SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
quarterback

#4976 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

_BataZiv_0809 wrote:I ja nedavno u Ze vidjeh jako smijesnu marisanu. Mastrafe se likovi iz neutvrdjenog razloga na trotoru, sve jedan drugom stosom u glavu direktni pogoci, nijedan ne drzi gard da stiti lice :D Sijevaju sake, a picich od jednog nezainteresovano ponasa i sto mi je bilo nak cudno ceska supcic :roll:
prica jednom prilikom jedan poznanik kako se popickarao nesto na semaforu kod vjecne, sad vise ne znam ko je bio u autu ili van auta ali uglavnom marisana i kaze uhvatio mene frajer za kosu i lupa mojom glavom od haubu i kako on udara vidim ja da ja njega znam :lol:

ne sjecam se sta je dalje bilo, poginuli smo od smjeha tu :D
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#4977 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Romeo 80 »

quarterback wrote:
_BataZiv_0809 wrote:I ja nedavno u Ze vidjeh jako smijesnu marisanu. Mastrafe se likovi iz neutvrdjenog razloga na trotoru, sve jedan drugom stosom u glavu direktni pogoci, nijedan ne drzi gard da stiti lice :D Sijevaju sake, a picich od jednog nezainteresovano ponasa i sto mi je bilo nak cudno ceska supcic :roll:
prica jednom prilikom jedan poznanik kako se popickarao nesto na semaforu kod vjecne, sad vise ne znam ko je bio u autu ili van auta ali uglavnom marisana i kaze uhvatio mene frajer za kosu i lupa mojom glavom od haubu i kako on udara vidim ja da ja njega znam :lol:

ne sjecam se sta je dalje bilo, poginuli smo od smjeha tu :D
:lol: :lol: :lol: Samo u Sarajevu :lol:
O'zone
Globalni moderator

#4978 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160906051
Radeći na rasvjetljavanju pucnjave, policijski službenici su istog dana u 16:30 sati pronašli i uhapsili muškarca inicijala A. P. (1995) zbog izazivanja opće opasnosti i oštećenja tuđe stvari. On je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.
Mazno mu Čarizarda ispred nosa
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4979 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

ima onaj neki klip marisane u kanadi cini mi a
na kraju se rukovase izgrlise i svak u svoje auto :lol: :lol:
jefff

#4980 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jefff »

Istraga o incidentu
VEZE NAČELNIKA HADŽIBAJRIĆA Pucnjava ispred "Cheersa" ima političku pozadinu!?
Objavljeno: 05. 09. 2016 - 22:07 NOĆNI MOD OFF

Pucnjava koja se dogodila prije nekoliko dana u centru Sarajeva, kod poznatog kafića "Cheers", sudeći prema tvrdnjama upućenih, mogla bi imati i određenu političku pozadinu.

Istraga o incidentu, u kojem je policija reagirala i spriječila teže posljedice, još traje, ali fotografije s društvenih mreža te snimci s videonadzora, koje naš list prvi put objavljuje, otkrivaju nove veze i, moguće, dio pozadine događaja koji je izazvao veliku pažnju u sarajevskoj čaršiji i podzemlju, a veže se i uz aktuelnog načelnika općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića.

Kriminalni milje

Na adresu redakcije „Dnevnog avaza“ stigao je nosač podataka na kojem su fotografije Hadžibajrića s osobama iz sarajevskog kriminalnog miljea, a koje se dovode u vezu s onima koji su učestvovali u pucnjavi ispred kafića “Cheers Pub” u ulici Muvekita, koji je u vlasništvu Denisa Stojinića.

Na fotografijama se, između ostalih, mogu vidjeti učesnici pucnjave Osman Pirija i Sakib Karović zvani Kiba, a ovi, opet, u više navrata su uslikani u društvu, očito, prijatelja načelnika Hadžibajrića. Na fotografijama se u više navrata pojavljuje nepoznata osoba u društvu osumnjičenih Pirije i Karovića, ali i u društvu Hadžibajrića. Određene veze Hadžibajrića, koji se ponovo kandidirao kao nezavisni kandidat za lokalnim izborima, te Pirije i Karovića dokazuju i izjave neposredno prije pucnjave.

Kako su zvanično tada saopćili iz MUP-a KS, policijska patrola zatekla je Piriju s pištoljem u ruci. Iako je policajac izdao jasnu naredbu Piriji da spusti oružje, on se na to oglušio, okrenuvši i repetirajući pištolj prema policajcu, koji je nakon toga iz službenog pištolja ispalio dva hica pogodivši ga u nogu i stomak. Snimci s videonadzora pokazuju dramatičnu scenu Pirije koji drži uperen pištolj.

hadzibajric-sa-likom nepoznati-lik-i-kiba

Hadžibajrić u društvu s nepoznatom osobom te ta ista osoba u društvu s akterom pucnjave Sakibom Karovićem

Kafići “Cheers Pub” i obližnji “City Lounge” u vlasništvu su Denisa Stojnića, našeg najpoznatijeg MMA borca. A Stojnić je za ovaj incident optužio upravo aktuelnog načelnika općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića, za kojeg i on tvrdi da se druži s osobama iz podzemlja.

Stojnić je bio svjedok kompletne drame. On je tada tvrdio da je sve počelo ispred kafića “City Lounge”, gdje je bio s prijateljem Omerom Jakupovićem. Tada je, kako je izjavio u policiji, naišlo vozilo Mercedes, u kojem se nalazio njemu poznati Ognjen.

Šta se dogodilo

- Izašao je iz vozila i obratio mi se riječima: “Šta je, p...o, nema bašti, šta to hoćeš da budeš vijećnik, nikad nećeš dobiti bašte.” Izrevoltiran, rekao sam mu u čemu je problem, da od…e i puši k...c. Nakon toga mi je rekao da će mi je…i majku i da sam mrtav čovjek – navodi se u Stojnićevoj izjavi.

Nakon pola sata, kako je izjavio Stojnić, iz pravca hotela “Europa” pješice su se pojavili Ognjen, Osman Pirija i izvjesni Kiba, kojeg je opisao kao sumo hrvača.

- Ognjen mi je rekao: “Evo, došli smo da ti popušimo k...c, ali ćeš ti nama popušiti k...c.” Pirija je potom rekao: “Šta je, vlahu, nećeš biti vijećnik, nema bašti, a sada ćeš fino mjesečno da plaćaš ili ti ovo sve gori”, misleći na moje lokale – navodi se u faksimilu Stojnićeve izjave.

Pokušali smo kontaktirati i Hadžibajrića kako bi dao izjavu o ovom incidentu, no, na naše pozive nije odogovarao.

Uhapšen Melezović i saslušan Karović
Policija je istog dana uhapsila i 40-godišnjeg Ognjena Melezovića, koji je bio u društvu s povrijeđenim. Obojica su osumnjičena da su počinila krivično djelo napada na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, dok je nešto kasnije saslušan i Sakib Karović zvani Kiba.

Autor: Ad. A.-E. H.

POSLJEDNJE VIJESTI

SKANDAL 20.000 Bošnjaka će izgubiti državljanstvo!?
prije 12 minuta
- See more at: http://m.avaz.ba/clanak/253398/veze-nac ... XEwjZ.dpuf
mirzet87sa

#4981 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

Evo dosli smo da ti popusimo kurac ali ces ti nama popusit kurac.. Savage
O'zone
Globalni moderator

#4982 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160907068

Meščini na pješačkom :roll: a pošto je ovdje zeleno u isto vrijeme i pješacima i vozilima...meščini i na zelenom za pješake :roll:
oldtajmer

#4983 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by oldtajmer »

O'zone wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160907068

Meščini na pješačkom :roll: a pošto je ovdje zeleno u isto vrijeme i pješacima i vozilima...meščini i na zelenom za pješake :roll:
Image
na ovoj se raskrsnici kroz crveno prolazi bez problema,narocito desno prema nedzaricima, pa sam znao vidjeti po pet automobila u cugu kako bez problema produze
karanana

#4984 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

opet avaz glasilo kriminalaca. jucer jos jedna ispovijest i prica jos jednog nevinasceta kojeg sistem ne razumije i unistava.
StupskaBitanga

#4985 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by StupskaBitanga »

Pa avaz im je utočište
zateznistub

#4986 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

oldtajmer wrote: na ovoj se raskrsnici kroz crveno prolazi bez problema,narocito desno prema nedzaricima, pa sam znao vidjeti po pet automobila u cugu kako bez problema produze
kod skretanja za desno ima dodatni semafor koji ostane zelen nakon sto se ugasi za skretanje prema dobrinji....
oldtajmer

#4987 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by oldtajmer »

zateznistub wrote:
oldtajmer wrote: na ovoj se raskrsnici kroz crveno prolazi bez problema,narocito desno prema nedzaricima, pa sam znao vidjeti po pet automobila u cugu kako bez problema produze
kod skretanja za desno ima dodatni semafor koji ostane zelen nakon sto se ugasi za skretanje prema dobrinji....
znam jbg nisam sa marsa pao, prolazim tim putem svakodnevno ali kreteni prolaze kroz svoje crveno desno jer im je mrsko cekati da se ponovo upali zeleno
salik79

#4988 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by salik79 »

oldtajmer wrote:
zateznistub wrote:
znam jbg nisam sa marsa pao, prolazim tim putem svakodnevno ali kreteni prolaze kroz svoje crveno desno jer im je mrsko cekati da se ponovo upali zeleno
Onda mora da su svi u AmeriKi polagali vozacki :D
O'zone
Globalni moderator

#4989 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

oldtajmer wrote:
zateznistub wrote:
Jbo to, danas lola kad se upali zeleno prestiže čitavu kolonu suprotnom trakom koja ide prema gradu i ode prema Dobrinji, bilo mu mrsko čekati.
vješalica

#4990 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

ima varijanta da iz krajnje desne za nedžariće skreću lijevo prema dobrinji
da se izbjegne gužvancija
a to inače rade često i vozači trolejbusa kad im niko neće da dopusti da sa stajališta koje je na kolovoznoj traci se uključe za lijevo
1000 puta bila svjedok
ono je postalo ruglo unazad par mjeseci jer se stvara ogroman čep,idu kamioni,gužva sa autima i autoškolama koje dodatno uspore saobraćaj plus radovi dole na nikad završenom kružnom toku
O'zone
Globalni moderator

#4991 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

vješalica wrote:ima varijanta da iz krajnje desne za nedžariće skreću lijevo prema dobrinji
a to inače rade često i vozači trolejbusa kad im niko neće da dopusti da sa stajališta koje je na kolovoznoj traci se uključe za lijevo
1000 puta bila svjedok
ono je postalo ruglo unazad par mjeseci jer se stvara ogroman čep,idu kamioni,gužva sa autima i autoškolama koje dodatno uspore saobraćaj plus radovi dole na nikad završenom kružnom toku

To je danas bio slučaj. Trola iz krajnje lijeve skreće prema Dobrinji i ovi iz desne moraju stati jer je ovaj sa trolom zauzeo obje trake i onda lik sa kraja kolone suprotnom trakom prestigne sve i uvali se odmah iza trole
bleee_sa

#4992 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bleee_sa »

vješalica wrote:ima varijanta da iz krajnje desne za nedžariće skreću lijevo prema dobrinji
1000 puta bila svjedok
Lijepa olimpijska... :mrgreen:
vješalica

#4993 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

to je sve nekultura i glumljenje boga na cesti
onaj ko koristi koliko-toliko prevoz javni zna za razmjere bezobrazluka kad i pored žmigavca neće da puste npr rolu sa 200 duša da se uključi iako ima prednost
još uzmu granati rukama
trubiti
i pokoja se karpuza uzme svađati jer misli da je u pravu :roll:

http://www.avaz.ba/clanak/253779/vogosc ... olf-5-foto

šteta zastave sigurno neki penzioner vlasnik
drug_profi

#4994 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Zao mi je sto je sirot covjek ostao bez auta, ali mi nije zao zastave ni malo. Ne bi ni smjele da se registruju i voze jer ni jedna ne bi prosla regularno TP. Imao sam 4-5 zastavinih vozila i vec nakon 6-7 godina starosti to ti vise ne mozes napopravljati... jedino sto mozes je da se naviknes da nesto struze, vuce, ne hvata.. i spremis cvaju za tehnicki. Nazalost, auto koje mozes kupiti za malo para i zato je izbor kokuza, a cesto sama registracija vrijedi vise od njega.
drndalo

#4995 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

Interesantno je koliko urnisanih VW dvicina znam koje su i naizgled u gorem stanju nego ovaj stojadin...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4996 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

http://source.ba/clanak/Crnahronika/415 ... etne-kazne

isplati se pokušati
mada su je garant pripazili da ne oda neka poznata imena

čuj koristili labilnost... jaro ne volim kad me neko u tramvaju pipne da prođe na izlazu a ne da leže svakojaki masni tipovi

šta reći nego prostitutke jbg
kB27

#4997 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/crn ... esu/237649

Nije Sarajevo, ali.. Israfile puhni u rog, vrijeme je. :run:
Pirija

#4998 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Pirija »

samo kod nas... skuplji mu telefon od auta...
O'zone
Globalni moderator

#4999 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/glavna-t ... 60909084#4

Što se Dijana brine o časti struke, tužilaštva i suda
O'zone
Globalni moderator

#5000 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 60911063#1

Što smo se razbili. A nove kišne gume majke mi