Ilegalni migranti u BiH
- It_is_a_Leclerc
#4976 Re: Migranti u BiH
Da li u svijetu ima primjer da je neko migrantima ustupio HOTEL, u potpuno funkcionalnom stanju, iz kojeg ljudi idu pod otvoreno nebo jer im je tamo bolje?!
Jesu li to ti "životno ugroženi" migranti koji bježe od šrapnela i granata? Jesu li to ti nesretnici iz siromašnih zemalja koji samo idu za boljim sutra?
Teško djeci koju bog kazni monstrumima od roditelja koji ih vode u nekakve igmanske marševe! Fuj.
Jesu li to ti "životno ugroženi" migranti koji bježe od šrapnela i granata? Jesu li to ti nesretnici iz siromašnih zemalja koji samo idu za boljim sutra?
Teško djeci koju bog kazni monstrumima od roditelja koji ih vode u nekakve igmanske marševe! Fuj.
- CPT
#4977 Re: Migranti u BiH
znaci ti zelis da ostanu u hotelu tj. Bihacu?It_is_a_Leclerc wrote:Da li u svijetu ima primjer da je neko migrantima ustupio HOTEL, u potpuno funkcionalnom stanju, iz kojeg ljudi idu pod otvoreno nebo jer im je tamo bolje?!
- triconja
#4978 Re: Migranti u BiH
Sta je ba, koristis tehnike zastrasivanja u cilju zmirenja na veoma ocito trgovanje ljudima? Pa nek ostanu svi migranti, nece nikom bit ni bolje ni gore ali zato nek se granice cuvaju da ih se vise ne pusta (sve po pravilima i propisima).CPT wrote:znaci ti zelis da ostanu u hotelu tj. Bihacu?It_is_a_Leclerc wrote:Da li u svijetu ima primjer da je neko migrantima ustupio HOTEL, u potpuno funkcionalnom stanju, iz kojeg ljudi idu pod otvoreno nebo jer im je tamo bolje?!
Lik pravda trgovinu ljudima a nama govori da smo fasisti, eee
- CPT
#4979 Re: Migranti u BiH
Samo pitam... Smeta sto idu, smeta sto ne idu...
Mislim, trebali bi ostati. Par hiljada maloj povrsini, svaki dan na kazan i tako cekati zimu. Uopste ne sumnjam da u tom inace "funkcionalnom" hotelu nekoliko stotina ljudi moze provesti zimu.
55 soba x 10 potpnih stranaca na sobu=550 ljudi (cca)
ja rahatluka i solucije....
Mislim, trebali bi ostati. Par hiljada maloj povrsini, svaki dan na kazan i tako cekati zimu. Uopste ne sumnjam da u tom inace "funkcionalnom" hotelu nekoliko stotina ljudi moze provesti zimu.
55 soba x 10 potpnih stranaca na sobu=550 ljudi (cca)
ja rahatluka i solucije....
Last edited by CPT on 22/10/2018 22:32, edited 1 time in total.
- insomnia78
#4980 Re: Migranti u BiH
Pa eto ktenuli su. Sta mislis da li ce otici
- It_is_a_Leclerc
#4981 Re: Migranti u BiH
Bog te dragi neće, ljudima je dat hotel koji je prije dvije godine imao tri zvjezdice, sve sa teniskim terenima, parkom i rijekom u blizini. Da ne pričam o grijanju, vodi, struji, hrani, ljekarima Doma zdravlja Cazin koji dolaze svakodnevno i drže terenske ambulante. U blizini im je market, džamija, benzinska, restorani...
Ali ne, njima to nije dovoljno! Oni kažu - "Mi pišamo sve ovo što ste nam omogućili. Mi odosmo pješice u 20 kilometara udaljeni Izačić da tamo izgladnjujemo djecu ne bi li se prištekali kome na socijalnu pomoć".
Problem je u tome što oni pouzdano neće nigdje. Samo će ih MUP USK morati rastjeratii.
Ali ne, njima to nije dovoljno! Oni kažu - "Mi pišamo sve ovo što ste nam omogućili. Mi odosmo pješice u 20 kilometara udaljeni Izačić da tamo izgladnjujemo djecu ne bi li se prištekali kome na socijalnu pomoć".
Problem je u tome što oni pouzdano neće nigdje. Samo će ih MUP USK morati rastjeratii.
-
Niemand
#4982 Re: Migranti u BiH
Fakat se i ja pitam kako mozes to raditi djeci. Haj ovi momci bez kuceta i maceta, probaju, malo se smrznu, pa sta, al sa djecom iz toplog i sigurnog hotela otici zanociti nedje po ovoj hladnoci.. ne mogu shvatiti. I jos crveni krst pratnja. Djecija prava su istom ocito nepoznanica.It_is_a_Leclerc wrote:
- CPT
#4983 Re: Migranti u BiH
Daj hotel ima 55 soba... u najboljem slucaju mozes smjestiti stotinu ljudi. A zbrinuti moras koliko? 1000? 2000? 3000? Sto znaci da je to argument izvucen iz guza.It_is_a_Leclerc wrote:Bog te dragi neće, ljudima je dat hotel koji je prije dvije godine imao tri zvjezdice, sve sa teniskim terenima, parkom i rijekom u blizini. Da ne pričam o grijanju, vodi, struji, hrani, ljekarima Doma zdravlja Cazin koji dolaze svakodnevno i drže terenske ambulante. U blizini im je market, džamija, benzinska, restorani...
Da ponovim pitanje... Ti zelis da oni ostanu u hotelu tj. Bihacu?
- volta dzontra
#4984 Re: Migranti u BiH
Ja ne kuzim kako ovi NGO trgovci ljudima ne skuze da ovu pricu vise ne puse ni nedojebane studentice socijalnog rada. Proslo im 2015., uslo 3 000 000 doktora i inzenjera, vlade padaju po EU, pola EU ne zeli cuti za kvote i suplje price. Izbjeglice! Izbjeglice moja k...! Poslala im rodbina slike socijalnih stanova i odreske od socijale pomoci i djecjihbdoplataka i pohrlilihowdy wrote:Otprilike je tako.escobar__ wrote:Oni nešto žele i to znači da im se sve treba dozvolit pa i ilegalan ulazak u zemlju, šenlučenje po njoj, pljačkanje domicilnog stanovništva, masovne tuče i generalno cirkus?
Vodi kući pa izigravaj ljudinu.
- It_is_a_Leclerc
#4985 Re: Migranti u BiH
Znači, ti pored blage gužve u hotelu i livade na 0 stepeni Celzijusa za svoje dijete biraš livadu?CPT wrote:Daj hotel ima 55 soba... u najboljem slucaju mozes smjestiti stotinu ljudi. A zbrinuti moras koliko? 1000? 2000? 3000? Sto znaci da je to argument izvucen iz guza.It_is_a_Leclerc wrote:Bog te dragi neće, ljudima je dat hotel koji je prije dvije godine imao tri zvjezdice, sve sa teniskim terenima, parkom i rijekom u blizini. Da ne pričam o grijanju, vodi, struji, hrani, ljekarima Doma zdravlja Cazin koji dolaze svakodnevno i drže terenske ambulante. U blizini im je market, džamija, benzinska, restorani...
Nadam se da nemaš svoju djecu, a da će ti bog prosvjetliti razum do dana dok ih ne budeš imao.
- CPT
#4986 Re: Migranti u BiH
znaci, treci put... TI ZELIS da oni ostanu u BIH? jel tako?It_is_a_Leclerc wrote:Znači, ti pored blage gužve u hotelu i livade na 0 stepeni Celzijusa za svoje dijete biraš livadu?CPT wrote:Daj hotel ima 55 soba... u najboljem slucaju mozes smjestiti stotinu ljudi. A zbrinuti moras koliko? 1000? 2000? 3000? Sto znaci da je to argument izvucen iz guza.It_is_a_Leclerc wrote:Bog te dragi neće, ljudima je dat hotel koji je prije dvije godine imao tri zvjezdice, sve sa teniskim terenima, parkom i rijekom u blizini. Da ne pričam o grijanju, vodi, struji, hrani, ljekarima Doma zdravlja Cazin koji dolaze svakodnevno i drže terenske ambulante. U blizini im je market, džamija, benzinska, restorani...
Nadam se da nemaš svoju djecu, a da će ti bog prosvjetliti razum do dana dok ih ne budeš imao.
- It_is_a_Leclerc
#4987 Re: Migranti u BiH
Ja želim da se djeca ne smrzavaju jer su im roditelji sebična gamad koja nekog emotivno ucjenjuje i to evidentno bezuspješno.
- славянин
#4988 Re: Migranti u BiH
Po 25 put ti zelis sta ???? Sta oces sta bi tebi odgovaralo, sta da urade ovi iz Krajine da bi ti migranti bili zadovoljni ???? STA OCES DA SE URADI ??? HRVATI NE DAJU ULAZA,EVROPA JE ZAMANDALILA GRANICE,MI AKO IH STAVIMO SAMO I PUSTIMO DA PROLAZE KAKO OCE I NAMA CE STAVITI VIZE OPET PA CEMO DA BLEJIMO PRED AMBASADAMA.CPT wrote:
znaci, treci put... TI ZELIS da oni ostanu u BIH? jel tako?
SVE ZBOG LJUDI KOJI SU ODLUCILI DA ZELE DA IDU NEGDJE DRUGO DA ZIVE I DA NA GOTOVS DOBIJU DRZAVU PA ONDA DA PARLAMUDE>>> JER IM SE MOZE
- CPT
#4989 Re: Migranti u BiH
Dobro, napredujemo. Onda nema kukanja zasto su u Bihacu. Zbog toga da djeca ne smrzavaju. Moze li tako? A sad do objasni masi koji su protiv njihovog boravka u BIhacuIt_is_a_Leclerc wrote:Ja želim da se djeca ne smrzavaju jer su im roditelji sebična gamad koja nekog emotivno ucjenjuje i to evidentno bezuspješno.
- volta dzontra
#4990 Re: Migranti u BiH
i prica sto ih Hrvatska ne pusti? Pa je ne mislim da ako neka od zemalja krajnjeg odredista posalje sluzbeni dopis prebacite ih mi ih cekamo da ce Hrvatskoj biti problem organizirati prijevoz kao 2015... samo habera nema niotkoga
- It_is_a_Leclerc
#4991 Re: Migranti u BiH
A) Ni dosad djeca nisu bila u Bihaću već u Cazinu. Informiši se.CPT wrote:Dobro, napredujemo. Onda nema kukanja zasto su u Bihacu. Zbog toga da djeca ne smrzavaju. Moze li tako? A sad do objasni masi koji su protiv njihovog boravka u BIhacuIt_is_a_Leclerc wrote:Ja želim da se djeca ne smrzavaju jer su im roditelji sebična gamad koja nekog emotivno ucjenjuje i to evidentno bezuspješno.
B) Mi smo za njihovo razmještanje u humane uslove, a ne u zbijegove i štrajkove glađu. Mi nismo fašisti kao što ti, samo ti i jedino ti tvrdiš.
- CPT
#4992 Re: Migranti u BiH
Ja nigdje nisam spomenuo gdje su djeca smjestana ili da treba smjestiti... Znaci ti ljudi trebaju ostati u BIH da djeca na smrzavaju. Jel tako?It_is_a_Leclerc wrote:A) Ni dosad djeca nisu bila u Bihaću već u Cazinu. Informiši se.CPT wrote:Dobro, napredujemo. Onda nema kukanja zasto su u Bihacu. Zbog toga da djeca ne smrzavaju. Moze li tako? A sad do objasni masi koji su protiv njihovog boravka u BIhacuIt_is_a_Leclerc wrote:Ja želim da se djeca ne smrzavaju jer su im roditelji sebična gamad koja nekog emotivno ucjenjuje i to evidentno bezuspješno.
B) Mi smo za njihovo razmještanje u humane uslove, a ne u zbijegove i štrajkove glađu. Mi nismo fašisti kao što ti, samo ti i jedino ti tvrdiš.
Sad pored tog "skoro funkcionalnog" hotela u koji mozes smjestiti stotinjak ljudi smjesti jos nekoliko hiljada preko zime. Nije islo preko ljeta al prek zime ce biti sve taman
- CPT
#4993 Re: Migranti u BiH
Sarkazam ti je stran vidim.... neko drugi je spomenuo hotel... JA sam napisao koliko soba ima taj hotel i koliko ljudi mozes smjestiti u taj hotel. Sve i da oni hoce.triconja wrote:Cuj lika, on bi smjestio nrkoliko hiljada ljudi u hotel a nama vazi da smo fasiste![]()
![]()
![]()
Pa zar nije logicno da ce ih smjestiti u neke centre koje ima svako malo vece mjesto? Znaci iz lika fasizam izbija
Te neke vece centre nemaju (zasto imas par postova nazad), sad ce ocigledno smjestiti kontejnere u Bihac kod bivse tvornice Bira. Mogu mislit kako to neko misli grijati, sanitarije, itd, itd.
- insomnia78
#4994 Re: Migranti u BiH
Pa sko im smeta mogli su ostati i kod kuce
-
Niemand
#4995 Re: Migranti u BiH
Ko je to mogao izaci iz bosne bez dokumenata? Dokazi.CPT wrote:Cek... neko moze proci 20 kampova do granice (prema istoj Njemackoj)? A neko drugi ne? Zbog boje koze ili?Niemand wrote:Al kako to samo fino upetlja 90te u pricu.
Pa imas li ti trun obraza?
Netom nakon dejtona, sa pasosom, vizom, garantnim pismom, prilozenim dokazima o zakazanim terminima kod doktora, svom potrebnom dokumentacijom, i jos na to sve, rodjena sam u ratu i bila sam dijete, ja ni sa svim tim se nisam mogla setkati preko granice kako sam ja htjela. Postojala je procedura cak i za djecu koja idu na lijecenje. Stoga, il dokazi to sto govoris, napisi ko je to izasao iz bosne bez dokumenata il imaj bar trun obraza i prestani seruckati.
- insomnia78
#4996 Re: Migranti u BiH
Bosanskoj studentici zabranjen ulazak u Škotsku zbog straha vlasti da bi mogla tražiti azil
http://www.klix.ba/clanak/181022010
Budala. Umjesto da je bacila pasos i pravo na granicu
- BajramBarecula
#4997 Re: Migranti u BiH
Imigrant level - bebainsomnia78 wrote:Bosanskoj studentici zabranjen ulazak u Škotsku zbog straha vlasti da bi mogla tražiti azil
Neka uci od krajiskih dzedaja
- insomnia78
#4999 Re: Migranti u BiH
Nominovati za roditelje godine.
-
Niemand
#5000 Re: Migranti u BiH
Za ovo nocas su sami sebi krivi. Al opet, nadam se zbog te djece da ce ih vratiti busevima u hotel i da ce te silne organizacije se malo pozabaviti sa djecijim pravima.