SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
clav

#4976 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by clav »

drama wrote:
kokuz_sa wrote:
drama wrote:je l' se ovo snima novi dio ramba na alipasinu???
koja faza?? :D
c-faza al' se culo iz smjera b-faze, mozda i a... uglavnom, nije ono standardno metak-dva :D nego
rafal bukvalno...
ovo je zvucalo ko puskomitraljez :lol: :sad:
Cholina_Lokica

#4977 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

b-faza, haman pa pod prozorima mi se porokali, mamu im spomenem :x 15-ak metaka, trojica pobjegose pjeske, i ne znam koliko ih je bilo u autu, stari neki mercedes crveni :x umal' me srcani nije opalio caca ih Hebo :x
Alfons Kauders

#4978 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Alfons Kauders »

Dile wrote:b-faza, haman pa pod prozorima mi se porokali, mamu im spomenem :x 15-ak metaka, trojica pobjegose pjeske, i ne znam koliko ih je bilo u autu, stari neki mercedes crveni :x umal' me srcani nije opalio caca ih Hebo :x
znaci trojica + auto... 15tak metaka... :D i nikom nista... :D

jebo ti nase kriminalce... :D da znaju zanat, makar bi ih pola preselilo pod tvojim prozorom... :D
wewa

#4979 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by wewa »

umrla sam od straha... fakat mi je vakat da se selim.
Cholina_Lokica

#4980 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

Alfons Kauders wrote:
Dile wrote:b-faza, haman pa pod prozorima mi se porokali, mamu im spomenem :x 15-ak metaka, trojica pobjegose pjeske, i ne znam koliko ih je bilo u autu, stari neki mercedes crveni :x umal' me srcani nije opalio caca ih Hebo :x

jebo ti nase kriminalce... :D da znaju zanat, makar bi ih pola preselilo pod tvojim prozorom... :D
smeta mi jedan cosak da vidim u sta su pucali, mislim da nisu imali pokretne mete, nego je to bilo ha nekome u prozore ha u auto :-)
stajala na balkonu kad to bi, pola zivota mi otislo :x a 15 minuta prije sam se vracala tuda iz setnje sa cukom :-)
sofist

#4981 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sofist »

Pusti srce, čuvaj nos. :D :wink:

Što ne zapisa tablice? :roll: :D
Cholina_Lokica

#4982 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

wewa wrote:umrla sam od straha... fakat mi je vakat da se selim.
kako je komsinice :D

@sofist
ako srce popusti, dzaba mi nos onda :D ne imadoh dvogled pri ruci :D
sofist

#4983 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sofist »

Dile wrote:

@sofist
Znam, salim se, neces mi zamjeriti. :wink: :) Neku noc je "grmilo" prilicno daleko pa nije bilo prijatno, a ne ovo kad ti iz cista mira zapuca pod prozorom. :roll:
Djokej

#4984 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Djokej »

Bogami pucano je iz automata, i to dobar rafal..
Alfons Kauders

#4985 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Alfons Kauders »

Dile wrote:
Alfons Kauders wrote:

smeta mi jedan cosak da vidim u sta su pucali, mislim da nisu imali pokretne mete, nego je to bilo ha nekome u prozore ha u auto :-)
stajala na balkonu kad to bi, pola zivota mi otislo :x a 15 minuta prije sam se vracala tuda iz setnje sa cukom :-)
cccc pa znaci potegnu oruzje i kad se ne puca na ljude... :D aman glupana, fasuju jos prijavu za izazivanje opste opasnosti i ilegalno posjedovanje oruzja... :D

nikad nisam skonto zasto bilmezi pucaju u auto... samo bezze ostavljaju metar dokaza, balistika, cahure... i jos pride nose oruzje dok bjeze s mjesta dogadjaja...

ko da je problem napraviti koktel i spaliti kola bez trunke korisnih dokaza... jos je tiho, i radi bjezanja i radi komsiluka...

ili jos bolje, neka fino vezu kasiku na rucnoj granati kuhinjskom gumom, ispod uvale cigaru s nekoliko sibica i nakon 5-6 minuta kad sagori cigara, upale se sibice, odleti kasika, a s njom i auto... (nek uzmu od mame 2-3 gumice za zimnicu, ionako 99% "jebenih" frajera zivi s mamom i od nje uzima petaka za kafu i kladionicu)
Cholina_Lokica

#4986 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

@alfons
kakvi ba dokazi za muriju, nije murija ni dosla :lol:
kod nas to vise normala postalo, sta cemo ljude bezveze zvati da dolaze na uvidjaj :lol:
(ne)forumas

#4987 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by (ne)forumas »

ne dolaze oni na uvidjaj nego prebrojavaju caure :D
nego vi iz b faze kupite li ponekad muharemu pivu i cigare? :)
Alfons Kauders

#4988 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Alfons Kauders »

Dile wrote:@alfons
kakvi ba dokazi za muriju, nije murija ni dosla :lol:
kod nas to vise normala postalo, sta cemo ljude bezveze zvati da dolaze na uvidjaj :lol:
jebes ga i da dodju ne mogu se od stomacina sageti da pokupe cahure... :D

a dobra vam dole murija ona na svrakinom... :D kad su mi marnuli auto poceo me lik napadati ko da sam ga sam sebi mahno... :D kad sam mu se najebo majke pobjego iz rodjene kancelarije i poslo dvojicu mesnatijih da pricaju sa mnom... :D
no_crnjak

#4989 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by no_crnjak »

(ne)forumas wrote:ne dolaze oni na uvidjaj nego prebrojavaju caure :D

a jebo raju koja Mahmutovicu ne kupi dvoguzu xD
RIZVA

#4990 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by RIZVA »

za naseg Muharema tj.Tvor zbrinut je sa te strane,ima redovno dvolitru vopi i cigareta :D

p.s vezano za vecerasnju pucnjavu,kako sam cuo pucalo se u zrak iz auta,to bi se kao moglo prevesti kao neki vid "demonstracije sile" :?
astrid

#4991 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by astrid »

RIZVA wrote:

za naseg Muharema tj.Tvor zbrinut je sa te strane,ima redovno dvolitru vopi i cigareta :D

p.s vezano za vecerasnju pucnjavu,kako sam cuo pucalo se u zrak iz auta,to bi se kao moglo prevesti kao neki vid "demonstracije sile" :?
Možda je neko nešto slavio ,pa malo....:skoljka:
RIZVA

#4992 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by RIZVA »

dan nezavisnosti Alipasina :D mejbi,mejbi :D
astrid

#4993 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by astrid »

...samo još da saznamo razlog ,dan nezavisnosti iliiiiiiii :skoljka:

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /100927013
Tea lana

#4994 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Tea lana »

b faza=geto
majke mi me strah sa dijetetom izaci i prosetati
novi.dan.nova.nafaka

#4995 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Stari moj, ne mogu da vjerujem. Tek što smo se preselili na Alipašino... :x
wewa

#4996 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by wewa »

Dile wrote:

@sofist
znas i sama kako je, uzbudljivo :D

pita me dragi jel murija na sve strane, kod njih (slavonija ravna) se kaze okupe u rojevima cim ko pomene pucnjavu. reko' nasi se pocesu gdje ih svrbi i okrenu na drugu stranu da nastave spavat'. :x
poznanik

#4997 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by poznanik »

wewa wrote: pita me dragi jel murija na sve strane, kod njih (slavonija ravna) se kaze okupe u rojevima cim ko pomene pucnjavu. reko' nasi se pocesu gdje ih svrbi i okrenu na drugu stranu da nastave spavat'. :x
Što se tiče "svrbeža" i "spavanja", prenesi dragom u Slavoniju razliku u rojevima: Pucali na Alipašinom Polju, uhapšeni u Starom Gradu

"...više građana uputilo je dojavu o pucnjavi, nakon čega su pripadnici MUP-a KS krenuli u potragu sa vinovnicima incidenta, koje su pronašli i uhapsili na području općine Stari Grad i predali ih u Policijsku upravu Novi Grad, gdje će biti obavljena kriminalističko - tehnička obrada".
wewa

#4998 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by wewa »

poznanik wrote:
wewa wrote: pita me dragi jel murija na sve strane, kod njih (slavonija ravna) se kaze okupe u rojevima cim ko pomene pucnjavu. reko' nasi se pocesu gdje ih svrbi i okrenu na drugu stranu da nastave spavat'. :x
Što se tiče "svrbeža" i "spavanja", prenesi dragom u Slavoniju razliku u rojevima: Pucali na Alipašinom Polju, uhapšeni u Starom Gradu

"...više građana uputilo je dojavu o pucnjavi, nakon čega su pripadnici MUP-a KS krenuli u potragu sa vinovnicima incidenta, koje su pronašli i uhapsili na području općine Stari Grad i predali ih u Policijsku upravu Novi Grad, gdje će biti obavljena kriminalističko - tehnička obrada".
sreca pa imamo budne gradjane.
bullmastiff

#4999 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by bullmastiff »

Alfons Kauders wrote:

to su domaci kriminalci..onako malo nadju se, pucaju u zrak i svako svojim putem..
da je ovo neki evropski grad u ovakvim situacijama bi bilo 5 mrtvih :D
simpozijum delirijum

#5000 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by simpozijum delirijum »

izgleda da Sarajevska policija u zadnje vrijeme brzo fata' razne bandite, sve mi se cini da instaliranje video kamera (ukljucujuci i na raskrsnicama , jer one ne sluze samo da uslikaju vozaca koji profura kroz crveno , vec snimaju non-stop uz komjuterski program koji moze identificirati vozila ) ima efekta
Sarajevu to treba , jest' da je to malo zastrasujuce , policijska drzava i tako to , ali ipak bez moderne tehnologije , ukljucujici i prislusnu opremu koja je u stanju da identificira i geografski u metar locira bilo koji mobilni telefon policiji je posao mnogo laksi
u Americi instaliraju specijalnu akusticnu opremu ( mikrofoni ) u kriticnim dijelovima grada koja automatski salje u centralu informacije o lokaciji pucnjeva iz vatrena oruzja
to Sarajevu takodjer treba
Locked