Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Prpa.ba

#4976 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

SDA postala IngSoc iz Orvelove 1984. Cetiri godine mantraju Sanko kriminalac, i onda brisu i prepravljaju u Sanko legenda, ostavio Sebiji KCUS samo sa srednjim nivoom dugova i to sve samo ratne stete,a Sebija onda to ekspertno i uz pomoc Sanke otplatila sve. :mrgreen: :lol:
Styling

#4977 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Da ima imalo obraza lik bi podnio ostsvku na funkciju. Ako to ne uradi onda ga Bakir treba otpustiti. Ako hoce imalo.obraz da sacuva.

Sram da ga bude govno SDA-ovsko.
HomeSweetHome

#4978 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HomeSweetHome »

Iz ovoga je jasno, ne samo kakav je glupan ovaj Elvis, nego i kako funkcionira kokain koalicija. Dakle desna ruka prvog u Bosnjaka nije imala pojma da ce Sanko biti kandidat za ministra.
Raznio ga Dino.

Oko blacenja na fb... Jasno je da mu prate svaki korak i sto budu vise strahovali, a hoce, od njegovih nastupa i uzlazne putanje popularnosti, a i sirenja stranke, to ce ga vise pljuvati, vojska botova sve ce bivati zesca i nemilosrdnija. Mislim da teska artiljerija jos nije aktivirana. Kad pocnu kroz svoje blato vucarati i njegovu porodicu, onda smo dostigli vrhunac. Ocekujem da se raspistolje nekad u kasno proljece, a vrhunac u sptembru. Ne mislim da on nije spreman, znace se on izboriti.
Kikibombona

#4979 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

Styling wrote: 09/02/2020 11:00 Da ima imalo obraza lik bi podnio ostsvku na funkciju. Ako to ne uradi onda ga Bakir treba otpustiti. Ako hoce imalo.obraz da sacuva.

Mi bi nakon 200 godina SDA bahate vladavine ocekivali da moralno postupe. Nemojte ljudi biti naivni. Oni nemaju morala nikako.

U slucaju SDA nema katarze, nema socijalizacije, nema rehabilitacije. Pokvareno do srzi, 100% neupotrebljivo.
Bosanski_kralj

#4980 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bosanski_kralj »

Kažu da bi Dino uskoro u skupštini USK-a mogao imati šest zastupnika. Dvoje već ima (Agan Bunić i Ifeta Kadić - bivši SBB), pretpostavljam da će se tu pridružiti Ilda Alibegović (bivša POMAK) jer je bila na ovom druženju sa Dinom u B. Krupi. Ko bi moglo biti ostalih troje stvarno teško je reći. Vjerovatno neki nezadovoljni iz SDA, ma da kad vidim njihove trenutne zastupnike u Skupšitini za Dinu je bolje da ni jednog ne uzima sebi.
muha_sa

#4981 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by muha_sa »

sahara1428 wrote: 09/02/2020 10:36 SEBIJIN POTRCKO

neko mu hakovo profil
bunk

#4982 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bunk »

Bosanski_kralj wrote: 09/02/2020 11:58 Kažu da bi Dino uskoro u skupštini USK-a mogao imati šest zastupnika. Dvoje već ima (Agan Bunić i Ifeta Kadić - bivši SBB), pretpostavljam da će se tu pridružiti Ilda Alibegović (bivša POMAK) jer je bila na ovom druženju sa Dinom u B. Krupi. Ko bi moglo biti ostalih troje stvarno teško je reći. Vjerovatno neki nezadovoljni iz SDA, ma da kad vidim njihove trenutne zastupnike u Skupšitini za Dinu je bolje da ni jednog ne uzima sebi.
.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#4983 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote: 09/02/2020 12:08
Bosanski_kralj wrote: 09/02/2020 11:58 Kažu da bi Dino uskoro u skupštini USK-a mogao imati šest zastupnika. Dvoje već ima (Agan Bunić i Ifeta Kadić - bivši SBB), pretpostavljam da će se tu pridružiti Ilda Alibegović (bivša POMAK) jer je bila na ovom druženju sa Dinom u B. Krupi. Ko bi moglo biti ostalih troje stvarno teško je reći. Vjerovatno neki nezadovoljni iz SDA, ma da kad vidim njihove trenutne zastupnike u Skupšitini za Dinu je bolje da ni jednog ne uzima sebi.
.
Bitno je unistiti sda, a onda neka dino tjera stoku iz svoje stranke. Vidjeli smo da konakoviczna kriminalce prepoznati
madner

#4984 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

Prvo Komsic, sad i SDA samara Sarajevske Srbe.
I naravno Dzej

#4985 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by I naravno Dzej »

Jako iscrpan i analitičan post ovog Kon(j)džića, da bi mu na njemu pozavidjelo i mahalsko sjelo dokonih domaćica uronjenih u analizu dešavanja i odnosa Pinkove Zadruge. Mora da je ovaj izveo genijalan zaključak, pa posavjetovao Bakira da onaj SDA tender-trgovac vodovodnih cijevi iz Novog Grada nije napao novinara nego kameru.Ili se ovaj analitičar pravi lud, pa ne zna ko je Igor Stojanović, ili je zaista prirodno nadaren glupošću.Izgleda da mu je to što je glup bila vrlina u karijeri i odskočna daska do šefa kabineta,ali bi bilo porazno da ovakve spin gluposti postanu paradigma realnog razmišljanja i shvatanja stvari.Možda sudovi mogu razbijati kriminal,ali je ovo razbijanje SDA gluposti takođe neophodan proces.Zato :thumbup: za ovaj Dinin post.
Banksy

#4986 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

Styling wrote: 09/02/2020 11:00
Da ima imalo obraza lik bi podnio ostsvku na funkciju. Ako to ne uradi onda ga Bakir treba otpustiti. Ako hoce imalo.obraz da sacuva.

To mu je preporuka, naravno.

Nedavno je Bakir Izetbegović izjavio, glede pozicije dopredsjednika Federacije, a po pitanju angažiranja Dodikovog kadra, kako dolazi vrijeme za angažman "autentičnih Srba". Stojanović to sigurno nije.
Banksy

#4987 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

sahara1428 wrote: 09/02/2020 10:45
Alija je to govorio, ali to nije mislio. Mislio je upravo ovo što danas živimo.
Nadoćemo i na to...
drug_profi

#4988 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Kifla je zasad desnica koja mi se svidja. On ce natjerati i ljevicu da postoji u pravom smislu.
MUNAFIK

#4989 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

drug_profi wrote: 09/02/2020 20:30 Kifla je zasad desnica koja mi se svidja. On ce natjerati i ljevicu da postoji u pravom smislu.
Po svim postupcima kifle, pa i po ovom najnovijem postupku odbrane Stojanovića, vidi se da je on iskreno u ovome i da je predan ovom cijelom projektu i da mu ideološke razlike nisu bitne.
nikad_vise

#4990 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nikad_vise »

Dino je prije svega pragmatican politicar koji sa trenutnom bitkom koju vodi donosi neku nadu u ljudima.Covjek definitivno ima karizmu,ima muda i dobar nijet i njegov dolazak na vlast je neminovan jer je konkurencija jednom nazadnom sistemu.Covjek je prihvatljiv i ljevici i desnici jer se bori protiv sistema u kojem i ne postoji ljevica i desnica nego samo jedna kriminalna korporacija ljudi kolji melju sve pred sobom ukljucujuci i drzavu.

Jasno prepoznaje probleme sto je pokazao i kod kritike za autoput koji ne povezuje BiH i Sandzak i jedini je o tome javno pricao.To pokazuje da covjek ima neku viziju kad je u pitanju njegov narod.Isto tako je uocio da su Bosnjaci upravo najslabiji kad su nam institucije najvise urusene.Donirao internatu u Srebrenici 70k,zna Dino koliko je Srebrenica bitna za Bosnjake.Bosnjaci na Drini su prioritet svih prioriteta i koliko god Cetnici zeljeli da to odugovlace u konacnici ce biti Bosnjacka samo Bosnjaci moraju vise ulagati u Srebrenicu.Jedan od dobrih poteza je donacija internatu da djeca koja se skoluju tu besplatno stanuju jer ih ima iz udaljenih lokacija.Bosnjaci su oko 65% il tu negdje broj ucenika u Srebrenickim skolama sto dokazuje da su Bosnjaci medju generacijama koje nadolaze velika vecina.

Pomoc MUPU Gorazda je takodje strateski potez.Ljudi koji prate politiku mogu uociti da je to covjek koji jasno ima predstavu svog naroda za razliku od SDA i ostalih kriminalnih grupa.Covjek je sto posto usao u ovu borbu i jedini nacin da ga osujute od pobjede je da ga mrak pojede.Ovu snagu NIP-a ce ljudi sve vise uvidjati.
drug_profi

#4991 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

MUNAFIK wrote: 09/02/2020 21:27
drug_profi wrote: 09/02/2020 20:30 Kifla je zasad desnica koja mi se svidja. On ce natjerati i ljevicu da postoji u pravom smislu.
Po svim postupcima kifle, pa i po ovom najnovijem postupku odbrane Stojanovića, vidi se da je on iskreno u ovome i da je predan ovom cijelom projektu i da mu ideološke razlike nisu bitne.
Ja sam vise puta rekao da je pojava NiPa kljucna za politicku scenu u BiH. U pozitivnom smislu.
Zasto? I to sam prije rekao. Najveca je korsit sto smo se ja kao komuLjara (zapravo nekakav kurcev kvazi liberal, ali zakleti antifasista), nalazim zajednicku rijec sa tobom, sa BENom, sa AA Akcijom i drugim sa kojima sam se raspravaljao nekad.
Samo to, da smo shvatili da i pored razilka imamo kljucni zajednicki cilj, koji je sustina opstanka sloboda i drzave i naroda u njoj, je ogromno.
Razlike po strani, od gej prava je bitnije da vlast radi svoj posao. Lako cemo poslije naci kompromis za ZOR, za vjeronauk, za cuke i mace...
Ja samo molim da se to nikad ne zaboravi. To je jako vazno. Moramo prepoznati kad su namjere ciste, a metode drugacije.
El_comadante

#4992 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by El_comadante »

nikad_vise wrote: 09/02/2020 21:35 Dino je prije svega pragmatican politicar koji sa trenutnom bitkom koju vodi donosi neku nadu u ljudima.Covjek definitivno ima karizmu,ima muda i dobar nijet i njegov dolazak na vlast je neminovan jer je konkurencija jednom nazadnom sistemu.Covjek je prihvatljiv i ljevici i desnici jer se bori protiv sistema u kojem i ne postoji ljevica i desnica nego samo jedna kriminalna korporacija ljudi kolji melju sve pred sobom ukljucujuci i drzavu.

Jasno prepoznaje probleme sto je pokazao i kod kritike za autoput koji ne povezuje BiH i Sandzak i jedini je o tome javno pricao.To pokazuje da covjek ima neku viziju kad je u pitanju njegov narod.Isto tako je uocio da su Bosnjaci upravo najslabiji kad su nam institucije najvise urusene.Donirao internatu u Srebrenici 70k,zna Dino koliko je Srebrenica bitna za Bosnjake.Bosnjaci na Drini su prioritet svih prioriteta i koliko god Cetnici zeljeli da to odugovlace u konacnici ce biti Bosnjacka samo Bosnjaci moraju vise ulagati u Srebrenicu.Jedan od dobrih poteza je donacija internatu da djeca koja se skoluju tu besplatno stanuju jer ih ima iz udaljenih lokacija.Bosnjaci su oko 65% il tu negdje broj ucenika u Srebrenickim skolama sto dokazuje da su Bosnjaci medju generacijama koje nadolaze velika vecina.

Pomoc MUPU Gorazda je takodje strateski potez.Ljudi koji prate politiku mogu uociti da je to covjek koji jasno ima predstavu svog naroda za razliku od SDA i ostalih kriminalnih grupa.Covjek je sto posto usao u ovu borbu i jedini nacin da ga osujute od pobjede je da ga mrak pojede.Ovu snagu NIP-a ce ljudi sve vise uvidjati.
tačno. :thumbup: odličan post.
NiP samo može rasti. dobra politika. ispekao je zanat Konaković izgleda
The BEN10

#4993 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The BEN10 »

MUNAFIK wrote: 09/02/2020 21:27
Ako samo malo vratimo film unazad 4-5 godina, dok je Dino još bio u SDA, još tada je sarađivao sa Peđom što su mu zamjerali Efendić i njegova ekipa.
Control panel

#4994 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Control panel »

Moze li mi neko postaviti link za kriterije po kojim se dijele i dijelile pare za kulturu i sport i druga udruzenja za kantonalni, federalni i drzavni nivo.

za skoro 25 godina su podikeljeni milioni. I svi znamo kako, a sad problem 600.000 KM a zna se gdje su i kome otisle. A 25 godina se dijele pare prijateljima, rodjacima, svalerkama, stranackim ahbabima...
Roccohljup

#4995 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

Control panel wrote: 10/02/2020 09:14 Moze li mi neko postaviti link za kriterije po kojim se dijele i dijelile pare za kulturu i sport i druga udruzenja za kantonalni, federalni i drzavni nivo.

za skoro 25 godina su podikeljeni milioni. I svi znamo kako, a sad problem 600.000 KM a zna se gdje su i kome otisle. A 25 godina se dijele pare prijateljima, rodjacima, svalerkama, stranackim ahbabima...
Samo su 3 kriterija vazda bila....

1- Ko si?
2- Čij' si?
3 - Đe sam ja tu?

:D :D
Control panel

#4996 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Control panel »

Roccohljup wrote: 10/02/2020 09:42
Control panel wrote: 10/02/2020 09:14 Moze li mi neko postaviti link za kriterije po kojim se dijele i dijelile pare za kulturu i sport i druga udruzenja za kantonalni, federalni i drzavni nivo.

Samo su 3 kriterija vazda bila....

1- Ko si?
2- Čij' si?
3 - Đe sam ja tu?

:D :D
https://www.klix.ba/clanak/191203023

Ovo je prvi put da je objavljen spisak kome su dali pare. Ima interesantnih stvari. Logicno namece se pitanje, da imaju ikakvi kriteriji pola ih ne bi dobilo ni marke a kamo li desetine i stotine hiljada.
Sda demokratija powered by fahro.
I naravno Dzej

#4997 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by I naravno Dzej »

To moraš pitati Zvonkinu ćerku.Nije nisam znao da je farmacija umjetnička grana, jer ista radi u Apoteci u Hadžićima.
Ponovo sasvim slučajno, u dodjeli sredstava od bivšeg ministra Kulture I Sporta Mirvada Kurića, učestvovala je I Ines Čorović, vanbračna kćerka Zvonke Marića.

Ona je dobila sredstva od 10 000 KM

Image
sahara1428

#4998 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sahara1428 »

I naravno Dzej wrote: 10/02/2020 13:25

To moraš pitati Zvonkinu ćerku.Nije nisam znao da je farmacija umjetnička grana, jer ista radi u Apoteci u Hadžićima.
Ponovo sasvim slučajno, u dodjeli sredstava od bivšeg ministra Kulture I Sporta Mirvada Kurića, učestvovala je I Ines Čorović, vanbračna kćerka Zvonke Marića.

Ona je dobila sredstva od 10 000 KM

Image
https://mks.ks.gov.ba/sites/mks.ks.gov. ... u_2018.pdf
Control panel

#4999 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Control panel »

sahara1428 wrote: 10/02/2020 13:48
Image
https://mks.ks.gov.ba/sites/mks.ks.gov. ... u_2018.pdf
[/quote]

Ovo je javni poziv i kriteriji koji se trebaju ispuniti da bi se predala aplikacija tj projekat. Gdje su kriteriji po kojim su se dijelile pare. Na osnovu cega je neko dobio pare. Ima li bidovna tabela za rezultate. Ako je neko prvi a neko 2,3,4 koliko dobija para. Ovako neko je prvi i dobije nula KM, a neko u drugoj ligi dobije 100.000 KM.
duh_sa_sjekirom

#5000 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by duh_sa_sjekirom »

Ne moraju svi podaci, pa tako ni kriteriji, biti dostupni široj javnosti.
Ministar valjda najbolje zna ko ispunjava uslove i kome treba dati novac.
Post Reply