Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
So What!

#4976 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

Sanacija klizišta na relaciji Jezero-Kromolj - 10. 03. 2018. @ Mirza! (SSC)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
So What!

#4977 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

Izgradnja posljednjeg dijela Sarajevske zaobilaznice. Radi se o dionici Butila - Vlakovo - Mostarsko raskršće (LOT 3), koji je podijeljen na LOT 3a i LOT 3b. Dionica LOT-a 3a Butila - Vlakovo izgrađena je u sklopu autoputa na Koridoru 5C i puštena u upotrebu 2014. godine. Međutim, dionica Vlakovo - Mostarsko raskršće (LOT 3b) još nije izgrađena.

Izgradnjom LOT-a 3b omogućit će se direktna veza za vozila koja prema petlji Vlakovo na autocesti dolaze s kružnog toka na Mostarskom raskršću, odnosno iz pravca Kiseljaka, Rakovice, Pazarića i Hadžića. Također, izgradnjom ove spojne saobraćajnice rasteretit će se lokalna saobraćajnica kroz naselje Vlakovo i podići će se nivo sigurnosti pješaka i vozila.
rimac

#4978 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by rimac »

Održavanje saobraćajnica, gradskih ulica, NULA. Ljudi moji, možemo li išta uraditi? Rupe sve veće, sve ih više po cijelom gradu. Ovo je stvarno sramota za glavni grad, kanton... A toliko nam novca uzimaju za ceste. Nigdje ništa pročitati i vidjeti prilog o tome.... Kao da smo se svi pomirili da živimo u džungli...
apsolutno romantican

#4979 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by apsolutno romantican »

haj bolan, jos malo pa ce izgledati kao prije obnove :)

ps koje godine ono bijese obnova?
Trebam te

#4980 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Trebam te »

rimac wrote:Održavanje saobraćajnica, gradskih ulica, NULA. Ljudi moji, možemo li išta uraditi? Rupe sve veće, sve ih više po cijelom gradu. Ovo je stvarno sramota za glavni grad, kanton... A toliko nam novca uzimaju za ceste. Nigdje ništa pročitati i vidjeti prilog o tome.... Kao da smo se svi pomirili da živimo u džungli...
Malo ce zakrpiti prije oktobra... :izet: :-)
problemnatravunu

#4981 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by problemnatravunu »

Da li iko kontrolise koliko je debeo asfalt na juznoj longitudiLALI, ho ce li i tu "zavrnuti" kao na biciklistickoj stazi???
Od juce vidim stavilo komade gume pod poklopce klepecucih :lol: sahtova u Zagrebackoj, na kojima su ocigledno "zavrnuli" pare, bas kao i na ivicnjacima....
Filter

#4982 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Filter »

problemnatravunu wrote:Da li iko kontrolise koliko je debeo asfalt na juznoj longitudiLALI, ho ce li i tu "zavrnuti" kao na biciklistickoj stazi???
Od juce vidim stavilo komade gume pod poklopce klepecucih :lol: sahtova u Zagrebackoj, na kojima su ocigledno "zavrnuli" pare, bas kao i na ivicnjacima....
to su dihtunzi :D :lol:
jucer sam se provozao preko i fakat ne klepece vise... al sega izgleda onako sa repovima van sahta
Trebam te

#4983 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Trebam te »

Filter wrote:
problemnatravunu wrote:Da li iko kontrolise koliko je debeo asfalt na juznoj longitudiLALI, ho ce li i tu "zavrnuti" kao na biciklistickoj stazi???
jucer sam se provozao preko i fakat ne klepece vise... al sega izgleda onako sa repovima van sahta

Dosjetila se braca ! :-) dok Berilo uredjuje sumske puteve :) :run:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4984 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by bitanga_sa_otesa »

Filter wrote:
diFtung se kae :lol:
Filter

#4985 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Filter »

bitanga_sa_otesa wrote:
Filter wrote:
diFtung se kae :lol:
zafaljujem druze bitanga, nece se ponoviti :D
bitanga_sa_otesa

#4986 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Filter wrote:
zafaljujem druze bitanga, nece se ponoviti :D
evo crno na bijelo :lol:
Image
Filter

#4987 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Filter »

:lol: :lol: :thumbup: i ti se naslusas i nagledas svega
bitanga_sa_otesa

#4988 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

jbga taki mi poso :)
spree

#4989 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by spree »

Cuj diFtung :lol: . Sve je dobro dok ne počnu malterisati ivicnjake jer se krune :-)
mayab

#4990 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mayab »

spree wrote:Cuj diFtung :lol: . Sve je dobro dok ne počnu malterisati ivicnjake jer se krune :-)
Saće, more biti i to, jednom je već malterisano, neposredno nakon "završetka" dionice :-x
So What!

#4991 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

Izgradnja Južne longitudinale - 18. 03. 2018. @ Mamkić (SSC)

Image

Image

Image

Image

Image

Image
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#4992 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

zatrpali su danas dobar dio
manekenka u penziji

#4993 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by manekenka u penziji »

Koliko li su samo ovi ljudi nesposobni!
Prosle sedmice 5 dana nije bilo fiksnog telefona, kablovske ni interneta jer su napravili nekakav kvar kopanjem. Sinoc oko 21:30 je nestalo vode jer su slomili cijev i vode jos nema.
Ovdje vlada ratno stanje jer se pravi kruzni tok!
Pokakim vam se ja u isti! Toliko
neki

#4994 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by neki »

manekenka u penziji wrote:Koliko li su samo ovi ljudi nesposobni!
Prosle sedmice 5 dana nije bilo fiksnog telefona, kablovske ni interneta jer su napravili nekakav kvar kopanjem. Sinoc oko 21:30 je nestalo vode jer su slomili cijev i vode jos nema.
Nije izvođač kriv što su nadležne institucije pogrešno ucrtale instalacije u katastar i što im treba 5 dana da izađu i saniraju kvar...
video

#4995 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by video »

Auuuuuu :shock: manekenka :shock:
Becka skola :run:
manekenka u penziji

#4996 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by manekenka u penziji »

neki wrote:
Nije izvođač kriv što su nadležne institucije pogrešno ucrtale instalacije u katastar i što im treba 5 dana da izađu i saniraju kvar...
Apsolutno me ne zanima ko je kriv, nego mi je vise puna kapa! Racun za telekom ce mi doci isti, a vodu moram kupovati.
Brzina gradnje je i za doba Marije Puljeve prespora. Ovo je 21.vijek. Zasto mene kao obicnog gradanina mora i u bilo kom pogledu doticati ova izgradnja, zasto ja moram biti ovoliko svjesna nje? Zato sto kolicima nemam kud proci jos od septembra '17. Zato sto su mi cipele prljave kao da iz svinjca izlazim dok prodem taj tok. Zato sto su skoro zablokirali put pa se sav saobraćaj preusmjerio malom cestom koja je bila namjenjena samo mjestanima, pa je bilo nemoguće uci u kucu od guzve, iako je vidis na par metara od sebe. Zato sto svako malo ostajemo bez usluga telekoma, a Boga mi i vode. Zato sto je neko kriv, ali evo forumski puk skida krivicu sa izvođača. Garant je do mene.

EDIT: I da ti kažem da je to jedna VELIKA LAZ da im treba 5 dana da izadu jer su izasli odmah! Ali su 5 dana pravili jer je kvar bio ogroman.
neki

#4997 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by neki »

manekenka u penziji wrote:
neki wrote:
Apsolutno me ne zanima ko je kriv, nego mi je vise puna kapa! Racun za telekom ce mi doci isti, a vodu moram kupovati.
Brzina gradnje je i za doba Marije Puljeve prespora. Ovo je 21.vijek. Zasto mene kao obicnog gradanina mora i u bilo kom pogledu doticati ova izgradnja, zasto ja moram biti ovoliko svjesna nje? Zato sto kolicima nemam kud proci jos od septembra '17. Zato sto su mi cipele prljave kao da iz svinjca izlazim dok prodem taj tok. Zato sto su skoro zablokirali put pa se sav saobraćaj preusmjerio malom cestom koja je bila namjenjena samo mjestanima, pa je bilo nemoguće uci u kucu od guzve, iako je vidis na par metara od sebe. Zato sto svako malo ostajemo bez usluga telekoma, a Boga mi i vode. Zato sto je neko kriv, ali evo forumski puk skida krivicu sa izvođača. Garant je do mene.
Jbg...to sto si ti opisala zove se život u gradu..ako ti ne odgovara preseli na selo..
EDIT: I da ti kažem da je to jedna VELIKA LAZ da im treba 5 dana da izadu jer su izasli odmah! Ali su 5 dana pravili jer je kvar bio ogroman.
jbg..to sto si ti nabrojala zove se zivot u gradu..ako ti ne odgovara mozes preseliti na selo..
Last edited by neki on 21/03/2018 19:46, edited 1 time in total.
mayab

#4999 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mayab »

To treba biti iza FZ PIO MIO, preko puta Hitne pomoći ????
U ovo jos i mogu povjerovati, jer prije mjesec dana su danima radili neka sondiranja na toj lokaciji, mislim da ipak nije tipična predizborna navlakuša :shock:
Logovan

#5000 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Logovan »

Da, ide na ljeto, ali ne znamo koje godine. :lol:
Post Reply