The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
sizifinho

#4976 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

DMXallen wrote:90 minuta ameri računaju sa reklamama.. tako da epizoda će biti nešto malo jače od sat vremena.

Alexandrija jeste smiješna jer su ljudi unutar zidina živjeli spokojno i imali su mnogo sreće da ih niko nije napadao, a walkeri su završili u kamenolomu pa tako nisu imali ni sa njima problema. Ne treba miješati pojam smiješno sa serijom, serija nije smiješna jer poenta i jeste da se Alexandrija prikaže kao smiješna i puna naivnih ljudi. Džaba im pun magacin oružja kad niko ne zna rukovati sa njim, niti ima petlju.
Što se tiče konstatacije kako na kapiji nema nikoga i kako je Enid ušetala to uopšte nije tačno, ne mora uvijek prikazati nekoga da otvara kapiju kako bi gledaoci zaključili da ima neko.. kapija ima mehanizam zaključavanja i uvijek jednog čovjeka pored kapije, to se vidjelo najbolje u finalu sezone 5 kada je pop samo gurnuo kapiju bez da zaključa.
Alexandrija je slabo čuvano mjesto, sa jednim snajperom, i to je istina..a upravo na tome radi Rick da se obuče ljudi unutar zidina i da se postave straže.
Posljedica takvog ponašanja stanovnika se upravo vidjela u prošloj epizodi kada su im dase uskočile preko zida i pola ih pobili, da nije bilo Carol i Morgana svi bi poginuli.. možda bi Carl i Enid jedino pobjegli.
:thumbup:
fazon sa pisanjem skripta je u tom da ulaziš s pretpostavkom da publika nije debilna, da se ne mora SVE prikazati pa da bi se znalo šta je bilo. Nekad se ostavi stvar gledaocima na maštu.

I onda dođu i razmišljaju kako je Morgan tako brzo došao do Alexandrije... :lol: Možda su ga Vukovi prevezli nakon što se razišao sa Rickom pa ga pustili i on odlučio da ih prebije i istjera, ali nije htio da ih ubija jer je jedan od njih. Na taj način bi dobio povjerenje "preživljelih".
Mislim, ovo je čak i dobra teorija kakvih sam sve pročitao.
annoy

#4977 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Pa oni s kojima je Morgan pričao su oni dvojica koje je poštedio, zar ne?

Ne znam kako netko može pomisliti da je ona klinka ušla sama u Alexandriu, jedino ako ima telekinetičke sposobnosti pa mislima otvara kapiju
ExNihilo

#4978 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Sretno vam dvije stotine stranica teme.
kakavdanakneiskustvu

#4979 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

sizifinho wrote:
DMXallen wrote:90 minuta ameri računaju sa reklamama.. tako da epizoda će biti nešto malo jače od sat vremena.

Alexandrija jeste smiješna jer su ljudi unutar zidina živjeli spokojno i imali su mnogo sreće da ih niko nije napadao, a walkeri su završili u kamenolomu pa tako nisu imali ni sa njima problema. Ne treba miješati pojam smiješno sa serijom, serija nije smiješna jer poenta i jeste da se Alexandrija prikaže kao smiješna i puna naivnih ljudi. Džaba im pun magacin oružja kad niko ne zna rukovati sa njim, niti ima petlju.
Što se tiče konstatacije kako na kapiji nema nikoga i kako je Enid ušetala to uopšte nije tačno, ne mora uvijek prikazati nekoga da otvara kapiju kako bi gledaoci zaključili da ima neko.. kapija ima mehanizam zaključavanja i uvijek jednog čovjeka pored kapije, to se vidjelo najbolje u finalu sezone 5 kada je pop samo gurnuo kapiju bez da zaključa.
Alexandrija je slabo čuvano mjesto, sa jednim snajperom, i to je istina..a upravo na tome radi Rick da se obuče ljudi unutar zidina i da se postave straže.
Posljedica takvog ponašanja stanovnika se upravo vidjela u prošloj epizodi kada su im dase uskočile preko zida i pola ih pobili, da nije bilo Carol i Morgana svi bi poginuli.. možda bi Carl i Enid jedino pobjegli.
fazon sa pisanjem skripta je u tom da ulaziš s pretpostavkom da publika nije debilna, da se ne mora SVE prikazati pa da bi se znalo šta je bilo. Nekad se ostavi stvar gledaocima na maštu.

I onda dođu i razmišljaju kako je Morgan tako brzo došao do Alexandrije... :lol: Možda su ga Vukovi prevezli nakon što se razišao sa Rickom pa ga pustili i on odlučio da ih prebije i istjera, ali nije htio da ih ubija jer je jedan od njih. Na taj način bi dobio povjerenje "preživljelih".

ja nisam vidio da je neko napisao kako je morgan brzo stigao u grad nego kako je cudno sto je on stigao a rick i ostali nisu
DMXallen

#4980 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DMXallen »

sizifinho wrote:

To se zove traženje dlake u jajetu, a obično se pronađe obrnuto :mrgreen:
Meni nije uopšte zanimljivo gledati kad mi napišu scenarij tako da sve ide doslovno i samo fale strelice, tagovi i slično po scenama da mi još dodatno pojasne što je pisac htjeo da kaže. Ko to voli eno mu indijske serije i neka uživa ;-)
Serija je po meni kompleksna i treba pažljivo pratiti sve od početka i pamtiti skoro pa najsitnije detalje još iz 1,2,3 itd sezone da bi ti neka aktuelna scena bila jasnija.
annoy

#4981 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Nitko nije doveo u pitanje brzinu Morganovog dolaska nego zbog cega je dosao sam. Meni je glupo poslati ga samog s tim stapom. To ne znaci da cjepidlacim i ne ocekujem da mi se crta. Doslovno svaku glupost u scenariju mozete opravdat s time da to "treba bit tako i sta mi sad ocemo".
Po meni serija nije nesto posebno kompleksna, nego smisljaju u hodu sta ce dalje, sezonu po sezonu. Nekad ispadne dobro, nekad ne. Kad se drze stripa bolje im ide.
cyprus

#4982 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by cyprus »

Jesam li ja nešto propustio ili pogrešno skonto, ali reakcija stanovnika Alexandije nakon upada divljaka je bila baš neuvjerljiva... Ko da nisu nešto ni iznenađeni bili... Npr. Carl i ona njegova vode opušten i preglup dijalog dok se roka okolo...
SaPnA

#4983 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by SaPnA »

Ma previse je nelogicnosti koje se ne mogu opravdati tim "pa hej zombi apokalipsa je", isto ne kontam cemu onoliko kasapljenje ljudi ala brda imaju oci
sizifinho

#4984 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

SaPnA wrote:Ma previse je nelogicnosti koje se ne mogu opravdati tim "pa hej zombi apokalipsa je", isto ne kontam cemu onoliko kasapljenje ljudi ala brda imaju oci
pa je li stvarno potrebno objasniti čemu ono kasapljenje, u smislu da jedan lik mora stati pred kameru i pričati u nju ZAŠTO vukovi kasape? Je li se to očekuje?

Zar nije bio dovoljan onaj monolog crnca kojeg je morgan savladao, kada govori da su "oni (vukovi) došli da spase njih (aleksandriju), da ih oslobode" a pri tom koristi osmijeh iz kojeg se jasno vidi da mu je mozak ispran.
I ako uz to dodaš još onu situaciju gdje lik kojeg je morgan pustio sa pištoljem kaže "nismo mi ovo birali" - onda ti je jasno, ako malo razmisliš:
1. da su vukovi ispranih mozgova
2. da ima neki vanjski faktor, možda neki luđak, koji ih muči ili na sličan način im pere umove
meni je ovo bilo dovoljno

Zar je stvarno teško povjerovati da je u jednoj postapokaliptičnoj situaciji, gdje svaki dan bježiš od hodajućih leševa kojima je interes pojesti te, gdje se bojiš hoće li te čovjek ubiti na ulici kad ga vidiš, kako bi te skuhao, gdje si izgubio ženu, djecu, brata, sestru, roditelje, možda su i umrli pred očima, možda su i umrli kako bi ti preživio.. je li nemoguće da u ovoj situaciji se nađe skupina fanatika ispranih mozgova?

Mislim, da ja primjetim toliko nelogičnosti u seriji, prestao bih je i gledati, što sam i uradio sa par serija. Ne kontam šta je fazon, gledati i pljuvati. Ista stvar je bila čitavu sezonu na "game of thrones" temi, gdje su stalno pljuvali seriju, svih 10 epizoda, a garantujem da će isti se javljati i u ovoj i narednoj sezoni... Ako nije glupost gledati nešto što je glupo, nelogično, puno rupa- onda ne znam šta je
Tito_i_Partija

#4985 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Dobra epizoda, mada mi nije jasno kako Glen onako pade s onog kontejnera. A drago mi je da smo vidjeli i posljedice Morganovih "moralnih" odluka, jeb'o ga onaj stap glupavi. Rick zamalo ne zaplati.

I jos nesto: ja glupljih ljudi od ovih iz Alexandrije nisam vidio. Njihova nesposobnost je toliko apsurdna da je fakat smijesno kad god dodje red na njih da donesu bilo kakve odluke. Uzas, al' hajde makar je malo sega. :lol:
yoda82

#4986 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by yoda82 »

sizifinho wrote:
SaPnA wrote:Ma previse je nelogicnosti koje se ne mogu opravdati tim "pa hej zombi apokalipsa je", isto ne kontam cemu onoliko kasapljenje ljudi ala brda imaju oci
pa je li stvarno potrebno objasniti čemu ono kasapljenje, u smislu da jedan lik mora stati pred kameru i pričati u nju ZAŠTO vukovi kasape? Je li se to očekuje?

Zar nije bio dovoljan onaj monolog crnca kojeg je morgan savladao, kada govori da su "oni (vukovi) došli da spase njih (aleksandriju), da ih oslobode" a pri tom koristi osmijeh iz kojeg se jasno vidi da mu je mozak ispran.
I ako uz to dodaš još onu situaciju gdje lik kojeg je morgan pustio sa pištoljem kaže "nismo mi ovo birali" - onda ti je jasno, ako malo razmisliš:
1. da su vukovi ispranih mozgova
2. da ima neki vanjski faktor, možda neki luđak, koji ih muči ili na sličan način im pere umove
meni je ovo bilo dovoljno

Zar je stvarno teško povjerovati da je u jednoj postapokaliptičnoj situaciji, gdje svaki dan bježiš od hodajućih leševa kojima je interes pojesti te, gdje se bojiš hoće li te čovjek ubiti na ulici kad ga vidiš, kako bi te skuhao, gdje si izgubio ženu, djecu, brata, sestru, roditelje, možda su i umrli pred očima, možda su i umrli kako bi ti preživio.. je li nemoguće da u ovoj situaciji se nađe skupina fanatika ispranih mozgova?

Mislim, da ja primjetim toliko nelogičnosti u seriji, prestao bih je i gledati, što sam i uradio sa par serija. Ne kontam šta je fazon, gledati i pljuvati. Ista stvar je bila čitavu sezonu na "game of thrones" temi, gdje su stalno pljuvali seriju, svih 10 epizoda, a garantujem da će isti se javljati i u ovoj i narednoj sezoni... Ako nije glupost gledati nešto što je glupo, nelogično, puno rupa- onda ne znam šta je
Ali ne mora u svakoj sezoni biti nova grupa fanatika ispranih mozgova. Pa jebote, u seriji su ljudi bili pet puta više ljudi nego što su ih zombiji ubili. Ima li igdje da se dvije velike grupe udruže, da se slože oko nečega i da pokušaju graditi što bolju odbrano od zombija.
ExNihilo

#4987 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Nek su Kineza izjeli. Nervira me barem od druge sezone.

Frajer pokušava da zaustavi pad lika koji je upravo sebi mozak raznio i pada s njim. Prirodna selekcija.
__Phoenix__

#4988 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by __Phoenix__ »

Samo, da su se stripa držali, ta njegova smrt bi bila dovoljna za finale sezone, ovako su kreteni potrošili važan lik budzašto...
ExNihilo

#4989 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Neko drugi će ponijeti teret Glenove stripovske smrti.
Murisno1

#4990 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Murisno1 »

Oprez, možda malo spojlam: Ma Glen će preživit. Zombiji su pojeli onog ublehaša što se rokno, a Glen leži ispod njeg. U sljedećoj epizodi nešto će negdje eksplodirat, neko će se pojavit, vrisnut, zvukovi, hampa i svi zombiji će otić u drugom pravcu a on će ustat, otrest se i nastavit. 300% :izet:
Tito_i_Partija

#4991 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Murisno1 wrote:Oprez, možda malo spojlam: Ma Glen će preživit. Zombiji su pojeli onog ublehaša što se rokno, a Glen leži ispod njeg. U sljedećoj epizodi nešto će negdje eksplodirat, neko će se pojavit, vrisnut, zvukovi, hampa i svi zombiji će otić u drugom pravcu a on će ustat, otrest se i nastavit. 300% :izet:
Nikad se ne zna. Ovi misle da je jos ziv:

http://www.vanityfair.com/hollywood/201 ... -thank-you
annoy

#4992 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Da citiram samu sebe
annoy wrote:
Mislim da je vrijeme da izgine netko od glavne ekipe :oops:
8)

Dobra epizoda inače
sizifinho

#4993 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Mislim da Glenn nije umro, pa nije uopšte pokazao trunku bola dok su ga grizli a ako FKT jeste poginuo, onda je ovo jedan jako debilan potez jer je Glen "A" lik, od početka i oni protračiše njega na početku sezone... ako je ovo zaista njegova smrt, onda smatram da je užasan potez koji nije imao nikakvu težinu, kao što bi recimo strip imao. Mislim, ono, jedan od najbitnijih likova umire ispred kontejnera zbog nekog bahila kojeg je ovaj sve vrijeme spašavao... uopšte nema težinu, pa čak ni neki ironičan obrt. Da ga je Nicholas iznevjerio, ostavio da umre negdje - to bi imalo smisao, ali ovako... previše ponižavajuće za jednog dobrog lika

Sve u svemu još jedna dobra epizoda (ako Glen umre, onda je UŽASNA :P ) što čini, sad za sad, jednu dobru epizodu VIŠE od prošle sezone haha.
Rick hladnokrvni survivor, ne znam zašto ga iko napada, pa čovjek ima auru koja kaže - ubit ću te
ExNihilo

#4994 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Ako azijska plačipička preživi, zvanično prestajem gledati seriju. Obrat u kojem se ispostavi da nisu jeli njega, već drugog lika, bio bi na nivo Santa Barbare.
sizifinho

#4995 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

ExNihilo wrote:Ako azijska plačipička preživi, zvanično prestajem gledati seriju. Obrat u kojem se ispostavi da nisu jeli njega, već drugog lika, bio bi na nivo Santa Barbare.
mislim da nije bitan lik toliko, nekima je drag a nekima ne, već način na koji je otišao. Pretpostavljam da si čitao strip, znaš i sam kakav je ono bio trenutak. Odmah si znao da je situacija sjebana, da je [SPOILER]Negan luđak i da će slijediti nekakva osveta u Rickovom fazonu [SPOILER]... a šta ovdje imamo? Hrpu smeća ccc
yoda82 wrote: Ali ne mora u svakoj sezoni biti nova grupa fanatika ispranih mozgova. Pa jebote, u seriji su ljudi bili pet puta više ljudi nego što su ih zombiji ubili. Ima li igdje da se dvije velike grupe udruže, da se slože oko nečega i da pokušaju graditi što bolju odbrano od zombija.
Pa eto spojila se Rickova grupa sa Alexandrijom... na početku su se spojili sa Hershelom i njegovom farmom. Ako serija nastavi, siguran sam da će se doći do trenutka kad će biti više zajednica uvedeno u priču.
ExNihilo

#4996 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Ta scena iz stripa će sigurno biti i u seriji, samo što će (ako je Glen mrtav), neko drugi fasovati po lobanji.

Baš to što je Glenova smrt "glupa", za mene ima izvjesnu težinu. To iz razloga što pokazuje da, u haotičnom svijetu apokalipse, banalna smrt nije rezervisana za statiste i trećerazredne likove, već može zadesiti i (jednog od) glavnih protagonista. Malo mi je glupo da glavni likovi vječito padaju kao rezultat neke više žrtve ili u žaru epske borbe, dok svi drugi, oko njih, ginu banalno. Ako ćeš već umrijeti, vjerovatnoća je da će te zombi gricnuti iskočivši iza nekog drveta, a ne u Rambo stilu nakon što porokaš armiju nemrtvih.
annoy

#4997 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Ja u ovakvoj seriji nisam fan nekakvih teatralnih i značajnih smrti, u takvom svijetu zapravo je najrealnije da ćeš umrijet bez previše smisla, npr. poskliznut ćeš se i završit pod zubima nekog walkera. U tom svijetu smrt se događa svaki dan, i sve je obojano besmislom.
Sve i da je Nicholas pao na Glenna, on je okružen velikim brojem zombija i nema neke realne šanse, kad pojedu ovog, preć će na njega. Stvarno se nadam da neće uskrsnut :roll:
annoy

#4998 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

ExNihilo wrote:
Baš to što je Glenova smrt "glupa", za mene ima izvjesnu težinu. To iz razloga što pokazuje da, u haotičnom svijetu apokalipse, banalna smrt nije rezervisana za statiste i trećerazredne likove, već može zadesiti i (jednog od) glavnih protagonista. Malo mi je glupo da glavni likovi vječito padaju kao rezultat neke više žrtve ili u žaru epske borbe, dok svi drugi, oko njih, ginu banalno. Ako ćeš već umrijeti, vjerovatnoća je da će te zombi gricnuti iskočivši iza nekog drveta, a ne u Rambo stilu nakon što porokaš armiju nemrtvih.
To sam htjela reć, samo se nisam znala tako lijepo izraziti :D
Murisno1

#4999 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Murisno1 »

Glen je extra lik i ponavljam - nije meriso. :zzzz:
ExNihilo

#5000 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

annoy wrote:
ExNihilo wrote:
To sam htjela reć, samo se nisam znala tako lijepo izraziti :D
Ja baš tebe htjedoh citirati i reći kako si lijepo pojasnila moju misao. :lol:
Post Reply