Slike vaših kućnih ljubimaca
Moderator: anex
- DoradO
-
pakica_
#4977 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
nemoj se ti smijat guzici mog pasceta, ščuo!?DoradO wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
- stativa
- Divljanerka
-
sour cherry
#4980 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Kako je medena!Jel to nacrtala kakvog traži 
- Divljanerka
#4981 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Traži bilo kakvog samo da je kućni (vodi računa o svom zdravlju) 
-
pakica_
#4982 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
@stativa, hvala, hvala
makso standardno laf 
-
pakica_
-
Ambrozija
#4984 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Mene ovaj pas plasi 
-
febo_acm
#4985 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Ja sam siguran da je velika maza u pitanju...Ambrozija wrote:Mene ovaj pas plasi
@edit
Nisam ljubitelj ove rase, ali baš mi je simpatičan ovaj "cuko"
-
pakica_
#4986 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
nema razloga da ga se bojis.. dobermani su inace vece maze od pekinezera i pudlica i tako tih malih (precesto isfrustriranih) pasa..Ambrozija wrote:Mene ovaj pas plasi
-
pakica_
#4987 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
vjeruj da jeste maza.. ljeti kad setam s njim, zlostavljaju ga ljudi peljanjem i diranjem, a on se svima slepa za josZhìxin wrote:Ja sam siguran da je velika maza u pitanju...Ambrozija wrote:Mene ovaj pas plasi
@edit
Nisam ljubitelj ove rase, ali baš mi je simpatičan ovaj "cuko"
a to da li je neko ljubitelj rase ili ne, na to ne mogu utjecati, samo cu ti reci da su u svakom pogledu savrseni psi, al' opet, svi volimo nesto drugo!
-
febo_acm
#4988 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Možeš li mi ukratko(ili još bolje opširno) opisati ponašanje tvog ljubimca
Prema lutalicama, raji, nepoznatim ljudima, djeci...? Zanimam se za njegovog rođaka Rotta 
@edit
Dok sam pisao post, unaprijed su stigla neka pitanja
Nemoj me pogrešno shvatiti... Nisam mislio sad bukvalno nisam ljubitelj ove rase, već u smislu imam pik na druge vrste. Ja gotivim sve "cuke"
I nemogu dočekati da imam svog hairliju
Ovo je jedan od najboljih pasa, bez dileme. (samo ja imam pik na Rotta ili Cane Corsa).
@edit
Dok sam pisao post, unaprijed su stigla neka pitanja
Nemoj me pogrešno shvatiti... Nisam mislio sad bukvalno nisam ljubitelj ove rase, već u smislu imam pik na druge vrste. Ja gotivim sve "cuke"
-
pakica_
#4989 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
moj ker je sa svima super, osim sa vlasnickim muzjacima, imali oni 4 ili 44 kileZhìxin wrote:Možeš li mi ukratko(ili još bolje opširno) opisati ponašanje tvog ljubimcaPrema lutalicama, raji, nepoznatim ljudima, djeci...? Zanimam se za njegovog rođaka Rotta
s rajom je super, kazem ti, zlostavljaju ga uveliko s peljanjem.. nevjerovatno je kako osjeti ko je supak, i takve obilazi.. djeca ga jasu, cupaju za usi, sve i svasta, a on uredno pazi na njih.. zastitio je totalno nepoznatu curicu od 4-5 lutalica koje su se zaletile na nju.. stao je ispred nje k'o da mu je najrodjenija i zalaj'o na taj copor, a onda je prisao njoj da je onjusi da se uvjeri da je ok
teritorijalan je i nece svakoga pustiti u avliju.. ako neko nepoznat udje sa mnom, bit ce malo na distanci da posmatra tu osobu, i ako vidi da je rega, i on ce se tako ponasati..
sve u svemu, nije nista drugaciji od normalno odgojenog bilo kojeg drugog psa, samo eto sto te muzjake ne trpi i Bog
-
febo_acm
#4990 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Sad sam malo bacio pogled na forume o Dobrmanima i zainteresirao sam se...
Vidim da ga nenormalno hvale u pitanju zaštite djece, a i ljudi.
Hvala na odgovoru u svakom slučaju
-
pakica_
#4991 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
haman volis ove glavatijeZhìxin wrote:Možeš li mi ukratko(ili još bolje opširno) opisati ponašanje tvog ljubimcaPrema lutalicama, raji, nepoznatim ljudima, djeci...? Zanimam se za njegovog rođaka Rotta
@edit
Dok sam pisao post, unaprijed su stigla neka pitanja![]()
Nemoj me pogrešno shvatiti... Nisam mislio sad bukvalno nisam ljubitelj ove rase, već u smislu imam pik na druge vrste. Ja gotivim sve "cuke"![]()
I nemogu dočekati da imam svog hairliju
Ovo je jedan od najboljih pasa, bez dileme. (samo ja imam pik na Rotta ili Cane Corsa).
ja volim sve kerove, al' nesto vise volim ove tanke, strukirane
u svakom slucaju, sretno u odabiru svog buduceg najboljeg havera, za kojeg god da se odlucis
vjeruj, gine za vlasnika i nema ljubomore ka djeci.. jaranica mi dosla jednom sa svojom bebom i hajde reko, da ne bude krkljanca, ipak ga nikad nisam vidjela kako reaguje na bebu od 3 mjeseca, reko ja cu je unijet u avliju.. spustila sam se pored njega da je onjusi, kompletnu ju je presnjuh'o i kad je nala, ova moja avlijanerka, skocila da vidi sta ja to nosim, slozio ju je shapom posred glave, ko veli odmakni, to je mali insan, slomit ces je hahaZhìxin wrote:Sad sam malo bacio pogled na forume o Dobrmanima i zainteresirao sam se...Vidim da ga nenormalno hvale u pitanju zaštite djece, a i ljudi.
-
febo_acm
#4992 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Ja sam i sam glavat, pa bi volio da mi i jaran bude glavat
Ja ću kupiti jednog glavonju, a cura će udomiti jednu lutalicu i bićemo velika sretna glavata porodica
(pola te porodice
)
Boga mi dobar tvoj mršavko, svaka mu čast
Imati "opasnog" psa koji tako reaguje u datim situacijama... You must be proud of him 
Boga mi dobar tvoj mršavko, svaka mu čast
-
pakica_
#4993 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
oh, jesam i vise nego sto mislisZhìxin wrote:Ja sam i sam glavat, pa bi volio da mi i jaran bude glavatJa ću kupiti jednog glavonju, a cura će udomiti jednu lutalicu i bićemo velika sretna glavata porodica
(pola te porodice
)
Boga mi dobar tvoj mršavko, svaka mu častImati "opasnog" psa koji tako reaguje u datim situacijama... You must be proud of him
i svidja mi se ovaj dio za udomljavanje pasceta
- muz66
#4994 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
dober je pravi ker. 
- Logovan
#4995 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Definitivno jedan od boljih pasa na temi.pakica_ wrote:![]()
- Aethaercyn
#4996 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Lusy/i - Pekinezer (mješanac)

Deff sam ljubitelj Njemačkog ovčara, ali sticajem okolnosti dobili smo ja i djevojka ovo malo ljupko "čudovište" hehe
Pekinezeri imaju jak karakter i pravi su zaštitnici jer se znaju dobro braniti. Iako su maleni, toliko su hrabri da to može prijeći u tvrdoglavost. Osjećajni su i neovisni. Povremeno ih je teško nahraniti jer žele pokazati da su dominantniji od vlasnika pa odbijaju hranu. Opet, ako previše jedu mogu postati gojazni.
Katkad toliko vole vlasnika da postanu ljubomorni. Znaju dugo i bučno lajati. Nisu agresivni, ali lajanjem dokazuju svoju neizmjernu vjernost. Dobri su za život u stanu i nije im nužno dvorište. Ipak, kako bi očuvali zdravlje, potrebno ih je redovito šetati i igrati se s njima.
Oni su jako zaigrane životinje i treba im posvetiti puno pažnje.Pekinezer voli samo svojeg vlasnika.Inače obožava djecu.

Deff sam ljubitelj Njemačkog ovčara, ali sticajem okolnosti dobili smo ja i djevojka ovo malo ljupko "čudovište" hehe
Pekinezeri imaju jak karakter i pravi su zaštitnici jer se znaju dobro braniti. Iako su maleni, toliko su hrabri da to može prijeći u tvrdoglavost. Osjećajni su i neovisni. Povremeno ih je teško nahraniti jer žele pokazati da su dominantniji od vlasnika pa odbijaju hranu. Opet, ako previše jedu mogu postati gojazni.
Katkad toliko vole vlasnika da postanu ljubomorni. Znaju dugo i bučno lajati. Nisu agresivni, ali lajanjem dokazuju svoju neizmjernu vjernost. Dobri su za život u stanu i nije im nužno dvorište. Ipak, kako bi očuvali zdravlje, potrebno ih je redovito šetati i igrati se s njima.
Oni su jako zaigrane životinje i treba im posvetiti puno pažnje.Pekinezer voli samo svojeg vlasnika.Inače obožava djecu.
Last edited by Aethaercyn on 23/02/2013 01:06, edited 1 time in total.
- VenomousV
#4997 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
pakice jesi ti sa svojim kerom hodala oko pola 10 u plavoj jakni? (da ne govorim bas lokaciju)
ako jesi da znas da sam iz auta gledala i divila se kako je lijep
-
febo_acm
#4998 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Spektakularna poza, pravi delija_terminaš_ wrote:Definitivno jedan od boljih pasa na temi.pakica_ wrote:![]()
![]()
-
febo_acm
#4999 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Zhìxin wrote:Spektakularna poza, pravi delija_terminaš_ wrote:Definitivno jedan od boljih pasa na temi.pakica_ wrote:![]()
![]()
@edit
pekinezer je
-
pakica_
#5000 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
nemam ja plavu jaknuVenomousV wrote:pakice jesi ti sa svojim kerom hodala oko pola 10 u plavoj jakni? (da ne govorim bas lokaciju)