All Apologies wrote:Znam ja da trosi struju, ali ako je trosi onda ocekujem i neki rezultat, a nije trosi 2000 w a izbacuje sipak.
Zato pitam jesu li npr boschovi konvektori ili valliant ili tako neki po necemu bolji, da li ljudi stvarno mogu samo njima da se griju jer sam citala i cula uzivo iz iskustava nekih ljudi kako su ukinuli grijanje i griju se njima samo
Ako trosi 2000w vjeruj da ubacuje oko 2000w toplote.......jer ta struja nema gdje drugo da ide nego u toplotu......osim ako postoji kakav ventilator....ali ventilator trosi par wati znaci neznatno.
Ako te ne moze ugrijat tih 2000w ne vidim razloga da te ugrije neka druga sprava od 2000w
Ono sto trosi energiju je kuca,svaka kuca trosi razlicito.Neko nema izolaciju,neko ima 5cm izolaciju,neko ima 15 cm izolaciju,izolacija zidova,poda ,plafona,pvc prozori sa low-e staklima itd.
Neko cija kuca ne trosi puno moze da se grije i konvektorima radijatorima grijalicama na struju i da bude u nekakvoj normali sa racunima.......ali uz slabiju izolaciju je obicno katastrofa.
Ali ako citas reklame Nobel atlantic konvektori bla bla onda mrka kapa.
Tamo mozes procitat lijepe stvari.......grije,stedi struju,trosi manje nego bilo sta drugo,onda nekakvi ljudi se javljaju kaze ja imam i svima bi preporucio nista ne trosi............a nigdje nikakvog dokaza,papira,dokumenta, nista.
To ti je tako..........el.grijac je izmisljen nekada davno...........i on pretvara el energiju u toplotnu 1:1...........koliko trebas toplote toliko ti ode struje..........tu sve price zavrsavaju.