BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

uvijekIInikadI

#4976 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by uvijekIInikadI »

bumerangss wrote: Ja sam zvanicno odlucio preci sa Moj mini 15 tj 17,55 KM na GO free jer sam 17.10 potrošio jednu gigu brzog neta (uvezan u moj izbor sa moja tv) i patim se sve do sad na neupotrebljiva 64 kps a na razgovore potrosio samo 2,32 KM :roll: a ako bi dokupio dodatni net to bi mi se dodatno naplatilo i sto me je naljutilo prosli mjesec zvao firmu koja fizicki (alarm) obezbjedjuje objekte na cetverocifreni broj i to mi se dodatno naplatilo kao posebna usluga tj nije uslo u pretplatu :oops:
Zasto mislis da ti se nisu trebali naplatiti pozivi na 13xx, 14xx, 15xx? Znas li kako funkcionisu ti 4-cifreni brojevi?
bumerangss

#4977 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by bumerangss »

uvijekIInikadI wrote:
bumerangss wrote: Ja sam zvanicno odlucio preci sa Moj mini 15 tj 17,55 KM na GO free jer sam 17.10 potrošio jednu gigu brzog neta (uvezan u moj izbor sa moja tv) i patim se sve do sad na neupotrebljiva 64 kps a na razgovore potrosio samo 2,32 KM :roll: a ako bi dokupio dodatni net to bi mi se dodatno naplatilo i sto me je naljutilo prosli mjesec zvao firmu koja fizicki (alarm) obezbjedjuje objekte na cetverocifreni broj i to mi se dodatno naplatilo kao posebna usluga tj nije uslo u pretplatu :oops:
Zasto mislis da ti se nisu trebali naplatiti pozivi na 13xx, 14xx, 15xx? Znas li kako funkcionisu ti 4-cifreni brojevi?
Nije problem sto su naplatili nego sto to nije uslo u pretplatu, kontaš? Potrošio sam 8 KM na sve druge pozive i sms a 3 KM koje sam potrosio na 13xx nissu "ušle" u oststak do 17,55 nego je bilo 17,55 + 3 KM kao sto i internet ako dokupis ne placa se iz pretplate nego se dodaje na pretplatu taman da nisi niskom pricao cijeli mjesec! To nije fer i zato odlazim :run:
uvijekIInikadI

#4978 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by uvijekIInikadI »

bumerangss wrote:
uvijekIInikadI wrote:
Nije problem sto su naplatili nego sto to nije uslo u pretplatu, kontaš?
Ne kontam!!!
Evo ponovo, zasto mislis da su ti pozivi na 13xx trebali uci u pretplatu?Znas li kako funkcionisu ti 4-cifreni brojevi?
smartXL

#4979 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

uvijekIInikadI wrote:Ne kontam!!!
Evo ponovo, zasto mislis da su ti pozivi na 13xx trebali uci u pretplatu?Znas li kako funkcionisu ti 4-cifreni brojevi?

Hajde bogati ti objasni. Jel ide preko satelita, preko susjednih drzava il se poziv realizuje u BiH? U cemu je kvaka?
uvijekIInikadI

#4980 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by uvijekIInikadI »

smartXL wrote:

Hajde bogati ti objasni. Jel ide preko satelita, preko susjednih drzava il se poziv realizuje u BiH? U cemu je kvaka?
Pozivi na kratke kodove se dodatno naplacuju po posebnoj tarifi. Za razliku od specijalnih sluzbi (taxi, security, brza posta) imamo i hitne sluzbe (122,123,124) ciji pozivi se NE naplacuju. Iza svih brojeva sa kratkim kodom krije se uobicajni broj ciji poziv bi se tretirao kao i svaki drugi poziv a efekat je isti, poziv zavrsava u pozivnom centru. :| Recimo, zuti taxi 1516 i 663-555 :-)mislim da je za SA taxi 710-970 (imaju ih puno vise) ili 1515 itd.
smartXL

#4981 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

uvijekIInikadI wrote: Pozivi na kratke kodove se dodatno naplacuju po posebnoj tarifi. Za razliku od specijalnih sluzbi (taxi, security, brza posta) imamo i hitne sluzbe (122,123,124) ciji pozivi se NE naplacuju. Iza svih brojeva sa kratkim kodom krije se uobicajni broj ciji poziv bi se tretirao kao i svaki drugi poziv a efekat je isti, poziv zavrsava u pozivnom centru. :| Recimo, zuti taxi 1516 i 663-555 :-)mislim da je za SA taxi 710-970 (imaju ih puno vise) ili 1515 itd.
Nista ti sad nisi rekao sto mi ne znamo, ali nisi ni objasnio zbog cega se dodatno naplacuje a ne iz pretplate? Npr 1360 se ne naplacuje iz mreze telemacha,1444 se ne naplacuje iz mreze bhtelecoma, a ti rece da se dodatno naplacuju, a a su kratka broja, jedan sa 13xx drugi sa 14xx.

Ima nelogicnosti, a svakako treba da se tarifira iz pretplate, jer se poziv ne.obavlja na nacin da poziv ide van BiH, je li tako?
uvijekIInikadI

#4982 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by uvijekIInikadI »

smartXL wrote:
uvijekIInikadI wrote: Pozivi na kratke kodove se dodatno naplacuju po posebnoj tarifi. Za razliku od specijalnih sluzbi (taxi, security, brza posta) imamo i hitne sluzbe (122,123,124) ciji pozivi se NE naplacuju. Iza svih brojeva sa kratkim kodom krije se uobicajni broj ciji poziv bi se tretirao kao i svaki drugi poziv a efekat je isti, poziv zavrsava u pozivnom centru. :| Recimo, zuti taxi 1516 i 663-555 :-)mislim da je za SA taxi 710-970 (imaju ih puno vise) ili 1515 itd.
Nista ti sad nisi rekao sto mi ne znamo, ali nisi ni objasnio zbog cega se dodatno naplacuje a ne iz pretplate? Npr 1360 se ne naplacuje iz mreze telemacha,1444 se ne naplacuje iz mreze bhtelecoma, a ti rece da se dodatno naplacuju, a a su kratka broja, jedan sa 13xx drugi sa 14xx.

Ima nelogicnosti, a svakako treba da se tarifira iz pretplate, jer se poziv ne.obavlja na nacin da poziv ide van BiH, je li tako?
Da, 1444 i 1360 kratki kodovi za pozive prema HD telecoma i telemacha, logicno da je tarifa 0 jer je operaterima u intersu da imaju besplatnu komunikaciju s korisnicima i HD sluzbama. Da li si nekada cuo za Premium pozive ili SMS, znas li naplatu takvih usluga? Znas li smisao koristenja kratkih kodova? Ako vec sve znate onda birajte poziv na kratki kod uz naplatu po posebnij tarifi ili na uobicajni broj sa uobicajnom tarifom.
rovac13

#4983 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

Sta se moze najbolje izburgijat za 20 KM na nekom operateru.

Koristim dugo eronet super 25 (sa pdv 29,25 KM) 200 minuta 1000sms 2 gb
Ali mi vec neko vrijeme ostaje minuta,tako da bih mogao i sa manje minuta neki paket.
Sms ove haman i ne koristim vise.
Moze i na dopune.

Nudi li ko sta zanimljivo ako predjem na njihovu mrezu.

Inace poslije 4-5 godina prvi put mi se evo desilo da sam prekoracio 2 gb.
To je zato jer nisam ni kod kuce palio wifi.
Ali ovo sto su usporili brzinu interneta je meni neupotrebljivo.
Ne znam kako je na drugim mrezama,ali na ovo se ne moze nista.
Signal je 3g ili h+ a da bi otvorio obicnu stranicu treba osijedit.
Za moj pojam malo su previse usporili.
Sjecam se negdje je pisalo 64 kbps moj mobitel mjeri 0,03 mbps
MTV

#4984 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by MTV »

Go Free 3GB za 10 KM nakon sto potrosis 3GB ide neograniceno ali brzina je 128 kbps.
rovac13

#4985 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

Pa super je to za internet.
Ali kad bi raspolovio ove minute koje sad imam,100 minuta kosta 15KM,plus sto naplati bar 50 uspostava poziva,dodje haman isto a 50 % manje minuta.
bumerangss

#4986 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by bumerangss »

uvijekIInikadI wrote:
smartXL wrote:

Pozivi na kratke kodove se dodatno naplacuju po posebnoj tarifi. Za razliku od specijalnih sluzbi (taxi, security, brza posta) imamo i hitne sluzbe (122,123,124) ciji pozivi se NE naplacuju. Iza svih brojeva sa kratkim kodom krije se uobicajni broj ciji poziv bi se tretirao kao i svaki drugi poziv a efekat je isti, poziv zavrsava u pozivnom centru. :| Recimo, zuti taxi 1516 i 663-555 :-)mislim da je za SA taxi 710-970 (imaju ih puno vise) ili 1515 itd.
Mene ne zanimaju te tehnicke stvari. Da je BHTelekom htio da se naplati iz pretplate naplatio bi isto kao sto je mogao dozvoliti dokup brzog neta iz pretplate ali nije nego i to se dodatno placa na 17,55 bez obzira što je moj trenutni racaun za 28 dana oktobra samo 2,45 KM. To mi je prelilo cašu i sutra definitivno prelazim na GOfree da probam 3 mjeseca pa cu vidjeti dalje ko šta bude nudio povoljnije to cu i uzeti. Da se broj ne može prenijeti trpio bih ovu pljacku ali hvala Bogu i RAK-u pa može tako da pa-pa BHTelekom!

Samo me interesuje koliko ce mi naplatiti za mjesec novenbar jer su mi u GOfree rekli da to prebacivanje broja traje oko 7 dana?
uvijekIInikadI

#4987 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by uvijekIInikadI »

- naplatit ce ti telekom (svaki) onoliko koliko ti budes trazio da ti naplati
- pitaj u security agenciji imaju li 033 broj pa probaj na taj i provjeri tarifu
- pitaj u security agenciji za sta ce im uopste 13xx i neka ti fino objasne i mala i velika slova, i *** :mrgreen: a znaju to oni jako dobro :)
smartXL

#4988 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

uvijekIInikadI wrote:Da, 1444 i 1360 kratki kodovi za pozive prema HD telecoma i telemacha, logicno da je tarifa 0 jer je operaterima u intersu da imaju besplatnu komunikaciju s korisnicima i HD sluzbama. Da li si nekada cuo za Premium pozive ili SMS, znas li naplatu takvih usluga? Znas li smisao koristenja kratkih kodova? Ako vec sve znate onda birajte poziv na kratki kod uz naplatu po posebnij tarifi ili na uobicajni broj sa uobicajnom tarifom.
Kakve veze ima 13xx i 14xx sa premium brojevima? Premium pocinju sa 090,091,092,094 i oni se dodatno naplaćuju. Dakle ako zovem 033xxxxxx ja placam razgovor, isti je slucaj i prema kratkom broju. Nikakvu razliku ne osjetim. I ti sad opravdavas sto se ovaj kratki broj naplacuje dodatno a ne iz pretplate. Aferim. S druge strane, ti kratki brojevi se i reklamiraju, ali se ne spominje da se naplacuju dodatno, ko je tu kriv? Jel mozda korisnik, koji je pozvao?

Kad smo već kod ova dva kratka broja, poziv jeste besplatan ako pozivaš iz njihove mreže, a iz drugih se naplaćuje, iako si ti i dalje njihov korisnik. Tako da ni ste strane ovo sto pricas nije u potpusnosti sa logikom
uvijekIInikadI

#4989 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by uvijekIInikadI »

smartXL wrote:
uvijekIInikadI wrote:Da, 1444 i 1360 kratki kodovi za pozive prema HD telecoma i telemacha, logicno da je tarifa 0 jer je operaterima u intersu da imaju besplatnu komunikaciju s korisnicima i HD sluzbama. Da li si nekada cuo za Premium pozive ili SMS, znas li naplatu takvih usluga? Znas li smisao koristenja kratkih kodova? Ako vec sve znate onda birajte poziv na kratki kod uz naplatu po posebnij tarifi ili na uobicajni broj sa uobicajnom tarifom.
Kakve veze ima 13xx i 14xx sa premium brojevima? Premium pocinju sa 090,091,092,094 i oni se dodatno naplaćuju. Dakle ako zovem 033xxxxxx ja placam razgovor, isti je slucaj i prema kratkom broju. Nikakvu razliku ne osjetim. I ti sad opravdavas sto se ovaj kratki broj naplacuje dodatno a ne iz pretplate. Aferim. S druge strane, ti kratki brojevi se i reklamiraju, ali se ne spominje da se naplacuju dodatno, ko je tu kriv? Jel mozda korisnik, koji je pozvao?

Kad smo već kod ova dva kratka broja, poziv jeste besplatan ako pozivaš iz njihove mreže, a iz drugih se naplaćuje, iako si ti i dalje njihov korisnik. Tako da ni ste strane ovo sto pricas nije u potpusnosti sa logikom
uvijekIInikadI wrote: - pitaj u security agenciji za sta ce im uopste 13xx i neka ti fino objasne i mala i velika slova, i *** :mrgreen: a znaju to oni jako dobro :)
- pogledaj i specificne uslove koristenja kratkih kodova i VAS usluga; sve jasno receno a u RAK-u rekli Ammin
rovac13

#4990 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

Ja ne mogu da vjerujem da sam za ovo gore navedeno najbolju ponudu nasao na bh telekomu :lol: :lol: :lol:
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#4991 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by gentoo »

Da li neko iz prve ruke zna kako Eronet obracunava bonus minute u Super tarifama ? Recimo Super 35 ima 450 min. a ispod vidim pise obracunska je 60+10.. da li je kod bonus minuta svaki poziv min. 60 sec + u 61 sekundi ide nova minuta ? Dakle ako pricas 1min i 8 sec. skida ti se 2 minute iz bonus minuta ?
fortaleza

#4992 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by fortaleza »

gentoo wrote:Da li neko iz prve ruke zna kako Eronet obracunava bonus minute u Super tarifama ? Recimo Super 35 ima 450 min. a ispod vidim pise obracunska je 60+10.. da li je kod bonus minuta svaki poziv min. 60 sec + u 61 sekundi ide nova minuta ? Dakle ako pricas 1min i 8 sec. skida ti se 2 minute iz bonus minuta ?
Ne ide nova minuta u 61 sekundi vec ide 10 sekundi, znaci poziv od 61 sekundu se obracunava kao 70 sekundi.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#4993 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by gentoo »

fortaleza wrote:
gentoo wrote:Da li neko iz prve ruke zna kako Eronet obracunava bonus minute u Super tarifama ? Recimo Super 35 ima 450 min. a ispod vidim pise obracunska je 60+10.. da li je kod bonus minuta svaki poziv min. 60 sec + u 61 sekundi ide nova minuta ? Dakle ako pricas 1min i 8 sec. skida ti se 2 minute iz bonus minuta ?
Ne ide nova minuta u 61 sekundi vec ide 10 sekundi, znaci poziv od 61 sekundu se obracunava kao 70 sekundi.
OK znaci imam 27000 sekundi koje idu po principu 60+10..
dejang93

#4994 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dejang93 »

Po kojoj se logici sada isplati biti na m:net tarifi 2GB i 8GB kod m:tel-a na pretplati za mobilni internet? Tarifa od 2GB košta 11,70km (flat 64kbps) a od 8GB 23,40km (flat 128kbps) a na prepaidu za 11,70km dobije se 5GB ili za 2x11,70km dobije se 10GB (u oba slučaja flat je na 128kbps). Nije mi jasno da potenciraju i unapređuju samo pojedine usluge. U m:net tarifama nije bilo izmjena minimum 2 godine. Nadam se da će se i to skoro promjeniti... možda čekaju 4G mrežu ali ako je to u pitanju, načekaće se!!!
totalac

#4995 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by totalac »

rovac13 wrote:Ja ne mogu da vjerujem da sam za ovo gore navedeno najbolju ponudu nasao na bh telekomu :lol: :lol: :lol:
e jesi i našo punudu
ne znaš ti sam šta hoćeš, prvo kukaš kako ti je postalo malo 2 GB koje imaš na eri i da se nađeš kako potrošiš, te se onda mučiš sa 64kbps
a onda ti odjednom dovoljno 1,5 GB na bhtelekomu i to bez flata uopšte, dakle nema ni tih 64 kbps kad potrošiš 1,5 GB
de ti vidi šta hoćeš u životu svom :D
MTV wrote:Go Free 3GB za 10 KM nakon sto potrosis 3GB ide neograniceno ali brzina je 128 kbps.
rovac13 wrote:Pa super je to za internet.
Ali kad bi raspolovio ove minute koje sad imam,100 minuta kosta 15KM,plus sto naplati bar 50 uspostava poziva,dodje haman isto a 50 % manje minuta.
obračunska jedinica je sekunda, tako da se tu može izvući podosta "minuta"
a da ne govorim da uspiješ nagovorit one sa kojima najviše pričaš da takođe pređu na GOfree i onda sa njima pričaš do besvjesti za samo 0,06 KM za uspostavu poziva
što ih više nagovoriš to više"minuta" u plusu :oops:
rovac13

#4996 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

totalac wrote: e jesi i našo punudu
ne znaš ti sam šta hoćeš, prvo kukaš kako ti je postalo malo 2 GB koje imaš na eri i da se nađeš kako potrošiš, te se onda mučiš sa 64kbps
a onda ti odjednom dovoljno 1,5 GB na bhtelekomu i to bez flata uopšte, dakle nema ni tih 64 kbps kad potrošiš 1,5 GB
de ti vidi šta hoćeš u životu svom :D
Meni izgleda kao da nisi ni procitao moj post.
Jos me usput optuzio da ne znam sta hocu
rovac13 wrote:Sta se moze najbolje izburgijat za 20 KM na nekom operateru.

Koristim dugo eronet super 25 (sa pdv 29,25 KM) 200 minuta 1000sms 2 gb
Ali mi vec neko vrijeme ostaje minuta,tako da bih mogao i sa manje minuta neki paket.
Sms ove haman i ne koristim vise.
Moze i na dopune.

Nudi li ko sta zanimljivo ako predjem na njihovu mrezu.
Procitaj ovo jos jednom.
Pitanje je ima li gdje sta za 20 KM,jer ja ovo placam 30KM a redovno mi propadaju MINUTE .
rovac13 wrote:Inace poslije 4-5 godina prvi put mi se evo desilo da sam prekoracio 2 gb.
To je zato jer nisam ni kod kuce palio wifi.
Ali ovo sto su usporili brzinu interneta je meni neupotrebljivo.
Ovaj veseli dodatak je usput samo,posto sam cesto slusao kako prosjecnom korisniku ne treba brzi internet od 64kbps sve im fercera na tome :D
Fino je objasnjeno zasto sam u ovom mjesecu prekoracio net.
Nisam ga stedio uopste kod kuce ga koristio ko da je wifi.
totalac wrote:e jesi i našo punudu
I na kraju.........imas li bolji prijedlog za 20KM ???
diablobih

#4997 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by diablobih »

Imas i gofree, imas i eronet slagalicu sada kad izadje...
totalac

#4998 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by totalac »

reko sam ti
za 20 KM koji ostaju za razgovore na GOfree uz obračunsku sekundu i uz prenos na Gofree onih sa kojima najviše pričaš da bi mogli pričat beskonačno samo uz uspostavu poziva 0,06 KM možeš "izvuć" 200 minuta sigurno pa i više
a 3 GB interneta imas uz 128 kbps
rovac13

#4999 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

totalac wrote:reko sam ti
za 20 KM koji ostaju za razgovore na GOfree uz obračunsku sekundu i uz prenos na Gofree onih sa kojima najviše pričaš da bi mogli pričat beskonačno samo uz uspostavu poziva 0,06 KM možeš "izvuć" 200 minuta sigurno pa i više
a 3 GB interneta imas uz 128 kbps
Ti mene malo zezas cini mi se :D

-200 minuta
-300 sms
-1500 mb
-kosta 20 KM

Kakav go free ?
totalac

#5000 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by totalac »

pa jel.plaćaš sad na eri 30 KM
ti stvarno lutaš

kome je bitan internet a danas jeste svima važnije je imat 3 GB na GOfree
Post Reply