u ratu nabavili nekako kilu sirove kafe i kaze stari ima neki shish u podrumu, zna on ispeci kafu
i izgorila mu kila kafe
uglavnomja wrote:hebo vas shish![]()
![]()
u ratu nabavili nekako kilu sirove kafe i kaze stari ima neki shish u podrumu, zna on ispeci kafu
i izgorila mu kila kafe
JoseMujica wrote:uglavnomja wrote:hebo vas shish![]()
![]()
i izgorila mu kila kafe
eeee ima neko u mom komšiluku ko i dan danas peče kafu...vjerovatno u pećnici...kad to ljeti zamirišeto je čisti vremeplov u mojoj glovi
uglavnomja wrote:hebo vas shish![]()
![]()
i izgorila mu kila kafe
predivan miris ko zna cijeniti ....moze se peci u rerni, ali moras znati sta radis pa potrefiti pravu mjeru prije nego zagori.JoseMujica wrote:uglavnomja wrote:hebo vas shish![]()
![]()
i izgorila mu kila kafe
eeee ima neko u mom komšiluku ko i dan danas peče kafu...vjerovatno u pećnici...kad to ljeti zamirišeto je čisti vremeplov u mojoj glovi
Imam! Imam!uglavnomja wrote:a uz kafu iz rerne je isao mlinsa sljivom na kuku
![]()
radostan dan wrote:Aaaaaaaaaaaaaaaaaamuha_sa wrote:okreni nulu-ne cujem te![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Odoh sad zvat kuma na viber, on zna da zasteka...pa cu mu traziti da pritisne nulu...
bujrumJoseMujica wrote:ma idite u klinac više s ovom temom....moraću se sad napit

To je, zapravo, britanski animirani film - samo su snimili novi zvucni zapis za domace trzisteuglavnomja wrote:zato su hrvati imali crtane, dr. baltazara i ovog likica, nadam se da nije vec spominjan
http://www.youtube.com/watch?v=dY93dRoG6-Q
Zvekan je bio (i jos uvijek je) brendi, odgovorno tvrdimmuha_sa wrote:vinjak--olešio se na doceku NoveLukavi Plan wrote:a za stare alkose konjak zvečevo, ko se njime nije ubio ne zna šta je ludilo.nikad više ni pomirisao nisam--gadi mi se i pomisao na zvekana
![]()
pojma nemam--al znam da je Zvecevo vinjak bio pice broj 1--a boMMe i Rubinov vinjakJohn Cleese wrote:Zvekan je bio (i jos uvijek je) brendi, odgovorno tvrdimmuha_sa wrote:vinjak--olešio se na doceku NoveLukavi Plan wrote:a za stare alkose konjak zvečevo, ko se njime nije ubio ne zna šta je ludilo.nikad više ni pomirisao nisam--gadi mi se i pomisao na zvekana
![]()
Od nekdej lepe so Ljubljanke slovele al lepši od Urške bilo ni nobene.spreca wrote:
Zajebavas?stakasa wrote:Kad je naruci frajer devedeset i neke... Eto koliko nije izlazio u kafanuradostan dan wrote:
A jesmo li Kenijadu pominjali, onu iz 87, 88?
Poslije, samim pocetkom devedesetih, pojavila se točena kenijada u kaficima, i odlicno je sjedala sa espresom...mala kenijada i espreso, ne sjecam.se koliko je to kostalo.
I bila ie bolja od flasirane...zapamtio sam da su mi rekli da je pravi lik u sarajevu i distribuira za cijelu bih.
Lukavi Plan wrote:Razbrekla riža, kaže onaj s klistira jesi ovo šakom jeo sirovu rižu, kontam u sebi odjebi vadi to iz meneuglavnomja wrote:![]()
![]()
![]()
steta japraka![]()
i danas stara pravi
Lukavi Plan wrote:Loše ti je to batko, ja umal umro nisam i na klistiru sam završio a šta se desilo, zapio se pivurine od 12 popodne do sutra ujutro 5 sati taman zora i onako isprana stomaka pravac kuća, znam da stara obično ostavi večeru u frižider šerpa namirena i pasi.E tako ja otvorim frižider pa za sto u šerpi zavijen japrak, ne žvačem samo ga gutam i tako jedno 15-20 komada i popio čašu kole, haj reko tuširanje i spavat, JAOOO probudih se u neka doba razvali me stomak ne mogu na noge, ja u dnevni boravak svi gledaju u mene i smiju se, da ne dužim stara zavila japrak za sutra da pravi a ja se nabubeko sirovo onakoradostan dan wrote:
Imam i ja jedan zesci blam u vezi novih -pića-...
bio sam u vojsci kad se to desilo. Elem, poslije mjesec i po , pustise nas prvi put u grad...
Ja sam se u tih mjesec najvise druzio sa jednim brčakom...dva metra i deset, sto i kusur kila, ruke ko lopate, ramena - boze sacuvaj...sem navedenog, jedini u jedinici - celav, brije glavu. Lice svo izguzvano, puno oziljaka, pogled zajeban, u najkracem - mraka od covjeka. Malo prica, al precizno, odsjecno. Nema gdje nije bio i sa kim nije bio, svasta vidio, svasta probao, alkohola, travuljina, svasta... Gledamo mu slike iz civilstva -kakav je ovo zajeban lik u pm???
I izadjemo ti mi tako prvi put u grad, normalno - gladne oči, svega zeljni, a kafića najvise...upadamo u jedan, tamo mrakusa, pici ono fluorescentno govno od rasvjete sto te svog istacka po licu, rukama, odjeci, i sto ti svaku plombu otkrije...
Kaze lik, glas -strogi bas, iskrenuo ona usta - hocemo sta pit, jarane?
Rekoh - hoćemo...
Fiksira me onim ubitacnim pogledom - sta s piti?
Isto, rekoh, sto i ti..
Kaze - ja cu biter lemon, i gleda okolo sav napet, ko da cemo se sad potuci sa citavom kafanom...
Koji je kurac biter lemon, sta je to, mislim se...ma neces radosni bit picka - može, odlucno odgovorih...
Donese kelner pice...uzmem guc - afjhhahžaaaašš, gorko, a jako...kao.tonik, al vuce malo na neku slatkoću, ko i svaki alkohol...u onom mraku, guzva, ne mogu da vidim o cemu se radi, a sramota me da blejim u etiketu...
Vidim njega, izvrnu onu flasicu naiskap, samo se.protrese, kaze - auhh, odlican...donesi nam jos po jedan, zove kelnera..
Neka hvala rekoh, ja to natenane volim..
Svristi on 5 bitera za manje od sat, kako ih pije, sve mu oci krvavije...mislim se, radosni majku ti jebem i tebi i pameti, ja ako ovo izvrnem - ubicu se ko majka, đe ce me pjanog vracati u kasarnu, sto ne uze pivu majmune jedan, znas koliko je mozes popiti i kapak...
I tako je radosni cuclo jednu 0.25 flasicu biter lemona od 19 do 23.00.
Ma ni to nije.problem...nego.sto.sam do 23.00 gledO kako se ovaj naliva sa biterima, i sekirao se - ko ce onoliku konjinu sam vući do kasarne, kad se obalijesti...i završio na klistiranju
u prevodu znaci da vise mijesamuha_sa wrote:kuharice manje zbori da ti rucak ne zagori