EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

Frankyee

#4976 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Frankyee »

Mislim da nam je Irska pokazala nadmoc Engleske lige jer igraci koji su prosjek lige ili druga liga su kao cjelina pokazali kako se igra na rezultat.
jeza u ledja

#4977 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by jeza u ledja »

Ned071 wrote:nama vazda neko kriv. magla, sudija, pi..da materina
treba podvuci crtu i konacno reci. ovaj tim je za neku stvar. precijenjen do bola. pada jos od egipta i niko da to zaustavi. to mi radimo jer nemamo haman nista cemu se veselimo pa daj malo radosti makar na fudbalu. daj nazor na evropsko da se uzmu milioni da se okreci nova zgrada saveza,
ovaj tim ima jednu klasu, to je dzeko. ima dva fina igraca, asmir i pjanic. ostalo halaša. kad to shvatimo bice nam lakse. ne ide se na evropsko kad imas u timu viscu, hajrovica, medunjanina. od njih ja cesce igram a imam sto kila. ne ide se bez k..ca u svatove moj mesa. igrati samo da ne izgubis, da se ne mora kukati i plakati nakon tekme ne donosi rezultat. rez rez i samo rez. pa makar trajalo pet godina bez rezultata. daj nam hodzica, daj nam duljevica, daj nam kvesica, daj grahovca, daj nam djecu koja igraju. bilo gdje al samo da igraju i da ginu.
pun mi je ku..c vise spahica, medunjanina, lulica, zukanovica, stopera koji igraju vezne, krila koji igraju lijevo a ne znaju ni lijevom ni desnom, krila koja landaraju ko mahniti, ko posavski gonic i ne znaju sta ce s loptom...
daj igrace koji igraju, selektora s mudima i bice rezultat...
Izvini ali meni je besmisleno ovako razmisljanje. Cuj imamo "samo jednu klasu i dva fina igraca". Kakve igrace ima Irska? Kakve Albanija, kakve Madjarska....i hipter drugih reprezentacija? Stvarno mi je bezveze kad ljudi prav ovakve konstatacije. Ne znam sta mislite, kakve igrace trebamo imati za plasman na veliko takmicenje?
Nije do individualnog kvaliteta igraca. I jos jednom, a Irska je najbolji primjer, skupina dobrih individualaca ne cini nuzno dobar tim.
BackInBlack

#4978 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by BackInBlack »

Jedan od glavnih favorita za osvajanje EP je vec zavrsio u barazu .. tj. BiH (kad procitate postove jedno 100 stranica unazad).

Realno, ja sam uvijek govorio ... samo realno. Zato i ne vrijedi postat i razgovarat sa ovim strucnjacima (necemo ih imenovat :) )

Ne treba kriviti selektora. On od ovoga sto ima je izvukao max.
Ni "special one" i "normal one" zajedno nebi uspjeli ove "zvijezdice" odvesti na EP.
U deset odigranih utakmica jedino sa konobarima i mehanicarima sam vidio dobru i ubjedljivu igru.
Ostalo patnja, samo patnja. Ni jedna odigrana utakmica ... da se moglo reci "A jesmo ih oderali" sto igrom, to i rezultatom.
Ovo ce reci samo realisti, ljudi koji gledaju tekmu bez neke euforije i laprdanja i ponizavanja protivnika kao sto to 90% klix forumasa rade.
Na kraju "panjevi" koji "nemaju ni jednog igraca u LP" imaju cak 23-24 igraca na EP. Zato ce velikani gledati EP na Tv ekranu.
Vecina usera se bavi analizom protivnickih kloceva, al nikako da otvore oci i da pogledaju ... REALNO pogledaju kvalitet svojih igraca.
I na kraju ... ako vec se ne mozes pomiriti sa "kvalitetom" svojih igraca, krivicu prebacujemo svi na sudiju, koji je danas sudio poprilicno ok.
Ne 70%-30% ... nego poprilicno koretno ... dragi "Dijamantu". I ko god jos ovde napise da je jedini Dzeko pruzio odlicne partije u ovom barazu,
neka pogleda snimak obe utakmice i neka broji tacna dodavanja ove ULTRA MEGA ZVIJEZDE. Napadac koji po klix forumasima spada u top 3 napadaca na ovoj zelenoj planeti je sigurno imao manje od 50% tacnih dodavanja u ove dvije utakmice. Al je zabio gol .. i to je alibi.

Sve u svemu lose zapoceta kvalifikacija sa relativno dobrim krajem. Vise nije moglo ... realno.
Visca po meni otkrice kvalifikacija, Dzeko, sem golova (6? Andori) prosjek .... Pjanic flop, covjek od prve utakmice bas nista specialno nije pokazao. Negativno me iznenadio Begovic, imao je par kikseva. Lulic ... ko da je na mrvama spavao.
Mesa :thumbup: uz male takticke greske bilo je Ok. Doveo par novih lica ... ali realno bi se trebao par starih rijesiti.

Sve kad saberemo ... MIRNA BOSNA do sljedecih kvalifikacija.
Sad cemo moci po forumu citat kako ce repke tipa Albanija, Irska, Island, Ceska, Slovacka, Wales ... i da ne nabrajam sve redom .... se lose provesti na EP ... cak nece ni boda osvojiti ... i da BiH po kvalitetu vise zasluzuje EP, ali zbog sudija, telece glave, Mese, magle, nakvasenog terena i sto se utakmica igrala petak 13. nije se mogla plasirati i da pokaze svoju stvarnu snagu i da se proseta EP cak i do polufinala / finala.

Lijepo spavaj ... BiH.
Ugodan san zelim i radujem se EP! :run:
Last edited by BackInBlack on 17/11/2015 01:05, edited 4 times in total.
manipulacija

#4979 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by manipulacija »

Artest wrote:Glupo je razmatrat novog selektora, Mesa je potpiso produzenje. Koliko god da je podbacio u ovom barazu, 100% bi igrali Euro da je vodio ovaj tim od samog starta. Krenuo je iz zafrkanog henidepa, i vise se nije moglo.

Crnjak je sto je nama i u sljedecim kvalifikacijama, baraz maksimum. Preko Belgije se ne moze. A onda cemo oprobat srecu u cetvrtom barazu, vjerovatno sa tezim protivnikom od Irske.

No, o tom-potom.
jel bas 100% 8)
Ned071

#4980 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Ned071 »

te ekipe imaju skupinu igraca koja izgine. to sto mi svakog omalovazavamo nas je problem. kurcimo se nakim pretkolima, fasujemo sedam komada a skenderbeu igra ligu evrope. albanija na euro ode. a mi vazda donji. a najveci u svojim ocima. itekako je do kvalitete. da valja, ne bi medunjanin sjedio dvije godine na klupi. nit bi se hajrovic smuco gdje stigne a nigdje se ne oznoji
matsuda

#4981 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by matsuda »

Redovan sam na utakmicama BogZnaKoje kantonalne lige lokalnog kluba. I bas na tim utakmicama vidim vise borbenosti i zara nego li na ovim, a jednom sam vidio igraca kako prilazi klupi i uzima komad slanine u sred utakmice i punih usta se vraca nazad na teren.

Ova reprezentacija je izgorila, od glave do pete. Jedinu mrvicu borbenosti sam vidio kad je Dzeko, onako izivciran nekom sudijskom odlukom, uzeo loptu, iskulirao Lulica i sam onako opalio i zamalo pogodio kao u Parizu neke godine. Podsjeti me na neka prosla vremena.

Komentarisati igrace pojedinacno i nema nekog smisla.
Ervin 'Sta ba, ovo nije rukomet?!' Zukanovic
Emir 'Bega, evo vruc krompir, hrke krke' Spahic
Miralem 'Ja mnogo voliti Bosnia i Herzegovina' Pjanic
Senad 'U kurac, sta cu sad s loptom' Lulic
i drustvo su kolektivno zakazali. Mozda neka druga generacija... Jedino ostaje da se nadamo da ce nam Njemacka, Francuska i ostali uzgojiti jos kakvog talenta, ali sve je to vodu vari vodu hladi.
Last edited by matsuda on 17/11/2015 01:02, edited 1 time in total.
oridjidji

#4982 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by oridjidji »

Mi smo opet dobili relativno slabu grupu za mundijal u Rusiji. Belgija je jedino bolja od nas. Grcka nije ono sto je bila. Smjena generacija je ucinila svoje, sada gube utakmice od Farana i Luksemburga.

Problem je sto i mi starimo. Dzeko ,Lulic, Zukanovic vec polako gaze u tridesetu, Medo, Spaha, Vedo, Mujdza, Sejo ih pregazili. Naredne kvalifikacije mozda ce biti i posljednja sansa za pomenute da odu na jos jednu smotru. Spaha se vec jednom oprostio i vratio i mozda nece ni nastaviti igrati vise.

U grupi sa Belgijom, Grckom, Estonijom i Kiprom, realno imamo sanse za ganjanje sa Belgijom.

Odose uzdanice, najbolji, ostace od njih jedino Pjana, Besic, Visca koji su mladjarija realno.
noiserr

#4983 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by noiserr »

Nema se sta Mesi prigovarati. Nebi ni bili u Barazu bez njega. Nove kvalifikacije nova nafaka.
Maverick78

#4984 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Maverick78 »

Ma na stranu to sto smo mi lose odigrali, i definitivno sa ovom igrom i nismo zasluzili da idemo na Euro, ipak ostaje taj gorak okus kad se analizira sudjenje, koje je fakat bilo lose.

Evo i svedski mediji i komentatori, kojima apsolutno ne znacimo nista ni mi ni irci, tvrde da penala nije bilo i da je uzasna "procjena" sudije. Na jednom mediju bukvalno naslov da je Irska nakon Henryjeve ruke, dobila odgovarajucu nagradu u vidu ovog penala. OK drugi gol smo mi sami zaHebali, ali ko zna kako bi se sve odvijalo da nismo primili taj prvi gol.

Opet, sa onakvom igrom i nismo zasluzili da idemo na Euro. Da smo igrali na nivou, onda bi mi bilo bas zao, ovako... sta znam... nije to ona repka od nekad, ma od proslog ljeta prakticno, kad smo se noslii sa Argentinom, kad smo dobijali Meksiko, Obalu Slonovace, Iran... Ja nekako imam utisak da je to bio nas vrhunac i to je to... do nekih novih generacija.
jeza u ledja

#4985 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by jeza u ledja »

Ned071 wrote:te ekipe imaju skupinu igraca koja izgine. to sto mi svakog omalovazavamo nas je problem. kurcimo se nakim pretkolima, fasujemo sedam komada a skenderbeu igra ligu evrope. albanija na euro ode. a mi vazda donji. a najveci u svojim ocima. itekako je do kvalitete. da valja, ne bi medunjanin sjedio dvije godine na klupi. nit bi se hajrovic smuco gdje stigne a nigdje se ne oznoji
Nije do individualne kvalitete. Individualno imamo bolje igrace od dosta reprezentacija koje igraju EP.
I ne, ne mislim samo na Dzeku, Pjanica i Begovica.

Kao skupina mi ne igramo dovoljno dobro, a pojedinacnog kvaliteta da se plasiramo itekako ima.
svi u napad

#4986 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by svi u napad »

Korisničkoime wrote:Bazdarevic mora otici, nema druge. Ja sam ga podrzavao ali nakon ove utakmice vidi se da ne moze. Sve znam Safet je sjebao kvalifikacije Mesa nas izvukao iz blata do baraza ali ovu utakmicu je izgubio Mesa, Irac ga ubio. Prva je bila uredu, sreca posluzila Irce ali ova druga je bila losa.
Irska nije bolja reprezentacija od nas, na svakoj poziciji imamo boljeg igraca, jedan Dzeko ili Pjanic su za njih san koji se jos nikad nije ostvario.
Na zalost do Mese je.
Mislim da jos nismo svjesni sta smo ovdje izgubili.
Nije ovo samo baraz.
Ova utakmica je bila prelomna za buducnost naseg fudbala.
Uvezati dva velika takmicenja obezbjediti sebi dobar sesir u buducnosti, lakse grupe, 12 mil.€, izaci iz fudbalskog sivila, stvoriti mentalitet pobjednika.
Ova utakmica je bila smjernica za dalji razvoj naseg fudbala (ruku na srce bila su i one sa Kiprom i Izraelom) a smjer ide nazad ka sivilu, ka svemu losem sto je bilo.
Ode sve u picku materinu.
Nije kriv samo Mesa ali tako ga je zapalo.
Mora otici.
Ovo je najbolji post na ovoj temi. :izet: :izet: :thumbup: Sve opisano na najbolji moguci nacin. Hvala Mesa za sve ali zbog buducnosti naseg fudbala i da ne bi dosli u slijedecim kvalama u istu situaciju kao sa Amidzom daj sam ostavku, Ti nemas muda i previse slusas Francuza koji ima jos manja muda od tebe. Mi moramo dpvesti Svabu (pravog ne Osima) ili zamoliti g. Bajevica da nas preuzme ako zelimo otici na neko takmicenje inace ce nam se repka zadovoljavati 4 ili 5 mjestom u grupi. Pojedinci napisu kako Irci sanse nisu imali a zaborave kad Lepi pokloni loptu i Irac sam pred Begom. Jos jednom odlicna analiza i savjet Korisnicko. Sad vi Pitari i Strumfovi nastavite sa odbranama i kritikama selektora a repku ko jebe!
Ricken

#4987 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Ricken »

Baždarević je imao sasvim dovoljno vremena da napravi ekipu. Nije u tome uspio. Selekcija igrača, taktika, organizacija igre, disciplina, sposobnost stvaanja šansi, ništa od toga nemamo. Ako smo htjeli proći Irce večeras, onda nam je trebao selektor koji smije Pjanića i Lulića, dva najlošija pojedinca ostaviti na klupi, zamjeniti Vedu u Zenici, početi sa Arom, nemjenjati Višću u Zenici, zamjeniti Spahića nakon 25 minuta u Dublinu.....

Odnos prema dresu i igri je uvijek slika kako je ekipa vođena, u našem slučaju nikako.
Za dobrobit našeg fudbala treba potražiti ozbiljna trenerska imena. Meša hvala, probao si i nije išlo.

Što se tiče suđenja, imali smo sve uslove za igru. Penal je bio dovoljno da ga svira. Da smo Francuska, možda ga nebi svirao. Zukanovića je pogodila u ruku, ruka u neprirodnom položaju.
Samo se sjetiti kako je Portugalu na jednom Euru sviran protiv Francuza.

Ali dobro i večeras smo pokazali da smo primitivna nacija, koja opravdanje za svoju nemoć traži u drugima. Nije nam mjesto u Francuskoj, kako iz sportskih tako i iz kulturoloških razloga. Našim tupavim sportskim novinarima želim da i dalje dižu unebesa Pjanića, Medunjanina, Ibiševića, Lulića, Mujdžu, Begovića, Spahića....ako to više ikoga zanima.
Ferid Avdic

#4988 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Ferid Avdic »

Ustat pa teci EDIN DZEKO...Kapiten,momak koji uvijek srcem igra za drzavu,majstore ovi ostali ti nisu ni do koljena...Klasicni spic,a u ove dvije tekme si igrao sve samo nisi na stoperu i na golu bio...Ti si majstore nesto najvrijednije sto imamo u ovoj drzavi i u reprezentaciji....Ziv i zdrav nam bio puno godina SINE BOSANSKI
Timscho

#4989 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Timscho »

LSD wrote:Ali kako da niko ne prokomentariše najveceg bosanskog sina Spahića :-)

prvo nas je uništio protiv Fnarcuske kad je napravio hiperstupidni penal nad Nasrijem, izvukao nam tepih ispod nogu, izbio nam kvalifikacije i poslao u baraž Portugalcima
na SP, pokloni gol Nigeriji, uz još par amaterskih intervencija koje cemo uvijek pamtiti :lol:
veceras se momacki potrudi da ircima pokloni treći gol, ali eto onaj levat Long se ne zna zahvaliti poklonu

Frajer je velika opasnost po naš gol, vec neko vrijeme, ali i dalje igra...kako to :-?
Bravo! Upravo to je najgora stvar ovih kvalifikacija ukljucujuci I baraz. Medjutim pred tom cinjenicom se masovno zatvaraju oci I diskutuje o drugim manje bitnim aspektima nase igre. Mislim da bi rjesenje ovog problema rijesilo I mnoge druge stvari vezane za nasu Reprezentaciju.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4990 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by hrasno38 »

hrasno38 wrote:Ali kako je majku mu onda to sve bilo suprotno od onoga sto si napisao kad je igrao Miske. I on je imao iste suigrace u reprezentaciji pa je napakovao bruku golova, dao bruku golova i Dzeko bio drugi strijelac kvalifikacija u cijelom svijetu. Lako je igrati kad imas klase oko sebe ali ajde igraj kad nemas. Pjanic je limitiran igrac sa fantasticnim slobodnim udarcem i ja ne vidjeh vala nista vise sto bi me raspametilo. U njegovoj igri nema nista smekersko ono sto imaju igraci na toj poziciji i u Romi on zaista jeste dobar ali je u reprezentaciji odavno da ne kazem skoro pa konstantno katastrofa. Uvijek mu je neko smetao, uvijek nije njegova pozicija uvijek se trazilo nesto za opravdanje a jedina istina je da on nije igrac koji moze i 50% zamjeniti Misimovica. On je 25 puta bolji od Tina Susica ali Tin Susic je njemu napakovao zadnji pas na SP a Miralem nije nikome i ne sjecam se kad je nekome. Ovaj tip je napisao sve tacno samo sto je na kraju zasro nacionalizmom ali jedini igrac koji je konstanta ove reprezentacije i koji je rijetko kad zakazao je Edin Dzeko.
Svi ste se kleli u Begovica a on bi meni sada hladno na klupu a svjejedno ili Buric ili Sehic na gol. Pjanic na klupu a Stilic, Susic, Vrancic u igru. Vedad Ibisevic naklon do poda i hvala lijepo a Djuric u prvih 11 sa obaveznim davanjem prilika malom Hodzicu. Spahic, Medunjanin isto tako duboki naklon i zahvale. Zukanovic nista nije pokazao i nije njega Pape bez veze prekrizio. Sa Besicem popricati i reci mu jos jedan onakav crveni i neces vise biti pozivan. Imamo mi dovoljno igraca za sljedece kvalifikacije koji ce se na glavu bacati za loptom....eno veceras Djurica za 20 minuta samo sto je u njedra nije strpao.
oridjidji wrote:Misketu je prvi Pjana gurao loptu, a bome i drugi saigraci, da bi ovaj gurnuo loptu napadacima. Ti mi reci kome Pjana sada moze dodati loptu, a da moze igrati iza Dzeke dobro. Jedino Vedi, Lula igra po strani, Visca po strani, nemamo veznjaka koji moze stajati i cekati loptu iza napadaca. Svi koji su gledali Pjanu, a bome i Misketa, znaju da Pjana igra dublje nazad i da se u tome razlikuju kao veznjaci. Miske je smeker koji je svoj zenit igre odzivio u Volfsburgu. U reprezentaciji je ponudio najbolje u tome periodu. Poslje je i on ko i Pjanke cas igrao dobro i lose. Ipak svi zaboravljamo koliko je Pjani godina, njemu je 25, citava karijera mu je prosla u igranju za dva vrhunska kluba s kojima je gotovo redovno igrao Ligu Prvaka. Od njega je Miske stariji 7 godina, a to znaci i vise iskustva. Ali mi zaboravljamo u kakvoj su formi bili nekada nasi bundesligasi Dzeko, Sejo, Vedo, a bome i neki drugi igraci. Nosioci igre su bili i u klubovima i u repki. Danas to nije tako, tada su bili svi mladji i poletniji nego danas i u boljoj formi, da ne govorim o formi drugih igraca u timu od odbrane do napada. Dobro za tebe su Vrsajevic i Tin Susic igraci za reprezentaciju jer je jedan dao go, a drugi namjestio go na SP, ali sreca je u tome da jedna lasta ne cini proljece, pa hvala bogu vise nisu u timu.

Zbog takvih kao sto si ti koji su sagradili kult Edina Dzeke, koji jeste nas najbolji napadac, ali trenutno ima goru statistiku od Vede ove sezone, a jednak ucinak ko Djuric, dok je recimo Visca zabio ko Vedo i Dzeko zajedno do sada reprezentacija i ima katastrofalnu igru jer se od njega ocekuje da svaku utakmicu odigra na nivou i kad sam jurisa na tvrdjavu ko nocas. Onda udju jedan Djuric i Vedo i pokazu za relativno kratku minutazu puno vise nego Dzeko za citavu utakmicu. Upravo iz tih razloga sto Dzeko ne moze sam u napadu igrati protiv ekipa koji se grcevito brane, mi smo i nocas trebali igrati sa dva napadaca. Ovako smo ga sa dugim loptama izmucili.

Ako Pjanu smatras limitiranim igracem, onda ti nemas pojma o fudbalu.

Sve si ovim dijelom rekao o tvome poznavanju fudbala, tako da nakon ovoga nebi trebao nista vise reci na ovu temu.
Mene bi sramota bilo pisati ovakve nebuloze. Sta mene boli kurac za statistike Pjanica, Dzeke i Ibisevica u njihovim klubovima??? Jel veceras igrala Roma, Herta ili reprezentacija BiH. E ajmo malo o toj statistici momcino!!!!
Pa ta statistika kaze da je Edin Dzeko u ovim kvalifikacijama postigao 8 golova iz 9 utakmica
Vedad Ibisevic je postigao 2 gola i jednu asistenciju iz 11 utakmica a Pjanic niti jedan
Pa je nas najbolji asistent Senad Lulic sa 6 asistencija a Pjanic sa duplo manje znaci tri.
Pa gdje god otvoris statistiku pronadjes u vrhu samo Edina Dzeku i zato i jeste kultni igrac ove reprezentacije i onaj koji najvise daje. I dobro je veceras i rekao samo gledaju kome ce loptu da daju da je dalje od njih. A da ne pricam o statistici u kvalifikacijama za SP jer tek si onda donji sa svojim pricama. A ti i dalje prostiri statistike igraca po klubovima jer su one kao vaznije od ovih.

I cuj Misketu Pjana gurao loptu..................pa ko mu je gurao lopte u Wolfsburgu da bude najbolji asistent njemacke lige?????? :run: :jbt: Ja da sam na tvom mjestu bi se okanio fudbala i presaona recimo...kriket.
titinho

#4991 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by titinho »

http://sportsport.ba/bh_fudbal/da-li-je ... zak/176326

Mesa govori Slavici : mislim, ja bi sad rekao da prestajem raditi veceras. Ona mu govori : nemoj mislim da je to najbolje u savezu.

Prema svemu sudeci, Mesa ovih dana daje ostavku, ili ima u ugovoru da mora proci baraz.
Last edited by titinho on 17/11/2015 01:13, edited 1 time in total.
Artest

#4992 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Artest »

Frankyee wrote:Mislim da nam je Irska pokazala nadmoc Engleske lige jer igraci koji su prosjek lige ili druga liga su kao cjelina pokazali kako se igra na rezultat.
Ovo je djelovalo kao kad Stoke razbije leprsavi Arsenal. S tim da smo mi djelovali kao juniori Arsenala

Vrijeme je za generalku u Savezu:

U21 - Musemic

U19 - Rahimic

U17 - Papac

A repka - Milomir Odovic.

:kafa:
breba

#4993 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by breba »

Ferid Avdic wrote:Ustat pa teci EDIN DZEKO...Kapiten,momak koji uvijek srcem igra za drzavu,majstore ovi ostali ti nisu ni do koljena...Klasicni spic,a u ove dvije tekme si igrao sve samo nisi na stoperu i na golu bio...Ti si majstore nesto najvrijednije sto imamo u ovoj drzavi i u reprezentaciji....Ziv i zdrav nam bio puno godina SINE BOSANSKI
BHF_Manijak

#4994 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by BHF_Manijak »

Ne znam sta mi je gore, sto ispadosmo k'o picke ili ovi sto rasprave svode na klubske boje...
Jebo vas vise rasprave FKS-FKZ!

Mesa fulio, sablonske izmjene iz utakmice u utakmicu, igre svakako vec dugo nemamo. A navijaci treba da se osvjeste da nismo Njemacka ili Spanija, vec prosjecna ili malo iznad prosjecna repka, sa par klasnih igraca ala Dzeko. Ostalo je naprdjivanje.
animals

#4995 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by animals »

Isto se ovako pisalo poslije ispadanja nakon prvog kruga SP...
jeza u ledja

#4996 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by jeza u ledja »

Vi bi non stop mijenjali trenere. :-)

Penal nije bio, apsolutno, i nije uopste pitanje "da li bi sudija mogao svirati ili ne". "Neprirodan polozaj ruke" je termin usvojen da bi opisao namjerno igranje rukom - jer SAMO NAMJERNO igranje rukom je prekrsaj. Igranje rukom samo po sebi nije.
Ova lopta je udarila Zukanovica u ruku koju je NAMJERNO savio i drzao uz tijelo. Lopta je u njega napucana, mescini da je nije ni vidio. Ono nije penal nikad ni u kakvom obliku. "Jedna od najgorih sudijskih odluka sto se tice penala koju sam vidio" - rijeci irskog komentatora.

I za njega je zasluzan sudija iza gola, ne Kuipers, koji igranje rukom nikako nije mogao vidjeti.
dakine

#4997 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by dakine »

Ma ljudi realno jedini igrac koji je sta napravio kod nas je Dzeko! Nisam do sada tako mislio, al nakon ove dvije utakmice tvrdim da je on nas najbolji i najvrijedniji igrac. Najvise se trudio, gradio, uposljavao igrace, al sta ce jadan sam, kad nema sa kim da igra. Pa gledam ga, kad ide na njega lopta i kad se zagradi, ma moze irac kur*c pusit al nece mu je uzet nema sanse...lik je vise igrao centralnog veznog nego napadaca...usput, irci zasluzeno prosli dalje, vise pokazali u 2 utakmice, tako je to...
BHF_Manijak

#4998 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by BHF_Manijak »

Haj' ti to jos jednom provjeri sa rukama i prirodnim, neprirodnim polozajima... Sudijska definicija kaze da ako tijelo "ucinis vecim", u prevodu ispruzena ruka, bice okarakterisano kao igranje rukom. Medjutim svjedoci smo milion puta da se i te tzv. ruke uz tijelo sviraju, kao i sklanjaje ruku od lopte i slicno, pa sudijama niko nista ne prigovori nakon utakmice, mislim od onih cija bi to nadleznost bila.
Nazalost jos uvijek ima mnogo prostora za manevrisanja kod ruke i sviranja.
oridjidji

#4999 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by oridjidji »

NISAM VIDIO GOREG NARODA OD NAS. NAHVALISE IH PRED BARAZ, KATASTROFOM IH NAPRAVISE U BARAZU.

De budite realni, prije godinu dana molili smo da dodjemo samo do baraza. U barazu smo ispali od ekipe koja nikakvu dominaciju nije imala u dvije utakmice protiv nas. Da li su nam tri gola i oni se sami pitaju kako, ali dovoljno je da mi o svojim igracima danas vec pisemo najgore. Svi laici znaju da Irci nisu Kipar, da ce se i u Dablinu braniti kao sto su se branili u Zenici, pobjedili su nas strpljivoscu, disciplinom i katanacom kakvim se nebi ni pohvalile najbolje talijanske ekipe u sjaju te lige. Murinjo da je gledao ovu utakmicu, kupio bi pola Irske, samo da ovako dobija utakmice.

Mi jesmo odigrali mlako. Prvu utakmicu smo odigrali prvo poluvrijeme dobro, Drugo losije. U Dublinu je drugo bilo bolje od prvog. U obje utakmice jalovi posjed, ali premalo agresivnosti u napadu, a bome sam Dzeko ne moze na tvrdjavu.

Bazdarevicu se moze zamjeriti sto od starta nije krenuo bez kalkulacija na sve ili nista. Utakmicu je vodio kao da je silno zelio 1-1, tako se cini kada se uzme u obzir kako je odugovlacio sa izmjenama. Prvi go je pao, drugome se nije ni nadao, a bukvalno je dosao iz nicega, jedan pokusaj izbacivanja lopte ode na nogu Valtersu. Kasno je onda traziti nacina da se u mec vratis i ubacujes one koji su trebali biti na terenu mozda i od pocetka.

Najgore mi je citanje ovih sto bi sve otpisali na konto jedne ili dvije utakmice i vratili bi u reprezentaciju igrace koje je svaki selektor do sada otpisao tipa vjecitog talenta Stilica, Svrsajevica i Susica.
oridjidji

#5000 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by oridjidji »

dakine wrote:Ma ljudi realno jedini igrac koji je sta napravio kod nas je Dzeko! Nisam do sada tako mislio, al nakon ove dvije utakmice tvrdim da je on nas najbolji i najvrijedniji igrac. Najvise se trudio, gradio, uposljavao igrace, al sta ce jadan sam, kad nema sa kim da igra. Pa gledam ga, kad ide na njega lopta i kad se zagradi, ma moze irac kur*c pusit al nece mu je uzet nema sanse...lik je vise igrao centralnog veznog nego napadaca...usput, irci zasluzeno prosli dalje, vise pokazali u 2 utakmice, tako je to...
I sta je napravio nocas osim sto se gradio? Potpuno neupotrebljiv sam u 11 Iraca.
Locked