Slike vaših kućnih ljubimaca

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
DoradO

#4976 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by DoradO »

:shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
pakica_

#4977 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pakica_ »

DoradO wrote::shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
nemoj se ti smijat guzici mog pasceta, ščuo!? :lol: :lol: :lol:
stativa

#4978 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by stativa »

Image

edit: link za cijelu sliku http://pokit.org/get/img/3e959bc72932ac ... c99ec2.jpg

@pakica

genijalno :lol:
Divljanerka

#4979 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Divljanerka »

Bambi i dalje traži ljubav svog života :D

Image

Uploaded with ImageShack.us
sour cherry

#4980 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by sour cherry »

Kako je medena!Jel to nacrtala kakvog traži :-D
Divljanerka

#4981 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Divljanerka »

Traži bilo kakvog samo da je kućni (vodi računa o svom zdravlju) :lol:
pakica_

#4982 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pakica_ »

@stativa, hvala, hvala :D makso standardno laf 8-)
pakica_

#4983 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pakica_ »

Image
Image
Image
Ambrozija

#4984 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Ambrozija »

Mene ovaj pas plasi :(
febo_acm

#4985 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by febo_acm »

Ambrozija wrote:Mene ovaj pas plasi :(
Ja sam siguran da je velika maza u pitanju... :D

@edit

Nisam ljubitelj ove rase, ali baš mi je simpatičan ovaj "cuko" :-D
pakica_

#4986 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pakica_ »

nema razloga da ga se bojis.. dobermani su inace vece maze od pekinezera i pudlica i tako tih malih (precesto isfrustriranih) pasa.. ;) prije ce te pekinezer ujest, nego doberman!
pakica_

#4987 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pakica_ »

Zhìxin wrote:
Ja sam siguran da je velika maza u pitanju... :D

@edit

Nisam ljubitelj ove rase, ali baš mi je simpatičan ovaj "cuko" :-D
vjeruj da jeste maza.. ljeti kad setam s njim, zlostavljaju ga ljudi peljanjem i diranjem, a on se svima slepa za jos :D prod'o bi se za diranje iza uha i iznad repa svakome ko ponudi haha :D kurvar mali! :lol:
a to da li je neko ljubitelj rase ili ne, na to ne mogu utjecati, samo cu ti reci da su u svakom pogledu savrseni psi, al' opet, svi volimo nesto drugo!
febo_acm

#4988 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by febo_acm »

Možeš li mi ukratko(ili još bolje opširno) opisati ponašanje tvog ljubimca :D Prema lutalicama, raji, nepoznatim ljudima, djeci...? Zanimam se za njegovog rođaka Rotta :D

@edit
Dok sam pisao post, unaprijed su stigla neka pitanja :D
Nemoj me pogrešno shvatiti... Nisam mislio sad bukvalno nisam ljubitelj ove rase, već u smislu imam pik na druge vrste. Ja gotivim sve "cuke" :) :) I nemogu dočekati da imam svog hairliju :D Ovo je jedan od najboljih pasa, bez dileme. (samo ja imam pik na Rotta ili Cane Corsa).
pakica_

#4989 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pakica_ »

Zhìxin wrote:Možeš li mi ukratko(ili još bolje opširno) opisati ponašanje tvog ljubimca :D Prema lutalicama, raji, nepoznatim ljudima, djeci...? Zanimam se za njegovog rođaka Rotta :D
moj ker je sa svima super, osim sa vlasnickim muzjacima, imali oni 4 ili 44 kile :D lutalice su mu raja jer su navikle na ponasanje u coporu, tako da osjete odma' da je dominantan i podrede se, a onda on ne mora da ih postrojava haha :D
s rajom je super, kazem ti, zlostavljaju ga uveliko s peljanjem.. nevjerovatno je kako osjeti ko je supak, i takve obilazi.. djeca ga jasu, cupaju za usi, sve i svasta, a on uredno pazi na njih.. zastitio je totalno nepoznatu curicu od 4-5 lutalica koje su se zaletile na nju.. stao je ispred nje k'o da mu je najrodjenija i zalaj'o na taj copor, a onda je prisao njoj da je onjusi da se uvjeri da je ok :D mama od te male je bila i prosla, jer je kontala da ce je sad moj dokusurit :lol: a onda nam se zahvalila 8-)
teritorijalan je i nece svakoga pustiti u avliju.. ako neko nepoznat udje sa mnom, bit ce malo na distanci da posmatra tu osobu, i ako vidi da je rega, i on ce se tako ponasati..
sve u svemu, nije nista drugaciji od normalno odgojenog bilo kojeg drugog psa, samo eto sto te muzjake ne trpi i Bog :D
febo_acm

#4990 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by febo_acm »

Sad sam malo bacio pogled na forume o Dobrmanima i zainteresirao sam se... :D Vidim da ga nenormalno hvale u pitanju zaštite djece, a i ljudi.

Hvala na odgovoru u svakom slučaju ;)
pakica_

#4991 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pakica_ »

Zhìxin wrote:Možeš li mi ukratko(ili još bolje opširno) opisati ponašanje tvog ljubimca :D Prema lutalicama, raji, nepoznatim ljudima, djeci...? Zanimam se za njegovog rođaka Rotta :D

@edit
Dok sam pisao post, unaprijed su stigla neka pitanja :D
Nemoj me pogrešno shvatiti... Nisam mislio sad bukvalno nisam ljubitelj ove rase, već u smislu imam pik na druge vrste. Ja gotivim sve "cuke" :) :) I nemogu dočekati da imam svog hairliju :D Ovo je jedan od najboljih pasa, bez dileme. (samo ja imam pik na Rotta ili Cane Corsa).
haman volis ove glavatije :lol:
ja volim sve kerove, al' nesto vise volim ove tanke, strukirane :D ala dober, vizla, ridzbek, vajmaraner i sl. :D i stafovi su mi beton.. al' sad za sad imam najbolje :D dober i avlijaner- nema jace kombinacije od njih dvoje :D betmen i robin :lol:
u svakom slucaju, sretno u odabiru svog buduceg najboljeg havera, za kojeg god da se odlucis :D
Zhìxin wrote:Sad sam malo bacio pogled na forume o Dobrmanima i zainteresirao sam se... :D Vidim da ga nenormalno hvale u pitanju zaštite djece, a i ljudi.

Hvala na odgovoru u svakom slučaju ;)
vjeruj, gine za vlasnika i nema ljubomore ka djeci.. jaranica mi dosla jednom sa svojom bebom i hajde reko, da ne bude krkljanca, ipak ga nikad nisam vidjela kako reaguje na bebu od 3 mjeseca, reko ja cu je unijet u avliju.. spustila sam se pored njega da je onjusi, kompletnu ju je presnjuh'o i kad je nala, ova moja avlijanerka, skocila da vidi sta ja to nosim, slozio ju je shapom posred glave, ko veli odmakni, to je mali insan, slomit ces je haha :D pratio me sve do vrata i gled'o u nalu da joj slucajno ne naumpadne da opet skoci :lol:
febo_acm

#4992 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by febo_acm »

Ja sam i sam glavat, pa bi volio da mi i jaran bude glavat :D Ja ću kupiti jednog glavonju, a cura će udomiti jednu lutalicu i bićemo velika sretna glavata porodica :P (pola te porodice :D )

Boga mi dobar tvoj mršavko, svaka mu čast :) Imati "opasnog" psa koji tako reaguje u datim situacijama... You must be proud of him :D
pakica_

#4993 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pakica_ »

Zhìxin wrote:Ja sam i sam glavat, pa bi volio da mi i jaran bude glavat :D Ja ću kupiti jednog glavonju, a cura će udomiti jednu lutalicu i bićemo velika sretna glavata porodica :P (pola te porodice :D )

Boga mi dobar tvoj mršavko, svaka mu čast :) Imati "opasnog" psa koji tako reaguje u datim situacijama... You must be proud of him :D
oh, jesam i vise nego sto mislis :D i srce mi k'o dzamija kad neko pridje s maksumom da ga pomazi, a ne AAAAAAAAA, bjezi, ujest ce te i tako to :D
i svidja mi se ovaj dio za udomljavanje pasceta :thumbup:
muz66

#4994 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by muz66 »

dober je pravi ker. :thumbup:
Logovan

#4995 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Logovan »

pakica_ wrote:Image
Definitivno jedan od boljih pasa na temi. :thumbup: :thumbup:
Aethaercyn

#4996 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Aethaercyn »

Lusy/i - Pekinezer (mješanac)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Deff sam ljubitelj Njemačkog ovčara, ali sticajem okolnosti dobili smo ja i djevojka ovo malo ljupko "čudovište" hehe
Pekinezeri imaju jak karakter i pravi su zaštitnici jer se znaju dobro braniti. Iako su maleni, toliko su hrabri da to može prijeći u tvrdoglavost. Osjećajni su i neovisni. Povremeno ih je teško nahraniti jer žele pokazati da su dominantniji od vlasnika pa odbijaju hranu. Opet, ako previše jedu mogu postati gojazni.
Katkad toliko vole vlasnika da postanu ljubomorni. Znaju dugo i bučno lajati. Nisu agresivni, ali lajanjem dokazuju svoju neizmjernu vjernost. Dobri su za život u stanu i nije im nužno dvorište. Ipak, kako bi očuvali zdravlje, potrebno ih je redovito šetati i igrati se s njima.
Oni su jako zaigrane životinje i treba im posvetiti puno pažnje.Pekinezer voli samo svojeg vlasnika.Inače obožava djecu.
Last edited by Aethaercyn on 23/02/2013 01:06, edited 1 time in total.
VenomousV

#4997 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by VenomousV »

pakice jesi ti sa svojim kerom hodala oko pola 10 u plavoj jakni? (da ne govorim bas lokaciju)

ako jesi da znas da sam iz auta gledala i divila se kako je lijep :D
febo_acm

#4998 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by febo_acm »

_terminaš_ wrote:
Spektakularna poza, pravi delija :D
febo_acm

#4999 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by febo_acm »

Zhìxin wrote:
_terminaš_ wrote:
Spektakularna poza, pravi delija :D

@edit

pekinezer je :thumbup: :lol:
pakica_

#5000 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pakica_ »

VenomousV wrote:pakice jesi ti sa svojim kerom hodala oko pola 10 u plavoj jakni? (da ne govorim bas lokaciju)

ako jesi da znas da sam iz auta gledala i divila se kako je lijep :D
nemam ja plavu jaknu :lol: al' ima sad dobermana masa po gradu.. i svi imaju mudonje, ne mogu mu nac curu za lijeka :x :x :x
Post Reply