Narvano da bi.Izašlo bi te oko 30-40 km carine i ostalih dadzbina.jasko__ wrote:Ako je cijena artikla 39.99 US dolara...free shipping....dal bi on podlegao porezu i carini i koliko bi me izašao na kraju???
Ako ko može da mi pomogne...thanks
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- Kofer
#4976 Re: eBay - Vaša iskustva
-
DON_eARL
#4977 Re: eBay - Vaša iskustva
Kofer wrote:Narvano da bi.Izašlo bi te oko 30-40 km carine i ostalih dadzbina.jasko__ wrote:Ako je cijena artikla 39.99 US dolara...free shipping....dal bi on podlegao porezu i carini i koliko bi me izašao na kraju???
40 $ = 57 KM
Carina 10% = 5,7 KM
PDV 17% = 10,65 KM
- zubi
#4978 Re: eBay - Vaša iskustva
e kad bi to tako bilo... vidi se da nemas bas iskustva sa nasom carinomDON_eARL wrote:Kofer wrote:Narvano da bi.Izašlo bi te oko 30-40 km carine i ostalih dadzbina.jasko__ wrote:Ako je cijena artikla 39.99 US dolara...free shipping....dal bi on podlegao porezu i carini i koliko bi me izašao na kraju???
40 $ = 57 KM
Carina 10% = 5,7 KM
PDV 17% = 10,65 KM
- dinooh
#4979 Re: eBay - Vaša iskustva
+15-ak KMDON_eARL wrote:Kofer wrote:Narvano da bi.Izašlo bi te oko 30-40 km carine i ostalih dadzbina.jasko__ wrote:Ako je cijena artikla 39.99 US dolara...free shipping....dal bi on podlegao porezu i carini i koliko bi me izašao na kraju???
40 $ = 57 KM
Carina 10% = 5,7 KM
PDV 17% = 10,65 KM
-
DON_eARL
#4980 Re: eBay - Vaša iskustva
Nema teorije da naplate otvaranje paketa više od 10KM... 
- Jazzy.ba
#4981 Re: eBay - Vaša iskustva
Velika vjerovatnoca ako to stigne na drzavnu postu da nece biti obracuna carine. Ne drze se striktno 50KM granice.jasko__ wrote:Ako je cijena artikla 39.99 US dolara...free shipping....dal bi on podlegao porezu i carini i koliko bi me izašao na kraju???
-
jasko__
#4982 Re: eBay - Vaša iskustva
Heh ali kako čovjek da zna gdje će da stigne...jer ne isplati mi se davadt još 40 KM nikako...uglavnom hvala na pomoćiJazzy.ba wrote:Velika vjerovatnoca ako to stigne na drzavnu postu da nece biti obracuna carine. Ne drze se striktno 50KM granice.jasko__ wrote:Ako je cijena artikla 39.99 US dolara...free shipping....dal bi on podlegao porezu i carini i koliko bi me izašao na kraju???
- Jazzy.ba
#4983 Re: eBay - Vaša iskustva
Stici ce na drzavnu ako ne platis nekog kurira tipa DHL, Fedex, UPS.jasko__ wrote:Heh ali kako čovjek da zna gdje će da stigne...jer ne isplati mi se davadt još 40 KM nikako...uglavnom hvala na pomoćiJazzy.ba wrote:Velika vjerovatnoca ako to stigne na drzavnu postu da nece biti obracuna carine. Ne drze se striktno 50KM granice.jasko__ wrote:Ako je cijena artikla 39.99 US dolara...free shipping....dal bi on podlegao porezu i carini i koliko bi me izašao na kraju???
- Kofer
#4984 Re: eBay - Vaša iskustva
E da se samo to plaća.Bila bi milina.DON_eARL wrote:Kofer wrote:Narvano da bi.Izašlo bi te oko 30-40 km carine i ostalih dadzbina.jasko__ wrote:Ako je cijena artikla 39.99 US dolara...free shipping....dal bi on podlegao porezu i carini i koliko bi me izašao na kraju???
40 $ = 57 KM
Carina 10% = 5,7 KM
PDV 17% = 10,65 KM
- Queen_of_hearts
- seoBIH
#4986 Re: eBay - Vaša iskustva
+ na taj iznos 15KM taksi i 3,5KM za otvaranje paketaKofer wrote:DN_eARL wrote:[qote="Kofer"]Narvano da bi.Izašlo bi te oko 30-40 km carine i ostalih dadzbina.jasko__ wrote:Ako je cijena artikla 39.99 US dolara...free shipping....dal bi on podlegao porezu i carini i koliko bi me izašao na kraju???
40 $ = 57 KM
Carina 10% = 5,7 KM
PDV 17% = 10,65 KM
E da se samo to plaća.Bila bi milina
- Realovac23
#4987 Re: eBay - Vaša iskustva
Da li se nekome dogodilo ovo upozorenje paypala kad hoču platiti nešto na ebayu:
Return to merchant and try a different payment method
We are not able to process your payment using your PayPal account at this time. Please return to the merchant's website and try using a different payment method (if available).
We are not able to process your payment using your PayPal account at this time. Please return to the merchant's website and try using a different payment method (if available).
- kloniran
#4988 Re: eBay - Vaša iskustva
meni nije jos uvijek, mozda je tom liku blokirana e-mail adresaRealovac23 wrote:Da li se nekome dogodilo ovo upozorenje paypala kad hoču platiti nešto na ebayu:
- vješalica
#4989 Re: eBay - Vaša iskustva
ekstra,ali lik je pitao za artikal,ali mi ne znamo koja se stopa carine na njega primjenjujeDON_eARL wrote:Kofer wrote:Narvano da bi.Izašlo bi te oko 30-40 km carine i ostalih dadzbina.jasko__ wrote:Ako je cijena artikla 39.99 US dolara...free shipping....dal bi on podlegao porezu i carini i koliko bi me izašao na kraju???
40 $ = 57 KM
Carina 10% = 5,7 KM
PDV 17% = 10,65 KM
- seoBIH
#4990 Re: eBay - Vaša iskustva
Ma oni uzimaju 10% za sve. Da je i 5 ili 15% kakva razlika? To je par KM na ovaj iznos.
- kokuz_sa
#4991 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva
Nisam ja kriv sto meni nije dosla roba. Za robu do 2dol nikad ni ne trazim ni povrat nit isza..al kad su vece pare da..denis007 wrote:Iskreno, nadam se da ce te izbaciti kao i sve ostale koji to rade i to trajno i sto prije jer samo pravite probleme ostalim na nacin da BiH polako odlazi u grupu sa Ruandom, Ugandom,.... Govorim ovo iz sljedeceg raloga: kupujem vec 4-5 godina, preko 1000 transakcija na eBay, desava se otprilike da u 5-10% bude nekih problemcica u vidu predugog cekanja, izgubi se,... , ali u BAS SVAKOM slucaju sam uspio da refundiram novac mimo bilo kakvog tuzakanja, vec finim dogovorom direktno sa prodavcem i to 2-3 mjeseca poslije. Desavalo se da dio tih posiljki kasnije izguzvane stignu i onda naknadno opet platim. Moje iskustvo je da su oni 99.9% korektni, a postanski sistem (i nas) uprkos svemu poprilsicno pouzdan. Moje iskustvo je da vecina ljudi ima probleme da lokalnim postarima jer su neodgovorni, ne obavijeste, ostave pored sanduceta i sl. Moj savjet je ko uzima nesto malo skuplje da doplati tracking mada se obicno podrazumjeva, a za 20$ nije problem dati i 3$ i problem je rijesen. Svako treba da shvati da kupovina jeftinih igrackica na ovaj nacin podrazumjeva da snosis i dio rizika.kokuz_sa wrote:kako obavjestiti ebay da
mi je nakon zatvorenog slucaja i povrata love
stigao paket i da sam platio prodavcu..
imam u zadnjih 1mjesec
4 slucaja u kojima sam dobio nazad lovu
pa sada bi da im javim da ne bude navlacim ljude pa da dobijem blok
I kad mi sta dodje ja platim prodavacu ako mi je vratio lovu
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
- kloniran
#4992 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva
Ako je prodavac napisao da je nakon 30 dana povrat ti trazi, a ovi sto misle da su ugrozeni nek i dalje nastave misliti, ti dajes svoj novac a ne njihov bilo da je 1 ili 101 $, ako iz kine naj obicnija posiljka bez tracking broja moze doci za 4 dana znaci da moze svaka, evo kinez kod kojeg sam kupio nekoliko stvari u zadnjih 2 mjeseca, svaku posiljku je na vrijeme poslao i svaka je stigla u periodu od 30 dana. Ima ih ne posalju nikako, a to se lahko moze primjetiti kad podignes case, jer ti vracaju novac nazad bez da te kontaktiraju, ako te kontaktira 99,999% je da je posiljka poslata i da ce doci, a ako odmah vrati znaci da nikad nije ni poslata. A nek mu danas 5 ljudi kaze ma jebo 1$ to je mjesecno cistih 150$ sto je u kini lijepa lova. Samo jednom mi se desilo da mi je lik uradio refound i da mi je stvar dosla a nisam je naknadno platio jer je bio izbrisan i sa ebaya i sa paypala.kokuz_sa wrote:Nisam ja kriv sto meni nije dosla roba. Za robu do 2dol nikad ni ne trazim ni povrat nit isza..al kad su vece pare da..denis007 wrote:Iskreno, nadam se da ce te izbaciti kao i sve ostale koji to rade i to trajno i sto prije jer samo pravite probleme ostalim na nacin da BiH polako odlazi u grupu sa Ruandom, Ugandom,.... Govorim ovo iz sljedeceg raloga: kupujem vec 4-5 godina, preko 1000 transakcija na eBay, desava se otprilike da u 5-10% bude nekih problemcica u vidu predugog cekanja, izgubi se,... , ali u BAS SVAKOM slucaju sam uspio da refundiram novac mimo bilo kakvog tuzakanja, vec finim dogovorom direktno sa prodavcem i to 2-3 mjeseca poslije. Desavalo se da dio tih posiljki kasnije izguzvane stignu i onda naknadno opet platim. Moje iskustvo je da su oni 99.9% korektni, a postanski sistem (i nas) uprkos svemu poprilsicno pouzdan. Moje iskustvo je da vecina ljudi ima probleme da lokalnim postarima jer su neodgovorni, ne obavijeste, ostave pored sanduceta i sl. Moj savjet je ko uzima nesto malo skuplje da doplati tracking mada se obicno podrazumjeva, a za 20$ nije problem dati i 3$ i problem je rijesen. Svako treba da shvati da kupovina jeftinih igrackica na ovaj nacin podrazumjeva da snosis i dio rizika.kokuz_sa wrote:kako obavjestiti ebay da
mi je nakon zatvorenog slucaja i povrata love
stigao paket i da sam platio prodavcu..
imam u zadnjih 1mjesec
4 slucaja u kojima sam dobio nazad lovu
pa sada bi da im javim da ne bude navlacim ljude pa da dobijem blok
I kad mi sta dodje ja platim prodavacu ako mi je vratio lovu
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Ti svoju lovu uvijek trazi ako ne dođe artikal na vrijeme, a ako se pojavi nekad ponudi da covjeku platis ponovo, to je tvoja dobra volja. jer meni se desavalo da mi posalju artikal 20 dana nakon moje uplate i da mi nije stigao artikal u roku od 45 dana nikad mu ne bih platio ponovo, jer to nije moja greska nego njegov bezobrazluk.
- ema_
#4993 Re: eBay - Vaša iskustva
Nije ebay, ali je slično - dhgate, htjela bih preporučiti kao EKSTRA stranicu. Kupujem odavno kod njih i sve savršeno, od mobitela do ženskih gluposti. Neki dan sam imala slučaj da mi je jedan kasnio sa shippingom i to sve prijavim i napravim frku jer sam navikla da mi sve dođe za 15-ak do 20 dana i danas mi dali 20 dolara zbog neugodnosti koje sam pretrpila
.
Plus im je i što ne treba paypal nego može bilo koja kartica isto
.
Plus im je i što ne treba paypal nego može bilo koja kartica isto
- kloniran
#4994 Re: eBay - Vaša iskustva
to bas i nije plusema_ wrote:Nije ebay, ali je slično - dhgate, htjela bih preporučiti kao EKSTRA stranicu. Kupujem odavno kod njih i sve savršeno, od mobitela do ženskih gluposti. Neki dan sam imala slučaj da mi je jedan kasnio sa shippingom i to sve prijavim i napravim frku jer sam navikla da mi sve dođe za 15-ak do 20 dana i danas mi dali 20 dolara zbog neugodnosti koje sam pretrpila.
Plus im je i što ne treba paypal nego može bilo koja kartica isto.
- ema_
#4995 Re: eBay - Vaša iskustva
Pa jest onima koji se ne žele peglati sa vađenjem toga, a ja spadam tu, I drugo, imaju oni svoj security sistem, imala sam i refundiranja dosta, bez ikakvih problema
. Također ne plaćaju selleru dok ti ne daš zeleno svjetlo i tako ...
- kloniran
#4996 Re: eBay - Vaša iskustva
ma to nije problem kad koristis debitnu koja je samo za internet placanje, al ima naroda mrsko mu se peglati s vise kartica pa koristi jednu za sve, a kad dpđe do proboja sistema, odose podaci o karticamaema_ wrote:Pa jest onima koji se ne žele peglati sa vađenjem toga, a ja spadam tu, I drugo, imaju oni svoj security sistem, imala sam i refundiranja dosta, bez ikakvih problema. Također ne plaćaju selleru dok ti ne daš zeleno svjetlo i tako ...
ja gdje nema paypal placanja ne kupujem
-
quarterback
#4997 Re: eBay - Vaša iskustva
kloniran wrote:gdje nema paypal placanja ne kupujem
cuj prednost sto ne koristi neko paypal
Ema draga...
- zubi
#4998 Re: eBay - Vaša iskustva
to sto nema paypala je ogroman minus...ema_ wrote:Nije ebay, ali je slično - dhgate, htjela bih preporučiti kao EKSTRA stranicu. Kupujem odavno kod njih i sve savršeno, od mobitela do ženskih gluposti. Neki dan sam imala slučaj da mi je jedan kasnio sa shippingom i to sve prijavim i napravim frku jer sam navikla da mi sve dođe za 15-ak do 20 dana i danas mi dali 20 dolara zbog neugodnosti koje sam pretrpila.
Plus im je i što ne treba paypal nego može bilo koja kartica isto.
-
daramo
#4999 Re: eBay - Vaša iskustva
Te kineske stranice ne koriste paypal jer paypal ne dopusta prodaju replica, a na tim stranicama se vecinom to prodaje.
- Jazzy.ba
#5000 eBay - Vaša iskustva
Paypal ne prodaje nista, paypal je samo servis za placanje koga nije briga sta ti placas dok oni ubiru kajmak od svake transakcije. I kad ne platis preko paypala mozes da halalis pare ako sta krene po zlu.