Kme kme
Danasnji "feminizam"
- seln
- AleksoMKD
#4977 Re: Danasnji "feminizam"
Na obe strane ima govana, samo jednoj se veruje bez dokaza.
https://torontosun.com/news/world/mean- ... ainst-teen
A cabal of “Mean klix” terrorized a teenage boy with bogus sex assault allegations turning the former star baseball player into a nervous wreck.
Now, the unnamed teen’s parents have launched a lawsuit seeking unspecified damages from the klix’ parents, the school district and Butler County District Attorney Richard Goldinger’s office.
The interview was obtained by the boy’s lawyer, Craig Fishman. Other highlights:
— Told pals she “would do anything to get T.F. expelled.”
— He was eventually charged in juvie court with indecent assault and two counts of harassment.
— In March, another girl known as C.S. told a guidance counsellor T.F. had walked into her home sexually assaulted her. Allegations were supported by two other klix.
— In April, T.F. was charged with indecent assault, criminal trespass, and simple assault.
— At school, a student put masking tape on his back with the word, “PREDATOR.”
He added: “Once the allegations were proven false, they really didn’t care one bit about T.F. and there has been absolutely no repercussions against the klix.”
In May, three of the klix came clean and admitted they had lied.
Fishman said the D.A. has refused to press charges against Villegas and the other klix due to “gender-based discrimination”.
Slican slucaj u USA (a gde drugde) je ne samo upropastio zivot jadniku vec mu se majka izvrsila samoubistvo.
https://torontosun.com/news/world/mean- ... ainst-teen
A cabal of “Mean klix” terrorized a teenage boy with bogus sex assault allegations turning the former star baseball player into a nervous wreck.
Now, the unnamed teen’s parents have launched a lawsuit seeking unspecified damages from the klix’ parents, the school district and Butler County District Attorney Richard Goldinger’s office.
The interview was obtained by the boy’s lawyer, Craig Fishman. Other highlights:
— Told pals she “would do anything to get T.F. expelled.”
— He was eventually charged in juvie court with indecent assault and two counts of harassment.
— In March, another girl known as C.S. told a guidance counsellor T.F. had walked into her home sexually assaulted her. Allegations were supported by two other klix.
— In April, T.F. was charged with indecent assault, criminal trespass, and simple assault.
— At school, a student put masking tape on his back with the word, “PREDATOR.”
He added: “Once the allegations were proven false, they really didn’t care one bit about T.F. and there has been absolutely no repercussions against the klix.”
In May, three of the klix came clean and admitted they had lied.
Fishman said the D.A. has refused to press charges against Villegas and the other klix due to “gender-based discrimination”.
Slican slucaj u USA (a gde drugde) je ne samo upropastio zivot jadniku vec mu se majka izvrsila samoubistvo.
- seln
#4978 Re: Danasnji "feminizam"
Najgore od svega je to sto uglavnom kmece zene u drzavama u kojima su zasticene kao bijeli medvjedi.
One jadnice, koje zaista trebaju zastitu, nikad ne dodju do rijeci.
One jadnice, koje zaista trebaju zastitu, nikad ne dodju do rijeci.
- AleksoMKD
#4979 Re: Danasnji "feminizam"
Tamo ne smiju da pisnu. A ako kritikujes te zemlje sigurno si rasista.
- MarlboroGold
#4980 Re: Danasnji "feminizam"
U vezi masakriranja i to bez anestezije nije definitivno ok... pogotovo uz krkanluk sa komentarima doktora.Bloo wrote:https://www.libela.org/sa-stavom/9903-n ... az6VpeWnjUDok sam čitala komentare na svedočenja žena o nasilju koje su doživele u ginekološkim ambulantama i porođajnim salama, reakcije većine muškaraca, koji su bili sa jedne strane zgroženi što se o nečemu tako "intimnom" uopšte govori (kao da je zdravlje intima) ili sa druge, iskazivali otvoren seksizam i mizoginiju stavovima da žene ni ne znaju da su primile anesteziju i da drame, nisu me previše iznenadili. Još jedna stvar koja me nije iznenadila su bili osuđujući komentari nekih žena.
Međutim... na neke neprijatnosti koje su nabrojane može se staviti jedan veliki upitnik... na neke možda djelimično, a sve gledano iz perspektive ko nosi krivicu odnosno koji su uzroci tih neprijatnosti. Nešto za što ste same sebi krive, pa makar i djelimično, ne možete isključivo pripisivati patrijarhatu, tj. kako autorica kaže sistemu.
- Bloo
- Globalna šefica
#4981 Re: Danasnji "feminizam"
Ova mi je suvišna i nategnutaMarlboroGold wrote:U vezi masakriranja i to bez anestezije nije definitivno ok... pogotovo uz krkanluk sa komentarima doktora.Bloo wrote:https://www.libela.org/sa-stavom/9903-n ... az6VpeWnjUDok sam čitala komentare na svedočenja žena o nasilju koje su doživele u ginekološkim ambulantama i porođajnim salama, reakcije većine muškaraca, koji su bili sa jedne strane zgroženi što se o nečemu tako "intimnom" uopšte govori (kao da je zdravlje intima) ili sa druge, iskazivali otvoren seksizam i mizoginiju stavovima da žene ni ne znaju da su primile anesteziju i da drame, nisu me previše iznenadili. Još jedna stvar koja me nije iznenadila su bili osuđujući komentari nekih žena.
Međutim... na neke neprijatnosti koje su nabrojane može se staviti jedan veliki upitnik... na neke možda djelimično, a sve gledano iz perspektive ko nosi krivicu odnosno koji su uzroci tih neprijatnosti. Nešto za što ste same sebi krive, pa makar i djelimično, ne možete isključivo pripisivati patrijarhatu, tj. kako autorica kaže sistemu.
Neprijatno nam je i kada slušamo zvižduke kada prolazimo pored gradilišta, neprijatno nam je i kada odbijamo vulgarna nabacivanja po klubovima i žurkama, ali ako ih ne bi bilo, zar to ne bi značilo da nismo postale zaista Žene? Možda bi nam bilo i neprijatnije.
- madner
#4982 Re: Danasnji "feminizam"
Realno, puno je gore biti odbijen. To u prevodu znaci: tvoji geni su nedostojni. Teska uvreda u svakom pogledu, objektivno gledano.
Pricao mi jaran kojem se to desilo.
Pricao mi jaran kojem se to desilo.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4983 Re: Danasnji "feminizam"
Naravno, postoje žene i koje vole što im se nabacuju momci jer tako pumpaju ego (pogotovo kad odbiju pohotnog mladića), ali te su obično avioni svakako i zaboli ih za feminizam 
- Bloo
- Globalna šefica
#4984 Re: Danasnji "feminizam"
Ovdje je ipak druga dimenzija tog problema. Dobacivanje jeste neprijatno jer je neželjeno. Da li odsustvo istog znači da je neka žena manje žena? Da li se osjeća loše jer joj niko ne zviždi te je prema tome manje žensko od one kojoj zvižde? Da li je zviždanje potvrda ženstvenosti...Velkoski wrote:Naravno, postoje žene i koje vole što im se nabacuju momci jer tako pumpaju ego (pogotovo kad odbiju pohotnog mladića), ali te su obično avioni svakako i zaboli ih za feminizam
- medvjed23
#4985 Re: Danasnji "feminizam"
ovo malo mozga će mi implodirati od gornjih negacijaBloo wrote:
Neprijatno nam je i kada slušamo zvižduke kada prolazimo pored gradilišta, neprijatno nam je i kada odbijamo vulgarna nabacivanja po klubovima i žurkama, ali ako ih ne bi bilo, zar to ne bi značilo da nismo postale zaista Žene? Možda bi nam bilo i neprijatnije.
- Bloo
- Globalna šefica
#4986 Re: Danasnji "feminizam"
Yes...medvjed23 wrote:ovo malo mozga će mi implodirati od gornjih negacijaBloo wrote:
- medvjed23
#4987 Re: Danasnji "feminizam"
ako ne bi bilo ne bi značilo da nismo..
- MarlboroGold
#4988 Re: Danasnji "feminizam"
Potvrda ženstvenosti, barem za mene, može samo biti normalno ponašanje žene. Nek je ona avion... ali ako psuje, svaka druga riječ "jebem", ako se dere i slično... neka hvala. Automatski se gubi ženstvenost u mojim očima.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#4989 Re: Danasnji "feminizam"
Za svako tvoje pitanje postoji kontrapitanje svakako. To zviždanje nikada nisam čuo za svojih 26 godina života btw, a odjednom je postalo "problem" u Britaniji konkretno (takozvani wolf whistle), s tim da se i tu javilo X žena koje su izjavile da im to godi.
Da meni žensko zviždi imponovalo bi mi, značilo bi da sam poželjan, a svi volimo ego boost
Baj d vej, (ne)vezano za ovu temu, većina današnjih first world problema počinje od depresije, moderno doba je učinilo da su svi nezadovoljni nečim.
Da meni žensko zviždi imponovalo bi mi, značilo bi da sam poželjan, a svi volimo ego boost
Baj d vej, (ne)vezano za ovu temu, većina današnjih first world problema počinje od depresije, moderno doba je učinilo da su svi nezadovoljni nečim.
- dale cooper
#4990 Re: Danasnji "feminizam"
A kad bi ti muško zviždalo?Velkoski wrote:Za svako tvoje pitanje postoji kontrapitanje svakako. To zviždanje nikada nisam čuo za svojih 26 godina života btw, a odjednom je postalo "problem" u Britaniji konkretno (takozvani wolf whistle), s tim da se i tu javilo X žena koje su izjavile da im to godi.
Da meni žensko zviždi imponovalo bi mi, značilo bi da sam poželjan, a svi volimo ego boost![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#4991 Re: Danasnji "feminizam"
Ne bi mi smetalo, znači da kvalitetno bildam 
- dale cooper
#4992 Re: Danasnji "feminizam"
Velkoski wrote:Ne bi mi smetalo, znači da kvalitetno bildam
- medvjed23
#4993 Re: Danasnji "feminizam"
jebote, krste se ko osnovac ovdje registrovo.. s obzirom na to, dobro je ispo..
- Bloo
- Globalna šefica
#4994 Re: Danasnji "feminizam"
Potvrda ženstvenosti ženi kroz ponašanje muškarca prema njoj - nisam se dovoljno jasno izrazila.MarlboroGold wrote:Potvrda ženstvenosti, barem za mene, može samo biti normalno ponašanje žene. Nek je ona avion... ali ako psuje, svaka druga riječ "jebem", ako se dere i slično... neka hvala. Automatski se gubi ženstvenost u mojim očima.
Edit: Odnosno da li sam manje žena (ženstvenost kao being a woman) ako mi niko ne zviždi?
Last edited by Bloo on 24/10/2018 23:56, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#4995 Re: Danasnji "feminizam"
Ženstvenost je stanje uma, il' imaš il' nemaš, ne može ti niko potvrditi 
- Bloo
- Globalna šefica
#4996 Re: Danasnji "feminizam"
Gdje njega izvucedale cooper wrote:
- madner
#4997 Re: Danasnji "feminizam"
Zene koje ne zvizde napadaju zene koje dobiju aplauz. 
-
Niemand
#4998 Re: Danasnji "feminizam"
Velkoski wrote:Ženstvenost je stanje uma, il' imaš il' nemaš, ne može ti niko potvrditi
- dale cooper
#4999 Re: Danasnji "feminizam"
My mind works in mysterious ways.Bloo wrote:Gdje njega izvucedale cooper wrote:
- Bloo
- Globalna šefica
#5000 Re: Danasnji "feminizam"
Nekako ga ovako i zamisljam.dale cooper wrote:
My mind works in mysterious ways.Ne znam, ova zaljubljenost Velkoskog u sopstveno tijelo me malo podsjeti na ovu pjesmu.