Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vješalica

#4976 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by vješalica »

Ljakan wrote:
Wheatly wrote:Ja sam kupio Salomon Speedcross 3 za 130KM od nekog švercera iz Bijeljine, iste su kao ove koje se prodaju u GMS Sportu po 260KM.
Naleti svega jeftino,ali ovi sto prodaju brojeve od-do cisto sumnjam da nas toliko vole pa da nam daju u pola cijene u odnosu na radnju.
U svijetu se danas svasta kopira,izgled tu i tamo ali udobnost....
i u radnjama je bofl roba,švercer neki uslovno rečeno regularan ili radna isto ti dođe
fortaleza

#4977 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by fortaleza »

vješalica wrote:
Ljakan wrote:
Wheatly wrote:Ja sam kupio Salomon Speedcross 3 za 130KM od nekog švercera iz Bijeljine, iste su kao ove koje se prodaju u GMS Sportu po 260KM.
Naleti svega jeftino,ali ovi sto prodaju brojeve od-do cisto sumnjam da nas toliko vole pa da nam daju u pola cijene u odnosu na radnju.
i u radnjama je bofl roba,švercer neki uslovno rečeno regularan ili radna isto ti dođe
Sva NIKE roba je čisti šverc i fejk u ex yu osim Slovenije gdje Nike ima zastupništvo, sve južnije ne postoji za tu firmu, ne znam kad će ljudi skontat. :D Al uglavnom bolje da je on dao 130 za njih nego duplo, jer su potpuno iste u pitanju, i ne daje ih jeftino samo mu je marža manja jer svakako ne vrijede za koliko se prodaju u trgovini.
Ljakan

#4978 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Ljakan »

Orginal tene i na piku kostaju kao one u radnji.Kopije su u pola cijene...
azdralovic

#4979 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by azdralovic »

vješalica wrote:
Ljakan wrote:
Wheatly wrote: Sva NIKE roba je čisti šverc i fejk u ex yu osim Slovenije gdje Nike ima zastupništvo, sve južnije ne postoji za tu firmu, ne znam kad će ljudi skontat. :D Al uglavnom bolje da je on dao 130 za njih nego duplo, jer su potpuno iste u pitanju, i ne daje ih jeftino samo mu je marža manja jer svakako ne vrijede za koliko se prodaju u trgovini.
sportvision ti je zastupnik za NIKE u Srbiji i BiH
cenecimoveocino

#4980 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by cenecimoveocino »

http://www.olx.ba/profil/Eronet
Nalevatio mene i još par ljudi za MicroSD kartice.Prodaje ih kofol imaju 64GB i kad tek otpakuješ i staviš u telefon doista piše 64GB i sve radi super.
Međutim kad je kreneš punit sa fajlovima neće i neće.Prevarene kolege su testirale svoje kartice nekim progamom za testiranje i došle do zaključka da imaju samo 1,8GB memorije.Prijavilo nas par njega al i sad je aktivan profil :(
Mehemed
Vozim: automobil

#4981 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

To su one kartice sa ebay-a po par $, pa nisu kartice toliko skupe ni u radnjama kada se uzme u obzir uloženo-dobijeno, ja platio 36KM 32MB class 10 i trajat će godinama, prošlu kupio 16GB 2008-2009 godine za 70-ak KM, i dan danas radi. Kada se kupi pravi kvalitet (Kingston, Sandisk i slično) onda i traje a ne neka fush marka koja može da radi par mjeseci i crkne i onda ode sve, fotografije, videi i ostalo.
forzamilan

#4982 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by forzamilan »

cenecimoveocino wrote:http://www.olx.ba/profil/Eronet
Nalevatio mene i još par ljudi za MicroSD kartice.Prodaje ih kofol imaju 64GB i kad tek otpakuješ i staviš u telefon doista piše 64GB i sve radi super.
Međutim kad je kreneš punit sa fajlovima neće i neće.Prevarene kolege su testirale svoje kartice nekim progamom za testiranje i došle do zaključka da imaju samo 1,8GB memorije.Prijavilo nas par njega al i sad je aktivan profil :(
Evo kolega ti sam reče da su to vjerovatne te kineske. Ja sam tako jednom uzeo preko ebaya ali sam dobio refund, kartica i sad negdje u kući tako da je ipak moguće da te čovjek nije namjerno prevario nego samo prodao ono što je naručio preko ebaya.
seoBIH

#4983 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

Mozes li nam kopirat konverzaicju? Jesi mu traizo nadoknadu ili sta vec? Sta kaze?
Ljakan

#4984 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Ljakan »

forzamilan wrote:
Evo kolega ti sam reče da su to vjerovatne te kineske. Ja sam tako jednom uzeo preko ebaya ali sam dobio refund, kartica i sad negdje u kući tako da je ipak moguće da te čovjek nije namjerno prevario nego samo prodao ono što je naručio preko ebaya.
Nema to veze ako je prodavac ispravan to je njegova fula jer on preuzima rizik ebaya.Da je posten vratio bi ljudima pare a on se ganjo sa ovim sto ga je izlevatio na ebay.Kolko vidim on jos uvijek prodaje iste bez obzira sto je upozoren da nisu ispravne.
seoBIH

#4985 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

Opet vi donosite zakljucke bez dokaza. Ne znamo nista o ovom slucaju. Mozda mu je ponudio novac, ali ovaj glumi uvrijedjenu mladu, mozda mu nije ni trazio novac i slicno.
Ljakan

#4986 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Ljakan »

To oni znaju sta je bilo i kako al ako su iste generalno neispravne trebo bi ih povuci iz prodaje a ne nastavit kao da se nista desilo nije.
forzamilan

#4987 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by forzamilan »

Ljakan wrote: Nema to veze ako je prodavac ispravan to je njegova fula jer on preuzima rizik ebaya.Da je posten vratio bi ljudima pare a on se ganjo sa ovim sto ga je izlevatio na ebay.Kolko vidim on jos uvijek prodaje iste bez obzira sto je upozoren da nisu ispravne.
Nisam ja rekao da je to ok i da tako treba, nasuprot slažem se s tobom ali ne mora automatski značiti da je prevarant radi gore navedenog razloga. Naravno ako je prodavač prodao nešto što je neispravno ili nije onako kakvim je prezentirao mora vratiti kupcu novac ako to on traži.
rizibizi

#4988 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by rizibizi »

Wheatly wrote:
Ljakan wrote:
Razlika udobnosti gotovo da ne postoji. Probao sam ove od 260, pa onda ove od 130, i iskreno rečeno, iste su.
Ja sam se "stis'o" sam od svojih usta ustinuo i nekako se odvojio od 230 KM koliko je salomon bio na akciji u GMS-u i odgovorno tvrdim da nisu nista kvalitetnije od ovih u pola cijene jer nisu mi uz neko normalno nosanje izdrzale ni pola godine. Merel koji sam prije toga imao i kupio u intersportu traju evo vec godinu i po ali su one provjereno originalne. Za one iz GMS-a mogu ruku u vatru staviti da valjaju svasta, nakon pola godine tene izgledaju ko da svaki dan idem pjeske do prvog sumara i nazad.
cenecimoveocino

#4989 Re: Prevaranti na PIK-u

seoBIH wrote:Opet vi donosite zakljucke bez dokaza. Ne znamo nista o ovom slucaju. Mozda mu je ponudio novac, ali ovaj glumi uvrijedjenu mladu, mozda mu nije ni trazio novac i slicno.
Nisam trazio novac niti iko od ovih s kojim smo komunicirali.
cenecimoveocino

#4990 Re: Prevaranti na PIK-u

btw. za ovu diskusiju oko ovih Air max patika od lika iz Zvornika,ima neki airmax action na piku i upoznao sam danas lika koji od njega dobio jucer patike regularno sve OK.
Mada je kvalitet kopija B klase,ali uglavom nije prevarant bez obzira sto nema dojmova,kaze ovaj meni kupuje bruka raje od tog lika al niko vise dojmove neostavlja.
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#4991 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Decerto »

Zna li iko kako radi ova A2B dostava koja je intergrisana u PIK ? Narucio sam nesto u prosli petak (kontam dostavit ce mi u ponedjeljak),pratim evo paket preko pika,u petak pisalo da su preuzeli,u pon pisalo da je u magacinu u Sarajevu,evo od jutros pise da je u Zenici (tu zivim),a oni nikad da ga dostave.

Image

Kao sto vidite,pise da je u 6 u jutro dostavljeno kuriru,pa gdje je citav dan :-) :-) nije zenica los angeles :-) :-)

ps : znam da moj post nema veze sa prevarantima,al eto da ne otvaram novu temu radi jednog pitanja
Mehemed
Vozim: automobil

#4992 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Decerto wrote:Zna li iko kako radi ova A2B dostava koja je intergrisana u PIK ? Narucio sam nesto u prosli petak (kontam dostavit ce mi u ponedjeljak),pratim evo paket preko pika,u petak pisalo da su preuzeli,u pon pisalo da je u magacinu u Sarajevu,evo od jutros pise da je u Zenici (tu zivim),a oni nikad da ga dostave.

Image

Kao sto vidite,pise da je u 6 u jutro dostavljeno kuriru,pa gdje je citav dan :-) :-) nije zenica los angeles :-) :-)

ps : znam da moj post nema veze sa prevarantima,al eto da ne otvaram novu temu radi jednog pitanja
Nije bilo potrebe za otvaranje nove teme jer ima tema za sve ostalo PIK.ba-all about

Odabrao si "dostava i naplata unutar 5 radnih dana - 9 KM", ako si baš htio da ti dostave u Ponedjeljak ili Utorak onda si trebao odabrati "dostava i naplata unutar 1-2 radna dana - 15 KM", ovako nemaš pravo žalbe do Petka, jer sve manje od 5 radnih dana je unutar roka i nemaš se zašta čuditi i žaliti.
vješalica

#4993 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by vješalica »

Ove korisnike iz HR i SRB tj.izvana treba ukinuti na ovom sajtu jer uzmu da prodaju neke artikle i kad pitaš da se dogovoriš,oni kažu ne isplati se slati artikl.Govna jedna.
channel10

#4994 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by channel10 »

azdralovic wrote:
vješalica wrote:
Ljakan wrote: Sva NIKE roba je čisti šverc i fejk u ex yu osim Slovenije gdje Nike ima zastupništvo, sve južnije ne postoji za tu firmu, ne znam kad će ljudi skontat. :D Al uglavnom bolje da je on dao 130 za njih nego duplo, jer su potpuno iste u pitanju, i ne daje ih jeftino samo mu je marža manja jer svakako ne vrijede za koliko se prodaju u trgovini.
sportvision ti je zastupnik za NIKE u Srbiji i BiH
Zar nije sportlife?
azdralovic

#4995 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by azdralovic »

channel10 wrote: Zar nije sportlife?
pa sportlife ti je sada u vlasnistvu sportvision :-D
channel10

#4996 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by channel10 »

azdralovic wrote:
Znaci i sportlife treba obilaziti pri kupovini :run:
azdralovic

#4997 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by azdralovic »

channel10 wrote:
azdralovic wrote:
Znaci i sportlife treba obilaziti pri kupovini :run:
evo gledam na Bizreg.pravosudje... imaju 60% udjela u sport life...
survie

#4998 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by survie »

Evo da i ja napisem nedavno svoje lose iskustvo na OLX. Naime radi se o korisniku "stabilan" koji je pod imenom Srđan Ćutković iz BL koji prodaje polovne dijelove i ima neku auto šlepu, poslje kontakta s njim u vezi kocionih diskova i njegovog sigurnog odgovora da su ti dijelovi, dogovorimo se da ih posalje (naravno ja sve placam), po primitku istih vidim da nisu za moje aute nego neko drugo, i nakon sto sam mu ostavio 2 dana da pokusa naci dijelove za moje auto od kojih nije bilo nista na kraju. Da skratim, sada nece da ih uzme nazad niti da vrati pare i ako je dobio sve uredne podatke od auta (godiste, broj motora, broj sasije). Da nebi bilo da govorim na "suho" sve nase konverzacije koje su se obavljale preko mobitela su snimljene, tako ako neko naleti na ovog "stabilan" neka dobro otvori oci.
Tony Soprano

#5000 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Tony Soprano »

http://kamconnecting.olx.ba/

Izbjegavajte govnare i ne trgujte s njima. Samo muke ce vas snaci.
Post Reply