Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Grean

#4976 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Grean »

lakilaka wrote:
Grean wrote:Prednost Robertu jer on moze vratiti ono sto smo samo sa Susicem imali a to je lijepa igra od noge do noge.

Nije plasman na SP Susiceva najjaca referenca nego upravo to sto Papemrsci nikad nisu shvatili jer se razumiju u fudbal ko’ Mara u kriv qurac ili ko’ ovaj njihov kandidat koji je kao gost komentator mrtav hladan tvrdio da Wolfsburg i Hoffenheim igraju istu formaciju i slican fudbal (u to vrijeme Wolf sa Magatom 442 a Hoffenheim 433).

Ali hajde, dao je primjer Svrake kako ga je Susic unistio i kako bi on Spahicu rekao sto je ne izbi u korner. Wow, koji strucnjak.
jok eto ti si strucnjak. real, batcelona, bayern.... placu za tobom. ali svako moze ovdje pisati i iznositi nebuloze.
djesi strucnjak, sta mai. ubode li se na kladari. strucnjak.
Jesi se to pronaso :mrgreen: a mora se reci i sa razlogom.
luckylaka

#4977 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by luckylaka »

Svi mi koji se imalo razumijemo u fudbal znamo da ova dva kandidata nisu zasluzila da vode reprezentaciju,to treba svakome da je jasno.Zasto jedni forsiraju Amara drugi Robija i vrapcima na grani je jasno.Imamo ovdje par realni forumasa koji ne naginju ni na jednu stranu sve ostalo je klupski obojeno.Ko god da dodje nece usreciti navijace .I opet pitanje aznaju ga novinarcici koji ne izlaze iz begiceve guze...zasto nema jos kandidata za vrlo privlacno selektorsko mjesto.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4978 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

luckylaka wrote:Svi mi koji se imalo razumijemo u fudbal znamo da ova dva kandidata nisu zasluzila da vode reprezentaciju,to treba svakome da je jasno.Zasto jedni forsiraju Amara drugi Robija i vrapcima na grani je jasno.Imamo ovdje par realni forumasa koji ne naginju ni na jednu stranu sve ostalo je klupski obojeno.Ko god da dodje nece usreciti navijace .I opet pitanje aznaju ga novinarcici koji ne izlaze iz begiceve guze...zasto nema jos kandidata za vrlo privlacno selektorsko mjesto.
To ti mozes govoriti u svoje ime i sam sebe hvaliti da se razumijes u fudbal! :D
Grean

#4979 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Grean »

Robert Prosinecki je svjetski brend i za njega nema zime, koliko ga god ga pojedinci pokusavali svesti na nivo Amara Osima pricom sta je on postigao, nece ga niko pa se nama trpa isl.
spree

#4980 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by spree »

luckylaka wrote: Kakav motiv ako ne znas posloziti ekipu,pripremiti taktiku i igrace.Pa nece ni jedan osrednji europski strucnjak pozvati u reprezentaciju amatere tipa Vrsajevic,Hodzic,Vranjes,Susic...postaviti taktiku sa Vedom i Dzekom na istoj poziciji,dozvoliti da igrace dolaze kad ko hoce i desetine slicni stvari.O kakvih 11 trofeja govoris.U ligi koja ima kvalitet ko exyu opstinsla liga,gdje utakmicu kupis za metar drva,gdje se najbolji igraci prodaju za cijenu malo bolje krave,gdje se za 20-ak godina postojanja lige izbaci par igraca srednje europske klase,gdje su europski kupovi bruka i sramota za BiH klubove.
opet ti neke generalne opaske. daj brate dragi imena koja bi ti volio vidjeti na klupi. pusti mi se toga ne znaju. evo ja glavu dajem da ni jedan od ove dvojice ne bi stavio vedu na krilo niti kao ofanivnog veznog. nikada se ovolika hajka nije vodila protiv nekog od kandidata kao protiv ove dvojice, a po vecini stvari obojica bolji od pretodnika. doduse ima dovoljno vremena da se o svemu kenja kad je savez ovaj cirkus maksimalno oduzio. i također se mnogo kenja o nekvalitetu nase lige. ok jeste nekvalitetna, ali nije toliko koliko se predstavlja. vise puta se desilo da nasi klubovi izbace bogatije i klubove iz jacih liga. kod nas je bitno popljuvati i voditi se generalnim stavom da nista ne valja, da se kupuju utakmice, ma sve najgore, a nije se kako treba pogledala utakmica nase lige. o dokazivanju namjestanja i kupovine da ne govorim
luckylaka

#4981 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by luckylaka »

hrasno38 wrote:
luckylaka wrote:Svi mi koji se imalo razumijemo u fudbal znamo da ova dva kandidata nisu zasluzila da vode reprezentaciju,to treba svakome da je jasno.Zasto jedni forsiraju Amara drugi Robija i vrapcima na grani je jasno.Imamo ovdje par realni forumasa koji ne naginju ni na jednu stranu sve ostalo je klupski obojeno.Ko god da dodje nece usreciti navijace .I opet pitanje aznaju ga novinarcici koji ne izlaze iz begiceve guze...zasto nema jos kandidata za vrlo privlacno selektorsko mjesto.
To ti mozes govoriti u svoje ime i sam sebe hvaliti da se razumijes u fudbal! :D
Fino sam napisao ,,ko se I MALO" razumije
luckylaka

#4982 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by luckylaka »

spree wrote:
luckylaka wrote: Kakav motiv ako ne znas posloziti ekipu,pripremiti taktiku i igrace.Pa nece ni jedan osrednji europski strucnjak pozvati u reprezentaciju amatere tipa Vrsajevic,Hodzic,Vranjes,Susic...postaviti taktiku sa Vedom i Dzekom na istoj poziciji,dozvoliti da igrace dolaze kad ko hoce i desetine slicni stvari.O kakvih 11 trofeja govoris.U ligi koja ima kvalitet ko exyu opstinsla liga,gdje utakmicu kupis za metar drva,gdje se najbolji igraci prodaju za cijenu malo bolje krave,gdje se za 20-ak godina postojanja lige izbaci par igraca srednje europske klase,gdje su europski kupovi bruka i sramota za BiH klubove.
opet ti neke generalne opaske. daj brate dragi imena koja bi ti volio vidjeti na klupi. pusti mi se toga ne znaju. evo ja glavu dajem da ni jedan od ove dvojice ne bi stavio vedu na krilo niti kao ofanivnog veznog. nikada se ovolika hajka nije vodila protiv nekog od kandidata kao protiv ove dvojice, a po vecini stvari obojica bolji od pretodnika. doduse ima dovoljno vremena da se o svemu kenja kad je savez ovaj cirkus maksimalno oduzio. i također se mnogo kenja o nekvalitetu nase lige. ok jeste nekvalitetna, ali nije toliko koliko se predstavlja. vise puta se desilo da nasi klubovi izbace bogatije i klubove iz jacih liga. kod nas je bitno popljuvati i voditi se generalnim stavom da nista ne valja, da se kupuju utakmice, ma sve najgore, a nije se kako treba pogledala utakmica nase lige. o dokazivanju namjestanja i kupovine da ne govorim
Jbga treba pisati svaki sat da se zapamti.Moj prijedlog ako ne mozemo sebi dozvoliti luksuz za europskog polovnjaka da to bude duo Amar-Musemic i da vecina navijaca bude zadovoljna.Koji ce nam qrac Robi,cime je to zasluzio da se o njemu uopste razmislja.O premijer liginemoj zivota ti,znas i sam da smo na dnu europske ljestivice.Daj boze da je bolje ali nije
Melbourne_Australia

#4983 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Melbourne_Australia »

luckylaka wrote:Svaki onaj koji ima vise autoriteta,znanja i koji nesto znaci na europskoj sceni.Mi za kandidate imamo dva strucnjaka anonimusa bez skoro ikakvih rezultata .Naravno koliko para toliko i muzike.
A ti kao znas ko Azira sa escajgom koliko bi imao autoriteta bilo ko od ove dvojice. Milsim prica o autoritetu vam je otprilike na nivou djece od 13 godina. Sta tebi znaci autoritet......da selketor moze jebati majku Dzeki i Pjanicu??? Evo ja cu ti reci posto ocito nemas blage veze sta je autoritet Tanjevic je bukvalno samaro sve igrace Bosne ali Kindzeta nikada niti je na njega podigao glas kako je znao na ostale. Ko je taj koji treba da bude autoritet Dzeki i Pjanicu i u biti zasto njima i treba autoritet osim da bi se zadovoljili vasi neki navijacki nikom jasni prohtjevi. Ako mislite da to moze raditi bilo koji trener taj se nije rodio jer i Edin i Pjanic igraju za svoju reprezentaciju od pocetka iz ljubavi prema njoj a ne iz interesa kojeg ima vecina igraca da se proda. Samo to je izgleda prvom tebi a onda i mnogima tesko skontati. Nema trenera na svijetu koji moze biti autoritet ako iza njega ne stoji kompletna masinerija da li klupska da li reprezentativna. Ako ima to dvoje i ti da sjednes na klupu bio bi autoritet.[/quote]

Kako ti se da Hrasno tipkati sa likovima koji zive veze nemaju o fudbalu ?? Cuj ti likova ovde, pricaju o autoritetu na Dzeki :lol: :lol: Jeste Ciro smio jebati mater Sukeru i Bobanu 98 godine :-D Autoritet se gradi na mladjim igracima a na onim najboljim imas postovanje medjusobno..Jer bez njih si kita, i tako je u svakoj repki.....A ni jedan trener na svijetu nece se kaciti sa onim najboljim, jer oni mu trebaju da bi nesto uradili...Bez njih mu je noga...
hrasno38

#4984 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

hrasno38 wrote:A ti kao znas ko Azira sa escajgom koliko bi imao autoriteta bilo ko od ove dvojice. Milsim prica o autoritetu vam je otprilike na nivou djece od 13 godina. Sta tebi znaci autoritet......da selketor moze jebati majku Dzeki i Pjanicu??? Evo ja cu ti reci posto ocito nemas blage veze sta je autoritet Tanjevic je bukvalno samaro sve igrace Bosne ali Kindzeta nikada niti je na njega podigao glas kako je znao na ostale. Ko je taj koji treba da bude autoritet Dzeki i Pjanicu i u biti zasto njima i treba autoritet osim da bi se zadovoljili vasi neki navijacki nikom jasni prohtjevi. Ako mislite da to moze raditi bilo koji trener taj se nije rodio jer i Edin i Pjanic igraju za svoju reprezentaciju od pocetka iz ljubavi prema njoj a ne iz interesa kojeg ima vecina igraca da se proda. Samo to je izgleda prvom tebi a onda i mnogima tesko skontati. Nema trenera na svijetu koji moze biti autoritet ako iza njega ne stoji kompletna masinerija da li klupska da li reprezentativna. Ako ima to dvoje i ti da sjednes na klupu bio bi autoritet.
Melbourne_Australia wrote:Kako ti se da Hrasno tipkati sa likovima koji zive veze nemaju o fudbalu ?? Cuj ti likova ovde, pricaju o autoritetu na Dzeki :lol: :lol: Jeste Ciro smio jebati mater Sukeru i Bobanu 98 godine :-D Autoritet se gradi na mladjim igracima a na onim najboljim imas postovanje medjusobno..Jer bez njih si kita, i tako je u svakoj repki.....A ni jedan trener na svijetu nece se kaciti sa onim najboljim, jer oni mu trebaju da bi nesto uradili...Bez njih mu je noga...
Ali kako to objasniti nekome ko se nikada u zivotu nikakvim sportom nije bavio osim PES-om :? Mislim OK postujem da neko ima svoje misljenje i da mu se neko dopada i neko ne ali onda ocekujem da mi da realne razloge za to.
kudrilo

#4985 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by kudrilo »

Kod nas narod prati 2 stvari u životu, a sere o 18.
ultima_palabra

#4986 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by ultima_palabra »

Grean wrote:
Robert Prosinecki je svjetski brend i za njega nema zime, koliko ga god ga pojedinci pokusavali svesti na nivo Amara Osima pricom sta je on postigao, nece ga niko pa se nama trpa isl.
Imal dje vune pojeftino?
luckylaka

#4987 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by luckylaka »

hrasno38 wrote:
hrasno38 wrote:A ti kao znas ko Azira sa escajgom koliko bi imao autoriteta bilo ko od ove dvojice. Milsim prica o autoritetu vam je otprilike na nivou djece od 13 godina. Sta tebi znaci autoritet......da selketor moze jebati majku Dzeki i Pjanicu??? Evo ja cu ti reci posto ocito nemas blage veze sta je autoritet Tanjevic je bukvalno samaro sve igrace Bosne ali Kindzeta nikada niti je na njega podigao glas kako je znao na ostale. Ko je taj koji treba da bude autoritet Dzeki i Pjanicu i u biti zasto njima i treba autoritet osim da bi se zadovoljili vasi neki navijacki nikom jasni prohtjevi. Ako mislite da to moze raditi bilo koji trener taj se nije rodio jer i Edin i Pjanic igraju za svoju reprezentaciju od pocetka iz ljubavi prema njoj a ne iz interesa kojeg ima vecina igraca da se proda. Samo to je izgleda prvom tebi a onda i mnogima tesko skontati. Nema trenera na svijetu koji moze biti autoritet ako iza njega ne stoji kompletna masinerija da li klupska da li reprezentativna. Ako ima to dvoje i ti da sjednes na klupu bio bi autoritet.
Melbourne_Australia wrote:Kako ti se da Hrasno tipkati sa likovima koji zive veze nemaju o fudbalu ?? Cuj ti likova ovde, pricaju o autoritetu na Dzeki :lol: :lol: Jeste Ciro smio jebati mater Sukeru i Bobanu 98 godine :-D Autoritet se gradi na mladjim igracima a na onim najboljim imas postovanje medjusobno..Jer bez njih si kita, i tako je u svakoj repki.....A ni jedan trener na svijetu nece se kaciti sa onim najboljim, jer oni mu trebaju da bi nesto uradili...Bez njih mu je noga...
Ali kako to objasniti nekome ko se nikada u zivotu nikakvim sportom nije bavio osim PES-om :? Mislim OK postujem da neko ima svoje misljenje i da mu se neko dopada i neko ne ali onda ocekujem da mi da realne razloge za to.
:lol: Evo strucnjaci objasnili samo jos zaboravili konkurisati na mjesto selektora,isti oni koji su jos prije mjesec Amara proglasili selektorom pa se zavukli u rupicu ,izisli pa opet proglasili ,pa opet nazad .I evo ih opet.
BHF_Manijak

#4988 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

ultima_palabra wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Naravno da ću dobiti glup odgovor, nisam trebao ništa bolje ni očekivati.
Realni domet pametologa.
Jebi ga, tezak je dijasporski hljeb. Tesko se pomirit da peres guzice, radis u magacinu ili u najboljem slucaju nosas postu, al' opet, jebo majku, najpametniji si na svijetu i sve znas.

To su ovi sto vole hraknuti na sve nase, s pricom "kod NAS u Njemackoj nije to tako"... :oops: :zzzz:
luckylaka

#4989 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by luckylaka »

Ocito je da bi neki dali i guze samo da svog strucnjaka uvale na klupu reprezentacije.To sto ce reprezentacija ispastati koga briga.Nakon jednog amatera,dobili smo drugog,treceg i tako unedogled .Dokle.
SSemir

#4990 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by SSemir »

Muhamed Đakmić wrote:Naravno da ću dobiti glup odgovor, nisam trebao ništa bolje ni očekivati.
Nije glup odgovor. Ubojedio si me da spadamo u elitu sa radom sa mladjim kategorijama. Ubijedio si me da se dobro radi sa nasim igracima.
Edin H.

#4991 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Edin H. »

SSemir wrote:
Nije glup odgovor. Ubojedio si me da spadamo u elitu sa radom sa mladjim kategorijama. Ubijedio si me da se dobro radi sa nasim igracima.
:D
dimitrov

#4992 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by dimitrov »

https://novinar.me/2017/12/28/deset-raz ... selektora/

Šta je ovo više ljudi moji,kakvi su ovo tekstovi :skoljka:
:run:
Laži,podmetanja,manipulacije... fuj
Last edited by dimitrov on 30/12/2017 22:19, edited 1 time in total.
hrasno38

#4993 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

dimitrov wrote:https://novinar.me/2017/12/28/deset-raz ... selektora/

Sta bi ti volio? Da pisu novinari ono sto tebi i tebi slicnima odgovara :?
Grean

#4994 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Grean »

hrasno38 wrote:

Ne nego da se ne sramote sa ovom do sad nevidjenom kampanjom.
dimitrov

#4995 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by dimitrov »

hrasno38 wrote:

Nije, nego da pišu realno(nisam pitar). Ovaj tekst je prožet lažima,podmetanjima i manipulacijom.Svih 10 osobina koje je nabrojao za Amara se mogu isto tako reci i za Robija.Izmislja nekakve uspjehe po Kataru i Japanu,dok Robijeve poslove predstavlja neuspjesima(cak tvrdi da u Srbiji nije nista osvojio).Tri prsta necu ni da komentarisem koliko je degutantno.
Muhamed Đakmić

#4996 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Muhamed Đakmić »

dimitrov wrote:
hrasno38 wrote:

Nije, nego da pišu realno(nisam pitar). Ovaj tekst je prožet lažima,podmetanjima i manipulacijom.Svih 10 osobina koje je nabrojao za Amara se mogu isto tako reci i za Robija.Izmislja nekakve uspjehe po Kataru i Japanu,dok Robijeve poslove predstavlja neuspjesima(cak tvrdi da u Srbiji nije nista osvojio).Tri prsta necu ni da komentarisem koliko je degutantno.
Ali ko je ovaj i kakav mu je ovo portal novinar.me? Što uzimaš njega za relevantnog za bilo šta :D
Grean

#4997 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Grean »

Ma jebo samozvane zurnaliste, ja polazem nade u Misimovica i komisiju.

Kad nisu bili za Amara kad je nasuprot bio Kodro nemaju razloga ni sad da budu za njega.
hrasno38

#4998 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

dimitrov wrote:
hrasno38 wrote:

Osvojio je kup a Amar ih je osvojio 4x vise! Jer ako je Zeljo karina e pa i Zvezda je bila kada ju je Robi vodio i nigdje odveo pa popio nogu! Amar u Kataru nema nekakvih usopjeha osim sto je uspio da taj tim sacuva od ispadanja a u Japanu je osvojio kup. Dakle Zuti u Zvezdi a Amar u Japanu po kup....
hrasno38

#4999 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Grean wrote:Ma jebo samozvane zurnaliste, ja polazem nade u Misimovica i komisiju.

Kad nisu bili za Amara kad je nasuprot bio Kodro nemaju razloga ni sad da budu za njega.
Super vidis kod mene je obratno ja vjerujem da izmedju dva podjednaka kandidata ce biti izabran domaci!
snoopy_cb

#5000 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by snoopy_cb »

Nisam dugo bio na forumu, ostalo je jos malo ovih dugovjecnih, lucky, leskarenje, grean. Izbor selektora nikad nije bio ovako medijski ispracen, lobiran, a razlog je sasvim jasan, neki bi racionalno donijeli odluke, dok drugi jednostavno vide neke vlastite sitne interese, pa sve to djeluje ogavno. Da ne bude zabune, Zeljo je moja fudbalska ljubav, ali uvijek poslije reprezentacije. Prosinecki treba biti izabran, ne zato sto je puno bolji trener, nego iz prostog razloga sto nama treba neko ko nece dizati tenzije i djelovati prepotentno. Neko je naveo da nije isto raditi s igracima cija egzistencija ovisi o igranju u nasoj ligi i reprezentativcima kojima je ljubav prema domovini jedini motiv, sto 100% stoji, i ne treba zaboraviti koliko je Amar imao uticaj na igrace i u finansijama. Javna je tajna da je zadnji mandat nekad i svoju lovu vadio da se igraci plate. Potenciranje nase lige u ovom domenu je besmisleno, treba raditi selektivno na mladjim igracima koji bi kroz nastupe u reprezentaciji brze sazrijevali, ali se ovdje prica o nekakvoj bazi gdje bi u buducnosti trebali igraci is nase lige ciniti kostur reprezentacije, naprosto je nerealna. Moram se okrenuti novinarima, najvecim ljigavcima bez da nekog posebno izuzmem. Prvo, nikad se kriticno nisu osvrnuli na rad niti jednog selektora, cak i u pobjedama morali su se osvrnuti ne nedostatke (cinili su nekad i igraci), greske, nego su samo i iskljucivo radili kada je selktorima bila izvjesna noga, pa je to nekad morao raditi Lulic. Drugo, Duljevic i novinari u zadnja 3 mjeseca, povrsna tema na koju se upecala siroka narodna masa, kao i svaki put kad nam nesto zablista. Da bi znali kakva nam je liga treba nekad pogledati I secirati utakmicu nase lige, detaljno. Najbolji je igrac lige bio, u Olimpiku je vec bio iznad drugih igraca, to je fakt. Medjutim, treba reci i to da u momentu kad je igrao ligu, I pored toga sto je bio najbolji, imao par kg vise, puno brze je fizicki padao i takav realno nije imao mjesta u prvih 11. Ovi sto su ga stavljali umjesto Lulica, nemaju dodirnih tacaka sa fudbalom, jednostavno jer je fudbal dvosmjerna igra, nekad je lopta kod protivnika a nekad kod tebe. Ko vidi samo ovo drugo je u fudbal zalut'o.
Locked