Istraga o incidentu
VEZE NAČELNIKA HADŽIBAJRIĆA Pucnjava ispred "Cheersa" ima političku pozadinu!?
Objavljeno: 05. 09. 2016 - 22:07 NOĆNI MOD OFF
Pucnjava koja se dogodila prije nekoliko dana u centru Sarajeva, kod poznatog kafića "Cheers", sudeći prema tvrdnjama upućenih, mogla bi imati i određenu političku pozadinu.
Istraga o incidentu, u kojem je policija reagirala i spriječila teže posljedice, još traje, ali fotografije s društvenih mreža te snimci s videonadzora, koje naš list prvi put objavljuje, otkrivaju nove veze i, moguće, dio pozadine događaja koji je izazvao veliku pažnju u sarajevskoj čaršiji i podzemlju, a veže se i uz aktuelnog načelnika općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića.
Kriminalni milje
Na adresu redakcije „Dnevnog avaza“ stigao je nosač podataka na kojem su fotografije Hadžibajrića s osobama iz sarajevskog kriminalnog miljea, a koje se dovode u vezu s onima koji su učestvovali u pucnjavi ispred kafića “Cheers Pub” u ulici Muvekita, koji je u vlasništvu Denisa Stojinića.
Na fotografijama se, između ostalih, mogu vidjeti učesnici pucnjave Osman Pirija i Sakib Karović zvani Kiba, a ovi, opet, u više navrata su uslikani u društvu, očito, prijatelja načelnika Hadžibajrića. Na fotografijama se u više navrata pojavljuje nepoznata osoba u društvu osumnjičenih Pirije i Karovića, ali i u društvu Hadžibajrića. Određene veze Hadžibajrića, koji se ponovo kandidirao kao nezavisni kandidat za lokalnim izborima, te Pirije i Karovića dokazuju i izjave neposredno prije pucnjave.
Kako su zvanično tada saopćili iz MUP-a KS, policijska patrola zatekla je Piriju s pištoljem u ruci. Iako je policajac izdao jasnu naredbu Piriji da spusti oružje, on se na to oglušio, okrenuvši i repetirajući pištolj prema policajcu, koji je nakon toga iz službenog pištolja ispalio dva hica pogodivši ga u nogu i stomak. Snimci s videonadzora pokazuju dramatičnu scenu Pirije koji drži uperen pištolj.
hadzibajric-sa-likom nepoznati-lik-i-kiba
Hadžibajrić u društvu s nepoznatom osobom te ta ista osoba u društvu s akterom pucnjave Sakibom Karovićem
Kafići “Cheers Pub” i obližnji “City Lounge” u vlasništvu su Denisa Stojnića, našeg najpoznatijeg MMA borca. A Stojnić je za ovaj incident optužio upravo aktuelnog načelnika općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića, za kojeg i on tvrdi da se druži s osobama iz podzemlja.
Stojnić je bio svjedok kompletne drame. On je tada tvrdio da je sve počelo ispred kafića “City Lounge”, gdje je bio s prijateljem Omerom Jakupovićem. Tada je, kako je izjavio u policiji, naišlo vozilo Mercedes, u kojem se nalazio njemu poznati Ognjen.
Šta se dogodilo
- Izašao je iz vozila i obratio mi se riječima: “Šta je, p...o, nema bašti, šta to hoćeš da budeš vijećnik, nikad nećeš dobiti bašte.” Izrevoltiran, rekao sam mu u čemu je problem, da od…e i puši k...c. Nakon toga mi je rekao da će mi je…i majku i da sam mrtav čovjek – navodi se u Stojnićevoj izjavi.
Nakon pola sata, kako je izjavio Stojnić, iz pravca hotela “Europa” pješice su se pojavili Ognjen, Osman Pirija i izvjesni Kiba, kojeg je opisao kao sumo hrvača.
- Ognjen mi je rekao: “Evo, došli smo da ti popušimo k...c, ali ćeš ti nama popušiti k...c.” Pirija je potom rekao: “Šta je, vlahu, nećeš biti vijećnik, nema bašti, a sada ćeš fino mjesečno da plaćaš ili ti ovo sve gori”, misleći na moje lokale – navodi se u faksimilu Stojnićeve izjave.
Pokušali smo kontaktirati i Hadžibajrića kako bi dao izjavu o ovom incidentu, no, na naše pozive nije odogovarao.
Uhapšen Melezović i saslušan Karović
Policija je istog dana uhapsila i 40-godišnjeg Ognjena Melezovića, koji je bio u društvu s povrijeđenim. Obojica su osumnjičena da su počinila krivično djelo napada na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, dok je nešto kasnije saslušan i Sakib Karović zvani Kiba.
Autor: Ad. A.-E. H.
POSLJEDNJE VIJESTI
SKANDAL 20.000 Bošnjaka će izgubiti državljanstvo!?
prije 12 minuta
- See more at:
http://m.avaz.ba/clanak/253398/veze-nac ... XEwjZ.dpuf