Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
-LaNa-

#4976 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by -LaNa- »

Zna li neko hoce li nam dati originalna dokumenta na revers da ih mozemo kopirati i ovjeriti za upis u prvu godinu prvog ciklusa? Hvala unaprijed :)
eyduh

#4977 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by eyduh »

-LaNa- wrote:Da li neko zna je li upis u prvu godinu prvog ciklusa studija za nas koji smo primljeni pocinje od 24.08.2013? :)
Koliko ja znam, upis pocinje u ponedeljak, a traje do petka.
honey-heart

#4978 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by honey-heart »

-LaNa- wrote:Zna li neko hoce li nam dati originalna dokumenta na revers da ih mozemo kopirati i ovjeriti za upis u prvu godinu prvog ciklusa? Hvala unaprijed :)
A hoće ako su ti dali neki papir kad si predala dokumenta, sa kojim bi trebala poslije konkursa otići i podići svoja dokumenta,onda poslije sve zajedno predaš sa ostalim stvarima.. :D
-LaNa-

#4979 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by -LaNa- »

honey-heart wrote:
-LaNa- wrote:Zna li neko hoce li nam dati originalna dokumenta na revers da ih mozemo kopirati i ovjeriti za upis u prvu godinu prvog ciklusa? Hvala unaprijed :)
A hoće ako su ti dali neki papir kad si predala dokumenta, sa kojim bi trebala poslije konkursa otići i podići svoja dokumenta,onda poslije sve zajedno predaš sa ostalim stvarima.. :D
Jeste, dobila sam papir sa pecatom - hvala ti puno :)
Lily_Loly

#4980 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Lily_Loly »

Zna li neko plaća li se ljekarsko u studentskoj i mora li biti iz studentske, može li iz neke druge institucije?
seoBIH

#4981 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by seoBIH »

Lily_Loly wrote:Zna li neko plaća li se ljekarsko u studentskoj i mora li biti iz studentske, može li iz neke druge institucije?
:-) :-) odgovoreno ti je na ovoj temi, i to detaljno. I da, placa se, oko 20KM, a ostatak odgovora potrazi na temi.
Lily_Loly

#4982 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Lily_Loly »

123456789 wrote:
Lily_Loly wrote:Zna li neko plaća li se ljekarsko u studentskoj i mora li biti iz studentske, može li iz neke druge institucije?
:-) :-) odgovoreno ti je na ovoj temi, i to detaljno. I da, placa se, oko 20KM, a ostatak odgovora potrazi na temi.
ja sam tek od neki dan na forumu, tako da nemam pojma. ako ti nije teško odgovori mi ti da ne tražim...
eyduh

#4983 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by eyduh »

Lily_Loly wrote:
123456789 wrote:
ja sam tek od neki dan na forumu, tako da nemam pojma. ako ti nije teško odgovori mi ti da ne tražim...
Ljekarsko mora biti od zavoda za zastitu zdravlja studenata
saramica

#4984 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by saramica »

Kada sam ja upisivala, procedura je isla ovako.. Bio primljen ili ne moras podici svoja dokumenta koje si predao na konkurs, onda odes kopiras i ovjeris i onda opet ih predas sa svim onim sto jos pise da treba za upis.
Lily_Loly

#4985 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Lily_Loly »

hvala puno. možeš li mi reći koliko to košta, trebam li im odnijeti neki dokument za vađenje ljekarskog?
saramica

#4986 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by saramica »

Lily_Loly wrote:hvala puno. možeš li mi reći koliko to košta, trebam li im odnijeti neki dokument za vađenje ljekarskog?
Za vadjenje ljekarskog licna i 20 KM. Ja ovjeru nisam nista platila, ne znam kako je sada, a kopiranje 5 feninga jedna stranica pa eto sracunaj.
eyduh

#4987 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by eyduh »

saramica wrote:
Lily_Loly wrote:hvala puno. možeš li mi reći koliko to košta, trebam li im odnijeti neki dokument za vađenje ljekarskog?
Za vadjenje ljekarskog licna i 20 KM. Ja ovjeru nisam nista platila, ne znam kako je sada, a kopiranje 5 feninga jedna stranica pa eto sracunaj.
Gdje si radila ovjeru?
seoBIH

#4988 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by seoBIH »

U bilo kojoj opstini u SA potpuno BESPLATNO!
P308

#4989 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by P308 »

eyduh wrote:
-LaNa- wrote:Da li neko zna je li upis u prvu godinu prvog ciklusa studija za nas koji smo primljeni pocinje od 24.08.2013? :)
Koliko ja znam, upis pocinje u ponedeljak, a traje do petka.

Moze se upisati i u augustu. Potvrdjeno je na FB grupi OPSFF :)
saramica

#4990 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by saramica »

Uzmes kombinaciju dva redovno i jedan vanredno i eto :D
Goodbye Kitty

#4991 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Goodbye Kitty »

Mogu li strani državljani da ovjere dokumenta u nekoj opštini u BiH ?
eyduh

#4992 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by eyduh »

Goodbye Kitty wrote:Mogu li strani državljani da ovjere dokumenta u nekoj opštini u BiH ?
Koje dokumente? Ako govoris o svjedocanstvima, moras ih prvo nostrifikovat. Ako je rodni list i to, mislim da ni tu ne bi trebalo biti problema, jer se kopija bilo kakvog dokumenta moze ovjeriti, bez obzira gdje je izdata.
Lily_Loly

#4993 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Lily_Loly »

POMOĆ:

Prijatelj bi htio upisati književnosti naroda BiH i italijanski jezik (dakle, dvopredmetni studij) redovno. Kakve su šanse i može li uopće odustati od jednog od navedenih odsjeka u toku studija ako mu npr. ne bi jedan od njih išao? Usput, pita i zbog neke eventualne sigurnosti upisa na drugom roku jer je ostalo dosta mjesta na dvopredmetnom studiju Književnost naroda BiH pod A. i druga studijska grupa pod B. Njega naša književnost relativno i ne zanima, ali ga zanima talijanski kojeg bi upisao kao B studij uz ovu grupu, pa molim vas ako neko može pomoći sa savjetom ako bi upisao sad ova dva odsjeka, može li naknadno tokom studija odustati od prvog i ostati samo na drugom?

Hvala svima.
emina_srk

#4994 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by emina_srk »

Lily_Loly wrote:POMOĆ:

Prijatelj bi htio upisati književnosti naroda BiH i italijanski jezik (dakle, dvopredmetni studij) redovno. Kakve su šanse i može li uopće odustati od jednog od navedenih odsjeka u toku studija ako mu npr. ne bi jedan od njih išao? Usput, pita i zbog neke eventualne sigurnosti upisa na drugom roku jer je ostalo dosta mjesta na dvopredmetnom studiju Književnost naroda BiH pod A. i druga studijska grupa pod B. Njega naša književnost relativno i ne zanima, ali ga zanima talijanski kojeg bi upisao kao B studij uz ovu grupu, pa molim vas ako neko može pomoći sa savjetom ako bi upisao sad ova dva odsjeka, može li naknadno tokom studija odustati od prvog i ostati samo na drugom?

Hvala svima.
A što se ne prijavi na jednopredmetan studij italijanskog jezikai književnost? Tu je ostalo mjesta. Što se tiče te kombinacije književnost naroda BiH i druga studijska grupa, ja mislim da treba na obje studijske grupe biti slobodnih mjesta, a na italijanskom jeziku u kombinaciji s drugom studijskom grupom, nema slobodnih mjesta.
I jesi li ti predao na italijanski redovno? Ja hoću u četvrtak da odem da predam. :) Jesu li ti možda rekli koliko ih se već prijavilo za italijanski jezik? I ako si već predao dokumente, je li ista procedura kao na prvom upisnom roku? Trebamo li platiti 40 KM ili više?
gimnazijalka321

#4995 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by gimnazijalka321 »

Hvala svima.
A jesi li ti muško ili žensko? Hahhaha. Vidim da ovdje pišeš kako si muško, a na OPSFF istu ovu poruku je napisala neka djevojka.
saramica

#4996 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by saramica »

Hvala svima.
Moze se odustati tokom prve godine, ali ne znam moze li se odustati od A predmeta, mislim da moze samo od B.
Lily_Loly

#4997 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Lily_Loly »

gimnazijalka321 wrote:

Hvala svima.
A jesi li ti muško ili žensko? Hahhaha. Vidim da ovdje pišeš kako si muško, a na OPSFF istu ovu poruku je napisala neka djevojka.
to je moja djevojka napisala
bluegirl5

#4998 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bluegirl5 »

Jel mi može neko reći kad je 2. rok ? I da li postoji ikakva šansa da budem primljena, jer sam propustila 1. rok.
Msm opcenito :(
seoBIH

#4999 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by seoBIH »

Ne gatamo na forumu za dio pitnaja da li mozes biti primljena. Ne kontam, na osnovu cega da ti mi kazemo mozes li li ne !?

Drugi rok ce biti u septembru..
bluegirl5

#5000 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bluegirl5 »

Pa mislim gledaju li se ocjene il je samo štela. Na to mislim :D Jer sam čula da je tu samo štela :shock:
Post Reply