Pokusaj TouchUp-om. Nece biti savrseno ali ce prikriti i zastiti ostecenu povrsinu. Smiksaj za svoju boju auta.- logicno. 5 KM kostaRevolucionar ★ wrote:Mozda je adekvatnije upitat na nekoj zasebnoj temi, ali ovdje veliki broj iskusnih majstora ordinira, pa je pitanje jednostavno. Da li se ovo ostecenje moze tretirati nekom izvedbom u kucnoj radinosti? Nazalost, blizak susret sa stokom od garaznih vrata je ostavio manje udubljenje i ovo ostecenje od nekih 2-3 cm. Sta bi moglo bit uspjesno rjesenje
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kabal1337
#4976 Re: Pitamo Mehanicare ?
-
MAN-lion's coach
#4977 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ovo mozes tretirati farbom za kola ali ce se vidjeti.
Ja sam tackala svoje tackice lakom i bezbojnim preko i vidi se...radije otidji lakireru da ti sredi jer ti se moze jos vise skidati i pucati lak.
Ja sam tackala svoje tackice lakom i bezbojnim preko i vidi se...radije otidji lakireru da ti sredi jer ti se moze jos vise skidati i pucati lak.
-
quarterback
#4978 Re: Pitamo Mehanicare ?
a sta je touch up i gdje se kupuje ?kabal1337 wrote:Pokusaj TouchUp-om. Nece biti savrseno ali ce prikriti i zastiti ostecenu povrsinu. Smiksaj za svoju boju auta.- logicno. 5 KM kosta
hvala
- kabal1337
#4979 Re: Pitamo Mehanicare ?
Touch up- je farba koja dode u bocici kao lak za nokte. Sa njime mozes popuniti male dijelove gdje ti je ostecena farba na vozilu. Tj. gdje je preduboko osteceno i ne moze se popraviti poliranjem. Mozes kupiti na :quarterback wrote:a sta je touch up i gdje se kupuje ?kabal1337 wrote:Pokusaj TouchUp-om. Nece biti savrseno ali ce prikriti i zastiti ostecenu povrsinu. Smiksaj za svoju boju auta.- logicno. 5 KM kosta
hvala
https://www.youtube.com/watch?v=9BIjDirUp8s
Ja sam tu kupovao, i odlicno je boja ispala radio sam po kodu sa vozila. I odlicno je ispalo.
https://www.youtube.com/watch?v=11_1xVqehwE
eto ti u praksi kako se koristi. Premotaj kad krene nanositi.
-
mirzet87sa
#4980 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sam touch up nece nista uraditi osim sto ce zamaskirati, ostecenja ce i dalje biti vidljiva. Vremenom ce boja ispucati i ljustit se. Savjet, nanovo lakiranje i sredjivanje ostecenja u krugu 40x40 cm + poliranje haube da se ne vide prelazi boje, a mozes je i cijelu radit mada ne vidim potrebu.. Mozes uraditi i u kucnoj izvedbi ukoliko imas alat, a majstor ce ti uzeti max 50 sve preko je pljacka
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#4981 Re: Pitamo Mehanicare ?
farbanje kod lakireraRevolucionar ★ wrote: Sta bi moglo bit uspjesno rjesenje
- Revolucionar ★
#4982 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hvala ljudine. Ipak ce kod lakirera ici, kad skontam, bilo sta u kucnoj radinosti je privremeno i neestetsko rjesenje. Inace, radi se o ostecenju na zadnjem blatobranu, nije naprijed. Zna li neko jel se ovo moze rijesit u jednom danu, znam da kod nekih vecih zahvata i prenoci, ali ovdje se fakat radi o manjoj povrsini
-
mirzet87sa
#4983 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ko god ima grijalicu uradit ce ti za par h, ne vjerujem da bi ga slao u komoru radi ovoga..Revolucionar ★ wrote:Hvala ljudine. Ipak ce kod lakirera ici, kad skontam, bilo sta u kucnoj radinosti je privremeno i neestetsko rjesenje. Inace, radi se o ostecenju na zadnjem blatobranu, nije naprijed. Zna li neko jel se ovo moze rijesit u jednom danu, znam da kod nekih vecih zahvata i prenoci, ali ovdje se fakat radi o manjoj povrsini
- bitanga_sa_otesa
#4984 Re: Pitamo Mehanicare ?
u komori se farba zbog prasine,komaraca,musica i slicnih stvari ,nema to veze s grijalicom...i ovo ne moze za par sati,treba iskitovati..pripremiti.filer...baza...bezbojni...
-
mirzet87sa
#4985 Re: Pitamo Mehanicare ?
A ko je rekao da ima veze s grijalicom? Ne vjerujem da bi vlasnik automobila slao svoje auto u komoru radi ovog ostecenja, osim ukoliko se ne radi o nekom bas bas autu pa ne zeli da rizikuje navedene stvari koje si napisao vezano za komoru. I ovo se moze uraditi za par sati, puno vece ostecenje sam uradio za 12h.
- bitanga_sa_otesa
#4986 Re: Pitamo Mehanicare ?
pa ti kazes ko god ima grijalicu da ne salje u komoru...meni je drago da si ti uradio za 12h ,pomozi onda covjeku pa mu ti za par sati, na livadi sprejem puhni i bit ce svi sretni i zadovoljni 
-
direstraits0078
#4987 Re: Pitamo Mehanicare ?
Strcnut lagano iz ovoga:

- bitanga_sa_otesa
#4988 Re: Pitamo Mehanicare ?
ma jok ba...
- bitanga_sa_otesa
#4989 Re: Pitamo Mehanicare ?
ili ovako...
-
mirzet87sa
#4990 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nigdje nisam rekao ko god ima grijalicu da ne salje u komoru, vec da ne vjerujem da bi vlasnik zelio radi ovog ostecenja da salje auto da mu se radi u komori sto zbog cijene, sto zbog mogucnosti da seoski majstori nemaju sopstvenu komoru pa ide s 50 na 150-200km. Nema potrebe za seljackom ironijom i omalozavanjem nekoga s kim ti se misljenje ne podudara. Ni ja nigdje nisam omalozavao tvoj ispod prosjecni rad lakiranja, pa s toga ne moras ni ti moj. Ja auta ne radim nikome, iskljucivo sebi. Dao sam mu savjet kako da sanira problem najjeftinije a da lici na nesto.
http://postimg.org/image/eojiwz8t7/
http://postimg.org/image/wcf40emvv/
12h posla, farbanje u komori.
http://postimg.org/image/eojiwz8t7/
http://postimg.org/image/wcf40emvv/
12h posla, farbanje u komori.
- bitanga_sa_otesa
#4991 Re: Pitamo Mehanicare ?
mirzete dragi,ja se malo nasalim ti planes odma....nije to dobro...smiri se ,udahni duboko....ja nisam lakirer i ne lakiram nikome ,niti imam uslove za to.
-
mirzet87sa
#4992 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne planem, jednostavno ne vidim poentu omalozavanja nekoga. Od opreme, iskustva i znanja sto se lakiranja tice imam, pa opet ne radim nikome jer se ne vidim u tom fahu posla. Sto se tice mog doticanja tebe i tvog lakiranja, koliko me pamcenje sluzi ti si radio ficu s zadnjeg "old timer eventa". Pa ono ko je farbo zasluzuje da ga se tupim predmetom kolje.
- bitanga_sa_otesa
#4993 Re: Pitamo Mehanicare ?
ko te omalovazava? pogresno shvatas salu...nisam tebe omalovazavao,nego se nasalio.izvini ako sam nesvjesno povrijedio tvoje osjecaje.mirzet87sa wrote:Ne planem, jednostavno ne vidim poentu omalozavanja nekoga. Od opreme, iskustva i znanja sto se lakiranja tice imam, pa opet ne radim nikome jer se ne vidim u tom fahu posla. Sto se tice mog doticanja tebe i tvog lakiranja, koliko me pamcenje sluzi ti si radio ficu s zadnjeg "old timer eventa". Pa ono ko je farbo zasluzuje da ga se tupim predmetom kolje.
sto se tice fice,pamcenje te dobro sluzi.samo se bolje informisi ubuduce,ili pitaj...ja sam radio mehanicki dio ,nemam veze s pripremom i farbanjem ....jedina veza je sto sam ga odvukao na prikolici i vratio poslije farbanja ....
- klaki
#4994 Re: Pitamo Mehanicare ?
nije da zavadjam ali se ovo samo an igmanskom downhillu moze rijesiti...
- bitanga_sa_otesa
#4995 Re: Pitamo Mehanicare ?
nizbrdo se i govno kotrlja,ja samo uphill 
-
mirzet87sa
#4996 Re: Pitamo Mehanicare ?
Trebo si ga istrest u kakvu provaliju, eventualno polit nitrom. Drasticna odstupanja debljine laka/boje, boja se ljusti, tragovi hologram efekta. Nisam dalje ni zagledao.. I za ono neko pare uzme? Izvini sto se nisam bolje informisao, sto se ljutis odma.
- klaki
#4997 Re: Pitamo Mehanicare ?
oslanjas se na konje na znaci pftttttbitanga_sa_otesa wrote:nizbrdo se i govno kotrlja,ja samo uphill
-
mirzet87sa
#4998 Re: Pitamo Mehanicare ?
A sto se prihvati projekta kad si znao da nece biti onakav kakvim si ga zamislio, ovako si samo stvorio jedno auto vise za teme
http://forum.klix.ba/papanluk-na-automo ... s8000.html
ziv mi bio
http://forum.klix.ba/papanluk-na-automo ... s8000.html
ziv mi bio
- bitanga_sa_otesa
#4999 Re: Pitamo Mehanicare ?
ne ljutim se ,nemam radi cega,samo ti kazem da nisam ja lakirao...a prihvatio se misleci da ce biti dobar auto...znao sam na kraju da cu ja biti popljuvan ,ali bas me briga,nije to moj auto da ja odlucujem kakav ce biti ,drugi placaju i ja radim sta mi se kaze i kako mi se kaze...meni se vise gadi ćuning unutrasnjost...da sam znao nikad mu ne bi prodao abarth volan ni moje felge.....mirzet87sa wrote:Trebo si ga istrest u kakvu provaliju, eventualno polit nitrom. Drasticna odstupanja debljine laka/boje, boja se ljusti, tragovi hologram efekta. Nisam dalje ni zagledao.. I za ono neko pare uzme? Izvini sto se nisam bolje informisao, sto se ljutis odma.
Last edited by bitanga_sa_otesa on 25/05/2016 22:16, edited 1 time in total.
- bitanga_sa_otesa
#5000 Re: Pitamo Mehanicare ?
kod mene su magarci u truhlom stojadinu,na njih se oslanjamklaki wrote:oslanjas se na konje na znaci pftttttbitanga_sa_otesa wrote:nizbrdo se i govno kotrlja,ja samo uphill