REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
Kolinda

#4976 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Kolinda »

bh.tornjak wrote:
Kolinda wrote: Sine dragi Dragan Čović zastupa sve Hrvate u BiH njih cca.500 000 ....
smanji ribu pobit cu djecu,Kolinda

U usporedbi s 2015. godinom, kada je u četiri biskupije bilo 405.735 Hrvata katolika, u 2016. ostao je 390.241 vjernika. Objavljeni podaci prema biskupijama otkrivaju kako je u Vrhbosanskoj na kraju 2016. godine bilo manje 12.477 katolika.

http://www.vecernji.hr/svijet/zabrinjav ... ca-1152989

Ova Kolinda ima neki radar...i na samo spominjanje Dragana Covica....izvuce mu se iz du*peta....da kaze koju :lol: :lol: :lol:
Popis stanovništva kaže drugačije i valjda bi mu trebalo vjerovati a opet evo da nas je 10 000 šta sad . Hrvati su konstitutivni narod u BiH i na državnom nivou imaju za pravo sjediti na 33% pozicija ...
A ovo nije obrana Dragana nego institucije člana predsjedništva kojeg je izabrao Hrvatski narod....
Last edited by Kolinda on 03/03/2017 17:52, edited 1 time in total.
palermo

#4977 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

Ima li života vam kakav pravnik koji zna engleski i kome nije zahmetli da pročita čitav dokument pa ga malo proanalizira. Mislim,ono što je pokazano je dokment na 8 strana a klix je izvukao par rečenica, poznavajući dotične, nešto sumnjam da su uhvatili punu suštinu onoga što je rečeno.....

Uostalom, kao što tornjak reče, ne možeš danas jedno pisati a sutra drugo govoriti ako držiš do svog stručnog integriteta......mislim na Nevenku, a vjerujem da joj jeste stalo do tog integriteta
palermo

#4978 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

i nećete zar i na ovoj temi opet sa Kolindom i Hafizom o trećem entitetu, ugrozbi...i čemu sve ne
Drvosjeca iz Dejcica

#4979 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ajatolah_ wrote: Ma ništa, ovo ispod pravo ulijeva povjerenje. :zoka:
U dokumentu ističu da su se u julu 2015. godine sastajali s Bakirom Izetbegovićem te da su bili iznenađeni koliko on zapravo malo zna o cijeloj priči glede presude.

Također su doveli u pitanje legitimnost Sakiba Softića kao predstavnika Bosne i Hercegovine u Hagu, ali ističu da je Bakir Izetbegović to mogao promijeniti da je na vrijeme pokrenuo to pitanje, odnosno da je instruirao ambasadora BiH u Haagu da to učini.
Šta sam ja pričao od početka pa me prozvaše saloncem. :roll:
Chisum

#4980 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Chisum »

Alfons Kauders wrote:
Ajatolah_ wrote:Procurio interni dokument: Geoffrey Nice i Nevenka Tromp izrazili sumnje u vezi s revizijom presude

https://www.klix.ba/vijesti/bih/procuri ... /170303033
A sta se ono pricalo?

Pripremali se godinama, ovo ono...

Bakir je to. Sve u zadnji minut, na minderu, pomalo. :lol:

Kljucna recenica:

" U dokumentu ističu da su se u julu 2015. godine sastajali s Bakirom Izetbegovićem te da su bili iznenađeni koliko on zapravo malo zna o cijeloj priči glede presude."

Ridjobrada minder funjara jos jednom nije imala vremena da se bavi Bosnom...
Ustvari, Bosna ga zanima samo kada se priglupe ovce prepariraju za izbore... valja zauzimati kvadrate po Sarajevu i slaviti otvaranje mostova po Istanbulu...
spreca

#4981 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

Hercegovac Imali jos onih polovnih frizidera,bojlera,peci itd....na tome si nekad dobro zaradjivao
dudevitz

#4982 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dudevitz »

U dokumentu ističu da su se u julu 2015. godine sastajali s Bakirom Izetbegovićem te da su bili iznenađeni koliko on zapravo malo zna o cijeloj priči glede presude.

Također su doveli u pitanje legitimnost Sakiba Softića kao predstavnika Bosne i Hercegovine u Hagu, ali ističu da je Bakir Izetbegović to mogao promijeniti da je na vrijeme pokrenuo to pitanje, odnosno da je instruirao ambasadora BiH u Haagu da to učini.
To što je Bakir nesposoban i neupućen ide njemu na sramotu. Zahtjev za reviziju svakako nije bio njegova ideja, niti je on osoba stručna da se bavi međunarodnim pravom. Da je se njega lično pitalo, on je ne bi ni pokrenuo.
Sramota i nesposobnost su jedno, to ide njemu na obraz, ali zbog njegove nesposobnosti sumnjati u ljude koji su međunarodni stručnjaci za ova pitanja i koji su radili na reviziji je najblaže rečeno nonsens.
A ponovno imenovanje Sakiba Softića ili bilo koga drugog bilo je nemoguće. Ne zbog toga što se to nije moglo uraditi, već što bi se ta odluka osporila i osujetila (zaboravljate da predstavnik srpskog naroda BiH nikad ne bi podržao takvu odluku niti bi bio neutralan).
Da Izetbegović naređuje ambasadorici u Haagu da preda zahtjev? Pa nije ambasador njegovo privatno vlasništvo. I ovo što je Mirsada odbila poslati Crnadkovo pismo je bilo over the top, ako ćete iskreno...

Samo treba biti realan. A da je Izetbegović nesposoban, to znamo. Zato i tvrdim da iza njegovih izjava i postupaka vezano za reviziju stoje puno inteligentniji i sposobniji ljudi.
Ajatolah_

#4983 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Ajatolah_ »

dudevitz wrote: Samo treba biti realan. A da je Izetbegović nesposoban, to znamo. Zato i tvrdim da iza njegovih izjava i postupaka vezano za reviziju stoje puno inteligentniji i sposobniji ljudi.
A baš su mu tako pametne izjave i postupci? :) To će samo vrijeme pokazati.
dudevitz

#4984 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dudevitz »

Ajatolah_ wrote:
dudevitz wrote: Samo treba biti realan. A da je Izetbegović nesposoban, to znamo. Zato i tvrdim da iza njegovih izjava i postupaka vezano za reviziju stoje puno inteligentniji i sposobniji ljudi.
:D Ako Vas ne mrzi, pojasnite mi, molim Vas, šta želite reći.
Hafis

#4985 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Hafis »

Realno, mada nisam njegov fan, B.I. je učinio maksimum što se moglo učiniti u postojećoj situaciji.
Trenutno ne postoji način da ''isposluje'' neku novu punomoć za Softića i krenuo je s ovom ''starom'', pa šta bi-bi. Normalno, takva situacija je dosta osjetljiva. Galamu koju je podigao Ivanić tvrdeći da BiH ne traži reviziju i osoba koja je podnosi nema pravo na to, Sud jednostavno nije mogao ignorirati i tražio je mišljenje predsjedništva. I kao što sam neki dan pisao, dobio je tri različita mišljenja.
Kako će Sud to procjeniti. Hoće li se složiti da proces može početi na ili će odustati i čekati i zatražiti dok službeni stav BiH, to jest predsjedništva?
sinuhe

#4986 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by sinuhe »

Jedini sluzbeni stav bi bio da o reviziji nisu ni raspravljali a sto su vjerujem u sudu i zakljucili.
E sad koliko sud moze preci preko svojih pravila a koliko izaci Bosnjacima u susret :-?
palermo

#4987 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

sinuhe wrote:Jedini sluzbeni stav bi bio da o reviziji nisu ni raspravljali a sto su vjerujem u sudu i zakljucili.
E sad koliko sud moze preci preko svojih pravila a koliko izaci Bosnjacima u susret :-?
KOjih pravila ?
Alfons Kauders

#4988 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Alfons Kauders »

palermo wrote:Ima li života vam kakav pravnik koji zna engleski i kome nije zahmetli da pročita čitav dokument pa ga malo proanalizira. Mislim,ono što je pokazano je dokment na 8 strana a klix je izvukao par rečenica, poznavajući dotične, nešto sumnjam da su uhvatili punu suštinu onoga što je rečeno.....

Uostalom, kao što tornjak reče, ne možeš danas jedno pisati a sutra drugo govoriti ako držiš do svog stručnog integriteta......mislim na Nevenku, a vjerujem da joj jeste stalo do tog integriteta
Ima.

Da su diletanti i sirovine, da htjeli "spakovati" sve u januaru, mada su im ovi govorili da je potrebno minimum 18 mjeseci, da je Bakira bolio kurac i tako.

Otprilike sve sto sam govorio prije nekoliko dana. :D
Duka Dizel

#4989 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Duka Dizel »

Ja tu čitam odeljak od Aprila 2016 godine, gde oni izražavaju sumnju u Softićevu poziciju agenta, ali da je tad Bakir kao predsedavajući mogao nekako doturiti zahtev za reviziju preko ambasadora, jer po statutu MSP-a obično je ambasador u Hagu agent države.
mirsek

#4990 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mirsek »

Sto ga Nice onako nicely suknu Bakiru. Ako nam zahtjev odbiju SDA ce katastrofalno proci na izborima 2018. a onda ce im iz dana u dan biti sve gore i gore.
Ajatolah_

#4991 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Ajatolah_ »

dudevitz wrote:
Ajatolah_ wrote:
:D Ako Vas ne mrzi, pojasnite mi, molim Vas, šta želite reći.
Ako misliš da iza njegovih postupaka stoje pametni i sposobni ljudi, to implicira da misliš da su i sami postupci, je l', pametni. Kažem da ne vidim po kojem se mogu protumačiti kao takvi u ovom momentu - recimo, ako za par dana čujemo da zahtjev neće ići ni na razmatranje, Bakirovi postupci će se ispostaviti glupim i za državu, i za stranku mu, i za njega lično.
palermo

#4992 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote:
palermo wrote:Ima li života vam kakav pravnik koji zna engleski i kome nije zahmetli da pročita čitav dokument pa ga malo proanalizira. Mislim,ono što je pokazano je dokment na 8 strana a klix je izvukao par rečenica, poznavajući dotične, nešto sumnjam da su uhvatili punu suštinu onoga što je rečeno.....

Ima.

Da su diletanti i sirovine, da htjeli "spakovati" sve u januaru, mada su im ovi govorili da je potrebno minimum 18 mjeseci, da je Bakira bolio kurac i tako.

Otprilike sve sto sam govorio prije nekoliko dana. :D
Pročitah i ja.

Zaključak(moj) neki drugi put, kad budu neke stvari jasnije.
bh.tornjak

#4993 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

Ajatolah_ wrote:Procurio interni dokument: Geoffrey Nice i Nevenka Tromp izrazili sumnje u vezi s revizijom presude

https://www.klix.ba/vijesti/bih/procuri ... /170303033
ako je ovo ikakav dokument.....onda sam ja doktor nauka...
jel´vidite na sta to lici....????
potpisano og Geoffrey Nice.... :-) :-) :-)
gdje je potpis...???

potpisano od Nevenke Tromp... :-) :-) :-)
gdje je potpis....???

halloooo baaa.....
nepismenom ili polupismenom narodu se moze svasta podvaliti...koji bez ikakva razmisljanja (a znamo zasto) prihvata ponudjeno.
jbt...cast nekim malobrojnim pojedincima...ali ovo na forumu je zalosno....
palermo

#4994 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

Ajatolah_ wrote: Ako misliš da iza njegovih postupaka stoje pametni i sposobni ljudi, to implicira da misliš da su i sami postupci, je l', pametni. Kažem da ne vidim po kojem se mogu protumačiti kao takvi u ovom momentu - recimo, ako za par dana čujemo da zahtjev neće ići ni na razmatranje, Bakirovi postupci će se ispostaviti glupim i za državu, i za stranku mu, i za njega lično.
:D ma bravo (zaista bravo, da ne ispadne da sam ironičan)

Ne mogu postupci nekoga biti pametni a on glup. Nešto tu fali u logici. Ono, znam ja šta i fali :D al da ne zapodirem....

I svakako vrijeme je uvijek najbolji sudija....uglavnom
Duka Dizel

#4995 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Duka Dizel »

palermo wrote:
sinuhe wrote:Jedini sluzbeni stav bi bio da o reviziji nisu ni raspravljali a sto su vjerujem u sudu i zakljucili.
KOjih pravila ?
Pa onog osnovnog...da samo države mogu biti stranke pred tim sudom.

A ovde objektivno imamo situaciju da država koja podnosi zahtev za reviziju, odnosno njeno predsedništvo kao najviša institucija, pojma nema o tom zahtevu, niti su ikad o tome raspravljali, niti su videli te nove činjenice na osnovu kojih treba pokrenuti zahtev za reviziju, niti su o njima raspravljali.
palermo

#4996 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

Duka Dizel wrote:
Pa onog osnovnog...da samo države mogu biti stranke pred tim sudom.

A ovde objektivno imamo situaciju da država koja podnosi zahtev za reviziju, odnosno njeno predsedništvo kao najviša institucija, pojma nema o tom zahtevu, niti su ikad o tome raspravljali, niti su videli te nove činjenice na osnovu kojih treba pokrenuti zahtev za reviziju, niti su o njima raspravljali.
Pa država je i podnijela zahtjev, država tuži. Ne vidim ja da tu neko ide protiv pravila kao što gosp.sinuhe je implicrao.
PM72

#4997 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Šta sam ja pričao od početka pa me prozvaše saloncem. :roll:
Isti sam ti moj Drvosječo uz dodatak da sam izdajnik,defetista,petokolonaš...a samo radi iznošnja vlastitog mišljenja da je ovo šuplja Bakirova priča.Do sada samo imali Predsjedništvo a sada će svakom od njih trojce magaraca dolaziti poseban upit,čestitka ili poziv.
bh.tornjak

#4998 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

ajmo malo da razmislimo...

1. nema izvora....nema nicega sto bi moglo reci koliko je vjerodostojna.
2. ova "vijest" je postavljena prije sat i po vremena...
3. ni jedan djikanski medij s obje strane Drine je nije objavio. Zasto...?
a normala bi bila da to kod njih izazove masovno svrsavanje...
4. Neko vece u jednoj srbijanskoj emisliji Nevenka Tromp se doslovno popisala po Dacicu i Ivanicu (da je Dacic popi*zdio)
5. koliko dezinformacija ovaj Klix siri pocinjem osnovano da sumljam da je necim ucijenjen od djikana (sjetite se upada policije djikanistana u prostorije Klix-a) ili ovo sad otvoreno rade za djikansku stvar....
dudevitz

#4999 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dudevitz »

Ajatolah_ wrote: Ako misliš da iza njegovih postupaka stoje pametni i sposobni ljudi, to implicira da misliš da su i sami postupci, je l', pametni. Kažem da ne vidim po kojem se mogu protumačiti kao takvi u ovom momentu - recimo, ako za par dana čujemo da zahtjev neće ići ni na razmatranje, Bakirovi postupci će se ispostaviti glupim i za državu, i za stranku mu, i za njega lično.
Koliko ja mogu zaključiti, mi se ne razumijemo jer je za Vas u startu zahtjev za reviziju pogrešan korak. Za mene nije. Sve i da je Ivanić pokrenuo zahtjev za reviziju, imao bi moju podršku.
Iz moje perspektive postupci i izjave koje je Izetbegović dao glede postupka revizije su najbolji mogući u postojećim okvirima i situaciji.

A ako zahtjev za reviziju ne prođe - onda je to kraj postupka i ja to jednostavno vidim kao kraj. Ne kao poraz za državu, za SDA, za Bakira Izetbegovića, za Bošnjake, za ove i one, već jednostavno kao kraj postupka. I to jednostavno tako treba promatrati. Presuda iz 2007. godine ostaje.

Meni je Izetbegović u ovom slučaju potpuno nebitna ličnost. I vjerujem da ima još ljudi koji na stvari gledaju kao ja.

A kriza u BiH? Kriza u odnosima sa Srbijom? Ma dajte molim Vas, kriza nam je 25 godina.
PM72

#5000 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

Presuda iz 2007. godine ostaje.
A kako natjerati komšiluk da poštuje tu presudu?
To je po meni bitnije nego predizborni folovi Alijinog đubreta.
Post Reply