Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Kofer

#4976 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Kofer »

jasko__ wrote:Ako je cijena artikla 39.99 US dolara...free shipping....dal bi on podlegao porezu i carini i koliko bi me izašao na kraju???
Ako ko može da mi pomogne...thanks
Narvano da bi.Izašlo bi te oko 30-40 km carine i ostalih dadzbina.
DON_eARL

#4977 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by DON_eARL »

Kofer wrote:
jasko__ wrote:Ako je cijena artikla 39.99 US dolara...free shipping....dal bi on podlegao porezu i carini i koliko bi me izašao na kraju???
:-)

40 $ = 57 KM

Carina 10% = 5,7 KM
PDV 17% = 10,65 KM
zubi

#4978 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zubi »

DON_eARL wrote:
Kofer wrote:

40 $ = 57 KM

Carina 10% = 5,7 KM
PDV 17% = 10,65 KM
e kad bi to tako bilo... vidi se da nemas bas iskustva sa nasom carinom :-)
dinooh

#4979 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

DON_eARL wrote:
Kofer wrote:

40 $ = 57 KM

Carina 10% = 5,7 KM
PDV 17% = 10,65 KM
+15-ak KM
DON_eARL

#4980 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by DON_eARL »

Nema teorije da naplate otvaranje paketa više od 10KM... :D
Jazzy.ba

#4981 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Jazzy.ba »

Velika vjerovatnoca ako to stigne na drzavnu postu da nece biti obracuna carine. Ne drze se striktno 50KM granice.
jasko__

#4982 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by jasko__ »

Jazzy.ba wrote:
Velika vjerovatnoca ako to stigne na drzavnu postu da nece biti obracuna carine. Ne drze se striktno 50KM granice.
Heh ali kako čovjek da zna gdje će da stigne...jer ne isplati mi se davadt još 40 KM nikako...uglavnom hvala na pomoći
Jazzy.ba

#4983 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Jazzy.ba »

jasko__ wrote:
Jazzy.ba wrote:
Heh ali kako čovjek da zna gdje će da stigne...jer ne isplati mi se davadt još 40 KM nikako...uglavnom hvala na pomoći
Stici ce na drzavnu ako ne platis nekog kurira tipa DHL, Fedex, UPS.
Kofer

#4984 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Kofer »

DON_eARL wrote:
Kofer wrote:

40 $ = 57 KM

Carina 10% = 5,7 KM
PDV 17% = 10,65 KM
E da se samo to plaća.Bila bi milina.
seoBIH

#4986 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by seoBIH »

Kofer wrote:
DN_eARL wrote:[qote="Kofer"]

40 $ = 57 KM

Carina 10% = 5,7 KM
PDV 17% = 10,65 KM
E da se samo to plaća.Bila bi milina
+ na taj iznos 15KM taksi i 3,5KM za otvaranje paketa :mrgreen:
Realovac23

#4987 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Realovac23 »

Da li se nekome dogodilo ovo upozorenje paypala kad hoču platiti nešto na ebayu:
Return to merchant and try a different payment method

We are not able to process your payment using your PayPal account at this time. Please return to the merchant's website and try using a different payment method (if available).
kloniran

#4988 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

Realovac23 wrote:Da li se nekome dogodilo ovo upozorenje paypala kad hoču platiti nešto na ebayu:
Return to merchant and try a different payment method

We are not able to process your payment using your PayPal account at this time. Please return to the merchant's website and try using a different payment method (if available).
meni nije jos uvijek, mozda je tom liku blokirana e-mail adresa
vješalica

#4989 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by vješalica »

DON_eARL wrote:
Kofer wrote:

40 $ = 57 KM

Carina 10% = 5,7 KM
PDV 17% = 10,65 KM
ekstra,ali lik je pitao za artikal,ali mi ne znamo koja se stopa carine na njega primjenjuje :roll: ,jer ne znamo o čemu se radi
seoBIH

#4990 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by seoBIH »

Ma oni uzimaju 10% za sve. Da je i 5 ili 15% kakva razlika? To je par KM na ovaj iznos.
kokuz_sa

#4991 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva

Post by kokuz_sa »

denis007 wrote:
kokuz_sa wrote:kako obavjestiti ebay da
mi je nakon zatvorenog slucaja i povrata love
stigao paket i da sam platio prodavcu..

imam u zadnjih 1mjesec
4 slucaja u kojima sam dobio nazad lovu
pa sada bi da im javim da ne bude navlacim ljude pa da dobijem blok :D
Iskreno, nadam se da ce te izbaciti kao i sve ostale koji to rade i to trajno i sto prije jer samo pravite probleme ostalim na nacin da BiH polako odlazi u grupu sa Ruandom, Ugandom,.... Govorim ovo iz sljedeceg raloga: kupujem vec 4-5 godina, preko 1000 transakcija na eBay, desava se otprilike da u 5-10% bude nekih problemcica u vidu predugog cekanja, izgubi se,... , ali u BAS SVAKOM slucaju sam uspio da refundiram novac mimo bilo kakvog tuzakanja, vec finim dogovorom direktno sa prodavcem i to 2-3 mjeseca poslije. Desavalo se da dio tih posiljki kasnije izguzvane stignu i onda naknadno opet platim. Moje iskustvo je da su oni 99.9% korektni, a postanski sistem (i nas) uprkos svemu poprilsicno pouzdan. Moje iskustvo je da vecina ljudi ima probleme da lokalnim postarima jer su neodgovorni, ne obavijeste, ostave pored sanduceta i sl. Moj savjet je ko uzima nesto malo skuplje da doplati tracking mada se obicno podrazumjeva, a za 20$ nije problem dati i 3$ i problem je rijesen. Svako treba da shvati da kupovina jeftinih igrackica na ovaj nacin podrazumjeva da snosis i dio rizika.
Nisam ja kriv sto meni nije dosla roba. Za robu do 2dol nikad ni ne trazim ni povrat nit isza..al kad su vece pare da..
I kad mi sta dodje ja platim prodavacu ako mi je vratio lovu

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
kloniran

#4992 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

kokuz_sa wrote:
denis007 wrote:
kokuz_sa wrote:kako obavjestiti ebay da
mi je nakon zatvorenog slucaja i povrata love
stigao paket i da sam platio prodavcu..

imam u zadnjih 1mjesec
4 slucaja u kojima sam dobio nazad lovu
pa sada bi da im javim da ne bude navlacim ljude pa da dobijem blok :D
Iskreno, nadam se da ce te izbaciti kao i sve ostale koji to rade i to trajno i sto prije jer samo pravite probleme ostalim na nacin da BiH polako odlazi u grupu sa Ruandom, Ugandom,.... Govorim ovo iz sljedeceg raloga: kupujem vec 4-5 godina, preko 1000 transakcija na eBay, desava se otprilike da u 5-10% bude nekih problemcica u vidu predugog cekanja, izgubi se,... , ali u BAS SVAKOM slucaju sam uspio da refundiram novac mimo bilo kakvog tuzakanja, vec finim dogovorom direktno sa prodavcem i to 2-3 mjeseca poslije. Desavalo se da dio tih posiljki kasnije izguzvane stignu i onda naknadno opet platim. Moje iskustvo je da su oni 99.9% korektni, a postanski sistem (i nas) uprkos svemu poprilsicno pouzdan. Moje iskustvo je da vecina ljudi ima probleme da lokalnim postarima jer su neodgovorni, ne obavijeste, ostave pored sanduceta i sl. Moj savjet je ko uzima nesto malo skuplje da doplati tracking mada se obicno podrazumjeva, a za 20$ nije problem dati i 3$ i problem je rijesen. Svako treba da shvati da kupovina jeftinih igrackica na ovaj nacin podrazumjeva da snosis i dio rizika.
Nisam ja kriv sto meni nije dosla roba. Za robu do 2dol nikad ni ne trazim ni povrat nit isza..al kad su vece pare da..
I kad mi sta dodje ja platim prodavacu ako mi je vratio lovu

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Ako je prodavac napisao da je nakon 30 dana povrat ti trazi, a ovi sto misle da su ugrozeni nek i dalje nastave misliti, ti dajes svoj novac a ne njihov bilo da je 1 ili 101 $, ako iz kine naj obicnija posiljka bez tracking broja moze doci za 4 dana znaci da moze svaka, evo kinez kod kojeg sam kupio nekoliko stvari u zadnjih 2 mjeseca, svaku posiljku je na vrijeme poslao i svaka je stigla u periodu od 30 dana. Ima ih ne posalju nikako, a to se lahko moze primjetiti kad podignes case, jer ti vracaju novac nazad bez da te kontaktiraju, ako te kontaktira 99,999% je da je posiljka poslata i da ce doci, a ako odmah vrati znaci da nikad nije ni poslata. A nek mu danas 5 ljudi kaze ma jebo 1$ to je mjesecno cistih 150$ sto je u kini lijepa lova. Samo jednom mi se desilo da mi je lik uradio refound i da mi je stvar dosla a nisam je naknadno platio jer je bio izbrisan i sa ebaya i sa paypala.
Ti svoju lovu uvijek trazi ako ne dođe artikal na vrijeme, a ako se pojavi nekad ponudi da covjeku platis ponovo, to je tvoja dobra volja. jer meni se desavalo da mi posalju artikal 20 dana nakon moje uplate i da mi nije stigao artikal u roku od 45 dana nikad mu ne bih platio ponovo, jer to nije moja greska nego njegov bezobrazluk.
ema_

#4993 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ema_ »

Nije ebay, ali je slično - dhgate, htjela bih preporučiti kao EKSTRA stranicu. Kupujem odavno kod njih i sve savršeno, od mobitela do ženskih gluposti. Neki dan sam imala slučaj da mi je jedan kasnio sa shippingom i to sve prijavim i napravim frku jer sam navikla da mi sve dođe za 15-ak do 20 dana i danas mi dali 20 dolara zbog neugodnosti koje sam pretrpila :D .

Plus im je i što ne treba paypal nego može bilo koja kartica isto :thumbup: .
kloniran

#4994 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

ema_ wrote:Nije ebay, ali je slično - dhgate, htjela bih preporučiti kao EKSTRA stranicu. Kupujem odavno kod njih i sve savršeno, od mobitela do ženskih gluposti. Neki dan sam imala slučaj da mi je jedan kasnio sa shippingom i to sve prijavim i napravim frku jer sam navikla da mi sve dođe za 15-ak do 20 dana i danas mi dali 20 dolara zbog neugodnosti koje sam pretrpila :D .

to bas i nije plus ;-)
ema_

#4995 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ema_ »

Pa jest onima koji se ne žele peglati sa vađenjem toga, a ja spadam tu, I drugo, imaju oni svoj security sistem, imala sam i refundiranja dosta, bez ikakvih problema :) . Također ne plaćaju selleru dok ti ne daš zeleno svjetlo i tako ...
kloniran

#4996 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

ema_ wrote:Pa jest onima koji se ne žele peglati sa vađenjem toga, a ja spadam tu, I drugo, imaju oni svoj security sistem, imala sam i refundiranja dosta, bez ikakvih problema :) . Također ne plaćaju selleru dok ti ne daš zeleno svjetlo i tako ...
ma to nije problem kad koristis debitnu koja je samo za internet placanje, al ima naroda mrsko mu se peglati s vise kartica pa koristi jednu za sve, a kad dpđe do proboja sistema, odose podaci o karticama :roll:
ja gdje nema paypal placanja ne kupujem
quarterback

#4997 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

kloniran wrote:gdje nema paypal placanja ne kupujem
:thumbup:

cuj prednost sto ne koristi neko paypal :lol:
Ema draga... :-)
zubi

#4998 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zubi »

ema_ wrote:Nije ebay, ali je slično - dhgate, htjela bih preporučiti kao EKSTRA stranicu. Kupujem odavno kod njih i sve savršeno, od mobitela do ženskih gluposti. Neki dan sam imala slučaj da mi je jedan kasnio sa shippingom i to sve prijavim i napravim frku jer sam navikla da mi sve dođe za 15-ak do 20 dana i danas mi dali 20 dolara zbog neugodnosti koje sam pretrpila :D .

to sto nema paypala je ogroman minus...
daramo

#4999 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by daramo »

Te kineske stranice ne koriste paypal jer paypal ne dopusta prodaju replica, a na tim stranicama se vecinom to prodaje.
Jazzy.ba

#5000 eBay - Vaša iskustva

Post by Jazzy.ba »

Paypal ne prodaje nista, paypal je samo servis za placanje koga nije briga sta ti placas dok oni ubiru kajmak od svake transakcije. I kad ne platis preko paypala mozes da halalis pare ako sta krene po zlu.
Post Reply