Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zambaklija

#4976 Re: Terorizam u Parizu!

Post by zambaklija »

neznam i nisam siguran koliko je to izvodivo ali opet Njemačka je već napravila pomak u tome,naime selefijama,nacistima i sličnima treba oduzeti demokratska prava iz jednostavnog razloga jer oni negiraju demokratiju i izričito se bore protiv nje ali sa druge strane vrlo rado koriste njena dostignuća.Npr.oni nigdje ne rade ali za to koriste npr.socijalu i rade na crno.trguju i to sa jednim dijelom dobiti finansiraju i jačaju svoje strukture.Znči njemačka im je počela oduzimati tj.zamjenjivati putne/lične dokumente u kojima stoji:OVAJ DOKUMENT VRIJEDI SAMO ZA PODRUČJE BRD I SA NJIM NIJE MOGUĆE PUTOVATI!E nadam se iskreno da bi slijedeći korak bio primjenjivanje postojećeg zakona koji kaže:ukoliko stranac koji nije ništa privrjedio društvu više od 72 mjeseci ne privrjeđuje može biti deportovan u zemlju iz koje dolazi!Dobro kod nacista je ne izvodivo ali treba naći neki lijek :D
Sezam

#4977 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Sezam »

skupljac_zeljeza wrote:
Sezam wrote:Nego, nakon sto policija pobi ove islamisticke zohare u Belgiji, pitanje: sta je ovoj ISIL bagri Belgija skrivila?
Na to pitanje ćeš dobiti odgovor kada se ujedine ISIL, Al-Kaida i Hezbollah. Ako su sve islamističke kako često dobijaju taj atribut, što nisu jedan pokret ili organizacija?
Drug, da razjasnimo nesto. Nisu te organizacije DOBILE atribut islamisticke, vec su si SAME DALE takav atribut.

Dalje, cak i da se te tri organizacije ujedine, kako ce mi to dati odgovor na pitanje sta im je Belgija skrivila?
bogoljub

#4978 Re: Terorizam u Parizu!

Post by bogoljub »

Hajvan wrote:
insomnia78 wrote: I onda ko slag na tortu dodje Erdogan i ospe po Bibiju :D
To sto isti taj Erdogan istom tom Bibiju prodaje iracku naftu sa "ISIL-ovih busotina", sto mu "duhne" pa ugasi YT, sto "ohalali" ubistvo stranih novinara pa se ona sto je izvjestavala o saradnji Turske i IS slucajno sudari sa nepoznatim kamionIm, to nema veze

naravno da nema veze.
čoik koristi sve moguce metode za dobrobit svojih građana. :mrgreen:

slično nešto ko tvoji poglavari':

Image
http://www.siliconafrica.com/france-colonial-tax/
Gladni imperijalijazam se treba hraniti, ne bi li pukao već jednom akobogda!
uglavnomja

#4979 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

"Izvor iz obavještajnih agencija rekao je za CNN kako trenutne terorističke prijetnje uključuju do 20 terorističkih ćelija u kojima je između 120 i 180 ljudi spremno za napad u Francuskoj, Njemačkoj, Belgiji i Nizozemskoj. Izvor je rekao i da su europske i bliskoistočne obavještajne agencije identificirale 'neposrednu prijetnju' za Belgiju, a možda i Nizozemsku.

A u Belgiji je na snazi visoki stupanj pripravnosti nakon velike protuterorističke racije u kojoj su ubijena dvojica muškaraca za koje se sumnja da su islamistički militanti. Ubijeni su u gradu Verviers nakon što su pucali na policiju iz automatskog oružja u četvrtak navečer.

Prema tvrdnjama dužnosnika, oni su se vratili iz Sirije i planirali neposredne napade na policijske ciljeve. Još jedan osumnjičenik je ranjen prije uhićenja."
bogoljub

#4980 Re: Terorizam u Parizu!

Post by bogoljub »

A Safet Kuduzović nije uhapšen iz samo jednog razloga, a to je zato što propagira vehabijski islam kojeg se napio sa izvora vehabijskog legla. On kao takav, idealan je za pokazati svijetu kako je islam vjera netrpeljivosti i gluposti, osorosti i ekstremnosti, brutalnosti i bahatosti. Takav tip ''znalca'' ne treba islamu općenito, a ovim prostorima još manje. Onda se nameće jedno vrlo umjesno pitanje, a to je: KOME TREBA Safet? Kome trebaju ekstremisti poput njega? Jedini odgovor koji znam je da islamu i muslimanima ne trebaju, posebno danas. Ali kome onda trebaju, i kome ide na ruku safet i kompanija sa takvom ideologijom-? Ne vjeruješ kao ja- ubit ću te! Ta ideologija uopće nije ideologija islama. Ta ideologija nema veze sa islamom.
A drugo je pitanje nesposobnost Islamskih zajednica da prepoznaju takve i da ih se jasno odrekno ili zabrane im rad.

Navest ću samo jedan primjer zrelog islamskog razmišljanja istaknutih i normalnih muslimana koji su akademski radnici:

Profesor dr. Rešid Hafizović redovni je profesor Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu gdje studentima tumači akaid, islamsku dogmu, te uporedne religije. Prije puno godina tačnije 2006. u oslobođenju:
"Oni dolaze po nasu djecu" napisao je Resid Hafizovic, profesor islamske doktrine na fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.
Rijaset Islamske Zajednice se oglasio saopstenjem u kojem kaze da je iznenadjen retorikom kojom se sluzi profesor Resid Hafizovic u analizi odredjenih pojmova i pojava u islamskoj povjesti poput pojma "vehabija".
Danas nakon odlaska djece sa ovih prostora na sirijska ratišta trebalo bi intervjuistati rijaset i tražiti da ponovo pokušaju prokomentaristi Hafizovićev tekst od prije 9 godina. Rijaset na čelu ima novog reisa i novu strukturu, čisto sumnjam da bi danas kritikovali Hafizovića.

Dakle, Islam je svjetonazor i potrebno ga je sagledati odvojeno. Potrebno je napraviti distinkciju između islama i muslimana i islam ne gledati kroz muslimane bilo kakve. Ako neko ima cilj sagledati islam u njegovoj izvornosti, potrebno mu je (nažalost) puno vremena i truda i tačne literature da bi dokučio kakav je islam. Kažem nažalost iz prostog razloga što bi to bilo veoma jednostavnije dokučiti ukoliko bi muslimani bili predani i imali uzor u svom Poslaniku. U tom slučaju bi se mogao gledati islam kroz muslimane.
Ako bi im Poslanik bio uzor, tada bi na uvrede uzvraćali ljubavlju, Kada na tebe bacaju i drvlje i kamenje i životinjsku iznutricu, ti im uzvratiš posjetom kada su bolesni i obiđeš ih. Kada oni nasrnu na tvoje svetosti i pišu najgore o tome, ti im uzvratiš puno ljepše itd. Tada bi se moglo kazati da muslimani slijede Poslanika...
uglavnomja

#4981 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

"Saudijska kraljevska obitelj gradi gotovo tisuću kilometara dug zid kako bi utvrdili sjevernu granicu svog kraljevstva i zaštitili zemlju od invazije džiahdista Islamske države.

Prvi napad islamista na Saudijsku Arabiju dogodio se prošlog tjedna kako je bombaš samoubojica ubio dvoje saudijskih vojnika na granici. Saudijska Arabija stoga je odlučila učvrstiti svoje granično područje nizom žičanih ograda, jaraka, nadzornim tornjevima i stražarskim mjestima, piše Daily Mail.

Iako još nitko nije preuzeo odgovornost za napad, on se dogodio u zabačenom pustinjskom području, odmah uz iračku provinciju Anbar gdje se militanti Islamske države bore s iračkim vojnim snagama.

Barijera koju zbog IS-a gradi Saudijska Arabija protezat će se granicom od Jordana do Kuvajta, a sadržavat će 78 kontrolnih tornjeva, osam zapovjednih centara, 10 nadzornih vozila i 32 centra za brzu reakciju na kritične situacije.

Barijera će se sastojati od jarka, dvije ograde i patrolne ceste koja će povezivati nadzorne tornjeve i zapovjedne centre. Na ogradama će se nalaziti termalne kamere i radari koji mogu detektirati pojedince na udaljenosti od gotovo 20 kilometara, a vozila na 40 kilometara.
Islamska država smatra Saudijsku Arabiju izdajicom islama zbog veza sa Zapadom, zbog čega su pozvali 'usamljene vukove' da napadaju saudijsku pograničnu policiju, šijitsku manjinu i strance.

VIDEO Simpatizerka Islamske države ispričala zašto će otići u Siriju i priključiti se ISIS-u

Širenje Islamske države mogao bi označiti kraj saudijskog režima, kojeg džihadisti smatraju dekadentnim i koruptivnim.

Ključni cilj Islamske države je zauzimanje Saudijske Arabije, mjesta rođenja islama i doma dva sveta mjesta - Meke i Medine."
skupljac_zeljeza

#4982 Re: Terorizam u Parizu!

Post by skupljac_zeljeza »

Sezam wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
Sezam wrote:Nego, nakon sto policija pobi ove islamisticke zohare u Belgiji, pitanje: sta je ovoj ISIL bagri Belgija skrivila?
Na to pitanje ćeš dobiti odgovor kada se ujedine ISIL, Al-Kaida i Hezbollah. Ako su sve islamističke kako često dobijaju taj atribut, što nisu jedan pokret ili organizacija?
Drug, da razjasnimo nesto. Nisu te organizacije DOBILE atribut islamisticke, vec su si SAME DALE takav atribut.

Dalje, cak i da se te tri organizacije ujedine, kako ce mi to dati odgovor na pitanje sta im je Belgija skrivila?
Pa zato što se neće nikada ujediniti iako su sve tri 'islamističke'. Davali oni sebi taj atribut ili drugi.
uglavnomja

#4983 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

Sezam wrote:
skupljac_zeljeza wrote:

belgija im je kriva sto ih je primila, dala sve mogucnosti da zive kao normalni ljudi ... :roll:

i nece se oni nikada ujediniti, previse je tu sile, borbe za nadmoc, najvise "ja i samo ja sam u pravu ..." bezvlasca, neorganizacije, itd ...

a nestace para jednog dana.
svjedok_007

#4984 Re: Terorizam u Parizu!

Post by svjedok_007 »

Hajvan wrote:
exliberal-ex wrote:
uglavnomja wrote::thumbup: :thumbup:

Karta u jednom pravcu Karta u jednom pravcu

KOLUMNE
Islamska država Baščaršije i Levanta

15.01.2015. | PIŠE: Boris DEŽULOVIĆ
i

Ja bih molio da mi neko od vjernika objasni kako je ovo moguce u Bosni....zasto se dozvoljava da ovaj potecijalni terorista hoda carsijom I propagira jednu teroristicku organizaciju I zasto se dozvoljava ovom seiku da javno poziva na ubistva?

a đe dokaz ovom?
nema ga ni na originalnom tekstu?
http://youtu.be/49etk_BC3GQ
uglavnomja

#4985 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

da nije opasno, bilo bi smijesno, da jedan ovakav lik ima slusaoce :roll: porati posluku :roll:

najgore je budalu ubijediti da je pametna i dati joj moc ... tu prestaje svaki trag razuma.
Hajvan

#4986 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Hajvan »

svjedok_007 wrote:
Hajvan wrote:

a đe dokaz ovom?
nema ga ni na originalnom tekstu?
http://youtu.be/49etk_BC3GQ
ovaj imbeecilni poziv na ubistva (na videu koji si postavio) ovog isprdka čovjekolikog je zapravo fotka muškarca koji hoda čaršijom sa isil-ovim obiljezjima iz ovog pasusa, a koju bih volio da vidim(!???!):
Državnu paranoju ne treba brkati sa stvarnim strahom: nije, naime, stvar u tome što sam svojim očima vidio tu fotografiju – i zaista, na njoj bradati lola crne brade, crnog kaputa i crne majice sa znakom ISIL-a, snimljen kako Baščaršijom šeta kao oslobodilac, muda otečenih od samopouzdanja – već u tome što vi nećete. Bosanskohercegovački portal čiji je fotoreporter snimio selafijskog lolu neće je, naime, objaviti. Neće je objaviti jer se, razumljivo, boje osvete jalijaša u crnom i njegovih suboraca.
uglavnomja

#4987 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

pa da oslobodjenje postane charlie h? :roll:
Sezam

#4988 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Sezam »

Ovaj poludivljak Kuduzovic bi pola Egipta pobio (oko 1 minute video) jer su tamo neke novine napisale da je Muha bio veliki ljubavnik :-) sto on tumaci kao poziv na nemoral :lol:

Kakvi li su tek divljaci oni sto sjede i slusaju ovog Kuduzovica? :evil: :(
exliberal-ex

#4989 Re: Terorizam u Parizu!

Post by exliberal-ex »

Sezam wrote:Ovaj poludivljak Kuduzovic bi pola Egipta pobio (oko 1 minute video) jer su tamo neke novine napisale da je Muha bio veliki ljubavnik :-) sto on tumaci kao poziv na nemoral :lol:

Kakvi li su tek divljaci oni sto sjede i slusaju ovog Kuduzovica? :evil: :(
Sutra da se neko pojavi pa doticnog nalupa ili mu se murija naklati na kosti pa ga malo zatvore zbog poziva na zlocin garantujem ti da bi bila opsta frka, sto njega hapsite sto nehapsite cetnike I ustase......a nekontaju da pojedinci kao ovi vise nanose stete muslimanima nego cetnici I ustase
mrAdil

#4990 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mrAdil »

exliberal-ex wrote:
Sutra da se neko pojavi pa doticnog nalupa ili mu se murija naklati na kosti pa ga malo zatvore zbog poziva na zlocin garantujem ti da bi bila opsta frka, sto njega hapsite sto nehapsite cetnike I ustase......a nekontaju da pojedinci kao ovi vise nanose stete muslimanima nego cetnici I ustase
Kakve štete je dr. Safet K. nanio muslimanima?
Za četnike i ustaše i njihovo "dobročinstvo" prema muslimanima, valjda, znamo!
jefferson

#4991 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jefferson »

mrAdil wrote:
exliberal-ex wrote:
Kakvu je stetu napravio muslimanima Charlie Hebdo?
mrAdil

#4992 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mrAdil »

jefferson wrote:
mrAdil wrote:
exliberal-ex wrote:
Kakvu je stetu napravio muslimanima Charlie Hebdo?
Ne kontam.
Jel' on povezan i sa slučajem u vezi tog smeća iz pariza?
exliberal-ex

#4993 Re: Terorizam u Parizu!

Post by exliberal-ex »

mrAdil wrote:
exliberal-ex wrote:
sta su cetnisi I ustase uradili muslimanima je poznato...I osudjeno od zapada, medjutim doticni poziva ( barem koliko ja znam )otvreno na ubistva onih koji se usude reci nesto protiv islama, znaci ako ja kazem da za mene muhamed nepostoji ja sam potpisao smrtnu presudu. Ako je za ovakve stvari spreman osudit nekog na smrt (svojim tumacenjem daje drugima za pravo da to urade) mogu tek mislit kakve druge napredne ideje ima.
Jos jedna stvar...ako neko od tih manijaka ode I napravi nesto na zapadu ili prema zapadnim diplomatama sta mislis kako ce se to odrazit prema bh muslimanima I njihovom nedjelovanju....kolko stete bi to donijelo.
Zato sam I napisao da bi bh muslimani trebali odlucnije stat pred njega I one koji ga podrzavaju I zaustavit tu indokrinaciju.
Bas sam nedavno pricao sa nekim kolegama na poslu I oni me bas pitaju jesu li bosanski muslimani radikali...I ja im objasnjavam da bh musliimani pripadaju islamskom svijetu ali su specificni u svojoj vjeri, da su evropski nastrojeni, da je ogromna vecina konzumirala alkohol iako su muslimani , da nisu pratili stroga pravila o oblacenju, da su muslimanske zene amancipovane, slobodne, skoluju se , voze , putuju slobodno...ostali su zacudjeni...sve ove vrijednosti koje sam nabrojao trebaju biti uzor mnogima jer ako iko ima sad sansu da postane most izmedju istoka I zapada to su sad bh muslimani
jefferson

#4994 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jefferson »

Ne kontam.
Jel' on povezan i sa slučajem u vezi tog smeća iz pariza?
Tema je terorizam u Parizu. Charlie Hebdo nije pozvao na ubijanje niti osvete i slicno, nego su nacrtali karikaturu. NACRTALI. Znaci ti kupis ili ne kupis novine. Inace, boli te qrtz sta je u novinama ili na naslovnici.
Ovdje imas retardiranog kretena koji sebe naziva muslimanom i predstavlja odredjeni broj ovaca i poziva na ubistva i ti postavis pitanje: kako je on nastetio Muslimanima. Mislim fakat.
jefferson

#4995 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jefferson »

exliberal-ex wrote:
mrAdil wrote:
exliberal-ex wrote:
sta su cetnisi I ustase uradili muslimanima je poznato...I osudjeno od zapada, medjutim doticni poziva ( barem koliko ja znam )otvreno na ubistva onih koji se usude reci nesto protiv islama, znaci ako ja kazem da za mene muhamed nepostoji ja sam potpisao smrtnu presudu. Ako je za ovakve stvari spreman osudit nekog na smrt (svojim tumacenjem daje drugima za pravo da to urade) mogu tek mislit kakve druge napredne ideje ima.
Jos jedna stvar...ako neko od tih manijaka ode I napravi nesto na zapadu ili prema zapadnim diplomatama sta mislis kako ce se to odrazit prema bh muslimanima I njihovom nedjelovanju....kolko stete bi to donijelo.
Zato sam I napisao da bi bh muslimani trebali odlucnije stat pred njega I one koji ga podrzavaju I zaustavit tu indokrinaciju.
Bas sam nedavno pricao sa nekim kolegama na poslu I oni me bas pitaju jesu li bosanski muslimani radikali...I ja im objasnjavam da bh musliimani pripadaju islamskom svijetu ali su specificni u svojoj vjeri, da su evropski nastrojeni, da je ogromna vecina konzumirala alkohol iako su muslimani , da nisu pratili stroga pravila o oblacenju, da su muslimanske zene amancipovane, slobodne, skoluju se , voze , putuju slobodno...ostali su zacudjeni...sve ove vrijednosti koje sam nabrojao trebaju biti uzor mnogima jer ako iko ima sad sansu da postane most izmedju istoka I zapada to su sad bh muslimani
Dzaba ti to pises. lakse je to sve zidu objasniti.
Sezam

#4996 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Sezam »

mrAdil wrote:
exliberal-ex wrote:
Nanosi im mentalnu stetu, ako nista drugo. Sramota je za Bosnjake, evropski narod, u 21. vijeku, da se ovakav mentalno poremeceni manijak shvata ozbiljno.

Jadan je taj fakultet na kojem je taj poludivljak postao Dr.
Chisum

#4997 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Chisum »

uglavnomja wrote:da nije opasno, bilo bi smijesno, da jedan ovakav lik ima slusaoce :roll: porati posluku :roll:

najgore je budalu ubijediti da je pametna i dati joj moc ... tu prestaje svaki trag razuma.
Ma lagano, Guantanamo Bay, pa neka tamo uzgaja vashke i truje debile koji puse ove pustinjske price iz kamenog doba.

.. i to sve dok mu zadrigli saudijski finansijeri na jahtama buse guzove djecacima-robovima iz Bangladesa.
Walther

#4998 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Walther »

generalno je na zapadu svaki medij "privatno vlastnistvo" pa je prema tome cenzurisanje novinara sasvim normalna stvar... jel tako?:)
jefferson

#4999 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jefferson »

Walther wrote:generalno je na zapadu svaki medij "privatno vlastnistvo" pa je prema tome cenzurisanje novinara sasvim normalna stvar... jel tako?:)
Od strane koga?
@mba

#5000 Re: Terorizam u Parizu!

Post by @mba »

jefferson wrote:
Walther wrote:generalno je na zapadu svaki medij "privatno vlastnistvo" pa je prema tome cenzurisanje novinara sasvim normalna stvar... jel tako?:)
Od strane koga?

pa najvjerovatnije od mene!

cuj to od koga, jarane gdje ti zivis?
Post Reply