SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
nera18

#4976 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

baby24 wrote:@alema i @nera18 - sta bi?? narucujemo ili ne??
popisite se i meni na pp
u linkovima saljite plz
Last edited by nera18 on 18/03/2011 10:21, edited 1 time in total.
Lounge Act

#4977 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

nera18 wrote:
alemaa wrote:
Sheytanela wrote:Pozdrav i od mene, stalno pratim ovu temu i super je al ste me zarazile i stalno nesto kupujem i sto treba i sto ne treba :) jos malo cu i s net apocet sto nikad nisam :)) sinoc sam kupila one she sjene trio pa evo malo se poigrah jutros, evo jedna slikica od jutros s mob je al eto...
http://img18.imageshack.us/i/slika444h.jpg/
Vi ste pravi profesionalci svaka cast ;)
Dobro ti nama dosla...i sad cu ja tebi dati pozitivnu kritiku isto kao sto su meni dali kad sam prvi put se javila i postala sliku..problem nam je bio isti...zaljepljene trepavice... uzmi onu maskaru s plasticnom cetkicom i jos malo near to the lashes tus i to bi bilo to :D
i sad se zagledah, a da ti izbacis tus?
potamnis oko olovkom?
nekako mi se cini da je preostra linija ovog tusa za tvoje okice :)
jako lijepa boja oka 8-)
nije ni to losa ideja, ali cini mi se da on tu samo malo vise odskace jer je kombiniran sa dosta svijetlom nijansom samo jedne boje...a jesu lijepe okice pravo :)
nera18

#4978 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

semlaca wrote:Jutro dame moje!

http://www.eyeslipsface.co.uk/product~prodID~42.htm
http://www.eyeslipsface.co.uk/product~prodID~224.htm
http://www.eyeslipsface.co.uk/product~prodID~136.htm

Ja bi sa elf-a ove tri četkice, de mi samo recite za šta se koristi ovo druga? Meni se sviđa nako pa bi je naručila :-)
za elf cekamo popust, meow je na redu
a druga za puder mineralni, kameni, u prahu?
imas je kod mene, ako ti nije tesko prosetaj do skenderije pa je pogledaj dok nisam poslala alemi postom
VenomousV

#4979 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

jutrooo :D :D

druga je koliko ja znam za shimmer powders ... znam da se i drugacije zove al da me ubijete nemrem se sjetit (tek sam ustala)
VenomousV

#4980 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

Sheytanela wrote:Pozdrav i od mene, stalno pratim ovu temu i super je al ste me zarazile i stalno nesto kupujem i sto treba i sto ne treba :) jos malo cu i s net apocet sto nikad nisam :)) sinoc sam kupila one she sjene trio pa evo malo se poigrah jutros, evo jedna slikica od jutros s mob je al eto...
http://img18.imageshack.us/i/slika444h.jpg/
Vi ste pravi profesionalci svaka cast ;)

jako lijepa boja ociju =)
sto se tice maskare alema ti je vec rekla (ostre smo po tom pitanju :lol: )
obrve - ja bih samo par dlacica pocupala, ali nije ni to toliko neophodno (ali se ipak ja zamisljam kako ti cupkam te 3-4 dlacice, da, frik sam)

voljela bih vidjeti smedje tonove na tvojim ocima, mislim da bi ti jako lijepo stajalo, preporucujem catrice eyeshadow duo smedje nijanse, savrsene su a na tvojim ocima bi mogle biti jos bolje :D
nera18

#4981 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

semlaca wrote:Jutro dame moje!

http://www.eyeslipsface.co.uk/product~prodID~42.htm
http://www.eyeslipsface.co.uk/product~prodID~224.htm
http://www.eyeslipsface.co.uk/product~prodID~136.htm

Ja bi sa elf-a ove tri četkice, de mi samo recite za šta se koristi ovo druga? Meni se sviđa nako pa bi je naručila :-)
posalji mi i ovo na mail, ja cu svakako opet biti ta koja ce elf narucivati, ovdje ce nam se pogubiti
samo u naslovustavi da je elf :D
Partizzanka

#4982 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ja sam predlozila temu za narudzbe ... ali eto ...
Nadinka

#4983 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Sta narucujute :D
nera18

#4984 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

Nadinka wrote:
Sta narucujute :D
danas meow
elf za dan dva, cekamo popuste
VenomousV

#4985 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

i da im dodje blending brush :D
baby24

#4986 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

VenomousV wrote:i da im dodje blending brush :D
imaju blending brush, ali onu sa bijelom drskom, od 1,5 funtu:-) ako hoŠ tu:-)
nera18

#4987 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

ako vam bude trebala kakva uputa kad je meov u pitanju, samo pitajte :D
VenomousV

#4988 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

baby24 wrote:
VenomousV wrote:i da im dodje blending brush :D
imaju blending brush, ali onu sa bijelom drskom, od 1,5 funtu:-) ako hoŠ tu:-)
znam, znam... ali vec rekoh da takvu, skoro pa istu, vec imam, treba mi ona kraca =)
hvala u svakom slucaju ;)
oneLove

#4989 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by oneLove »

evo da se prijavim :) dobila sam onu elf C eyeshadow brush- studio, predobra je, cvrsta,kratke dlacice, savrseno se kontrolise za blending, nisam pogrijesila u svakom slucaju,a i mekana je ne grebe kapak.

Druga je kabuki za lice isto studio, aaahh ma samo pohvale imam :-D
eto da znate ako budete narucivali te s elfa su fakat dobre :)
nera18

#4990 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

eh da, kako odrzavate te cetke, u cemu ih cuvate... vidjela sma gelove i sprejeve iz elfa za ciscenje istih, al ne narucih.
Malo sam paranoicna po pitanju toga, pa ako imate kakvu ideju kako ih odzavati cistim, kazite :)
oneLove

#4991 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by oneLove »

i zaboravih pitati, ko je narucio sa elfa onaj uvijec za trepavice ? Jel dobar ?
Vidjela sam kod nas Manhatan, al mi se cini da ga je neko kritikovao, a onaj Ovnak mi nesto suhveli :-)
Nadinka

#4992 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

nera18 wrote:ako vam bude trebala kakva uputa kad je meov u pitanju, samo pitajte :D
Nikad ni korisistila ni gledala :) mozda i bolje da ne znam nista o tome :)
sta narucujete (joj mene ko neka baba)
oneLove

#4993 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by oneLove »

nera18 wrote:eh da, kako odrzavate te cetke, u cemu ih cuvate... vidjela sma gelove i sprejeve iz elfa za ciscenje istih, al ne narucih.
Malo sam paranoicna po pitanju toga, pa ako imate kakvu ideju kako ih odzavati cistim, kazite :)

gledala sam elf kutijicu za cetkice,al mogu se drzati valjda i u obicnoj casi,samo valja naci nesto normalno :)
a ja ih perem onim gelom za intimno pranje -da prostite :lol: i mlakom vodom i stavim da se susi na maramicu... a moze i bilo kojim blagim samponom, mozda baby il tako nesto
baby24

#4994 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

Nadinka wrote:
nera18 wrote:ako vam bude trebala kakva uputa kad je meov u pitanju, samo pitajte :D
evo i ja prvi put, neko rumenilo uzeh:-) ma eto samo pare da potrosim, imam dva skoro nova rumenila, ali zelim ovo jozo:-)
VenomousV

#4995 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

nera18 wrote:eh da, kako odrzavate te cetke, u cemu ih cuvate... vidjela sma gelove i sprejeve iz elfa za ciscenje istih, al ne narucih.
ja ih cistim johnsons baby samponom od lavande a drzim u nekoj solji koju sam dobila za rodjendan u vrijeme kad je bilo in kupovati solje za rodjendan :lol:
Michun

#4996 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

oneLove wrote:i zaboravih pitati, ko je narucio sa elfa onaj uvijec za trepavice ? Jel dobar ?
Vidjela sam kod nas Manhatan, al mi se cini da ga je neko kritikovao, a onaj Ovnak mi nesto suhveli :-)
Obje stvari ja - i kritikovala manhatan i kupila elf.
Jutros ga oprobala, radi super i ima rezervnu gumicu. Kolko ce mu biti vijek trajajnja...

A cetkice ono kad svaki dan koristim a razlicite boje, onda od suhu maramicu malo istrljam da mogu novu boju nanijeti. A jednom u nekoliko operem, onaj sto perem lice, na radijator ili na sunce stavim.
Moje su u futroli kupljene.
Last edited by Michun on 18/03/2011 11:14, edited 1 time in total.
nera18

#4997 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

baby24 wrote:
Nadinka wrote:
evo i ja prvi put, neko rumenilo uzeh:-) ma eto samo pare da potrosim, imam dva skoro nova rumenila, ali zelim ovo jozo:-)
njihova rumenila sma samo simple uzimela, tj jednom sam ih pri narudzbi gratis dobila. nijansa mi nije odgovarala ali je tekstura odlicna:)

poderi su razvrstani prvo po kolicini, tj potrebi koze za prekrivanjem i to je odlicno
ne trebam betonirati lice ukoliko mi to nije potrebno
s druge strane ovaj srednji vec jako dobro prekriva i za preporuku je:)
nijanse je malo teze odrediti, ali za one koje imaju problema inace s odredjivanjem istih, ovo je zaista odlicna prilika i jako veliki izbor istih :)
za sjenila sam vec negdje spomenula, simple pakovanja su sasvim, al sasvim dovoljna za 10-15 koristenja, tako da traju bar meni poprilicno dugo
Sheytanela

#4998 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Sheytanela »

O hvala vam na ovoj dobrodoslici, a inace uvijek obrubim oko i crnim kreonom al jutros nisam reko da probam malo i ovako, i pretezno i jesu smedje nijanse al kupih ovu da eksperimentisem hehe, ispravljacu se uz vase komentare i sugestije, hvala.

Sto se tice tusa, rijetko sam stavljala al kupih ovaj u olovci kako ste vi spominjale i sad eksperimentisem, a maskara nije puno slijepila trepuske vec ova glupa kamera na mob pa nikako da fino se vide. I sjene su dosta tamnije na ocima al opet do mob, moracu ponijet aparat pa probat :)

e sad jedno kveščn :) vidite ovu cizu ispod ok-kao podocnjaci ili to jesu ni sama ne znam :) imaju i neke tackice i to me jako nervira, ne mogu nicim da prekrijem i jako mi je tanka koza tu... imal neko neki savjet...
Partizzanka

#4999 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

Sheyt - nisi sama sto se ove cize tice tj podocnjaka ... nedavno sam citala neki text na netu kao kako odrediti dokle su vam podocnjaci --- stanes pred ogledalo i naginjes se naprijed glavom ... i onda ti se podocnjaci ukazu u vidu sijenke pod ocima
i tako ja naginjala se naginjala naginjala ... odeeeeeee do koljena!
i tad sam kupila ovaj elfov korektor :)
Nadinka

#5000 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Sto se tice cuvanja cetkica, ja sam skontala uzeti par staklenki, oliti galona malih :) i u jedan staviti cetkice i npr olovke za oci,usne,maskare, u drugi lastikice za kosu i slicno, netso mi ej to slatko, a mogu se i ukrasiti nekom masnicom :P
Post Reply