banjaluka078 wrote:Zato što sam pola vremena kontala kako se davi tom ogromnom protezom.
Za prethodni komenar da je ovo izvrstan biografski uradak...pa ovdje nedostaje sva drama njegovog homoseksualizma, odnos s posljednjim partnerom, izmišljena činjenica da je bend od početka znao da je hiv pozitivan... Koliki je hype bio, očekivala sam barem da je Malek sve sam otpjevao. Otprilike je to taj neki oskarovski kont bio u prošlosti, bar su sami sve izveli u filmu, pjevanje ili fizičku transformaciju.
Ponavljam, nije mi film za ne preporučiti, ovdje sam ga stavila jedino zato što nije opravdao očekivanja i izvikanost.
I meni je film razočarenje, jedina stvar koja ga cijelo vrijeme gura je muzika Queena. Malek se trudio, bez sumnje, međutim lik fakat
konstitucijom ne liči na Mercurya. Mercury je bio krupnije građe, sa većom glavom i čeljusti u koju su se onda oni zubi uklapali.
Što kažeš Malek kao da se čitavo vrijeme davi i pati sa protezom. Poteze i manerizme na sceni je skinuo solidno. Međutim film čitavo
vrijeme prikazuje kompletnu Mercuryevu ličnost površinski, ne zadirući preduboko u ono što ga je pokretalo i motivisalo. Ista stvar je
i sa unutar bendovskom dinamikom i procesom stvaranja pjesama koja se svela na niz klišeja tipa "moramo eksperimentisati" kad su
došli pred snimanje A Night At The Opera albuma. Film je u suštini reklamni pamflet za muziku benda i niz promotivnih pasaža iz
različitih era benda čiji je cilj da očuva i romantizira zaostavštinu Queena bez da postavlja puno pitanja i zadire u stvarne međuodnose i
privatne živote članova benda.