Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
strongmen

#4976 Re: Xiaomi mobiteli

Post by strongmen »

tako je
softver je najvažniji, a tu su svi kinezi još uvjek tanki, primjer i najnoviji Huawei p20 pro sa veličinom sensora 1/1,7" i opet nije bolji od guglovog pixela2 koji ima manji sensor ali zbog toga što ima potpuni pristup cjelokupnom softveru androida pa i kamere to google sa pixel daleko bolje odrađuje

reprezentativan primjer gore navedenog je xiaomi mi5s koji ima isti sony sensor kao i pixel1 tj. odličan sony sensor imx278 sa veličinom 1/2,3" i 1,55 mikrona veličinom pixela
sve moguće bolje karakteristike od samsungovod usporednog s7 ali zbog lošeg softvera slike ni približne s7 u low light

Image
skafiskafsnjak

#4977 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Dileja :D

Odakle ti info da isti senzor (imx298) imaju s7 i mi5?

Ne provaljuj se ziv bio. S7 imaju samsungov i sonijev. Sony sensor je imx260.
kloniran

#4978 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

Ja koliko sam skontao da sony negdje od s6 pravi posebne senzore za samsung koje kinezeri ne mogu dobiti
isti slucaj je i sa xperiom i iphone
nigdje nisam na kinezima vidio njihove senzore a sony ih pravi
Quaresma

#4979 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Quaresma »

šta kaze, sto pixel ima cjelokupan pristup android sistemu i softveru kamere ima bolju kameru

:run:
skafiskafsnjak

#4980 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Quaresma wrote:šta kaze, sto pixel ima cjelokupan pristup android sistemu i softveru kamere ima bolju kameru

:run:
ovo je ravno konverteru :D
kloniran

#4981 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

Pixel 2 ima zaseban hardware sa zasebnim procesorom za kameru i ne moze se porediti sa ostalim
posebno ne sa kinezerima
al koliko para toliko muzike
Anabella_

#4982 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Anabella_ »

mirzakaric2016 wrote:Haha e ne mogu da vjerujem. Mislio sam da su pdv obveznici znaci duzni su izdati fiskalni racun sa svojim racunom tj. fakturom. Sad sam bas u dilemi. Ima li jos neko sem nas da je kupovao kod njih? Sva iskustva su dobrodosla!
proComp je pouzdana radnja. sigurno neces imat problema sa garancijom.
mirzakaric2016

#4983 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mirzakaric2016 »

Anabella_ wrote:
mirzakaric2016 wrote:Haha e ne mogu da vjerujem. Mislio sam da su pdv obveznici znaci duzni su izdati fiskalni racun sa svojim racunom tj. fakturom. Sad sam bas u dilemi. Ima li jos neko sem nas da je kupovao kod njih? Sva iskustva su dobrodosla!
Nadam se da je tako. Zvao sam ih prije 3 dana, rekli da je kolegica pogrijesila i da ce poslati racun brzom postom. Valjda ce stici brzo. :thumbup:
citroen xm

#4984 Re: Xiaomi mobiteli

Post by citroen xm »

Sehro wrote:
agent_zero wrote:Stigao ;-)

Image

Drugi po redu Xiaomi (nakon Redmi Note 4x), nadam se da će služiti još bolje.
Čestitke. Gdje kupio, koliko košta? De kakvu recenziju.
i mene ovo zanima.
agent_zero

#4985 Re: Xiaomi mobiteli

Post by agent_zero »

E narode... da ne citiram svakog ponaosob, mob je kupljen preko pika, imate ga na profilima "cika7" i "electronic shop".

Zadnje dvije kamere samsung senzori, prednja omnivision. Dosad sve globalne verzije što sam po forumima vidio imaju istu tu kombinaciju senzora, nisam vidio niti jedan sa sony senzorom. I prošli redmi note 4x je imao sve samsung senzore. Prvi utisak je da su kamere odlične. Još "proučavam" mob, pa je rano za neke veće impresije. Za početak bih volio reći da bih volio da je ostala stara shema MIUI-a, bez ovih microsoft aplikacija i nepotrebnih google aplikacija. Sad svaki global nakrcaju tim, isto kao Samsung.

Isto tako generalno bih volio da je ostao stari 16:9 aspect ratio, mogao se i on dotjerati da ima male bezele (dokaz LG stariji modeli).

Pitajte šta vas zanima.
Sehro

#4986 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Sehro »

agent_zero wrote:E narode... da ne citiram svakog ponaosob, mob je kupljen preko pika, imate ga na profilima "cika7" i "electronic shop".

Zadnje dvije kamere samsung senzori, prednja omnivision. Dosad sve globalne verzije što sam po forumima vidio imaju istu tu kombinaciju senzora, nisam vidio niti jedan sa sony senzorom. I prošli redmi note 4x je imao sve samsung senzore. Prvi utisak je da su kamere odlične. Još "proučavam" mob, pa je rano za neke veće impresije. Za početak bih volio reći da bih volio da je ostala stara shema MIUI-a, bez ovih microsoft aplikacija i nepotrebnih google aplikacija. Sad svaki global nakrcaju tim, isto kao Samsung.

Isto tako generalno bih volio da je ostao stari 16:9 aspect ratio, mogao se i on dotjerati da ima male bezele (dokaz LG stariji modeli).

Pitajte šta vas zanima.
E vala mogli su staviti sony senzore, a ovamo se hvale kvalitetom fotografija. Redmi note 4x je znao doći sa sony senzorom, kod mene u žene je takav. Zanima ma me jesu li u Mi Note 3 svi isti senzori? A kod njega je još i 16:9 aspect ratio koji se i meni više sviđa.
kloniran

#4987 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

Sehro wrote:
agent_zero wrote:E narode... da ne citiram svakog ponaosob, mob je kupljen preko pika, imate ga na profilima "cika7" i "electronic shop".

Pitajte šta vas zanima.
E vala mogli su staviti sony senzore, a ovamo se hvale kvalitetom fotografija. Redmi note 4x je znao doći sa sony senzorom, kod mene u žene je takav. Zanima ma me jesu li u Mi Note 3 svi isti senzori? A kod njega je još i 16:9 aspect ratio koji se i meni više sviđa.
Nisu, glavna je sony, telephoto je samsung, prednja isto samsung, al tako je bilo i u najavama, isti je slucaj i na MI6
glavna je imx 386 12 MP
telephoto je s5k3m3 13MP (kamera po meni samo zaduzena da pravi onaj mutni dio slike jer joj je kvalitet katastrofa kad se na nju prebaci)
prednja s5k3p8sp 16MP
na mi A1 su sve tri u najavama bile omnivision
agent_zero

#4988 Re: Xiaomi mobiteli

Post by agent_zero »

Sehro wrote:

Pitajte šta vas zanima.
Ali ovaj put su odmah u reklami tj. opisu redmi note 5 naveli da će biti ili sony ili samsung senzor, tako da nije lutrija kao što je bilo sa redmi note 4/4x:

Image

Mi note 3 je odličan mobitel, i meni je bio u izboru ali me strah bilo stakla... kad sam vidio šta je kolega s posla uradio sa honor 9, samo jedan pad je bio koban.
Last edited by agent_zero on 26/05/2018 20:24, edited 1 time in total.
agent_zero

#4989 Re: Xiaomi mobiteli

Post by agent_zero »

kloniran wrote:
Sehro wrote:

Pitajte šta vas zanima.
Nisu, glavna je sony, telephoto je samsung, prednja isto samsung, al tako je bilo i u najavama, isti je slucaj i na MI6
glavna je imx 386 12 MP
telephoto je s5k3m3 13MP (kamera po meni samo zaduzena da pravi onaj mutni dio slike jer joj je kvalitet katastrofa kad se na nju prebaci)
prednja s5k3p8sp 16MP
na mi A1 su sve tri u najavama bile omnivision
Kod mene je kako sam naveo, a i na drugim forumima sam vidio identičan raspored senzora.
kloniran

#4990 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

agent_zero wrote:
Kod mene je kako sam naveo, a i na drugim forumima sam vidio identičan raspored senzora.
Pa imaju oni obicaj da se ne pridrzavaju obecanog :mrgreen:

Vazno je da te dobro sluzi i da se ne kvari :mrgreen:
agent_zero

#4991 Re: Xiaomi mobiteli

Post by agent_zero »

kloniran wrote:
agent_zero wrote:

Hvala :wink:

Interesatno mi je spomenuti da mi je ovo mislim prvi android (a mislim i prvi smartphone ikako) koji je "out of box" došao sa najnovijom (zadnjom) verzijom androida.
Anabella_

#4992 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Anabella_ »

mirzakaric2016 wrote:
Anabella_ wrote:
Nadam se da je tako. Zvao sam ih prije 3 dana, rekli da je kolegica pogrijesila i da ce poslati racun brzom postom. Valjda ce stici brzo. :thumbup:

Ako ti je potreban zbog povrata pdva, ili nekakvog pravdanja, u redu, ali meni je inače bezveze trazit fiskalni i nikad to ne radim. znam u kakvom kurcu od drzave zivim, i znam da se ljudi snalaze kako mogu i umiju, pa neka im bude.

čisto sumnjam da je do kolegice :lol: :lol: , ali bez obzira na to, ljudi su pouzdaniji i odovoriniji od papaka iz univerzalnog, neću ulazit u to ko je povoljniji. :thumbup: za ProComp.
strongmen

#4993 Re: Xiaomi mobiteli

Post by strongmen »

velike akcije i popusti na geekbuyingu
http://promotion.geekbuying.com/promoti ... hones_sale
kloniran

#4994 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

agent_zero wrote:
kloniran wrote:
agent_zero wrote:

Hvala :wink:

Interesatno mi je spomenuti da mi je ovo mislim prvi android (a mislim i prvi smartphone ikako) koji je "out of box" došao sa najnovijom (zadnjom) verzijom androida.
Pa on je u android one programu i uvijek ce dobijati googleove update
mi sa miui posebno ovi rjeđi telefoni smo malo popusili :lol:
mirzakaric2016

#4995 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mirzakaric2016 »

čisto sumnjam da je do kolegice :lol: :lol: , ali bez obzira na to, ljudi su pouzdaniji i odovoriniji od papaka iz univerzalnog, neću ulazit u to ko je povoljniji. :thumbup: za ProComp.[/quote]

Pa ako kupujem od firme koja je sigurna i pouzdana i koja je pdv obveznik ocekujem onda i fiskalni racun za to sto kupujem. Takodjer im na njihovom racunu koji sam dobio fino pise da je cijena sa pdv-om znaci moraju mi dostaviti fisk racun jer sam pdv platio. Ja znam da je procomp dobar u odnosu na druge i povoljniji (ne bih ni porucio od njih da nisam prethodno procitao pohvale o njima na ovoj temi), ali samo zato sto im je prikazan pdv na racunu i sto sam ga platio ocekujem i fisk racun kao dokaz da je sve uredno.
Jos jedna stvar: moze li mi neko preporuciti gcam aplikaciju za android 7, ima ih izgleda puno pa ako ima neko ko koristi neka mi posalje link, ako moze. Hvala. :thumbup: :wink:
mirzakaric2016

#4996 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mirzakaric2016 »

Pa ako kupujem od firme koja je sigurna i pouzdana i koja je pdv obveznik ocekujem onda i fiskalni racun za to sto kupujem. Takodjer im na njihovom racunu koji sam dobio fino pise da je cijena sa pdv-om znaci moraju mi dostaviti fisk racun jer sam pdv platio. Ja znam da je procomp dobar u odnosu na druge i povoljniji (ne bih ni porucio od njih da nisam prethodno procitao pohvale o njima na ovoj temi), ali samo zato sto im je prikazan pdv na racunu i sto sam ga platio ocekujem i fisk racun kao dokaz da je sve uredno.
Jos jedna stvar: moze li mi neko preporuciti gcam aplikaciju za android 7, ima ih izgleda puno pa ako ima neko ko koristi neka mi posalje link, ako moze. Hvala. :thumbup: :wink:[/quote]
kloniran

#4997 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

kakvi crni popusti na geekbuying
ja prije par mjeseci jeftinije kupio telefon nego sto ga sad daju sa popustom :lol:
asMir11
Grijem se na: Gree Hansol 12

#4998 Re: Xiaomi mobiteli

Post by asMir11 »

Ako ima neko zainteresovan za crni Mi A1 4/64 GB sa Global ROM, neka se javi u PP. Još uvijek je u kutiji, neotpakovan. :)
shape of despair

#4999 Re: Xiaomi mobiteli

Post by shape of despair »

baterija na mia1
Image
maliq53

#5000 Re: Xiaomi mobiteli

Post by maliq53 »

Ma bitnije je gledati screen on time, nego koliko je proslo od zadnjeg punjena...
Last edited by maliq53 on 27/05/2018 22:34, edited 1 time in total.
Post Reply