Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
perfect_guy

#4976 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by perfect_guy »

meni su iz podrške aktivirali automatski
free_too

#4977 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

Imam osjecaj da je to od accounta do accounta razlicito, i haman od transakcije do transakcije. I ja sam na RF, nekad povucem manuelno cekam 2-3 dana, nekad instant bude. Kod UC sam uvijek cekao bar 3 dana, zato sam i navikao na to i ne predstavlja mi neki "veliki" problem. Nisu me zvali iz RF jos i nadam se da nece.

rangoj wrote:Da napomenem da ja i dalje ne mogu odraditi withdraw, od prvog ovog mjeseca. Withdraw bude u pendingu 3 dana (72 sata) i novac se vrati na racun - i dalje nemaju nikakvo rjesenje. Ja sam otvorio novi nalog na jednog clana blize familije, cisto da mogu primati platu, a 900$ koji su mi zaglavili na mom nalogu vjerovatno necu vijeti jos dugo.
Jutro su mi rekli na telefon kako su popravili sistem i kako ce sada withdraw da proradi (kao, problem postoji i na drugim nalozima) - ali ja im nista ne vjerujem, obecavali su mi i ranije svasta - pokrenuo sam prebacivanje na karticu, trenutno je u pendingu, a da li ce proci u sljedeca 3 dana, to cemo vidjeti - ne nadam se previse :/

Uglavnom, eto i ovo je moguce! Kao sigurni protokol odbija da provede moje trasakcije prema kartici - a ne znaju zasto, bla bla bla (na nalogu imam dvije kartice, od RF i Nove) - preko paypal-a primam platu i meni je ovaj citav mjesec usran zbog ovog problema!

Da postoji nacin da zaobidjem paypal i koristim neki drugi servis, rado bih to uradio...
@Rangoj, keep us up to date , koji su to kreteni da im treba mjesec dana da srede to, strasno :shock:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#4978 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Slo Burner »

danas krenuo da kupim nesto od 22 dolara i ne ide, kupim nesto od 4 dolara bez problema. Na paypalu ima dovoljno sredstava...
HomeArt

#4979 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by HomeArt »

Pozdrav,

imam paypal account i koristim ga samo za plaćanje ali 28.2. mi je uplacen novac na taj isti account i do dan danas se nije pojavio na paypalu?!

koliko se čeka da paypal pokaže da je novac stigao ili trebam li ja nešto uraditi posebno na paypalu?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4980 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by un1ted »

Kako znas da je uplaceno? Odmah ce se prikazati na paypal racunu, pod pending ili available.
HomeArt

#4981 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by HomeArt »

un1ted wrote:Kako znas da je uplaceno? Odmah ce se prikazati na paypal racunu, pod pending ili available.
Znam jer je uplaceno sa sajta na kojem prodajem slike i vidim na profilu tacno datum kada je uplaceno. Pise da je placeno putem PAYPAL-a i na preferencijama je podeseno da mi plate paypalom i unesen je mail na koji je paypal registrovan.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4982 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by un1ted »

Ok, pise na sajtu koji ti isplacuje. Ako ne pise na paypal racunu, onda ti nije ni placeno. Kada ti neko posalje novac, na paypal racunu se instantno zabiljezi transakcija. Nema cekanja, nema dodatnih provjera.

Da li si stavio tacan e-mail pri placanju?
Delirium

#4983 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Delirium »

Zdravo raja, pošto sam imao rolercoaster iskustvo sa PayPalom ovih par godina, a vidim da se raja rapituje za svašta, da podijelim svoje iskustvo, možda nekom pomogne. Odmah da Vam kažem da su šanse da dobijete novac na available balance direktno ravne nuli ako niste established seller. Ovdje se ne računaju uplate od strane posrednika kao Freelancer, jer oni to smatraju "non-comercial payments" ili nešto tako, pa su odmah dostupne. Jedino možete pokušati da ih zivkate, jer imaju mogućnost da oni sami puste sume do $100 dolara, a koje su na pendingu. Tako mi je receno kad sam jednom zvao, i par puta su mi fkt pustili sami do tog iznosa. Ovo je bilo donedavno tako, možda su ukinuli i možda zavisi od slučaja.

Ja sam godinama povremeno smarao paypal da mi da verified seller, ali ne sale se kad kažu da vam treba $10.000 ukupno uplata. Ja bio strpljiv, cekao, i dostignem ja tu cifru preko "non-comercial payments", medjutim opet ne daju. Razlog mi nisu htjeli objasniti preko maila pa sam zvao. Zenska mi objasni da moraju biti "comercial payments",tj. direktne u ukupnom iznosu od $10.000. I ja prestanem traziti, jer vidim nema nista od toga, nema sanse da tako nakupim preko direktnih uplata, kojim imam oko $1.000. Ali izgleda da rade kako im se cefne.

Nadalje, da i ja potvrdim da "confirm receipt" više ne postoji. Ali, sreća pa sam se zeznuo i tražio direktnu isplatu, jer me to dovelo do established sellera. Elem, uplati mi klijent ali ne može da potvrdi da mi dodju pare ranije. Znajte da dok ne potvrdite order, pare su na pendingu 21 dan. Ako potvrdite, onda 30 dana. Tako da je bolje da nista ne dirate. Ja nazovem podršku, objasnim sve fino, lik pokuša da mi on pusti pare, ne može. Zato kažem da su možda ukinuli i tu opciju.

Kao, vidim da si trazio prije par mjeseci da ti dignemo pending balance, da ti moze novac odmah biti dostupan, hoces opet da probamo? Rekoh moze, ali kakve su sanse? Nisam spominjao nista od ranije. Kao, mozda ti i odobre, jer nemas nikakvih zalbi. Kad stvarno, dolazi mail da sam established seller i da ce mi novac uredno biti odmah dostupan nezavisno od nacina uplate.

Tako da, budite dosadni i manite se slanja mailova. Skype kredit i možete zivkati stalno. Ljubazniji su nego mail support.

Da naglasim da je ovo moja situacija, a možda ne bude kod nekog isto.
Zer0

#4984 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Zer0 »

Ja bih samo da kazem da ovaj put RFB (iako mi nisu u zadnje vrijeme dragi) nije kriv za moju transakciju na koju sam cekao skoro 5 dana. Bilo je do Paypal-a, a ni sam Paypal ne zna zasto se aktvirala sigurnosna provjera moje transakcije...
rangoj

#4985 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

Delirium wrote:Zdravo raja, pošto sam imao rolercoaster iskustvo sa PayPalom ovih par godina, a vidim da se raja rapituje za svašta, da podijelim svoje iskustvo, možda nekom pomogne. Odmah da Vam kažem da su šanse da dobijete novac na available balance direktno ravne nuli ako niste established seller. Ovdje se ne računaju uplate od strane posrednika kao Freelancer, jer oni to smatraju "non-comercial payments" ili nešto tako, pa su odmah dostupne. Jedino možete pokušati da ih zivkate, jer imaju mogućnost da oni sami puste sume do $100 dolara, a koje su na pendingu. Tako mi je receno kad sam jednom zvao, i par puta su mi fkt pustili sami do tog iznosa. Ovo je bilo donedavno tako, možda su ukinuli i možda zavisi od slučaja.

Ja sam godinama povremeno smarao paypal da mi da verified seller, ali ne sale se kad kažu da vam treba $10.000 ukupno uplata. Ja bio strpljiv, cekao, i dostignem ja tu cifru preko "non-comercial payments", medjutim opet ne daju. Razlog mi nisu htjeli objasniti preko maila pa sam zvao. Zenska mi objasni da moraju biti "comercial payments",tj. direktne u ukupnom iznosu od $10.000. I ja prestanem traziti, jer vidim nema nista od toga, nema sanse da tako nakupim preko direktnih uplata, kojim imam oko $1.000. Ali izgleda da rade kako im se cefne.

Nadalje, da i ja potvrdim da "confirm receipt" više ne postoji. Ali, sreća pa sam se zeznuo i tražio direktnu isplatu, jer me to dovelo do established sellera. Elem, uplati mi klijent ali ne može da potvrdi da mi dodju pare ranije. Znajte da dok ne potvrdite order, pare su na pendingu 21 dan. Ako potvrdite, onda 30 dana. Tako da je bolje da nista ne dirate. Ja nazovem podršku, objasnim sve fino, lik pokuša da mi on pusti pare, ne može. Zato kažem da su možda ukinuli i tu opciju.

Kao, vidim da si trazio prije par mjeseci da ti dignemo pending balance, da ti moze novac odmah biti dostupan, hoces opet da probamo? Rekoh moze, ali kakve su sanse? Nisam spominjao nista od ranije. Kao, mozda ti i odobre, jer nemas nikakvih zalbi. Kad stvarno, dolazi mail da sam established seller i da ce mi novac uredno biti odmah dostupan nezavisno od nacina uplate.

Tako da, budite dosadni i manite se slanja mailova. Skype kredit i možete zivkati stalno. Ljubazniji su nego mail support.

Vjeruj mi nista od navedenog nije pravilo - jednostavno treba imati srece. Ja nisam freelancer, tipa radim po godinu za istu firmu i uvijek saljem INVOICE prije uplate, znaci prave komercijalne uplate - limit od $10.000 sam presao davno, prije 3-4 godine, i nikad mi nisu zeljeli podici limit, niti me postaviti kao "sigurnog prodavca".

Inace, cofirm recipient dugme jos uvijek postoji, ali moras poslati invoice, a kad primis uplatu otici u detalje i oznaciti je kao procesuiranu (kao uplatu za stvar koja je vec rijesena) - i tog momenta se posiljaocu pojavi "confirm recipient" dugme.

Moj nalog je i dalje u sranju, 900 i nesto dolara koje imam ne mogu nikako povuci na karticu (a balansom svakako ne mogu raspolagati, kao i svi iz BIH) - novac ode 3 dana u withdraw pending i nakon toga se vrati na nalog (vec puni mjesec dana)! Oni kao ne znaju nista, realno sta ce i znati - vidi se da telefonski operateri nemaju nikakva ovlastenja, njihovo je samo "mede", budu fini i kulturni, izvinjavaju se i povremeno slazu (pokusajte opet sad smo popravili... :/) Jedan od operatera je Indijac, predpostavljam dispecerski paypal servis u Indiji - kakva ovlastenja on moze imati... :/ o_O

Dali su mi preporuku da novac vise ne saljem na svoj racun, jer ne znaju kada ce opet biti u funkciji o_O - tako da sam otvorio paypal na clana porodice, sa tudjom karticom, bukvalno me tjeraju da idem u "mutne vode" da bih mogao nastaviti primati lovu. :/

Jebes te pare, vec sam se pomirio da jos dugo ili cak nikad necu vidjeti tih 900$, trenutno mi je bitno da mi ovaj novi nalog radi normalno, i da mogu nastaviti sa poslom.
mullersmichael

#4986 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by mullersmichael »

rangoj wrote:
Delirium wrote:Zdravo raja, pošto sam imao rolercoaster iskustvo sa PayPalom ovih par godina, a vidim da se raja rapituje za svašta, da podijelim svoje iskustvo, možda nekom pomogne. Odmah da Vam kažem da su šanse da dobijete novac na available balance direktno ravne nuli ako niste established seller. Ovdje se ne računaju uplate od strane posrednika kao Freelancer, jer oni to smatraju "non-comercial payments" ili nešto tako, pa su odmah dostupne. Jedino možete pokušati da ih zivkate, jer imaju mogućnost da oni sami puste sume do $100 dolara, a koje su na pendingu. Tako mi je receno kad sam jednom zvao, i par puta su mi fkt pustili sami do tog iznosa. Ovo je bilo donedavno tako, možda su ukinuli i možda zavisi od slučaja.

Vjeruj mi nista od navedenog nije pravilo - jednostavno treba imati srece. Ja nisam freelancer, tipa radim po godinu za istu firmu i uvijek saljem INVOICE prije uplate, znaci prave komercijalne uplate - limit od $10.000 sam presao davno, prije 3-4 godine, i nikad mi nisu zeljeli podici limit, niti me postaviti kao "sigurnog prodavca".

Inace, cofirm recipient dugme jos uvijek postoji, ali moras poslati invoice, a kad primis uplatu otici u detalje i oznaciti je kao procesuiranu (kao uplatu za stvar koja je vec rijesena) - i tog momenta se posiljaocu pojavi "confirm recipient" dugme.

Moj nalog je i dalje u sranju, 900 i nesto dolara koje imam ne mogu nikako povuci na karticu (a balansom svakako ne mogu raspolagati, kao i svi iz BIH) - novac ode 3 dana u withdraw pending i nakon toga se vrati na nalog (vec puni mjesec dana)! Oni kao ne znaju nista, realno sta ce i znati - vidi se da telefonski operateri nemaju nikakva ovlastenja, njihovo je samo "mede", budu fini i kulturni, izvinjavaju se i povremeno slazu (pokusajte opet sad smo popravili... :/) Jedan od operatera je Indijac, predpostavljam dispecerski paypal servis u Indiji - kakva ovlastenja on moze imati... :/ o_O

Dali su mi preporuku da novac vise ne saljem na svoj racun, jer ne znaju kada ce opet biti u funkciji o_O - tako da sam otvorio paypal na clana porodice, sa tudjom karticom, bukvalno me tjeraju da idem u "mutne vode" da bih mogao nastaviti primati lovu. :/

Jebes te pare, vec sam se pomirio da jos dugo ili cak nikad necu vidjeti tih 900$, trenutno mi je bitno da mi ovaj novi nalog radi normalno, i da mogu nastaviti sa poslom.
Imao sam slicnih iskustava i znaju namjerno "zajebavati". Otvaranje novog racuna je jedina opcija i da gledas da je rizik u "granicama". 6 mjesec je max u kojem ti mogu drzati novac, poslje tog perioda uvijek isplate.
Ja5m1na

#4987 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Ja5m1na »

Imam jedno pitanje za sve one koji koriste paypal preko RF banke. Naime, zadnja 2 mjeseca vidim da mi na racunu fali para. Posto taj racun korisitim iskljucivo za primanje novca preko paypala nema biti sta drugo. Jesu ovi mozda promijenili proviziju??? Leglo mi je 450KM i provizija bi trebala biti 4,5 KM ali je nekim cudom 15! Na mini izvodu vidim samo novac sa paypala u dolarima ali ne i u KM nakon konverzije.Je li se jos nekom slicno desilo da prvo provjerim pa idem u banku naredne sedmice.
Mehemed
Vozim: automobil

#4988 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Ja5m1na wrote:Imam jedno pitanje za sve one koji koriste paypal preko RF banke. Naime, zadnja 2 mjeseca vidim da mi na racunu fali para. Posto taj racun korisitim iskljucivo za primanje novca preko paypala nema biti sta drugo. Jesu ovi mozda promijenili proviziju??? Leglo mi je 450KM i provizija bi trebala biti 4,5 KM ali je nekim cudom 15! Na mini izvodu vidim samo novac sa paypala u dolarima ali ne i u KM nakon konverzije.Je li se jos nekom slicno desilo da prvo provjerim pa idem u banku naredne sedmice.
Odeš u banku, izvadiš kompletan listing i saznat ćeš na šta je otišlo toliko para, ja kako znam nisu povećavali nikakve provizije u posljednje vrijeme, jesu ubacili godišnju članarinu za kartice ali mislim da ti je to 8KM za članarinu davno uzelo.
Probaj nazvati banku i pitati da li možeš dobiti detaljne informacije o posljednjih nekoliko transakcija, ako ne onda ćeš baš morati u banku po detaljan listing.
Amaya

#4989 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Amaya »

Raiffeisen banka, pronađoh ovo na njihovoj stranici Naknada za vođenje računa-3,99 KM, jesu li to povećali naknadu znam da je bila 1,99 KM
perfect_guy

#4990 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by perfect_guy »

Amaya wrote:Raiffeisen banka, pronađoh ovo na njihovoj stranici Naknada za vođenje računa-3,99 KM, jesu li to povećali naknadu znam da je bila 1,99 KM
za klasične tekuće račune je i dalje 1,99
https://raiffeisenbank.ba/templates/def ... 042017.pdf
530i

#4991 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by 530i »

Ja5m1na wrote:Imam jedno pitanje za sve one koji koriste paypal preko RF banke. Naime, zadnja 2 mjeseca vidim da mi na racunu fali para. Posto taj racun korisitim iskljucivo za primanje novca preko paypala nema biti sta drugo. Jesu ovi mozda promijenili proviziju??? Leglo mi je 450KM i provizija bi trebala biti 4,5 KM ali je nekim cudom 15! Na mini izvodu vidim samo novac sa paypala u dolarima ali ne i u KM nakon konverzije.Je li se jos nekom slicno desilo da prvo provjerim pa idem u banku naredne sedmice.
Ako ne primaš novac u KM, onda obrati pažnju na konverziju, osim tih 1% naknade koju imaju.
Ja5m1na

#4992 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Ja5m1na »

530i wrote:
Ako ne primaš novac u KM, onda obrati pažnju na konverziju, osim tih 1% naknade koju imaju.
Ma vec 3 godine primam novac u dolarima i uvijek mi skinu po par marki na slicnu sumu al nikada po 15, to samo zadnja 2 mjeseca. I ne, nije naknada za visu, to su vec odbili. Cudno mi sve ovo. Otisla bih u banku al nemam sada vremena plus sto svaki put cekam po najmanje 1-2 sata u redu. Ali, morat cu svakako..
530i

#4993 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by 530i »

U banku pa neka ti izdaju listing, ako ti se ne čeka mjesečni izvod. Kurs ima na njihovoj stranici, ali varira.
Raptor44

#4994 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Raptor44 »

Dešavaju mi se čudne stvari sa paypal računom,prvo na mail mi već tri puta stiže tzv "spam bomb" gdje dobijem par hiljada mailova to mi se nikada nije dešavalo tek kad sam počeo koristiti paypal no u svemu tome dobijem e-mail od paypala koji mi je blokirao račun zbog neovlaštenih radnji i ok odblokiram ja njega u roku dvije minute tako da sam uslikao ličnu kartu i poslao i kad se logiram imam šta vidjeti pored moje visa electron kartice stoji još neka mastercard koju prvi put vidim u životu,te ispod piše transakcija obavljena u iznosu 900 eura sa te mastercard kartice.
Nije mi jasno kako se to dogodilo i šta sad da radim po tom pitanju jer kartica nije moja a koliko vidim pare su skinute sa nje a ne sa moje VISE,kako god karticu sam uklonio sa računa a transakciju prijavio paypalu pa sad čekam odgovor ?
Zašto bi neko koji k hakirao mi account i dodao drugu karticu i sa nje počinio transakciju a ne sa moje ?
SanskiBiser

#4995 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

Raptor44 wrote:Dešavaju mi se čudne stvari sa paypal računom,prvo na mail mi već tri puta stiže tzv "spam bomb" gdje dobijem par hiljada mailova to mi se nikada nije dešavalo tek kad sam počeo koristiti paypal no u svemu tome dobijem e-mail od paypala koji mi je blokirao račun zbog neovlaštenih radnji i ok odblokiram ja njega u roku dvije minute tako da sam uslikao ličnu kartu i poslao i kad se logiram imam šta vidjeti pored moje visa electron kartice stoji još neka mastercard koju prvi put vidim u životu,te ispod piše transakcija obavljena u iznosu 900 eura sa te mastercard kartice.
Nije mi jasno kako se to dogodilo i šta sad da radim po tom pitanju jer kartica nije moja a koliko vidim pare su skinute sa nje a ne sa moje VISE,kako god karticu sam uklonio sa računa a transakciju prijavio paypalu pa sad čekam odgovor ?
Zašto bi neko koji k hakirao mi account i dodao drugu karticu i sa nje počinio transakciju a ne sa moje ?

Zato sto je to ukradena mastercard, sa kojom si ti obavio transakciju...tj. on taj. haker je obavio uzeo nesto ali ispada da si ti... kuzis ? :-)
Raptor44

#4996 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Raptor44 »

I šta je najbolje da uradim u tom slučaju da se ogradim od toga,naravno ponavljam da sam prijavio paypalu transakciju ?
SanskiBiser

#4997 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

Raptor44 wrote:I šta je najbolje da uradim u tom slučaju da se ogradim od toga,naravno ponavljam da sam prijavio paypalu transakciju ?
https://getlogdog.com/blogdog/paypal-account-hacked/

Valjda je od pomoci.
Amaya

#4998 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Amaya »

Posto me zanimalo sta je isplatnije da mi Paypal ili RF banka vrsi konverziju poslala sam poruku Raiffeisen i odgovorili su mi:

Postovana,
ukoliko posaljete sredstva putem PayPal sistema na Vas tekuci racun (debitnu karticu), nakon sto se obavi transakcija primjenjuje se kurs karticne organizacije (na dan nastanka transakcije).
Nakon sto se transakcija obradi (procesira u sistemu banke), primjenjuje se kupovni kurs banke (za devize) uz naknadu za konverziju od 1 %.
S postovanjem,
Vasa Raiffeisen Bank

Posto svi pricaju da Paypal obracunava po nizim vrijednostima, meni bas i ne izgleda tako:
Za januar (Kursna lista 01.02.2017) Kupovni kurs RF bio je 1.769673 a meni je Paypal obracunao po kursu 1.80
Za februar (Kursna lista 01.03.2017) Kupovni kurs RF bio je 1.800236 a meni je Paypal obracunao po kursu otprilike 1.82. Za mart kurs RF bio je 1.78 a kod Paypala 1.76 (ovdje je Paypal imao nizi kurs u odnosu na RF banku)

Inace ne idem u banku po izvode ali imam jedan od prosle godine za 1.7.2016 i 1.8.2016:
Npr. Kad podijelim ovo 950.34 sa 542.75 dobijem 1.75097 a kurs RF banke za 01.07.2016 bio je 1.697123.
ako bih uzela i ovaj datum koji mi je naveden u izvodu 06.07.2016 kurs je 1.725369, sto je u svakom
slucaju manji u odnosu na kurs po kome mi je obracunao Paypal.
http://prnt.sc/evic4b
P.S: Ako grijesim ispravite me, jer racunala sam ovo onako kako su mi iz RF banke odgovorili.
Raptor44

#4999 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Raptor44 »

SanskiBiser wrote:
Raptor44 wrote:I šta je najbolje da uradim u tom slučaju da se ogradim od toga,naravno ponavljam da sam prijavio paypalu transakciju ?

Valjda je od pomoci.
Evo upravo su mi limitirali račun uz poruku da se ne mogu žaliti na tu odluku,a opet ponavljam hakiran mi je bio račun nakon čega sam promijenio mail kao i sve ostalo.
Što ga nisu limitirali u trenutku kad je bio hakiran pa ne bi sa ukradene kartice bila napravljena transakcije od 900 eura. :bonk:
SanskiBiser

#5000 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

Raptor44 wrote:
SanskiBiser wrote:

Valjda je od pomoci.
Evo upravo su mi limitirali račun uz poruku da se ne mogu žaliti na tu odluku,a opet ponavljam hakiran mi je bio račun nakon čega sam promijenio mail kao i sve ostalo.
Što ga nisu limitirali u trenutku kad je bio hakiran pa ne bi sa ukradene kartice bila napravljena transakcije od 900 eura. :bonk:

Nemaju oni milosti po tom pitanju. S njihovog stanovista i po Terms of Service koje si prihvatio - kad si otvarao racun - ti si odgovoran za to da tvoj Account bude siguran i za posljedice ako to nisi bio u stanju da osiguras :-) .

https://www.paypal.com/ga/webapps/mpp/u ... nt-full#11
13.11 Password Security. You are responsible for maintaining adequate security and control of any and all IDs, passwords, personal identification numbers (PINs), or any other codes that you use to access the PayPal Services.
Post Reply