Zelio bi pomoci koliko mogu pa me interesuje sta se konkretno radi.Mislim jel ciscenje nekoga grada ili..?Posto sam RVI nisam u mogucnosti neki veci teret nositi al lopatom mogu cistiti kao i svi.AtleticoMadrid wrote:Vidio sam da studenti sutra organizuju prijevoz iz Sarajeva sa Centrotransom u 9 ujutro, samo se mora ranije prijaviti, mislim da idem sa njima sutra akoBogda !! Idemo valjda gdje odrede da je najpotrebnije![]()
Drzi se Domovino jedina !
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
-
riko-ga
#4976 Re: Poplave u cijeloj BiH
- titinho
#4977 Re: Poplave u cijeloj BiH
Challenger__ wrote:U Doboju 20 mrtvih, uglavnom zarobljeni u automobilima...![]()
izvor - FTV
Je li ovo fakat istina ??? Boze
-
kakavdanakneiskustvu
#4978 Re: Poplave u cijeloj BiH
Cholina_Lokica wrote:Srusila se cesta od Maglaja prema Doboju, skroz pala u Bosnu, ne moze se vise tuda proci
gdje si to čuo,cesta m-17?
- suncica24
#4979 Re: Poplave u cijeloj BiH
Muhamed Cabric za FTV,javio, bosnjacki povratnici iz nekog sela, skuhali 120 hljebova i donijeli u dobojski CK.
Uprava HKK Široki
Novac od ulaznica HKK Široki Primorka : Igokea, pomoć unesrećenim obiteljima u Bosni
Uprava HKK Široki Primorka je odlučila da se cijelokupan prihod sa sutrašnje utakmice Široki - Igokea (20:15 sati) uputi kao pomoć unesrećenim obiteljima u Bosni, koje su poplave primorale da napuste svoje domove.
Cijena ulaznica bit će 5 KM za odrasle i 2 KM za djecu, i za ovu utakmicu neće vrijediti godišnje ulaznice. Kompletna Uprava, zaposlenici i igrači kluba kupnjom ulaznica također će simbolično podržati ovu humanu akciju.
-
Niemand
#4980 Re: Poplave u cijeloj BiH
.
Last edited by Niemand on 19/06/2014 14:29, edited 1 time in total.
- cenecimoveocino
#4981 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pomoć iz Beča za BiH

-
groove
#4982 Re: Poplave u cijeloj BiH
--
Last edited by groove on 17/05/2014 17:10, edited 1 time in total.
- Janjicar
#4983 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ne zelim da skrecem sa teme, al' samo da vas upozorim na ono sto se radi i da je ova situacija izbacila ono najbolje u ljudima, ali nazalost i ono najgore. Mnogi na FB sheruju ovu sliku, a jos vise ljudi sheruju i ovaj link:drag_gost wrote:
http://www.balkaninfo.org/vazno-procita ... e-zalosno/
E sada pogledajte ovaj link:
http://www.sigma.ba/cuvari-blaga/suza-mog-oca/ i obratite paznju na datum i sliku. Ne znam ko je na slici, ali 100% nije neko ko je ovih dana snimljen i ovo izjavio citirano. Za lijeka vam trebalo. Ne odnosi se na citiranog, pretpostavljam da ni ti nisi znao, vec si kao mnogi sliku sa FB "pokupio".[/quote]
Prvo kada vidis sliku search by google tako da znam da je slika stara i nije skoro nastala ali mi se svidio tekst ispod te zbog toga sam je podijelio...
U TK se vrijeme popravilo i sunce u nekim dijelovima sija
-
co211
#4984 Re: Poplave u cijeloj BiH
Probajte kontaktirati STAFF (studentska organizacija pri Filozofskom fakultetu u Sarajevu) za više informacija obzirom da i oni jedan autobus organizuju (https://www.facebook.com/groups/staff.unsa/). Također probajte stupiti u kontakt sa SPUS (Studentski parlametn UNSA) obzirom da su oni već sredili dva autobusa (https://www.facebook.com/groups/spus.ba/?fref=ts). Nadam se da sam pomogao. Sretnoriko-ga wrote:Zelio bi pomoci koliko mogu pa me interesuje sta se konkretno radi.Mislim jel ciscenje nekoga grada ili..?Posto sam RVI nisam u mogucnosti neki veci teret nositi al lopatom mogu cistiti kao i svi.AtleticoMadrid wrote:Vidio sam da studenti sutra organizuju prijevoz iz Sarajeva sa Centrotransom u 9 ujutro, samo se mora ranije prijaviti, mislim da idem sa njima sutra akoBogda !! Idemo valjda gdje odrede da je najpotrebnije![]()
- MissGump
#4985 Re: Poplave u cijeloj BiH
drag_gost wrote:Ne zelim da skrecem sa teme, al' samo da vas upozorim na ono sto se radi i da je ova situacija izbacila ono najbolje u ljudima, ali nazalost i ono najgore. Mnogi na FB sheruju ovu sliku, a jos vise ljudi sheruju i ovaj link:Janjicar wrote:
"Nije mi sine žao zemljišta, niti kuće... Žao mi sine, što nemam više vremena da gradim nešto novo, a gdje proživjeti ovo što mi je ostalo."
http://www.sigma.ba/cuvari-blaga/suza-mog-oca/ i obratite paznju na datum i sliku. Ne znam ko je na slici, ali 100% nije neko ko je ovih dana snimljen i ovo izjavio citirano. Za lijeka vam trebalo. Ne odnosi se na citiranog, pretpostavljam da ni ti nisi znao, vec si kao mnogi sliku sa FB "pokupio".
glupi ljudi koji zbog lajkova rade sranja
u Sarajevu su se pojavili ljudi koji prose predstavljajući se da su iz Maglaja, Zavidovića i Doboja... ljudi pazite na neljude
- agent_zero
#4986 Re: Poplave u cijeloj BiH
Odakle ti ovaj info?Cholina_Lokica wrote:Srusila se cesta od Maglaja prema Doboju, skroz pala u Bosnu, ne moze se vise tuda proci
-
kakavdanakneiskustvu
#4987 Re: Poplave u cijeloj BiH
Niemand wrote:Halali, odakle vam ovo? Znal se jos sta? Koji dio Z. polja? Ako ista znas napisi molim te, il link odakle ove infoStupskaBitanga wrote:Jeste nažalost i nalaze ih i visejasko_ba wrote:Jel istina ovo za Zeljezno polje(Zepce) da ima mrtvih?
javljenoi na ftv ili bht prije sat i po otprilike
-
sophieEl
#4988 Re: Poplave u cijeloj BiH
Možda bi vam najbolje bilo da nazovete ovaj broj 033-205-937 i provjerite sve.riko-ga wrote:Zelio bi pomoci koliko mogu pa me interesuje sta se konkretno radi.Mislim jel ciscenje nekoga grada ili..?Posto sam RVI nisam u mogucnosti neki veci teret nositi al lopatom mogu cistiti kao i svi.AtleticoMadrid wrote:Vidio sam da studenti sutra organizuju prijevoz iz Sarajeva sa Centrotransom u 9 ujutro, samo se mora ranije prijaviti, mislim da idem sa njima sutra akoBogda !! Idemo valjda gdje odrede da je najpotrebnije![]()
- Challenger__
#4989 Re: Poplave u cijeloj BiH
Tako je, doslovno, javio novinar FTV iz Doboja.titinho wrote:Challenger__ wrote:U Doboju 20 mrtvih, uglavnom zarobljeni u automobilima...![]()
izvor - FTV
Je li ovo fakat istina ??? Boze
- Janjicar
#4990 Re: Poplave u cijeloj BiH
bnKako javlja naš dopisnik iz Doboja, situacija na području grada je kritična. Vodena stihija za sada je odnijela 7 žrtava. Strahuje se da je broj daleko veći. Gradom plutaju tijela. Građani mole za pomoć! Oni, takođe, ističu da im poteškoću predstavlja i to što ne mogu da dopune račune na svojim mobilnim telefonima, naročito u odsječenim dijelovima grada. Ukoliko je moguće, građani mole da kompanija M:tel dozvoli hitne pozive.
- dječak sa šibicama
#4991 Re: Poplave u cijeloj BiH
Cak su objavili ovu sliku i tekst i kao neko na FB trazi da mu bilo ko javi informaciju o ovom dedi, jer mu je nekakav rod.drag_gost wrote:Ne zelim da skrecem sa teme, al' samo da vas upozorim na ono sto se radi i da je ova situacija izbacila ono najbolje u ljudima, ali nazalost i ono najgore. Mnogi na FB sheruju ovu sliku, a jos vise ljudi sheruju i ovaj link:Janjicar wrote:
"Nije mi sine žao zemljišta, niti kuće... Žao mi sine, što nemam više vremena da gradim nešto novo, a gdje proživjeti ovo što mi je ostalo."
http://www.sigma.ba/cuvari-blaga/suza-mog-oca/ i obratite paznju na datum i sliku. Ne znam ko je na slici, ali 100% nije neko ko je ovih dana snimljen i ovo izjavio citirano. Za lijeka vam trebalo. Ne odnosi se na citiranog, pretpostavljam da ni ti nisi znao, vec si kao mnogi sliku sa FB "pokupio".
Ja ne znam sta to ljudima treba, izmisljanje ovakvih stvari, a odmah se vidi da je prica suplja jer nigdje ni imena ni lokacije, nicega.
Ignorisati je najbolje.
Ovih dana ce biti svakakvih idiotluka od pojedinaca.
Lijepe vijesti iz Tesnja, Doboja, solidarisu se ljudi, u Tesnju su zbrinuti neki pacijenti iz Doboja. Treba da nas tragedija zadesi, da dodjemo pameti makar na kratko.
-
co211
#4992 Re: Poplave u cijeloj BiH
Apel za humanitarne konvoje: Ne zaustavljajte se na ulazima u Maglaj!
Voda se povukla iz većine maglajskih naselja, a stanovnici iz kuća, dvorišta i s ulica ukloniti velike količine smeća koje je nabujala rijeka nanijela tokom nekoliko proteklih dana.
Sa svih strana stiže humanitarna pomoć, a čitatelj portala Radiosarajevo.ba Jasmin Lokmić koji je danas u Maglaju, apelovao je na sve konvoje da se ne zaustavljaju na ulazu u grad.
''Molim vas, ukoliko ste u mogućnosti da apelujete na sve humanitarne organizacije i konvoje koji idu u Maglaj da se ne zaustavljaju samo na ulazu u grad nego da idu direktno i dijele pomoć ljudima. U grad se može ući i kretati ulicama, ali dolje ljudi ne znaju, jer se hrana dijeli samo na određenim mjestima. Neki nisu u mogućnost da se kreću zbog mulja ispred svojih kuća'', kazao je Lokmić.
p.s. radiosar-jevo je u pitanju.
Voda se povukla iz većine maglajskih naselja, a stanovnici iz kuća, dvorišta i s ulica ukloniti velike količine smeća koje je nabujala rijeka nanijela tokom nekoliko proteklih dana.
Sa svih strana stiže humanitarna pomoć, a čitatelj portala Radiosarajevo.ba Jasmin Lokmić koji je danas u Maglaju, apelovao je na sve konvoje da se ne zaustavljaju na ulazu u grad.
''Molim vas, ukoliko ste u mogućnosti da apelujete na sve humanitarne organizacije i konvoje koji idu u Maglaj da se ne zaustavljaju samo na ulazu u grad nego da idu direktno i dijele pomoć ljudima. U grad se može ući i kretati ulicama, ali dolje ljudi ne znaju, jer se hrana dijeli samo na određenim mjestima. Neki nisu u mogućnost da se kreću zbog mulja ispred svojih kuća'', kazao je Lokmić.
p.s. radiosar-jevo je u pitanju.
Last edited by co211 on 17/05/2014 17:06, edited 1 time in total.
- O'zone
- Globalni moderator
#4993 Re: Poplave u cijeloj BiH
Selo Paraći u Kalesiji više ne postoji
Subota, 17 Maj 2014 14:49 | Autor Edita Jakovljević
17 06 Kalesija kliziste16Selo Paraći u Donjem Hrasnom, općina Kalesija, gotovo više da ne postoji. Tamo gdje su se nekada nalazile kuće sada su samo krovovi a na pojedinim mjestima zemlja je kuće u potpunosti zatrpala kao da tu nikada nisu ni bile. Zemlja se pokrenula prije dvije noći pa su porodice spašavale živu glavu. U kućama je bilo i male djece.
Odroni zemlje dobuki su po 20 metara, a mještani kažu da se tako nešto nikada nije dešavalo. Žene i djeca evakuisani su na sigurne lokacije a u selu su samo ostali muškarci no potpuno su bespomoćni. Zemlja se i dalje pomijera. Selo Paraći kažu, više ne postoji.
Potrebna suha hrana za Parače i Kikače kod Tojšića. Informacije s terena kažu da je dramatično. Hrana se može donijeti u centar Tojšića, kontakt osoba Jerome Stickman broj telefona 061 430 061.
- Logovan
#4994 Re: Poplave u cijeloj BiH
cenecimoveocino wrote:Pomoć iz Beča za BiH
Vidio sam maloprije na facebooku isto sliku iz Beca, velika hrpa hrane i ostalog kao sto je ovdje.
-
Paradajz50
#4995 Re: Poplave u cijeloj BiH
Strasni snimci iz Zeljeznog Polja na FTV...Daj Boze da je sto manje zrtava, ali ovdje tesko da se moze ponovo izgraditi selo.
- Klavikula
#4996 Re: Poplave u cijeloj BiH
na BHT-u pricaju da je moguce proglasavanje vanrednog stanja na kompletnom podrucju BiH (na drzavnom nivou).
- Cholina_Lokica
#4997 Re: Poplave u cijeloj BiH
Konvoj otvorene mreze krenuo tamo i ne mogu daljekakavdanakneiskustvu wrote:Cholina_Lokica wrote:Srusila se cesta od Maglaja prema Doboju, skroz pala u Bosnu, ne moze se vise tuda proci
- DaffyDuck
#4998 Re: Poplave u cijeloj BiH
bio bi red.Klavikula wrote:na BHT-u pricaju da je moguce proglasavanje vanrednog stanja na kompletnom podrucju BiH (na drzavnom nivou).
-
Boskero
#4999 Re: Poplave u cijeloj BiH
.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:22, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#5000 Re: Poplave u cijeloj BiH
Cholina_Lokica wrote:Konvoj otvorene mreze krenuo tamo i ne mogu daljekakavdanakneiskustvu wrote:Cholina_Lokica wrote:Srusila se cesta od Maglaja prema Doboju, skroz pala u Bosnu, ne moze se vise tuda proci
može li još neko potvrditi ovu informaciju,ako je ovo istina onda je to strašno