Republika Turska
- sunceKOtepsija
#4976 Re: Republika Turska
-u Nusaybinu poginuo jedan oficir, ranjena tri pripadnika snaga sigurnosti
-objavljeno mjesto vjencanja predsjednikove cerke (vjencanje godine) o tome drugom prilikom
-objavljeno mjesto vjencanja predsjednikove cerke (vjencanje godine) o tome drugom prilikom
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4977 Re: Republika Turska
to je ono sto ja zovem tursko- srpski geniunited bosnae wrote:Znam da nema veze sa stvarnoscu (a mozda i ima!) ali meni su fakat srbi i Turci pravo slicni: tamni, sirovi i surovi.Kikibombona wrote:Da malo razveselim simpatizere turskog fasizma koji eventualno posjecuju ovu temu...
"Give free castration to the kurdish whores so we dont have to deal with their kids"
Ovo je zvanicna politika turske vlade, vodjenje psiholoskog rata protiv kurdskog naroda. Gradovi su totalno isarani grafitima, svaka kuca u koju su fasisti usli, na zidovima su ostavljene poruke mrznje...
I uredno objavljuju stotine slika sa uvrijedljivim grafitima!
Genetika je cudo....i apsurd je da oni koji se mrze, najvise slice.
imam ih i ja u obitelji Bogu hvala...crni smo krupni i visoki
samo jedan od dokaza visestoljetnog spavanja sa tudjim zenama
da ne kazem silovanja
- sinuhe
#4978 Re: Republika Turska
Bio sam u Anadoliji ali visokih ljudi nisam vidio. Rijetkost.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4979 Re: Republika Turska
pa to je kombinacija dinarida i osmanlija iz stepa azije
tis geni
tis geni
- Lincoln-Burrows
#4980 Re: Republika Turska
Da su Slaveni išli u Anadoliju u osvajački pohod i spavali sa njihovim ženamasinuhe wrote:Bio sam u Anadoliji ali visokih ljudi nisam vidio. Rijetkost.
vjerojatno bi i tamo bili visoki i kršni.
- Co0l
#4981 Re: Republika Turska
Kompleksi ftw 
- Kikibombona
#4982 Re: Republika Turska
Vidim pocela se sranja o genetici pisati...
Ako bi se vodili takvom logikom, onda krscanska Evropa ima najgore zlocinacke gene. Ne znam da li se sa tim slaze ovaj katolik sto na hinjaka ubacuje ovu pricu.
Problem nije genetika vec NACIONALIZAM, koji je isto tako tvorevina Evropljana, najveceg izvora zla. Turski nacionalizam je veliko zlo. Moderna turska drzava je sazidana na temeljima genocida, progona, represije, ugnjetavanja, sovinizma, rasizma... Sada je na sceni rigidna kombinacija nacionalizma i vjerskog fanatizma. Sve mi se cini da ce se Turska ovakvog politickog mentaliteta rijesiti tek kada dozivi tezak i potpuni poraz, kao sto su dozivjeli Nijemci u 2SR.
Ako bi se vodili takvom logikom, onda krscanska Evropa ima najgore zlocinacke gene. Ne znam da li se sa tim slaze ovaj katolik sto na hinjaka ubacuje ovu pricu.
Problem nije genetika vec NACIONALIZAM, koji je isto tako tvorevina Evropljana, najveceg izvora zla. Turski nacionalizam je veliko zlo. Moderna turska drzava je sazidana na temeljima genocida, progona, represije, ugnjetavanja, sovinizma, rasizma... Sada je na sceni rigidna kombinacija nacionalizma i vjerskog fanatizma. Sve mi se cini da ce se Turska ovakvog politickog mentaliteta rijesiti tek kada dozivi tezak i potpuni poraz, kao sto su dozivjeli Nijemci u 2SR.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4983 Re: Republika Turska
kurdski nacionalizam na tebe je red
- Mlohavi
#4984 Re: Republika Turska
Hrvati majorizirani, ne vjeruju Daytonu.
- Kikibombona
#4985 Re: Republika Turska
Izgleda da ce Turci ukinuti imunitet za parlamentarce iz kurdske stranke HDP. Uskoro krece lov na vjestice...
Komentari HDP parlamentaraca na njihovom zvanicnom tviter nalogu
https://mobile.twitter.com/hdpenglish
Komentari HDP parlamentaraca na njihovom zvanicnom tviter nalogu
https://mobile.twitter.com/hdpenglish
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4986 Re: Republika Turska
podržavati teroriste i kriti se iza imuniteta mogu samo pičkice
- Kikibombona
#4987 Re: Republika Turska
Stop Defending Turkey’s ‘Secularism’ — It’s Been a Lie All Along
http://www.huffingtonpost.com/fraderike ... 18250.html
Novinarka o ukidanju imuniteta za parlamentarce kurdske HDP
Za Turke vaze jedna - za Kurde druga pravila!
Jos ce oni krvi propisati dok se ne iscupaju iz turskog nacionalistickog stiska...
http://www.huffingtonpost.com/fraderike ... 18250.html
Novinarka o ukidanju imuniteta za parlamentarce kurdske HDP
AKP, CHP i MHP su glasali za ukidanje imuniteta kurdskim parlamentarcima!turkey's political parties are all nationalist, all anti-kurdish to the bone. easy to unite them against hdp. piece of cake.
Za Turke vaze jedna - za Kurde druga pravila!
Jos ce oni krvi propisati dok se ne iscupaju iz turskog nacionalistickog stiska...
- Mlohavi
#4988 Re: Republika Turska
Sad ce da najebu. 
http://www.gercekgundem.com/siyaset/205 ... yon-karari
Eto zapjevaju se gerilske pjesme u turskom parlamentu(na izlasku doduse), dok turski vojnici ginu u borbi protiv tih "gerilaca". Jadni, ugnjeteni, hoce to moc i kad popuse imunitet?
Eto zapjevaju se gerilske pjesme u turskom parlamentu(na izlasku doduse), dok turski vojnici ginu u borbi protiv tih "gerilaca". Jadni, ugnjeteni, hoce to moc i kad popuse imunitet?
- Kikibombona
#4989 Re: Republika Turska
Ma ne mogu oni ni blizu najebati kao sto najebase obicni civili, za koje se niko nema zauzeti, koje mrak proguta, koji se prebijaju na mrtvo ime u zatvoru Dijarbakir... to je sitnica u poredjenju sa onim sto je pretrpio i sto ce jos docekati kurdski covjek...Mlohavi wrote:Sad ce da najebu.
A sto se tice te gerilske pjesme, pa pjevaju je milioni u Dijarbakiru svake godine... milioni Kurda tu pjesmu nose u srcima... pjevaju je na svadbama i dzenazama...
Dva miliona ljudi pjeva gerilsku pjesmu. I sve ih je vise u Turskoj, sve vise miliona...
The Wheel of Revolution
Today wheels of revolution is revolving wide
Echoing in squares around the world.
Workers fine-grinding with querns
Reformists removing colonists from squares
They sprinkled the seeds of life, it bloomed in squares
Hyacinth grew roots with the voice of partisans
They marched waves of winds through the heart of mountains
They stood up, gave Kurdistan life
From walls of dungeons to the mountain peaks
They raised red flags high, Resistance is life
Path is bright precursor present: the blood of martyrs
Worker party is our vanguard
- Mlohavi
#4990 Re: Republika Turska
Moto "Ne mutlu Türküm diyene", u srcu nosi puno vise miliona pa kad se to skandira na nogometnoj utakmici, ti stajes u odbranu stava Dr.Partisana da su to fasisticki povici.Kikibombona wrote: Ma ne mogu oni ni blizu najebati kao sto najebase obicni civili, za koje se niko nema zauzeti, koje mrak proguta, koji se prebijaju na mrtvo ime u zatvoru Dijarbakir... to je sitnica u poredjenju sa onim sto je pretrpio i sto ce jos docekati kurdski covjek...
A sto se tice te gerilske pjesme, pa pjevaju je milioni u Dijarbakiru svake godine... milioni Kurda tu pjesmu nose u srcima... pjevaju je na svadbama i dzenazama...
Dva miliona ljudi pjeva gerilsku pjesmu. I sve ih je vise u Turskoj, sve vise miliona...
http://lyricstranslate.com/en/%C3%A7erx ... z47Zb6ilFx
The Wheel of Revolution
Today wheels of revolution is revolving wide
Echoing in squares around the world.
Workers fine-grinding with querns
Reformists removing colonists from squares
They sprinkled the seeds of life, it bloomed in squares
Hyacinth grew roots with the voice of partisans
They marched waves of winds through the heart of mountains
They stood up, gave Kurdistan life
From walls of dungeons to the mountain peaks
They raised red flags high, Resistance is life
Path is bright precursor present: the blood of martyrs
Worker party is our vanguard
Znaci, kurdski PARLAMENTARCI, jer je zaboga "nose u srcu" mogu u turskom parlamentu pjevati himnu gerilaca protiv kojih se Turci godinama bore, krvare i ginu. Medutim, kad NAVIJACI skandiraju "kako sretan je onaj ko Turcinom se zove", u pitanju su fasisticki povici, kojima eto nije mjesto na nogometnoj utakmici 2 turska tima.
- Mlohavi
#4991 Re: Republika Turska
Pjevaju Kurdi Dijarbakira, svaka im cast al' pjevaju himnu teroristicke PKK. Nadam se da ce im pjesma ostati u srcu i u ovim teskim trenucima.
Your ancestor is your grandfather, your lineage is your father
Always heroic, the Turkish nation
Its army, for a very long time
Became famous all around the world
The Turkish nation, the Turkish nation
Love nationalism with passion
Destroy O nation, your enemy
Let them suffer in their cursed disgrace
Your ancestor is your grandfather, your lineage is your father
Always heroic, the Turkish nation
Its army, for a very long time
Became famous all around the world
The Turkish nation, the Turkish nation
Love nationalism with passion
Destroy O nation, your enemy
Let them suffer in their cursed disgrace
- Opetja033
#4992 Re: Republika Turska
Eh kad sam ja rekao da je HDP proteroristicka stranka. Jbt zivot i ovi Turci su mlohavi nekakvi postali. Sta dozvole u sred svog parlamenta. Dok turska omladina gine po jugoistoku Turske oni dopustaju da ovi pjevaju teroristicke pjesme u srcu turske republike.
Ukidanje imuniteta ovim teroristima je samo prvi korak. Nakon toga hapsenja. Pa cuj, ne bi bilo lose da se par njih "uhvati u pokusaju bijega", cisto kao pouku drugima.
To zahtjeva i turski i kurdski narod! Nema teroristima mjesta u parlamentu! Nema teroristima mjesta na dunjaluku!
Ukidanje imuniteta ovim teroristima je samo prvi korak. Nakon toga hapsenja. Pa cuj, ne bi bilo lose da se par njih "uhvati u pokusaju bijega", cisto kao pouku drugima.
To zahtjeva i turski i kurdski narod! Nema teroristima mjesta u parlamentu! Nema teroristima mjesta na dunjaluku!
-
RepublikanskaGarda
#4993 Re: Republika Turska
Jesu nesposobni ovi Turci, vec pola godine se brukaju pokusavajuci zauzeti dva omanja grada
, a sravnise ih sa zemljom, mislio sam da su te apokalipticne snimke iz Sirije....zanimljivo je kako zapadna medijska cenzura namjerno ignorira tursko bombardiranje i rusenje kurdskih gradova
- Kikibombona
#4994 Re: Republika Turska
A zapitaj se zasto pjevaju!?Mlohavi wrote:
Moto "Ne mutlu Türküm diyene", u srcu nosi puno vise miliona pa kad se to skandira na nogometnoj utakmici, ti stajes u odbranu stava Dr.Partisana da su to fasisticki povici.
Znaci, kurdski PARLAMENTARCI, jer je zaboga "nose u srcu" mogu u turskom parlamentu pjevati himnu gerilaca protiv kojih se Turci godinama bore, krvare i ginu. Medutim, kad NAVIJACI skandiraju "kako sretan je onaj ko Turcinom se zove", u pitanju su fasisticki povici, kojima eto nije mjesto na nogometnoj utakmici 2 turska tima.
Otkud jedna takva pjesma u srcima miliona Kurda?
Turski Kurdistan je okupiran od Turaka, prevarom zadrzan u okvirima Turske. Isto kao sto je Palestina okupirana od strane Izraela. Kao i Kurdi, od kada postoje nalaze se pod okupacijom. Nikada nisu bili nezavisni.
Okupator je kriv za sve, okupator je generator nasilja i mrznje!
- Co0l
#4995 Re: Republika Turska
Ne mozes okupirat nesto sto ne postoji 
- Kikibombona
#4996 Re: Republika Turska
U Sveru 1920 je dogovorena kurdska drzava nakon sto se raspalo Otomansko carstvo, prije nego je nastala Turska.Co0l wrote:Ne mozes okupirat nesto sto ne postoji

Kurdi su prevareni i okupirani od novonastale drzave Turske. Od tada traje borba i trajat ce dok se ne izbore za nezavisnost. U to nema nikakve sumnje.
- Opetja033
#4997 Re: Republika Turska
Kikibombona wrote:Kurdi su prevareni i okupirani od novonastale drzave Turske. Od tada traje borba i trajat ce dok se ne izbore za nezavisnost. U to nema nikakve sumnje.
- Kikibombona
#4998 Re: Republika Turska
Ranije sam pisao kako turska vojska vodi specijalni rat protiv kurdskog naroda. Objavili su hiljade slika sa ispisanim grafitima po kurdskim kucama, u skolama su po tablama pisali kako ce ih nauciti lekciju, slikaju se kako gaze kurdska nacionalna obiljezja... i mali milion slicnih poruka...
Evo jedna nova

Sa internetom informacije se munjevito sire. Turci cine veliku uslugu kurdskom jedinstvu i nacionalizmu. Svima je jasno da turska turska politika prezire sve sto ima veze sa Kurdima. Slike horora, mrznje, nasilja su zahvaljujuci internetu dosle u svaki kurdski dom.
Turci su bas glupi ako misle da se milioni Kurda nece izboriti za svoju drzavu. Sve ih je vise i vise. Kurdkinje radjaju po petero djece, sedmero, desetero...
Turkinje na zapadu jedno ili dvoje.
Demografija ce odraditi svoje. 
Evo jedna nova

Sa internetom informacije se munjevito sire. Turci cine veliku uslugu kurdskom jedinstvu i nacionalizmu. Svima je jasno da turska turska politika prezire sve sto ima veze sa Kurdima. Slike horora, mrznje, nasilja su zahvaljujuci internetu dosle u svaki kurdski dom.
Turci su bas glupi ako misle da se milioni Kurda nece izboriti za svoju drzavu. Sve ih je vise i vise. Kurdkinje radjaju po petero djece, sedmero, desetero...
- Co0l
#4999 Re: Republika Turska
Dakle,ne mozes okupirati nesto sto ne postoji niti je ikad postojalo.Kikibombona wrote:U Sveru 1920 je dogovorena kurdska drzava nakon sto se raspalo Otomansko carstvo, prije nego je nastala Turska.Co0l wrote:Ne mozes okupirat nesto sto ne postoji
Kurdi su prevareni i okupirani od novonastale drzave Turske. Od tada traje borba i trajat ce dok se ne izbore za nezavisnost. U to nema nikakve sumnje.
- Kikibombona
#5000 Re: Republika Turska
Pa nije ni Palestina nikada postojala pa pravdoljubivi muslimani smatraju da je okupirana za razliku od Kurdistana koji nije okupiran.Co0l wrote: Dakle,ne mozes okupirati nesto sto ne postoji niti je ikad postojalo.
Ja smatram da su okupirani jedni i drugi.