Suprotno pajdo ,suprotno.. hoću lijepo da ti kažem da to za tvog života nećeš dočekati,a možda ni tvoje unuče ostaje ti jedino da "maštaš "Kolinda wrote: Da se ne trudim previše analizirati ali izgleda da se slažeš da BPK neće više davati Hrvata u DN a ni ZHŽ Srbina i Bošnjaka .... Samo je po tebi izgleda problem što se ja tome istom radujem i da će mi se obiti o glavu...
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
ušće
#4976 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
Hafis
#4977 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nije mi jasno što je to toliko krucijalno u mogućnosti da Edim Fejzić iz Goražda ne može više izigravati Hrvata u Domu naroda pa da se to svodi gotovo na pitanje biti ili ne biti po bošnjački narod u BiH.ušće wrote:Suprotno pajdo ,suprotno.. hoću lijepo da ti kažem da to za tvog života nećeš dočekati,a možda ni tvoje unuče ostaje ti jedino da "maštaš "Kolinda wrote: Da se ne trudim previše analizirati ali izgleda da se slažeš da BPK neće više davati Hrvata u DN a ni ZHŽ Srbina i Bošnjaka .... Samo je po tebi izgleda problem što se ja tome istom radujem i da će mi se obiti o glavu...
Last edited by Hafis on 06/03/2017 19:45, edited 1 time in total.
-
breuer
#4978 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
nije Valentin Incko, on je Gradiščanski HrvatImperatore wrote:Hrvati ne mogu mrziti Bosnu jer Hrvati jesu Bosna i svi bosanski vladari su Hrvati, Hrvati ne podnose one koji dižu sablju Osmanlijama i to je to.
Ironija je ta da neki potomak poturica priča Hrvatima o Bosni i kako su Hrvati izdali Bosnu. Najsmišnije je kad stavljaju tu katedralu u Sarajevu iz vremena AU kada su Austrijanci ovdje željeli formirati jednu naciju ali nisu uspjeli.
Zašto? Muslimani su se deklarirali Turcima, Srbi sa Srbijom a Hrvati su se ponosili povijesti Bosne i imali su prijezir prema ostalima i jedni druge nisu podnosili.
Sad se okrenite pravoj povijesti
-
PM72
#4979 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Incko je slovenac
- Kolinda
#4980 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Znači ako se bira 17 Hrvat , BPK,USK ,TK , KS bi trebali zajedno dati 1 Hrvata u DN , ZDK 1 , HNŽ 4,ZHŽ 3 HBŽ 3, PŽ 2 ,SBŽ 3 .... I tko bi ovdje bio zakinut i nebi imao pravo birati i biti biran osvrćući se na tezu da neki Hrvati kao nebi imali pravo glasa kako se vole brinuti za nas oni koji bi najradije da izumremo kako vole često naglasiti ....
Last edited by Kolinda on 06/03/2017 19:55, edited 1 time in total.
- Kolinda
#4981 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A zašto ne ,se pojasni mi živ bio da znam zbog čega....ušće wrote:Suprotno pajdo ,suprotno.. hoću lijepo da ti kažem da to za tvog života nećeš dočekati,a možda ni tvoje unuče ostaje ti jedino da "maštaš "Kolinda wrote: Da se ne trudim previše analizirati ali izgleda da se slažeš da BPK neće više davati Hrvata u DN a ni ZHŽ Srbina i Bošnjaka .... Samo je po tebi izgleda problem što se ja tome istom radujem i da će mi se obiti o glavu...
- Alfons Kauders
#4982 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
PM72 wrote:Incko je slovenac
I zato voli da im ga trpa.
- and
#4983 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
nije nam jasno samo da može postojati stranka koja je provodila udruženi zločinački poduhvat i htjela dijelove države bih pripojiti drugoj.Hafis wrote:Nije mi jasno što je to toliko krucijalno u mogućnosti da Edim Fejzić iz Goražda ne može više izigravati Hrvata u Domu naroda pa da se to svodi gotovo na pitanje biti ili ne biti po bošnjački narod u BiH.ušće wrote:Suprotno pajdo ,suprotno.. hoću lijepo da ti kažem da to za tvog života nećeš dočekati,a možda ni tvoje unuče ostaje ti jedino da "maštaš "Kolinda wrote: Da se ne trudim previše analizirati ali izgleda da se slažeš da BPK neće više davati Hrvata u DN a ni ZHŽ Srbina i Bošnjaka .... Samo je po tebi izgleda problem što se ja tome istom radujem i da će mi se obiti o glavu...
ostalo je sve jasno
- and
#4984 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
a šta su ti ove Ž?Kolinda wrote:Znači ako se bira 17 Hrvat , BPK,USK ,TK , KS bi trebali zajedno dati 1 Hrvata u DN , ZDK 1 , HNŽ 4,ZHŽ 3 HBŽ 3, PŽ 2 ,SBŽ 3 ....
koliko ima bošnjaka u domu naroda?
-
ušće
#4985 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Znaš li zašto pajdo zato što je taj Edhem Fejzić bio prije tebe Hrvat ,jer dok si ti pjevao druže Tito mi ti se kunemo njegov ćaća ležao na Golom za zbog Pavelića ...ali ti to ionako ne kontaš pa je svaka druga diskusija sa tobom suvišno gubljenje vremena..Hafis wrote:Nije mi jasno što je to toliko krucijalno u mogućnosti da Edim Fejzić iz Goražda ne može više izigravati Hrvata u Domu naroda pa da se to svodi gotovo na pitanje biti ili ne biti po bošnjački narod u BiH.ušće wrote:Suprotno pajdo ,suprotno.. hoću lijepo da ti kažem da to za tvog života nećeš dočekati,a možda ni tvoje unuče ostaje ti jedino da "maštaš "Kolinda wrote: Da se ne trudim previše analizirati ali izgleda da se slažeš da BPK neće više davati Hrvata u DN a ni ZHŽ Srbina i Bošnjaka .... Samo je po tebi izgleda problem što se ja tome istom radujem i da će mi se obiti o glavu...
- Kolinda
#4986 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
1. Ž kao Kantonand wrote:a šta su ti ove Ž?Kolinda wrote:Znači ako se bira 17 Hrvat , BPK,USK ,TK , KS bi trebali zajedno dati 1 Hrvata u DN , ZDK 1 , HNŽ 4,ZHŽ 3 HBŽ 3, PŽ 2 ,SBŽ 3 ....
2. 17+Srba većina + ostali + 2-3 Hrvata u prosjeku ...
- Kolinda
#4987 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A zato ja Zlajoglu uzeo HSP u vlast ,znači u Sarajevu su samo pravi Hrvati oni koji su ustaše .Znaš li zašto pajdo zato što je taj Edhem Fejzić bio prije tebe Hrvat ,jer dok si ti pjevao druže Tito mi ti se kunemo njegov ćaća ležao na Golom za zbog Pavelića ...ali ti to ionako ne kontaš pa je svaka druga diskusija sa tobom suvišno gubljenje vremena..
- and
#4988 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ili Ku, kao treći.Kolinda wrote:1. Ž kao Kantonand wrote:a šta su ti ove Ž?Kolinda wrote:Znači ako se bira 17 Hrvat , BPK,USK ,TK , KS bi trebali zajedno dati 1 Hrvata u DN , ZDK 1 , HNŽ 4,ZHŽ 3 HBŽ 3, PŽ 2 ,SBŽ 3 ....
2. 17+Srba većina + ostali + 2-3 Hrvata u prosjeku ...
koliko ima bošnjaka koliko hrvata u d.naroda?
- Kolinda
#4989 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Što bi kazali stari Armeni " postaješ malo naporan "
-
ušće
#4990 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Gdje ti vidje Sarajevo ,nije tebi dobro ,ti se noći budiš sa slikom Sarajeva ...Nego moj pajdo je monsinjor Perić odi i kaži da sam te ja poslao ,hoće čovjek pomoći kod takvih strahova ...Kolinda wrote:A zato ja Zlajoglu uzeo HSP u vlast ,znači u Sarajevu su samo pravi Hrvati oni koji su ustaše .Znaš li zašto pajdo zato što je taj Edhem Fejzić bio prije tebe Hrvat ,jer dok si ti pjevao druže Tito mi ti se kunemo njegov ćaća ležao na Golom za zbog Pavelića ...ali ti to ionako ne kontaš pa je svaka druga diskusija sa tobom suvišno gubljenje vremena..
Last edited by ušće on 06/03/2017 20:15, edited 1 time in total.
- and
#4991 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ti ćeš nekome nešto reći.
poštuj državu, njene zakone i propise pa se onda javi za riječ.
- Kolinda
#4992 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Oprosti na lapsusu " Sarajevo " ,ćaršija ... Perića si vidio samo na slici meni je barem križ na čelo postavio na Krizmi ...ušće wrote:Gdje ti vidje Sarajevo ,nije tebi dobro ,ti se noći budiš sa slikom Sarajeva ...Nego moj pajdo je monsinjor Perić odi i kaži da sam te ja posalo ,hoće čovjek pomoći kod takvih strahova ...Kolinda wrote:A zato ja Zlajoglu uzeo HSP u vlast ,znači u Sarajevu su samo pravi Hrvati oni koji su ustaše .Znaš li zašto pajdo zato što je taj Edhem Fejzić bio prije tebe Hrvat ,jer dok si ti pjevao druže Tito mi ti se kunemo njegov ćaća ležao na Golom za zbog Pavelića ...ali ti to ionako ne kontaš pa je svaka druga diskusija sa tobom suvišno gubljenje vremena..
- Kolinda
#4993 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Posebno USand wrote:ti ćeš nekome nešto reći.
- and
#4994 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
naravnoKolinda wrote:Posebno USand wrote:ti ćeš nekome nešto reći.
u dom naroda izabrati predstavnika iz kantona, a kad bude pisalo iz županija zvaćemo vas
-
Hafis
#4995 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
To je dokaz da mu ni ćaća nije znao gdje mu je mjesto, a ne još da on zna.ušće wrote:Znaš li zašto pajdo zato što je taj Edhem Fejzić bio prije tebe Hrvat ,jer dok si ti pjevao druže Tito mi ti se kunemo njegov ćaća ležao na Golom za zbog Pavelića ...ali ti to ionako ne kontaš pa je svaka druga diskusija sa tobom suvišno gubljenje vremena..Hafis wrote:Nije mi jasno što je to toliko krucijalno u mogućnosti da Edim Fejzić iz Goražda ne može više izigravati Hrvata u Domu naroda pa da se to svodi gotovo na pitanje biti ili ne biti po bošnjački narod u BiH.ušće wrote: Suprotno pajdo ,suprotno.. hoću lijepo da ti kažem da to za tvog života nećeš dočekati,a možda ni tvoje unuče ostaje ti jedino da "maštaš "
Kakve veze ima političko uvjerenje s etničkom pripadnošću.
Evo i ja sam po uvjerenju republikanac što ne znači da sam i Amerikanac.
Pojma ti nemaš.
-
ušće
#4996 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jeste pričao mi je ..imam jednog što sam mu sa 30 godina stavio križ na čelo , a sad veči katolik od pape ...Imam ti ja pajdo mnogo toga kazati ali nemam običaj voditi razgovore sa "polovnjacima "Kolinda wrote: Oprosti na lapsusu " Sarajevo " ,ćaršija ... Perića si vidio samo na slici meni je barem križ na čelo postavio na Krizmi ...
-
BAK-eV
#4997 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Rečeno ti je već.Kolinda wrote:Znači ako se bira 17 Hrvat , BPK,USK ,TK , KS bi trebali zajedno dati 1 Hrvata u DN , ZDK 1 , HNŽ 4,ZHŽ 3 HBŽ 3, PŽ 2 ,SBŽ 3 .... I tko bi ovdje bio zakinut i nebi imao pravo birati i biti biran osvrćući se na tezu da neki Hrvati kao nebi imali pravo glasa kako se vole brinuti za nas oni koji bi najradije da izumremo kako vole često naglasiti ....
Kako uzeti jednog Hrvata iz Livna ako je on dobio manje glasova od nekog Hrvata iz Goražda.
Njegovo lično gradjansko pravo je iznad kolektivnog.
Znači ako se niko ne kandiduje od Hrvata iz Goražda, onda je sve ok i time ide ta podjela mandata.
Time je zadovoljena i odluka US.
Ako se Nerkezu cefne i opet bude biran i ako bude imao više glasova od nekog Hrvata iz Duvna e onda on ulazi u Dom naroda.
US je ukinuo obavezu da bude 1 Hrvat iz BPK i uveo mogućnost da ne bude.
Ali nije uveo zabranu jer je to neustavno, ma koliko to iz HNS/HDZ-u tražili.
- mO k3
#4998 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ušće wrote:Jeste pričao mi je ..imam jednog što sam mu sa 30 godina stavio križ na čelo , a sad veči katolik od pape ...Imam ti ja pajdo mnogo toga kazati ali nemam običaj voditi razgovore sa "polovnjacima "Kolinda wrote: Oprosti na lapsusu " Sarajevo " ,ćaršija ... Perića si vidio samo na slici meni je barem križ na čelo postavio na Krizmi ...
Ma najgori su ti ovi "veliki" hrvati koji su kresteni ko odrasli....
-
Hafis
#4999 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Realno, Nerkez je star k'o isusovo magare. Neće taj ni šipaka dočekati a ne mandat u domu naroda.
-
ušće
#5000 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Džaba je vama "Novim " objašnjavati vi ste petokrake odmah uletjeli u šahovnicu ..i tebi jedna topla preporuka ...Imaš jednog finog gosopdina i pravog Hrvata tu blizu tebe kod Kosače ... Volja ti u jednu ili drugu kacelariju se obratiti... Hoće Josip fino razjasniti ,ali pazi ne meriše baš takve kao tiHafis wrote: To je dokaz da mu ni ćaća nije znao gdje mu je mjesto, a ne još da on zna.
Kakve veze ima političko uvjerenje s etničkom pripadnošću.
Evo i ja sam po uvjerenju republikanac što ne znači da sam i Amerikanac.
Pojma ti nemaš.
Last edited by ušće on 06/03/2017 20:26, edited 1 time in total.