mislim da nije nista staro i da je i dalje u zakonu. Kako oni "prebijau" izmedju sebe da to bude legalno, mislim na privatne sluzbe, ne znam. Ali je zakon i dalje na snazi.
OLX.BA - sve o tome
Moderator: anex
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#4976 Re: OLX.BA - sve o tome
-
zippoo87
#4977 Re: OLX.BA - sve o tome
Mislio sam na tekst ovaj sa bljeska.Objavljeno u junu 2018.
27. 06. 2018. u 17:23 Fena - Pročitajte više na: https://bljesak.info/gospodarstvo/novac ... kon/240453"
- laserShow
#4978 Re: OLX.BA - sve o tome
Na to i mislim. Ispod cijene poste, osim ako nemas ugovor s njima, kao olx, ne mozes ici, zakonski. To je valjda zastita sva tri postanska operatera u BIH.
Koliko sam upraito niti jedna privatna sluzba ne reklamira dostavu ispod cijene poste, osim narvno korisnika/kompanija.
Koliko sam upraito niti jedna privatna sluzba ne reklamira dostavu ispod cijene poste, osim narvno korisnika/kompanija.
-
superOdlichan
#4979 Re: OLX.BA - sve o tome
Kako su krenuli, haman će ovi sa OLX-a uskoro uvest mjesečnu naknadu za korištenje platforme. Ne bi me čudilo... 
-
zippoo87
#4980 Re: OLX.BA - sve o tome
Dobice kurchinu.
Prodaja i zainteresovani kupci na olxu su mi opali jesenas 300% u odnosu na prije i generalno na prije redizajna.
Prije cim objavim nesto,prodam...sada stoji po mjesec,cijena top ,stanje top a niko ni da upita.
Ukljucim izdvajanje,samo bacim pare,jer za 2 dana ne bude ni 200 pregleda,prije po 600.
Totalno su sjebali sajt,digli cijene a uslugu troduplo pokvarili i logicno da je manje i korisnika stranice i oglasivaca.
Prodaja i zainteresovani kupci na olxu su mi opali jesenas 300% u odnosu na prije i generalno na prije redizajna.
Prije cim objavim nesto,prodam...sada stoji po mjesec,cijena top ,stanje top a niko ni da upita.
Ukljucim izdvajanje,samo bacim pare,jer za 2 dana ne bude ni 200 pregleda,prije po 600.
Totalno su sjebali sajt,digli cijene a uslugu troduplo pokvarili i logicno da je manje i korisnika stranice i oglasivaca.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4981 Re: OLX.BA - sve o tome
kao da su ljudi se organizirali i odjednom odlučili
neću više kupovati
neću više kupovati
- Truba
#4982 Re: OLX.BA - sve o tome
Obradujem se kad neko kaze moze zamjrna i kolko je za kes
- laserShow
- Truba
#4985 Re: OLX.BA - sve o tome
info
kažu idu isilove i hamasove zastave na pik
ko je na vrijeme uletio u biznis
kažu idu isilove i hamasove zastave na pik
ko je na vrijeme uletio u biznis
- dr_Evil
-
corei3
#4987 Re: OLX.BA - sve o tome
Od redizajna pa do dizanja cijena platforma je skroz potonula. Prije sam znao prodati artikal u sat vremena, sad se takav sličan pauči po 10 dana.
Šta mi znači jedan OLX kad:
- u špici sajt postaje neupotrebljiv zbog preopterećenja
- čim objavim oglas počinju mi pisati neki hakirani profili da im dam svoje podatke bankovne kartice.
- konstantna pitanja: može li jeftinije, zašto prodaješ, "kupuje sigurno" pa se više nikad ne javi, obara ionako prenisku cijenu za 50% - ukratko Balkan
- poskupljena usluge OLX bez nekog opravdanog razloga. Sitnije artikle se i ne isplati prodavati, skuplje me dođe izdvajanje
- hrpa artikala kojih nema na stanju a uredno se obnavljaju, to nije normalno koji je to broj. Više se i ne nadam kad vidim 50 rezultata pretrage da ima ijednog artikla fizički
- sve je manje normalnih oglasa, sve je TOP novo, bez packe, vozila auto nana sa kraćom desnom nogom.
- search jako loš. Sajt nema neke metode da i neplaćeni oglas ipak negdje prikaže a ne na 20. stranici, znači moraš platiti itd. i sl.
Konkurencija bi ih pomela al je nema
Normalna raja to vidi i polako se osipa. Ja sam nekad "visio" sad sedmično jednom uđem da vidim cijene koje me zanimaju arikala kojih nema na stanju
- čim objavim oglas počinju mi pisati neki hakirani profili da im dam svoje podatke bankovne kartice.
- konstantna pitanja: može li jeftinije, zašto prodaješ, "kupuje sigurno" pa se više nikad ne javi, obara ionako prenisku cijenu za 50% - ukratko Balkan
- poskupljena usluge OLX bez nekog opravdanog razloga. Sitnije artikle se i ne isplati prodavati, skuplje me dođe izdvajanje
- hrpa artikala kojih nema na stanju a uredno se obnavljaju, to nije normalno koji je to broj. Više se i ne nadam kad vidim 50 rezultata pretrage da ima ijednog artikla fizički
- sve je manje normalnih oglasa, sve je TOP novo, bez packe, vozila auto nana sa kraćom desnom nogom.
- search jako loš. Sajt nema neke metode da i neplaćeni oglas ipak negdje prikaže a ne na 20. stranici, znači moraš platiti itd. i sl.
Normalna raja to vidi i polako se osipa. Ja sam nekad "visio" sad sedmično jednom uđem da vidim cijene koje me zanimaju arikala kojih nema na stanju
Last edited by corei3 on 24/10/2023 09:12, edited 3 times in total.
- Truba
#4988 Re: OLX.BA - sve o tome
Drz se komunizma i suti
Ovo su ozbiljne ekonomske teme ponude i potraznje

-
DonieBrasco
#4989 Re: OLX.BA - sve o tome
OLX je postao drustvena mreza kakvih sve korisnika ima da ne napisem slucajeva za razmatranje.
- dr_Evil
- Truba
#4991 Re: OLX.BA - sve o tome
jucer u pol price o razmjeni
jedva docekao da se neko javlja
lik odustade
pa reko nema ljutnje reci svoje zahtjeve da obavimo to
odustajem
znaci izgubio vremena pregledao mu citav profil dopisivanje
i lik odustade
cenite svoje vremen na pik i cenit ce vas a i cenit cete se sami

jedva docekao da se neko javlja
lik odustade
pa reko nema ljutnje reci svoje zahtjeve da obavimo to
odustajem
znaci izgubio vremena pregledao mu citav profil dopisivanje
i lik odustade
cenite svoje vremen na pik i cenit ce vas a i cenit cete se sami
- dr_Evil
#4992 Re: OLX.BA - sve o tome
Cudna je publika u BiH, hoce odlicno za dzabe. Gleda najjeftinija auta, ono malo skuplje nece da pogleda i onda ronca sto mu ga je neko vratio ili sto se kupio u losem stanju.corei3 wrote: ↑24/10/2023 09:01 Od redizajna pa do dizanja cijena platforma je skroz potonula. Prije sam znao prodati artikal u sat vremena, sad se takav sličan pauči po 10 dana.
Kod nas je postao sevap izgleda vracat kilometre i prodavat skart.
A pik je uzasan postao ima par godina.
- PlusSA
#4993 Re: OLX.BA - sve o tome
Nije problem do olx.ba nego odlazak ljudi iz države, ostaju stariji ljudi koji ne znaju koristiti olx.ba, niti žele da nešto prodaju/kupe i slicno.
- laserShow
- Truba
- Truba
- Truba
- Truba
#4998 Re: OLX.BA - sve o tome
paša fino ovako ukucaš na olx ono što tražiš
npr djl za tkanine pletenje i ručne radove od platna (imaš i kod katedrale)
onda im pošalješ poruku (može i preko fejsa)
napišeš što želiš i pitaš cijenu
onda ti oni fino ispletu što tražiš
trgovac je to... kod nas na ilidži prodaju likovi svijeće za groblje svi sveti će sad sa grbom republike hrvatske
stavit će na cvijeću što želiš
- dr_Evil
#4999 Re: OLX.BA - sve o tome
Ma da, vodimo ratove 2000 godine u ime kapitalizma, samo sto umjesto kapitalizma napisemo ime boga po volji ili demokratije i onda postavimo koju sliku iz gulaga za nepismene da se prime. Niko nije ukrao crkvu ili dzamiju, nego zlato iz istih.
Bjeze svi u kapitalizam, a nigdje se nije ostvario pravi socijalizam. Najblize socijalizmu su mozda dosle zemlje skandinavije 80ih godina, kada im je bio najveci prosperitet.
- laserShow