Deblokada Sarajeva???
-
Tromblon
#4976 Re: Deblokada Sarajeva???
Haj ne pravi se pametan majke ti.
-
splinter
#4977 Re: Deblokada Sarajeva???
Tromblon wrote:Haj ne pravi se pametan majke ti.
- zateznistub
#4978 Re: Deblokada Sarajeva???
Koliko godina si ti imao u ta doba?90minut wrote:Dakle ne znam o cemu prica pici tacno i koga spominje i koja je priča u pitanju, al' šta god da je ocigledno je da je razum prevladao i da crne minute ne postoje..Te crne minute da bi se aktivirale mora ti baš nekog bliznjeg ubiti ili nešto mu baš loše napraviti sve ostalo je šuplja.
Hiljade i hiljade vojnika i svi imali crne minute i niti jednom nije došlo da rokne nit Juku nit Celu nit Cacu pusti ba šuplje priče ponavljam zna se šta je skracenica za ono " malo mi falilo "..
- Nekako s proljeća
#4979 Re: Deblokada Sarajeva???
Naša raja nije htjela da se lakta i preko činova ugrađuje u vojnu hijerarhiju i to je to. A svaka vojska počiva na vojnoj hijerahiji koja je podčinjena civilnoj komandi i njenoj hijerarhiji. Realno i utemeljeno sa pokrićem- do nas je bilo tada a vala i dan danas.
Ne mogu da prihvatim prisutnu logiku, da se nema respekta za ''Crne Labudove'' općenito gledano kao vojnu jedinicu. Mogu da razumijem da onjima nemaju pozitivno mišljenje pripadnici JNA i VRS -snaga neprijatelja, pripadnici jedinice Jusufa Prazine, Mušana Topalovića... jer su manje ili više vremena dolazili u sukob sa njima. Ne imati respekt za jedinicu proizišlu iz Patriotske lige ili MOS-a i koja se svo vrijeme uklapala u sve faze reorganizacije Oružanih snaga R BiH, paralelno izvršavajući postavljene zadatke, ne mogu da shvatim i prihvatim razumom. Vjerovatno je u pitanju neznanje ili velike predrasude, iako ima ona tema o jedinicama pod direktnom komandom štaba Vrhovne komande, na kojoj se dosta pisalo i o toj jedinici.
Na ovoj temi o Sarajevu i deblokadi-ma, bar koliko se sjećam, susrećemo se sa tom jedinicom od aprila 1992 do sredine 1995., kroz pojmove diverzija na aerodromu Butmir, pokušaj deblokade sa Igmana krajem 1992, operacija Trebević 1i 2 krajem 1993 i operacija T sredinom 1995.
Ako su-a jesu, dali doprinos deblokadi Sarajeva izvan tzv sarajevskog prstena i pretrpjeli znatne gubitke u ljudstvu, po kojoj logici se tim potcjenjuju ili degradiraju branioci Sarajeva. Ako su-a jesu, bili aktivno uključeni u obračun sa odmentnutim komandantima unutar Sarajeva, po kojoj se logici tako degradiraju ili podcjenjuju branioci Sarajeva. I, ako su-a jesu, aktivno učestvovali u napadu na snage neprijatelja na području iznad Sedrenika, pri tom pretrpjeli određene gubitke u ljudstvu, pokojoj logici se tim doprinosom degradiraju branioci Sarajeva.
Nema smisla.
Ne mogu da prihvatim prisutnu logiku, da se nema respekta za ''Crne Labudove'' općenito gledano kao vojnu jedinicu. Mogu da razumijem da onjima nemaju pozitivno mišljenje pripadnici JNA i VRS -snaga neprijatelja, pripadnici jedinice Jusufa Prazine, Mušana Topalovića... jer su manje ili više vremena dolazili u sukob sa njima. Ne imati respekt za jedinicu proizišlu iz Patriotske lige ili MOS-a i koja se svo vrijeme uklapala u sve faze reorganizacije Oružanih snaga R BiH, paralelno izvršavajući postavljene zadatke, ne mogu da shvatim i prihvatim razumom. Vjerovatno je u pitanju neznanje ili velike predrasude, iako ima ona tema o jedinicama pod direktnom komandom štaba Vrhovne komande, na kojoj se dosta pisalo i o toj jedinici.
Na ovoj temi o Sarajevu i deblokadi-ma, bar koliko se sjećam, susrećemo se sa tom jedinicom od aprila 1992 do sredine 1995., kroz pojmove diverzija na aerodromu Butmir, pokušaj deblokade sa Igmana krajem 1992, operacija Trebević 1i 2 krajem 1993 i operacija T sredinom 1995.
Ako su-a jesu, dali doprinos deblokadi Sarajeva izvan tzv sarajevskog prstena i pretrpjeli znatne gubitke u ljudstvu, po kojoj logici se tim potcjenjuju ili degradiraju branioci Sarajeva. Ako su-a jesu, bili aktivno uključeni u obračun sa odmentnutim komandantima unutar Sarajeva, po kojoj se logici tako degradiraju ili podcjenjuju branioci Sarajeva. I, ako su-a jesu, aktivno učestvovali u napadu na snage neprijatelja na području iznad Sedrenika, pri tom pretrpjeli određene gubitke u ljudstvu, pokojoj logici se tim doprinosom degradiraju branioci Sarajeva.
Nema smisla.
-
90minut
#4980 Re: Deblokada Sarajeva???
Prije 1000 godina se znalo šta znaci " malo mi falilo ".zateznistub wrote:Koliko godina si ti imao u ta doba?90minut wrote:Dakle ne znam o cemu prica pici tacno i koga spominje i koja je priča u pitanju, al' šta god da je ocigledno je da je razum prevladao i da crne minute ne postoje..Te crne minute da bi se aktivirale mora ti baš nekog bliznjeg ubiti ili nešto mu baš loše napraviti sve ostalo je šuplja.
Hiljade i hiljade vojnika i svi imali crne minute i niti jednom nije došlo da rokne nit Juku nit Celu nit Cacu pusti ba šuplje priče ponavljam zna se šta je skracenica za ono " malo mi falilo "..
- zateznistub
#4981 Re: Deblokada Sarajeva???
Ja te fino upitah... Ti deseto odgovaraš
-
90minut
#4982 Re: Deblokada Sarajeva???
55zateznistub wrote:Ja te fino upitah... Ti deseto odgovaraš
- zateznistub
#4983 Re: Deblokada Sarajeva???
Jesi, ali mjeseci... Haj ne lupaj živ bio.90minut wrote:55zateznistub wrote:Ja te fino upitah... Ti deseto odgovaraš
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4984 Re: Deblokada Sarajeva???
hajd vec kad volite biti pametni, evo ova dvojica momaka sto su bili izvidjacko diverzantka jedinica... licno sam ih ja obucio kako se rasklapa i cisti kalas, kako se stavlja tromblon, kako se stavlja na automatsko, poluautomatsko i koci, osigurac kako se vadi i kako se postavlja u minu, koliko smijes zavrnuti poklopac na mini da bi imala dejstvo a da ti ne zagines pri postavljanju ili deminiranju, kako stavljaju bebe na rpg i kako se nisani, kako se to sve nosi i kaci na tijelo a da ti ne ispadne, kako se puzi sa tim a da ti ne udje voda ili blato u cijev itd itd mogao bi do sutra to nabrajat i objasnjavat a imate i googl koji se obilato koristi pa bujrum... uglavnom s tim momcima koji su upocetku bili extra imali smo kasnije problema jer su osjetili barut, smrt i moc kad drzis to oruzije u ruci i mozes da ubijas... to ko nije osjetio taj pojma nema sta je rat al onaj pravi rat, mucki, podli, pokvareni, jednom rijecu rat... lijepo je gledat dokumentarce i junake na njima i ja u tome uzivam i drago mi je kako to bajkovito zvuci ali onu tamnu stranu samo od neprijatelja se plasira, ona tamna od nas se plasira pa dobro desilo se mi smo dobri momci... u sustini jesmo dobri momci za ove anamo koji su naredbe s vrha odlucili da sprovedu u djelo i vidimo po haskim presudama koji su obimi zlocina to bili... da je bilo kod nas takvih, bilo je... kakav caco, celo, juka, topa, sefer itd kad udari ta moc u glavu i od jednog momka koji je bio jagnje pretvoris u vuka tj zvijer... pa to je vojska i to je njihova i namjena, da od tebe naprave ubicu a ne nekog dobrog momka sa manirima... crna minuta mi je na prvo naupalo prije je lak na obaracu, jestel drzali uperenu pusku u drugog i drzali prst na obaracu... znatel koliko malo fali da se taj prst pokrene... desetinke sukundi, nije u pitanju hrabrost vec prezivljavanje i jebe ti se ko je na nisanu... kao sto napisah nismo svi isti al bili smo na istoj strani... ako je ovo lovacka onda sam ja sultan sulejman... ne zamjeram nikom i ne zamjeri te... hallali te
-
PM72
#4985 Re: Deblokada Sarajeva???
Niko nije napisao da nema respekta nego da nije tačno da su Crni labudovi napravili diverziju na butmirskom aerodromu na četničkim MIG-ovima i helikopterima u ljeto 1992.Nekako s proljeća wrote: Ne mogu da prihvatim prisutnu logiku, da se nema respekta za ''Crne Labudove'' općenito gledano kao vojnu jedinicu.
Nema smisla.
Također,ta jedinica jeste dala golem doprinos u odbrani BiH kao sto je tacna činjenica da su forsirani od strane Alije i vojne vrhuske u odnosu na ostale jedinice.Imali su uniforme,opremu,oruzje,logistiku,ishranu bolje nego ostale jedinice ali izvinućeš,njihov učinak nije nista veći od učinka specijalne jedinice MUP-a,Laste,Živiničkih osa,Hamzi iz Bužima,Čupinih divwrzanata Druge viteske itd.ako nije i manji...
-
džakailibu
#4986 Re: Deblokada Sarajeva???
Mozda se neko bavio ovom temom nemam vremena da pregledavam a jako me interesuje- kako shvatih ti si diverzant ili obucavao iste. Bio sam u BiH za vrijeme rata i imam osjecaj da je armija bih jako zakazala u pogledu diverzantskih akcija. ok, mozda ima sliku prleta ili tihog ali ako uzmemo dubinu , reljef i vegetaciju teritorije pod cetnicima ne mogu da ne pomislim da je bilo velikih mogucnosti za mnogo ozbiljnije i intenzivnije diverzantske akcije. oni, neki most srusiti, prepad izvrsiti. koliko znam jedino su jedinice iz srebrenice nesto uradile oko han pijeska.pici wrote:hajd vec kad volite biti pametni, evo ova dvojica momaka sto su bili izvidjacko diverzantka jedinica... licno sam ih ja obucio kako se rasklapa i cisti kalas, kako se stavlja tromblon, kako se stavlja na automatsko, poluautomatsko i koci, osigurac kako se vadi i kako se postavlja u minu, koliko smijes zavrnuti poklopac na mini da bi imala dejstvo a da ti ne zagines pri postavljanju ili deminiranju, kako stavljaju bebe na rpg i kako se nisani, kako se to sve nosi i kaci na tijelo a da ti ne ispadne, kako se puzi sa tim a da ti ne udje voda ili blato u cijev itd itd mogao bi do sutra to nabrajat i objasnjavat a imate i googl koji se obilato koristi pa bujrum... uglavnom s tim momcima koji su upocetku bili extra imali smo kasnije problema jer su osjetili barut, smrt i moc kad drzis to oruzije u ruci i mozes da ubijas... to ko nije osjetio taj pojma nema sta je rat al onaj pravi rat, mucki, podli, pokvareni, jednom rijecu rat... lijepo je gledat dokumentarce i junake na njima i ja u tome uzivam i drago mi je kako to bajkovito zvuci ali onu tamnu stranu samo od neprijatelja se plasira, ona tamna od nas se plasira pa dobro desilo se mi smo dobri momci... u sustini jesmo dobri momci za ove anamo koji su naredbe s vrha odlucili da sprovedu u djelo i vidimo po haskim presudama koji su obimi zlocina to bili... da je bilo kod nas takvih, bilo je... kakav caco, celo, juka, topa, sefer itd kad udari ta moc u glavu i od jednog momka koji je bio jagnje pretvoris u vuka tj zvijer... pa to je vojska i to je njihova i namjena, da od tebe naprave ubicu a ne nekog dobrog momka sa manirima... crna minuta mi je na prvo naupalo prije je lak na obaracu, jestel drzali uperenu pusku u drugog i drzali prst na obaracu... znatel koliko malo fali da se taj prst pokrene... desetinke sukundi, nije u pitanju hrabrost vec prezivljavanje i jebe ti se ko je na nisanu... kao sto napisah nismo svi isti al bili smo na istoj strani... ako je ovo lovacka onda sam ja sultan sulejman... ne zamjeram nikom i ne zamjeri te... hallali te
-
PM72
#4987 Re: Deblokada Sarajeva???
Pasa moj,džakailibu wrote:Bio sam u BiH za vrijeme rata i imam osjecaj da je armija bih jako zakazala u pogledu diverzantskih akcija. ok, mozda ima sliku prleta ili tihog ali ako uzmemo dubinu , reljef i vegetaciju teritorije pod cetnicima ne mogu da ne pomislim da je bilo velikih mogucnosti za mnogo ozbiljnije i intenzivnije diverzantske akcije. oni, neki most srusiti, prepad izvrsiti. koliko znam jedino su jedinice iz srebrenice nesto uradile oko han pijeska.
Slabo si to pratio ili si bio dijete.Armija i MUP su napravili stotine diverzantskih akcija u četničkoj dubini.Od Čaklji na Igmanu,kad su im pobili i komandu i sanitet do one na Čemernu kad su unistili haubice i kompletnu posadu i one sto su im pomagali...
Mani se ”povratka otpisanih,Tihog i Prleta”...
-
džakailibu
#4988 Re: Deblokada Sarajeva???
ma najmanje sam u toj prici, nisam bio dijete vise tinejdzer ali realno mi je sve to poprilicno promaklo. u situaciji u kojoj imas ljudstvo, ne bas puno materijalno teh sredstava diverzije mi se cini kao dobro rjesenje (kad si vec u ratu). ono nesto most, tunel itd itd, da im zeznes komunikacije i da se ne osjecaju mirnim. kao sto rekoh imali su dubinu a dosta je teren pogodan za te stvari.PM72 wrote:Pasa moj,džakailibu wrote:Bio sam u BiH za vrijeme rata i imam osjecaj da je armija bih jako zakazala u pogledu diverzantskih akcija. ok, mozda ima sliku prleta ili tihog ali ako uzmemo dubinu , reljef i vegetaciju teritorije pod cetnicima ne mogu da ne pomislim da je bilo velikih mogucnosti za mnogo ozbiljnije i intenzivnije diverzantske akcije. oni, neki most srusiti, prepad izvrsiti. koliko znam jedino su jedinice iz srebrenice nesto uradile oko han pijeska.
Slabo si to pratio ili si bio dijete.Armija i MUP su napravili stotine diverzantskih akcija u četničkoj dubini.Od Čaklji na Igmanu,kad su im pobili i komandu i sanitet do one na Čemernu kad su unistili haubice i kompletnu posadu i one sto su im pomagali...
Mani se ”povratka otpisanih,Tihog i Prleta”...
- pici
#4989 Re: Deblokada Sarajeva???
pa bilo je diverzanskih akcija, moglo se je pric rovu, izvidit opaliti rpg u bunker deminirat staza itd uglavnom da se je islo u neprijateljsku dubinu to je rijetko, to sto kazes na filmovima ala tihi i prle al bilo je dobrih diverzanata koji su uspjevali naci rupu i proci i naci im pripremu, to je bio prioritet, obiljezit pripremu i odsjec od rovova... sarajevo je bilo zgusnuto tako da neke diverzantske akcije bile su sulude zapravo dodje se pred cetnicke linije i otkaze se akcija iz kojeg razloga bilo ih je milion... jebiga bude tu i straha udje covjeku u psihu da ce tu noc ili dan poginuti i postane nervozan, uglavnom se ti ljudi ne salju das im predaha i ja sam dolazio u slicne situacije, strah je dobar nije kukavicki jer ne letis ko bekan i drzis glavu sagnutu kad pocne rokacina... heroj... sta je heroj... ko su heroji... svi smo mi bili heroji al su se ipak po meni isticali titani, ja ne znam sta je tim ljudima u tom momentu u glavi al da su imali muda i srce ko vasiona imali su... recimo Hakija Mrso on je bio pod stalnim pritiskom i tom je momku trebalo predaha, ne moze se svaki jebeni dan ici u izvidjanja, akcije, deminiranja itd nije u pitanju strah nego popuste zivci i napravi se greska... recimo moj drug iz djetinstva Ćamil ( mislim da ga dozer mora znati bio je kod vikica)je bio niski specijalac u JNA i zavrsio njihovu obuku i na pocetku rata je prilazio artijeriji na hresi, bili su dobro ukopani i imali su gnijezda iz kojih su cuvali artijeriju sa sijacima... tako i ako dignes u zrak nesta neces se ziv vratiti... poljine ni pod razno nisi mogao proc, izvidjao sam taj teren i bilo bi samoubistvo, žuč se je moglo odradjivat do pogibije Mrse, kromolj tesko al bilo je kuca i mogao si se uvuc u nju i osmatrat, itd nisam bio na svim ratistima i nisam obucavao diverzante bio sam momak obicni ko i svi i bio u poletu da se najebem cetnicima mamare... kasnije je to sve drugacije islo svojim tokom, napustio sam diverzantske jedinice poslije dvije godine i otisao u pozadinu... razlog... jebiga i ja imam dusu nisam supermen... pozzdžakailibu wrote:
Mozda se neko bavio ovom temom nemam vremena da pregledavam a jako me interesuje- kako shvatih ti si diverzant ili obucavao iste. Bio sam u BiH za vrijeme rata i imam osjecaj da je armija bih jako zakazala u pogledu diverzantskih akcija. ok, mozda ima sliku prleta ili tihog ali ako uzmemo dubinu , reljef i vegetaciju teritorije pod cetnicima ne mogu da ne pomislim da je bilo velikih mogucnosti za mnogo ozbiljnije i intenzivnije diverzantske akcije. oni, neki most srusiti, prepad izvrsiti. koliko znam jedino su jedinice iz srebrenice nesto uradile oko han pijeska.
-
PM72
#4990 Re: Deblokada Sarajeva???
Kako prilaziš liniji tako ti se usta suše...a ko ode iza linije...ili ima volovska muda ili nije zdrave glave.džakailibu wrote: ma najmanje sam u toj prici, nisam bio dijete vise tinejdzer ali realno mi je sve to poprilicno promaklo. u situaciji u kojoj imas ljudstvo, ne bas puno materijalno teh sredstava diverzije mi se cini kao dobro rjesenje (kad si vec u ratu). ono nesto most, tunel itd itd, da im zeznes komunikacije i da se ne osjecaju mirnim. kao sto rekoh imali su dubinu a dosta je teren pogodan za te stvari.
- pici
#4991 Re: Deblokada Sarajeva???
PM72 wrote:Kako prilaziš liniji tako ti se usta suše...a ko ode iza linije...ili ima volovska muda ili nije zdrave glave.džakailibu wrote: ma najmanje sam u toj prici, nisam bio dijete vise tinejdzer ali realno mi je sve to poprilicno promaklo. u situaciji u kojoj imas ljudstvo, ne bas puno materijalno teh sredstava diverzije mi se cini kao dobro rjesenje (kad si vec u ratu). ono nesto most, tunel itd itd, da im zeznes komunikacije i da se ne osjecaju mirnim. kao sto rekoh imali su dubinu a dosta je teren pogodan za te stvari.
- zateznistub
#4992 Re: Deblokada Sarajeva???
Bez puno price, a pogotovo sto me odvje niko ne zna,
prvi put kad sam usao iza linija ja sam se upišao u gaće...nije me stid priznati...
prvi put kad sam usao iza linija ja sam se upišao u gaće...nije me stid priznati...
-
Tromblon
#4993 Re: Deblokada Sarajeva???
Vala nije ni mene. Samo što sam se prije toga okupao u Miljacki na - 2 u decembru i bilo mi je ugodno da se malo ugrijem. Sve je to život.zateznistub wrote:Bez puno price, a pogotovo sto me odvje niko ne zna,
Ulazio sam nekoliko puta iza neprijateljskih linija, a 2 puta su me odveli naši vodiči. Tada sam se i najviše prepao.
Bio sam učesnik diverzantskih akcija. Neke su uspjele, neke nisu, a jedna je završila katastrofalno. Posljedice svega toga osjećam i danas.
Sjećam se, na primjer, kada sam sa jednim iskusnijim saborcem ušao u pozadinu i cijelu noć brojali automobile i kamione što su išli na i sa ilidže. Nisam osjećao strah dok nismo krenuli nazad. Paralisao sam se. Trebao me ovaj lupit po glavi da se pokrenem. Kako smo bili bliže našoj liniji tako sam se više plašio. Jebem ti osjećaj
isto kao da je sad.
- pici
#4994 Re: Deblokada Sarajeva???
ja recimo na žuči s Hakijom nisam imao pojma gdje idem i gdje se nalazim, tek kad stanemo i okupimo se onda ide saptavi glas sad smo u neprijateljskoj pozadini i priprema je tamo a cetnici svuda oko nas i da napomena ostavite jedan metak za sebe nepadajte im u ruke zivi... strava i uzas... i ne useri se u gače , moj brate kontas da sanjas i da ces se probuditi iz tog horrorca... ma da se ispravim prle i tihi su piČkurine za nas...
-
Tromblon
#4995 Re: Deblokada Sarajeva???
Oni su ipak izmišljeni likovi, a mi pričamo o stvarnosti. Napado snijeg 93. Mi u izviđanje u Azićima. Ne možeš ništa prepoznati, a haman si svaki dan tu. Izađemo ispred linije. Pužemo. Kontam dugo nešto ovo traje. Dignem glavu ispred mene zid od kuće i izgorjela puškarnica. Okrenem se naša linija iza 20 metara. Kuća se po mraku nije ni vidjela jebem mu. I hajd ti budi normalan.
Na Nišićima sam išao uzduž njihove linije ali sa njihove strane bar 500 metara. Jedan lik pokrivao liniju, a priprema 500 metara iza sa 7 ljudi. Rekao to komandi bataljona ismijali me, htjeli u zatvor trpati nas dvojicu. Džaba bombe što smo donijeli.
Kad je bila ofanziva drugi bataljon napadao tu liniju jaranu dao sve nacrtano kud smo mi ušli gdje su bunkeri, grudobrani, priprema, staze. Više mi vrijedilo njihovo hvala i piva u varešu nego sve ordenje i nagrade.
Na Nišićima sam išao uzduž njihove linije ali sa njihove strane bar 500 metara. Jedan lik pokrivao liniju, a priprema 500 metara iza sa 7 ljudi. Rekao to komandi bataljona ismijali me, htjeli u zatvor trpati nas dvojicu. Džaba bombe što smo donijeli.
Kad je bila ofanziva drugi bataljon napadao tu liniju jaranu dao sve nacrtano kud smo mi ušli gdje su bunkeri, grudobrani, priprema, staze. Više mi vrijedilo njihovo hvala i piva u varešu nego sve ordenje i nagrade.
- pici
#4996 Re: Deblokada Sarajeva???
a mirko i slavko 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4997 Re: Deblokada Sarajeva???
sve rečeno!PM72 wrote:Kako prilaziš liniji tako ti se usta suše...a ko ode iza linije...ili ima volovska muda ili nije zdrave glave.džakailibu wrote: ma najmanje sam u toj prici, nisam bio dijete vise tinejdzer ali realno mi je sve to poprilicno promaklo. u situaciji u kojoj imas ljudstvo, ne bas puno materijalno teh sredstava diverzije mi se cini kao dobro rjesenje (kad si vec u ratu). ono nesto most, tunel itd itd, da im zeznes komunikacije i da se ne osjecaju mirnim. kao sto rekoh imali su dubinu a dosta je teren pogodan za te stvari.
junačke bajke "ja u životu" neka ostave za filmova
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4998 Re: Deblokada Sarajeva???
nama se čoek usrao 1995 kad smo Vidovac uzimali...al kralj svuko gaće i nastavio s namazateznistub wrote:Bez puno price, a pogotovo sto me odvje niko ne zna,
- zateznistub
#4999 Re: Deblokada Sarajeva???
... i moje su ostale negdje gore blizu ozrenske...JoseMujica wrote:nama se čoek usrao 1995 kad smo Vidovac uzimali...al kralj svuko gaće i nastavio s namazateznistub wrote:Bez puno price, a pogotovo sto me odvje niko ne zna,
prvi put kad sam usao iza linija ja sam se upišao u gaće...nije me stid priznati...![]()
![]()
- strucnjakdemagog
#5000 Re: Deblokada Sarajeva???
pici wrote:ja recimo na žuči s Hakijom nisam imao pojma gdje idem i gdje se nalazim, tek kad stanemo i okupimo se onda ide saptavi glas sad smo u neprijateljskoj pozadini i priprema je tamo a cetnici svuda oko nas i da napomena ostavite jedan metak za sebe nepadajte im u ruke zivi... strava i uzas... i ne useri se u gače , moj brate kontas da sanjas i da ces se probuditi iz tog horrorca... ma da se ispravim prle i tihi su piČkurine za nas...
Jesi bio možda u saobr. fakultetu ili na Glavici u julu 1993?