Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Jolpaz

#4976 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Jolpaz »

Građanin wrote:
GOLFER wrote:Evo video...

masallah
Atmosfera je bila O.K, bez provokacija. Broj učesnika dosta dobar. Najveća primjedba ide prema domicilnom stanovništvu, nama , Sarajlijama /Bosancima, pošto su 95 % učesnika stranci, uglavnom Turci i nešto malo Arapa .Bosanaca minimalan broj. Objektivno skup koji je održan prije nekih godinu i pol, ako me sječanje služi, kada je Izrael izvršio agresiju na Gazu, bio je bolje organizovan, više probosanski uz učešće 95% Bosanaca. Ali bolje išta nego ništa.Bosanci/Sarajlije ubuduće ,organizaciju u svoje ruke. Do tada moramo i sa ovim biti zadovoljni!

:thumbup:
Na snimgu se vidi i gosp.Emin Š. pa ako nekome zafali novcanik na skupu da se zna krivac :mrgreen:
Tvrtko II Kotromanić

#4977 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Istrcao Biden da brani svoje saveznike, nista cudno, ustvari on je i morao, ko ce??
nece valjda Obama da narusi svoj "ugled" (koji nicim nije ni zasluzio) u Islamskom svijetu
callmethebreeeze

#4978 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by callmethebreeeze »

neretvaa wrote:
citroen wrote:jel iko procitao izjavu JOe Bidena u vezi izraelske akcije protiv humanitaraca,AJ KANT BILIV
U SHOULD BELIVE.

Cijeli senat je okrenut prema Israelu. Sta si drugo ocekivao, da osudi....
Mozda i kaze nesto ali akcije nikakve nece biti.
Okreni na Dzaziru, pa poslusaj zasto, a i vidi.
dajte link
GOLFER

#4979 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by GOLFER »

vedrank wrote:
theTruePath wrote:Onaj Joe Biden me skroz nervirao,pa cak i Bush bi se potrudio vise da malo neutralniji govor odrzi.Ono jasno i glasno-izrael ima pravo da se brani

cini mi se da ameri taj argument koristili i kad bi bacili bombu na zene i djecu :x :x
INTERES! :thumbup:

Kao sto je interes da Rusija brani interese Srbije, kao sto je interes da npr. Kuba podrzava sovinisticko fasisticki rezim u Iranu... :D

PARA BUŠI GDJE BURGIJA NEĆE!
znam da ljudi nasjedaju na parole i propagandu ali hajde realno po cemu je rezim u Iranu fasisticki? Iran je 1000 0000 puta mirotvornija zemlja od izraela, a iskreno i od USA i odlicno se ponasa ako se uzme u obzir diplomatski-medijski-obavjestajni rat i rat preko sankcija koji USA i Izrael vode protiv Irana. Iran je u direktnoj opasnosti i prijete mu Izrael i USA koja zauzima sve zemlje oko njega i zatvara obruc dakle to dovoljno govori (a neki vjeruju da se to radi radi demokratije :-) )...

Samo ne razumijem kako nekima nije jasno da je USA alat u rukama cionista, i nikada nece ni Biden ni Obama ni niko okreniti ledja Izraelu, sa vremena na vrijeme USA ko fol naruzi Izrael i to je to, predstava za javnost!
GOLFER

#4980 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by GOLFER »

callmethebreeeze wrote:
neretvaa wrote:
citroen wrote:jel iko procitao izjavu JOe Bidena u vezi izraelske akcije protiv humanitaraca,AJ KANT BILIV
U SHOULD BELIVE.

Cijeli senat je okrenut prema Israelu. Sta si drugo ocekivao, da osudi....
Mozda i kaze nesto ali akcije nikakve nece biti.
Okreni na Dzaziru, pa poslusaj zasto, a i vidi.
dajte link
Mislim da je to!

vedrank

#4981 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by vedrank »

GOLFER wrote:
vedrank wrote:
theTruePath wrote:Onaj Joe Biden me skroz nervirao,pa cak i Bush bi se potrudio vise da malo neutralniji govor odrzi.Ono jasno i glasno-izrael ima pravo da se brani

cini mi se da ameri taj argument koristili i kad bi bacili bombu na zene i djecu :x :x
INTERES! :thumbup:

Kao sto je interes da Rusija brani interese Srbije, kao sto je interes da npr. Kuba podrzava sovinisticko fasisticki rezim u Iranu... :D

PARA BUŠI GDJE BURGIJA NEĆE!
znam da ljudi nasjedaju na parole i propagandu ali hajde realno po cemu je rezim u Iranu fasisticki? Iran je 1000 0000 puta mirotvornija zemlja od izraela, a iskreno i od USA i odlicno se ponasa ako se uzme u obzir diplomatski-medijski-obavjestajni rat i rat preko sankcija koji USA i Izrael vode protiv Irana. Iran je u direktnoj opasnosti i prijete mu Izrael i USA koja zauzima sve zemlje oko njega i zatvara obruc dakle to dovoljno govori (a neki vjeruju da se to radi radi demokratije :-) )...

Samo ne razumijem kako nekima nije jasno da je USA alat u rukama cionista, i nikada nece ni Biden ni Obama ni niko okreniti ledja Izraelu, sa vremena na vrijeme USA ko fol naruzi Izrael i to je to, predstava za javnost!
Pa da predstava za javnost... Pravi interesi se ne objavljuju! :D

A Iran...HAHAHAH Mozda da spomenemo odredjenog novinara i pisca koji je osudjen na 3 godine zatvora i 50 udaraca ibcem jer je pisao protiv vladajuce strukture? Ili mozda brutalno pretuceni i ubijani demonstranti na ulicama glavnog grada(u nekoliko navrata)? REZIM MOZE BITI FASISTICKI I PREMA SVOJIM GRADJANIMA ALI I PREMA TUDJIM! :D
theTruePath

#4982 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

A Iran...HAHAHAH Mozda da spomenemo odredjenog novinara i pisca koji je osudjen na 3 godine zatvora i 50 udaraca ibcem jer je pisao protiv vladajuce strukture? Ili mozda brutalno pretuceni i ubijani demonstranti na ulicama glavnog grada(u nekoliko navrata)? REZIM MOZE BITI FASISTICKI I PREMA SVOJIM GRADJANIMA ALI I PREMA TUDJIM! :D

Hajd sve to ali barem se ne bavi piratstvom kao Izrael,
GOLFER

#4983 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by GOLFER »

vedrank wrote:

Iranski rezim nije savrsen i ima svoje mane (ia ih puno puno), ali uzevsi u obzir vrijeme i trenutak kojem djeluju i rat koji izrael i USA protiv njega vodi nije ni toliko los, a istina je da je puno bolji od onoga kako se u medijima prikazuje.
Ja zaista ne zelim pricati o tim protestima koji su bili u Iranu ali kada rulja krene palit po gradu policija i u Francuskoj i u Engleskoj i u Bosni kao i u Iranu reaguje isto, kada specijalci krenu onda se dobijaju batine, a naravno ozbiljnom covjeku ne treba objasnjavati kakva su prilika jedne demonstracije za obavjestajne sluzbe USA i Izraela.

Nicim nisi pokazao i dokazao da je rezim u Iranu fasisticki ali imamo zato drugu stranu IZRAEL koji javno pokazuje fasizam, ekstremizam, agresiju krsi ljudska prava i medjunarodne konvencije itd...

Vidis tu nas sve zeza logika, svi mi napadamo Iran optuzujemo ga za ovo i ono, a izrael u to vrijeme bagerima i tenkovima rusi palestincima kuce, gradi zidove, otima zemlju i ubija ljude a mi se slomislo mricajuci o nekakvom fasistickom iranu... Eto sad hoce da se Iran kazni radi nuklearnih elektrana i kao Iran opasnost za svijet a drzava koja svakodnevno cini zlocine, ignorise medjunarodno pravo, napada brodove na medjunarodnim vodama posjeduje mozda i najjaci nuklearni arsenal i to nije problem! haloooooo ima li zdravog razuma! dakle zlocinacka ekipa koja vodi Izrael koja je vise puta pokazala svoju agresiju ima kontrolu nad nuklearkama za koje nikome ne odgovara, i to je svima OK, a mi (cijeli svijet) se ko eto bojimo strasnog fasistickog Irana kao da on ima bombu i samo ceka da je ispali. E to je razlog radi cega tebi odgovaram na post i sto ovo pisem jer jednostavno ta nepravda, ta suplja prica nema ni mjesta ni smisla. Ovo nije tema o Iranu, ali jos jednom ponavljam ako cemo porediti Iran i Izrael iran je 1000 0000 puta bolji od izraela, to je cinjenica a ti ako mislis d anije tako dokazi!
BarbaDue

#4984 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BarbaDue »

Bravo @GOLFER, super post...a ja bih dodao jos samo malo, nadovezacu se na ovo:
A Iran...HAHAHAH Mozda da spomenemo odredjenog novinara i pisca koji je osudjen na 3 godine zatvora i 50 udaraca ibcem jer je pisao protiv vladajuce strukture? Ili mozda brutalno pretuceni i ubijani demonstranti na ulicama glavnog grada(u nekoliko navrata)?
Dok je bilo Tita koji nas je tambur'o uzduž i poprijeko živjeli smo ko bubreg u loju...bar poštenom građaninu...kakva ba demokratija i qrc...
vedrank

#4985 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by vedrank »

GOLFER wrote:
vedrank wrote:

Iranski rezim nije savrsen i ima svoje mane (ia ih puno puno), ali uzevsi u obzir vrijeme i trenutak kojem djeluju i rat koji izrael i USA protiv njega vodi nije ni toliko los, a istina je da je puno bolji od onoga kako se u medijima prikazuje.
Ja zaista ne zelim pricati o tim protestima koji su bili u Iranu ali kada rulja krene palit po gradu policija i u Francuskoj i u Engleskoj i u Bosni kao i u Iranu reaguje isto, kada specijalci krenu onda se dobijaju batine, a naravno ozbiljnom covjeku ne treba objasnjavati kakva su prilika jedne demonstracije za obavjestajne sluzbe USA i Izraela.

Nicim nisi pokazao i dokazao da je rezim u Iranu fasisticki ali imamo zato drugu stranu IZRAEL koji javno pokazuje fasizam, ekstremizam, agresiju krsi ljudska prava i medjunarodne konvencije itd...

Vidis tu nas sve zeza logika, svi mi napadamo Iran optuzujemo ga za ovo i ono, a izrael u to vrijeme bagerima i tenkovima rusi palestincima kuce, gradi zidove, otima zemlju i ubija ljude a mi se slomislo mricajuci o nekakvom fasistickom iranu... Eto sad hoce da se Iran kazni radi nuklearnih elektrana i kao Iran opasnost za svijet a drzava koja svakodnevno cini zlocine, ignorise medjunarodno pravo, napada brodove na medjunarodnim vodama posjeduje mozda i najjaci nuklearni arsenal i to nije problem! haloooooo ima li zdravog razuma! dakle zlocinacka ekipa koja vodi Izrael koja je vise puta pokazala svoju agresiju ima kontrolu nad nuklearkama za koje nikome ne odgovara, i to je svima OK, a mi (cijeli svijet) se ko eto bojimo strasnog fasistickog Irana kao da on ima bombu i samo ceka da je ispali. E to je razlog radi cega tebi odgovaram na post i sto ovo pisem jer jednostavno ta nepravda, ta suplja prica nema ni mjesta ni smisla. Ovo nije tema o Iranu, ali jos jednom ponavljam ako cemo porediti Iran i Izrael iran je 1000 0000 puta bolji od izraela, to je cinjenica a ti ako mislis d anije tako dokazi!
1.Decko ja ne podrzavam Izrael i njihovu gnusnu politiku, nego je strastveno prezirem... Ali eto, napisi jos koji redak da me "uputis" :D

2.Iran, Kubu, Rusiju sam iskoristio da objasnim Bajdenove reakcije! :D

3.Nisam ni uporedjivao dva sistema, samo sam rekao da je iranski sistem fasisticki... :D A svaki represivni sistem je sovinisticko fasisticki rezim! :D Cinjenica koja stoji i koja je vrlo lako proverljiva. Ne govorim o njihovim bombama ili nuklearnom programo nego samo o cinjenici da su spremni da ubiju i bicuju zbog razlicitog misljenja! (podsjeca li te to na nacisticku Njemacku ili SSSR?)

4.Svaki normalan hinsan ce ustati protiv svake nepravde, bez obzira ko i gdje ju je prouzrokovao! Samim tim relativiziranje nepravde koju cini irnaski rezim pomocu uporedbe sa Izraelom je SMIJESNA! :D

5. Pusa i pozdrav :thumbup:
jefferson

#4986 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by jefferson »

GOLFER wrote:
vedrank wrote:

Osim sto je iranska zvanicna politika da Izrael nema pravo na postojanje!
Iran ce biti gdje jeste i Izrael nema tu sta prijetiti.
Izrael ce biti tu gdje jeste i Iran nema sta prijetiti.
Jedino deblji kraj u svemu ovome izvlace palestinci preko cijih ledja sve zemlje u okruzenju svode svoje racune, ukljucujuci i Iran.
I da, turci ce nastaviti kupovati oruzje od izraelaca. Kako dani prolaze sve vise vidim da su ustvari turci ovo odigrali za svoju domacu publiku preko ledja gradjana Gaze. Samo mi nije jasno kako su izraelci mogli biti glupi toliko da nasjednu na ovo. Kada se sve smiri, bit ce kao i do sada, ambasadori ce se vratiti, i sve ce opet se poceti vrtiti u krug, a gradjani Gaze i dalje nece imati sta jesti, sto je dobro jer mora neko postojati tu da bi ostali rezimi u okruzenju mogli svoju politiku da pravdaju palestincima.
Samo su me turci razocarali svojim postupcima. Ako su hetjeli nesto uraditi mogli su davno prekinuti odnose sa izraelom!
Jedan je Tito bio, i niko mu nije ni do koljena!
posmatram

#4987 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by posmatram »

Građanin wrote:
GOLFER wrote:Evo video...

masallah
Atmosfera je bila O.K, bez provokacija. Broj učesnika dosta dobar. Najveća primjedba ide prema domicilnom stanovništvu, nama , Sarajlijama /Bosancima, pošto su 95 % učesnika stranci, uglavnom Turci i nešto malo Arapa .Bosanaca minimalan broj. Objektivno skup koji je održan prije nekih godinu i pol, ako me sječanje služi, kada je Izrael izvršio agresiju na Gazu, bio je bolje organizovan, više probosanski uz učešće 95% Bosanaca. Ali bolje išta nego ništa.Bosanci/Sarajlije ubuduće ,organizaciju u svoje ruke. Do tada moramo i sa ovim biti zadovoljni!

Ma neće Bosanci u takve prosvjede. Amerikanci su nama, nažalost kasno, omogućili prekid rata Dejtonom tako da ne žele učestvovati u takvim prosvjedima gdje se Amerika dovodi u pitanje. Uostalom, nama je dosta našeg rata.
posmatram

#4988 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by posmatram »

jefferson wrote:
Jedan je Tito bio, i niko mu nije ni do koljena!
vemus

#4989 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by vemus »

Tvrtko II Kotromanić wrote:Istrcao Biden da brani svoje saveznike, nista cudno, ustvari on je i morao, ko ce??
nece valjda Obama da narusi svoj "ugled" (koji nicim nije ni zasluzio) u Islamskom svijetu
Aposlutno u sridu!!!!
Takticki poslan da sakrije Obamu, zrtveno janje, ustvari nije zrtveno janje jer su SAD stariji brat Izraela i svakako svi stoje iza Bidenovih rijeci!
Bravo majstore! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
simpozijum delirijum

#4990 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by simpozijum delirijum »

jedan brod je ostao , usamljen i bez ikakve zastite plovi ka zloglasnim Izraelskim teritorijalnim vodama , da isporuci nuznu pomoc (mada samo kap u moru za umiruce Palestince Gaze )
uplovljava oko petka ili subote sa mirovnim aktivistima Irske , Malezije , USA i uz pacifiste iz oko 20 drugih drzava
jedino cime se mogu odbraniti od Izraelskih komandosa-ubojica civila je veliko srce i apel Ujedinjenim nacijama da im Izraelska armada dozvoli isporuku pomoci direktno Palestincima i da ih hladnokrvno ne pobiju
cijela planeta prati heroje sa broda Rejcel Kori ! ( ime broda je u spomen Americkoj mirovnoj aktivistkinji koju je zgazio buldozer Izraelske armade dok je pokusavala sprijeciti rusenje Palestinskih domova )
neka im je sa srecom ! :bih:
fakat

#4991 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by fakat »

I dopredsjednik i drzavni sekretar ove navodno "dobre" americke administracije se slazu da umjesto osude zlocina ili sucuti zrtvama treba prvo sprovesti istagu jer se ne zna ko to tamo puca. I pri tome je najlogicnije da tu istragu sprovedu upravo oni koji su masakr i pocinili!? Valjda da potvrdi svoju kontradiktornost, Biden poredi ovaj slucaj sa potapanjem juznokorejskog broda kojom prilikom su juzni korejanci napravili istragu!? To bi upravo znacilo da Turci sada treba da prave istragu (suprotno od onoga sto je zelio reci :!: ).
Desert Wind

#4992 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Desert Wind »

USA nama nije "pomogla" - nego je stvar momenta i interesa da rusko-srpski interesi ne ojacaju u BIH na nacin da se vojno, ekonomski i integracijski zemlja ne okrene rusima.

Svako ko prica o americkom "pomaganju" je poprilicno zaostao u svojim svjetonazorima.
Americka kao i britanska politika dok dodje do cilja ima hiljade prelamajucih prizmi - a telad obicno vidi dvije - onu pocetnu kojoj povjeruje i zadnju kojoj se iznenadi na ovaj ili onaj nacin (tu uvijek vidim nase naivne ljude na pocetku rata dok se klanje desava u Ravnom ili Bijeljini ostatak zemlje zivi "normalno", kako prizivaju Evropu, medjunarodnu zajednicu - da se umijesa,pomogne i rijesi vojno konflikt - sto se nikad nije ni desilo - a nazalost ni sada nismo nista bolji).

USA a i EU (te u kvazientitetu Rusi sa svojim instalacijama) se prema Bosni i Hercegovini ponasa tipicno imperijalisticki, okupacijski i macehinski - samo smo predmet uzimanja para bez ikakvih vecih i velikih direktnih investicija i tzv. "pomoci" - sjetite se samo "pomoci" u "hrani" u ratu.... Od koga je i previse je....

Sto zdrav razum moze da primijeti je da u svijetu vlada sveopsti nacifasizam otvoreno podrzan u slucaju Izraela, implementiran od strane USA i godinama provodjen u vidu neokolonijalne politike zemalja EU osvajajuci africke, pacificke i latino i juznoamericke exteritorije....

Takva je situacija i obicni ljudi mogu samo glabat. Nema izlaza....
theTruePath

#4993 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

Ma neće Bosanci u takve prosvjede. Amerikanci su nama, nažalost kasno, omogućili prekid rata Dejtonom tako da ne žele učestvovati u takvim prosvjedima gdje se Amerika dovodi u pitanje. Uostalom, nama je dosta našeg rata.
Pa nebi rekao s obzirom da su tokom opsade na Gazu bili masovno i protestovali ;)
theTruePath

#4994 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

USA a i EU (te u kvazientitetu Rusi sa svojim instalacijama) se prema Bosni i Hercegovini ponasa tipicno imperijalisticki, okupacijski i macehinski - samo smo predmet uzimanja para bez ikakvih vecih i velikih direktnih investicija i tzv. "pomoci" - sjetite se samo "pomoci" u "hrani" u ratu.... Od koga je i previse je....
Pa sta hoces vise :lol:
theTruePath

#4995 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

Image

Image

Image

Image

Image
Desert Wind

#4996 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Desert Wind »

theTruePath wrote:
Pa sta hoces vise :lol:
Sta hocu vise... Dobro pitanje - volio bih da se narod(i) Bosne i Hercegovine okrene sam sebi, svom radu, znanju, stvaralastvu, izgradnji pravnog i sudskog poretka, poklanjanju vlasti pametnim ljudima a ne mufljuzima potrosenog kredibiliteta, izgradnji infrastrukture i maksimalnom ocuvanju okoline. U takvoj drzavi bih bio spreman da zivim sa frtaljem hljeba, pavlakom i pastetom na dan i da radim dzaba dok se drzava ne digne. Medjutim samo sam utopista. :mrgreen:
callmethebreeeze

#4997 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by callmethebreeeze »

GOLFER wrote:
jel' on ovo rekao da bi problem nestao samo da se hamas promjeni?
:-) :-) :-) :-) :-)

pa jebem mu sunce, je li on normalan, ali zaista....

i kao izrael je odmah pustio sve zatvorenike. moze li mi neko objasniti tu jezicko-logicku vratolomiju, ako su bili teroristi i opasni, zasto ih odmah pustise? ili su mozda pobili ove sto su "krivi"?
Desert Wind

#4998 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Desert Wind »

Jedni su malo vise pravedniji, malo vise pravicniji, demokraticniji, socijalisticniji i ostalo....

Jednostavno - gade mi se...... Ima li tog Boga uopste nekad se pitam.....
Adis_Bosnjak

#4999 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Adis_Bosnjak »

Jasno je iz njegovog nastupa da je on veliki obožavalac Izraela i to se naravno neće promijeniti.

Ali, problem nisu Amerikanci jer vam niko neće pomoći dok sami sebi ne pomognete. Dakle, kad toliki broj arapskih i islamskih zemalja ne bude imalo političke težine kao Izrael, ovo se neće promijeniti. Izrael je veoma organizirana zemlja koja ima snažnu diplomatiju i snažan lobij u svijetu, posebno u SAD.

Biden govorio o strategiji postupanja s Hamasom zbog čije vladavine kažnjava narod što je apsurd i samo pogoršava raspoloženje Palestinaca u Gazi prema Amerikancima. Isti scenario su primjenjivali i sa Srbijom i vladavinom Miloševića i to je pokazalo da ta strategija nije djlotvorna bar ne u kratkom vremenskom roku.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5000 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Truba »

čuj jučer bosna danas palestina...

valjda prvo palestina pa bosna pa opet plestina :?
Locked