: ↑12/03/2024 11:22Ne znam sta je u ponudi u HR, al ljetos kad smo bili u Puli jaran htio uzeti neku karticu da ima tako kad dodje, nesto peglali da mu treba JMBG (il kako ga vec u Hrvatskoj danas zovu).van Basten wrote: ↑12/03/2024 11:07 Planiram prvomajsko putovanje srednjom Evropom. Razmišljao sam da uzmem hrvatski sim radi eu rominga, pošto je te sedmice djeci online nastava treba mi više giga nego bih dobio onim bht travel paketima.
Ne mozes ni u Austriji nigdje uzeti sim karticu bez registracije licnih podataka..Moglo je nekad, ali unazad par godina, ne ide..
Problem sa tom situacijom u Puli je sto nisu imali u ponudi nista ako nemas hrvatski dokument, sto je malo debilno za radnju u trznom u Puli gdje su 90% kupaca okolo turisti al eto.
- van Basten
#4991 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Hvala na sugestijama i prijedlozima. ta austrijska variajnta bi mi pasala da idem prvo u Austriju, ali prvo ćemo do Mađarske i Slovačke. Prođe pola online nastave dok dođemo do Austrije.
-
GaRGa
#4992 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Prosle godine uzeo telemach karticu u Hrvatskoj na trafici niko mi nista nije trazio...
-
sumirprimus
#4993 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Care , na pumpi telemah za turiste 2go unlimited imaju i kratke na 10 dana 10e i ne misli. Probo sve ove..van Basten wrote: ↑12/03/2024 15:40 Hvala na sugestijama i prijedlozima. ta austrijska variajnta bi mi pasala da idem prvo u Austriju, ali prvo ćemo do Mađarske i Slovačke. Prođe pola online nastave dok dođemo do Austrije.
-
akcija007
#4994 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Nisam siguran da mozes taj telemach za turiste iz hr koristiti u eu . Kupi obicni sim t mobile ili a1 i nekih 70 posto je dozvoljeno koristiti u roamingu
- Haris.ba
- tramvajtrojka
#4996 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
zato uzmes holafly il airlo i mirna Bosna
-
Sid the sloth
#4997 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ako ti telefon podrzava eSim instaliraj Airalo aplikaciju i kupi eSim za citavu Europu i miran si. Ostane tvoj broj aktivan za pozive (isljucis mu Data u postavkama) a eSim aktiviras za Data saobracaj.van Basten wrote: ↑12/03/2024 11:07 Planiram prvomajsko putovanje srednjom Evropom. Razmišljao sam da uzmem hrvatski sim radi eu rominga, pošto je te sedmice djeci online nastava treba mi više giga nego bih dobio onim bht travel paketima.
- yoda82
#4998 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ja bi trebao u Njemačku za prvi maj, a na ljeto u Grčku. Telefon nema e-sim. Im li ko ideju koju karticu uzeti da radi roaming za EU?Sid the sloth wrote: ↑17/03/2024 12:04Ako ti telefon podrzava eSim instaliraj Airalo aplikaciju i kupi eSim za citavu Europu i miran si. Ostane tvoj broj aktivan za pozive (isljucis mu Data u postavkama) a eSim aktiviras za Data saobracaj.van Basten wrote: ↑12/03/2024 11:07 Planiram prvomajsko putovanje srednjom Evropom. Razmišljao sam da uzmem hrvatski sim radi eu rominga, pošto je te sedmice djeci online nastava treba mi više giga nego bih dobio onim bht travel paketima.
- mirota
#4999 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
bilo koju HRV karticu, imam bonbon preko 10 god, koristio je u 10 ak zemalja EU, bez greskeyoda82 wrote: ↑18/03/2024 07:29Ja bi trebao u Njemačku za prvi maj, a na ljeto u Grčku. Telefon nema e-sim. Im li ko ideju koju karticu uzeti da radi roaming za EU?Sid the sloth wrote: ↑17/03/2024 12:04Ako ti telefon podrzava eSim instaliraj Airalo aplikaciju i kupi eSim za citavu Europu i miran si. Ostane tvoj broj aktivan za pozive (isljucis mu Data u postavkama) a eSim aktiviras za Data saobracaj.van Basten wrote: ↑12/03/2024 11:07 Planiram prvomajsko putovanje srednjom Evropom. Razmišljao sam da uzmem hrvatski sim radi eu rominga, pošto je te sedmice djeci online nastava treba mi više giga nego bih dobio onim bht travel paketima.
Pitanja: koju karticu uzeti, da dobijem što više giga za što manje para? Znam za bonbon i tomato, koja je bolja od njih? Ima neka treća? Gdje se to može uzeti na putu Svilaj - Beli Manastir? Igdje na autoputu?![]()
- yoda82
#5000 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Hvala, i pitanje, ima li gdje kod nas uzeti kakvu ovu ino karticu?