Ljut sam, ja mu nasao djevojku, plus size model ti nista da pohvalis...!?!pici wrote:samo mu je jos piva trebala pa da se kompletira... kako smo mu prepolovili hranu da ide na dijetu on to namiri sa naseg stolavjesticanametli wrote:![]()
![]()
oj jebte se obojica krepah od smjeha
sta je ba ovo pici i kaligrafijo karamba sto vam gromova
(inace naucen da nista ne dira al jedte gladne oci jedte)
Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Moderator: anex
- Kaligrafija
#4976 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4977 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Kaligrafija wrote:Ljut sam, ja mu nasao djevojku, plus size model ti nista da pohvalis...!?!pici wrote:samo mu je jos piva trebala pa da se kompletira... kako smo mu prepolovili hranu da ide na dijetu on to namiri sa naseg stolavjesticanametli wrote:![]()
![]()
oj jebte se obojica krepah od smjeha
sta je ba ovo pici i kaligrafijo karamba sto vam gromova
(inace naucen da nista ne dira al jedte gladne oci jedte)
![]()
![]()
![]()
ako je 5 XL daj je vamo da se hrve sa njim, ovu jadnu Micku iscerupa... zvijer
- Kaligrafija
#4978 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Da je dovedem, nebi ga vidio za 3 dana, a moja maca bi se naglo udebljala za 7 kg...pici wrote:
ako je 5 XL daj je vamo da se hrve sa njim, ovu jadnu Micku iscerupa... zvijer
To bi izgledalo ovako nekako..
Pogledati na 0:57.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4979 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
ovo pitbull 
- Kaligrafija
#4980 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Pa haman... Spada u regularne macke, kucne ljubimce... Vrsta je Savannah... Ili po naski Savana... F1 primjerci cistokrvni, se krecu od 10 do 20 hiljada dolara..Velkoski wrote:ovo pitbull
Ne bih ja dao ove svoje sirotinje, za sto ovih macaka...!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4981 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
mace su super... sad ne mogu zamislit zivot brez njiHa 
uzela zena dva taburea i da moze sjest za sto jer mace na kevetu spavaju... sad sjednu na tabure
uzme ih hanuma i stavi na terasu, sjedne, ode do kuhinje po sok kad hop uvale se na tabure i tako svaki put
koja su to djubrad

uzela zena dva taburea i da moze sjest za sto jer mace na kevetu spavaju... sad sjednu na tabure
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#4982 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Sjednu gdje im je udobno, ugode ko' sebi 
-
zikamu
#4983 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Nije njima do taburea, vec sto vazda moraju biti u centru paznje… Moze im se. 
- Riddle
#4984 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Maca je nocas dobila mlaaaaade. Bio sam jako zabrinut prije mozda 10 dana kad je prokrvarila i imala jedan pobacaj. Ali ove 3 mrve gmizu, cvile i sisaju mlijeko, te mi se cine zdravi. Na svijetu su vec 18 sati i nadam se da ce sve biti OK. Razlog pisanja ovog posta (osim sto se hvalim prinovama) je pitanje koje sam htio postaviti. Maca je sebi naime improvizovala logu u ormaru i tu se okotila. Medjutim, imam finu novu kucicu u koju bih ih htio smjestiti, pa me zanima smijem li ih prenijeti? Ona nije nervozna, vjeruje mi i ne brani da dohvatim macice, cak sta vise prede glasno svaki put. Ali hoce li promjena mjesta mozda biti problem? Poznaje svaki centimetar u stanu, pa valjda se ne bi ljutila i mozda naudila mladim, ali sigurnije je pitati ako je neko vec imao iskustva s ovim.
- SmokingMan
#4985 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Maca će odraditi dio svog posla što se tiče mačića,to joj je u prirodi.Ako ti eventualno i promjeniš njihovo mjesto,maca će ih vratiti tamo gdje ona smatra da im je najsigurnije.Ti se samo pobrini da maca ima kvalitetan obrok,ona će oko ostalog,i ti pripazi oko njihove higijene. 
I imaj na umu....

I imaj na umu....

- Riddle
#4986 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Tacno, cim sam ih premjestio, odmah ih je pocela vracati gdje su bili. Tako da do daljnjeg ostaju gdje jesu.
-
zijancer
#4987 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
jao šta sam našla
sori ako je već bilo
mora da delfin super miriše
nema drugog objašnjenja
https://www.youtube.com/watch?v=rynvewVe21Y
mora da delfin super miriše
https://www.youtube.com/watch?v=rynvewVe21Y
- Filter
#4988 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
pozz ljudstvo, preporuka za dobrog veterinara za kastraciju. po mogucnosti na kucnoj adresi, sarajevo.
ako znate nabacite, moze ovdje a moze i na pp, ime i broj telefona
hvala
hvala
- Belay Queen
#4989 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
nemoj to bas radit u kucnim uslovima jer svako anesteziranje nosi rizik i bolje je da se to uradi u ambulanti,sto se tice veterinara Amar Popovic na StupuFilter wrote:pozz ljudstvo, preporuka za dobrog veterinara za kastraciju. po mogucnosti na kucnoj adresi, sarajevo.
hvala
https://www.facebook.com/mrpetdoo/
- Darh Wader
#4990 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Još jedan ljubitelj maca.
Nemoj te ovo pogrešno shvatiti.
Nemoj te ovo pogrešno shvatiti.
- Filter
#4991 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
nisam ni ja bas najsretniji sa kucnom varijantomBelay Queen wrote:nemoj to bas radit u kucnim uslovima jer svako anesteziranje nosi rizik i bolje je da se to uradi u ambulanti,sto se tice veterinara Amar Popovic na StupuFilter wrote:pozz ljudstvo, preporuka za dobrog veterinara za kastraciju. po mogucnosti na kucnoj adresi, sarajevo.
hvala
https://www.facebook.com/mrpetdoo/
elem, hvala Belay Queen
- Belay Queen
#4992 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
sretnooooFilter wrote:nisam ni ja bas najsretniji sa kucnom varijantomBelay Queen wrote:nemoj to bas radit u kucnim uslovima jer svako anesteziranje nosi rizik i bolje je da se to uradi u ambulanti,sto se tice veterinara Amar Popovic na StupuFilter wrote:pozz ljudstvo, preporuka za dobrog veterinara za kastraciju. po mogucnosti na kucnoj adresi, sarajevo.
hvala
https://www.facebook.com/mrpetdoo/vidjecemo kako ce se raspetljati
elem, hvala Belay Queen
- Ductus Holedocus
#4993 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Nova sam macoljupka , stoga su mi potrebne inf
-postoji li neka macka da je siva poput Ruske, a da nije Ruska ( ako se odlucim kupiti preko Pika
,pa da mi ne podvale)
- koliko je potrebno vremena da se maca navikne da spava u svojoj logi
-koliko treba vremena joj se posvetiti( osim maženja po želji
)
- koliki je mjesecni trosak otprilike?
-postoji li neka macka da je siva poput Ruske, a da nije Ruska ( ako se odlucim kupiti preko Pika
-koliko treba vremena joj se posvetiti( osim maženja po želji
- shmizlica
#4994 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
- ja sam imala sivu macu, pokupila je na cesti kad je bila mače....znači pepeljasto siva ko ruska
ima i ona britanska nešto...al ako već kupuješ rasnu valjda dobiješ i papire
- maca se brzo navikne da spava gdje hoće
tako da ne znači da će spavat gdje joj ti namjestiš 
- koliko vremena? tja, valjda zavisi od mačke, ali ako je u stanu i nema druge zabave vjerovatno će se baviti tobom
- trošak je u zavisnosti koliko je razmaziš
- maca se brzo navikne da spava gdje hoće
- koliko vremena? tja, valjda zavisi od mačke, ali ako je u stanu i nema druge zabave vjerovatno će se baviti tobom
- Ductus Holedocus
#4995 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
shmizlica wrote:- ja sam imala sivu macu, pokupila je na cesti kad je bila mače....znači pepeljasto siva ko ruskaima i ona britanska nešto...al ako već kupuješ rasnu valjda dobiješ i papire
![]()
- maca se brzo navikne da spava gdje hoćetako da ne znači da će spavat gdje joj ti namjestiš
- koliko vremena? tja, valjda zavisi od mačke, ali ako je u stanu i nema druge zabave vjerovatno će se baviti tobom![]()
- zubi
#4996 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
A zasto kupovati macku kad ima toliko macica koji se nude? Bolje usreciti neku ulicnu macu nego davati pare za rasnu... a nije da nema lijepih, ako je vec ljepota kriterij.Ductus Holedocus wrote:Nova sam macoljupka , stoga su mi potrebne inf![]()
-postoji li neka macka da je siva poput Ruske, a da nije Ruska ( ako se odlucim kupiti preko Pika,pa da mi ne podvale)
-koliko treba vremena joj se posvetiti( osim maženja po želji)
- Kaligrafija
#4997 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Upravo tako... Nemam nista protiv i kad neko ima rasnu macku, ali stvarno pored ovoliko ulicnih, grehota je ne uzeti... Spasit ces jedan zivot...!zubi wrote:A zasto kupovati macku kad ima toliko macica koji se nude? Bolje usreciti neku ulicnu macu nego davati pare za rasnu... a nije da nema lijepih, ako je vec ljepota kriterij.Ductus Holedocus wrote:Nova sam macoljupka , stoga su mi potrebne inf![]()
-postoji li neka macka da je siva poput Ruske, a da nije Ruska ( ako se odlucim kupiti preko Pika,pa da mi ne podvale)
- Ductus Holedocus
#4998 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Nisam trazila savjet te vrstezubi wrote:A zasto kupovati macku kad ima toliko macica koji se nude? Bolje usreciti neku ulicnu macu nego davati pare za rasnu... a nije da nema lijepih, ako je vec ljepota kriterij.Ductus Holedocus wrote:Nova sam macoljupka , stoga su mi potrebne inf![]()
- zubi
#4999 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Nisi. Ja samo apelujem da budes humana... al naravno, svak svoju pamet (i srce) slusa...Ductus Holedocus wrote:Nisam trazila savjet te vrstezubi wrote:A zasto kupovati macku kad ima toliko macica koji se nude? Bolje usreciti neku ulicnu macu nego davati pare za rasnu... a nije da nema lijepih, ako je vec ljepota kriterij.Ductus Holedocus wrote:Nova sam macoljupka , stoga su mi potrebne inf![]()
- kakav nered
#5000 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
- Osim Russian blue postoji i British shorthair (boja blue), Kartuzijska mačka ali i obična domaća mačka sive boje koja ti manje više isto izgleda kao ruska i nećeš platiti ništa a dobit ćeš istu ljubav...Ductus Holedocus wrote:Nova sam macoljupka , stoga su mi potrebne inf![]()
Na Pik-u teško da ćeš naći "pravu", to su sve štanceri, ne prave odgajivačnice i njima je mačka samo za zaradu. Ja od njih ne bih kupila jer osim što mi je grozno to što rade, nisi siguran ni šta dobiješ. Imam poznanicu koja je dva puta kupila sijamsku mačku i obe su se razbolile i uginule jako mlade. Ali eto ona je htjela baš sijamsku (a nije htjela dati puno para) i na težak način je naučila šta znači kupiti od štancera za 50 EUR. Prave odgajivačnice ne pare mace ako imaju neku bolest, ne pare je često i ne puno puta u životu... imaš garanciju da su zdrave i da su im svi predci zdravi.
Na piku je i more sivih maca s ulice na kojima netko pokušava da zaradi koju paru... pa ti kupi i misli da si dobila rusku, ali teško da će to biti to.
Russian blue costs somewhere between $400 and $600 - da znaš da "prava" i košta... a ako kupiš neku za 80-100 KM koliko vidim da se kreću na piku budi sigurna da ti je to isto kao i pokupiti sivu macu s ulice... Ruske imaju svoja obilježja i poznavaoci rase znaju po obliku glave, krznu i sl. reći da li je to rasna ruska ili samo siva maca... ali naravno kad je mače malo onda to ne možeš znati, nego tek kad odraste...
-Maca nikad ne spava tamo gdje joj ti odrediš nego gdje ona hoće
-Najbolje je uzeti dvije da nikad nije sama
-Trošak ovisi od toga čim ćeš je hraniti i koliko maca jede... moje malo jedu pa im vrećica od 1,5 kg suhe bude mjesec i pol i dam za nju od 40-60 KM kako kad kupim... i dnevno još mokre, ja uzimam Gourmet vrećice koje su 1,60 KM... plus pijesak (DM je oK) 5-30 KM ovisi koji kupiš...
Moj savjet ti je da ne uzimaš mačku ako je rasa ono što te zanima...
Neki od razloga su ovi... mačke se linjaju i budi spremna na stalno usisavanje i skidanje dlaka sa namještaja i odjeće... plus izgreban namještaj... plus rupice na odjeći od "miješanja" dok se mazite... prvih 6 mjeseci zaboravi da ćeš se naspavati i bit će ti normalno da ti spava na glavi, na licu i da ti nekad u pola noći skoči na facu da se igra, grize prste nogu i sl... i znaj da dosta maca zapravo ne voli da se mazi... tj. ne kada je tebi ćeif, nego samo kada je njima... pa ako misliš da ćeš dobiti mazilicu nemoj biti sigurna...
pravi ljubitelj ovo i ne primjeti... ali dosta ih izbaci mačku na ulicu kad skonta koja je to obaveza, koliko se čisti i da je to ipak beba koja noću baš i ne spava...