ništa, možemo da cestitamo jeffersonu na dobrom njuhuGeneral War wrote:General War wrote: “According to preliminary report of the hospitalized pilot of Mi-28N, when performing an aerobatic stunt, the emergency alert system of the helicopter reported the failure of the hydraulic boost system.”
RUSIJA
- KUZNETSOV
#4976 Re: RUSIJA
- General War
#4977 Re: RUSIJA
Haj to a vidi ovo...gluho i coravo biloKUZNETSOV wrote:ništa, možemo da cestitamo jeffersonu na dobrom njuhuGeneral War wrote:General War wrote: “According to preliminary report of the hospitalized pilot of Mi-28N, when performing an aerobatic stunt, the emergency alert system of the helicopter reported the failure of the hydraulic boost system.”
Predsjednik Rusije priznao pasoš Kosova
Ambasada Rusije u Beogradu saopštila da će ulaz sa pasošima Republike Kosovo na teritoriju Ruske Federacije biti moguć samo u posebnim slučajevima kao što je učešća na sportskim događajima pod okriljem Međunarodnog olipmijskog komiteta ili Međunarodne sportske federacije.
http://www.rtvbn.com/353154/Predsjednik ... sos-Kosova
- KUZNETSOV
#4978 Re: RUSIJA
izgleda ostat cemo samo mi i srbija da ih ne priznajemoGeneral War wrote:KUZNETSOV wrote:Haj to a vidi ovo...gluho i coravo biloGeneral War wrote:
ništa, možemo da cestitamo jeffersonu na dobrom njuhu![]()
Predsjednik Rusije priznao pasoš Kosova
Ambasada Rusije u Beogradu saopštila da će ulaz sa pasošima Republike Kosovo na teritoriju Ruske Federacije biti moguć samo u posebnim slučajevima kao što je učešća na sportskim događajima pod okriljem Međunarodnog olipmijskog komiteta ili Međunarodne sportske federacije.
http://www.rtvbn.com/353154/Predsjednik ... sos-Kosova
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#4979 Re: RUSIJA
Mislim da će ih i srbija priznati prije nas.
Pošto ima raje i rodbine na svim meridijanima nedavno se pokrenula neka debata o Putinu. Gospođa koja je jako vezana za područje gruzije dade interesantne podatke. Za vrijeme gruzijskog sukoba gruzijske trupe i paravojne policije su napravile puno sranja ka nacionalnim manjinama, koja graniće sa genocidom. Par nacionalnih skupina je skroz protjerano iz gruzije. Uglavnom im je Putinko dao utočište u rubnim dijelovima ka gruziji. Omogućio školovanje, obezbjedio smještaj i koješta još. Kažu da sad ti ljudi u crkvi se prvo pomole za Putina i Rusiju. Na taj način je izgleda obazbjedio ljutu krajinu ka Gruziji sa naraštajima nabrijanim da skoće na Gruzine prvom prilikom.
Pošto ima raje i rodbine na svim meridijanima nedavno se pokrenula neka debata o Putinu. Gospođa koja je jako vezana za područje gruzije dade interesantne podatke. Za vrijeme gruzijskog sukoba gruzijske trupe i paravojne policije su napravile puno sranja ka nacionalnim manjinama, koja graniće sa genocidom. Par nacionalnih skupina je skroz protjerano iz gruzije. Uglavnom im je Putinko dao utočište u rubnim dijelovima ka gruziji. Omogućio školovanje, obezbjedio smještaj i koješta još. Kažu da sad ti ljudi u crkvi se prvo pomole za Putina i Rusiju. Na taj način je izgleda obazbjedio ljutu krajinu ka Gruziji sa naraštajima nabrijanim da skoće na Gruzine prvom prilikom.
-
sumirprimus
#4980 Re: RUSIJA
pitaj raju jel misli na one dvije gruhzijske verzije gruzijske srbske krajine i gruzijske srbske..arman1 wrote:Mislim da će ih i srbija priznati prije nas.
velis ljutu krajinu..svasta...
-
Avetinho
#4981 Re: RUSIJA
Ova mi prica protiv manjina u Gruziji lici na onu nasu o bacanju srpskih beba lavovima u Pionirskoj dolini i drugim nasim zlodjelima koja granice sa genocidom. Na taj nacin je Milosevicko obezbijedio ljutu krajinu u Bosni sa narastajima nabrijanim da skoće na Bosance prvom prilikom.arman1 wrote:Mislim da će ih i srbija priznati prije nas.
- vivaldi
#4982 Re: RUSIJA
u tim gruzijcima definitivno ima nesto diktatorsko..
neki dan procitah da je i putin zapravo gruzijac, pa staljin, erdogan, ludi sakasvili, onaj ridjobradi shishani iz isila..
mala zemlja, a puna talenata
neki dan procitah da je i putin zapravo gruzijac, pa staljin, erdogan, ludi sakasvili, onaj ridjobradi shishani iz isila..
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#4983 Re: RUSIJA
Većina tih inofo nam nije prenijeta jer je kao i u pitanju ukrajine većina informacija dobro isfiltrirana u kuhinji CNN, BBC i slično.
- General War
#4984 Re: RUSIJA
ima zle krvi izmedju njih i od devedesetih jos jednom su se krhali, da su gruzijci cvjecke, nisu.vivaldi wrote:u tim gruzijcima definitivno ima nesto diktatorsko..
- KUZNETSOV
#4985 Re: RUSIJA
kažu da je i tito gruzijac biovivaldi wrote:u tim gruzijcima definitivno ima nesto diktatorsko..
- vivaldi
#4986 Re: RUSIJA
ne znam za marshala, al je definitivno cudno pricao
- KUZNETSOV
#4987 Re: RUSIJA
ma nije on cudno pricao, samo je bio tokar koji je znao da svira klavirvivaldi wrote:ne znam za marshala, al je definitivno cudno pricao
-
Avetinho
#4988 Re: RUSIJA
I dan danas ces naci "sarajevskih" srba koje su imali nekog ko im je rekao o necijim bebama u pionirskoj dolini, ali kako su, eto, te informacije filtrirane u kuhinjama CNN i BBC.arman1 wrote:Većina tih inofo nam nije prenijeta jer je kao i u pitanju ukrajine većina informacija dobro isfiltrirana u kuhinji CNN, BBC i slično.
Samo RT saopstava istinu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4989 Re: RUSIJA
I meni je to bas fascinantno. Nekako mi njegov akcenat u pojedinim momentima nikako nije licio ni na jedan od nasih juznoslavenskih.vivaldi wrote:ne znam za marshala, al je definitivno cudno pricao
- JohnnyS
#4990 Re: RUSIJA
http://bljesak.info/rubrika/sci-tech/cl ... ove/129096
Koliko navedenih plaćenika svoj kruh zarađuje i na našem malom forumu...
- ioannes
#4991 Re: RUSIJA
Ta priča je se vrtila prije pola god. po njemačkim medijima.... Ispostavilo se da nema nikakve osnoveJohnnyS wrote:http://bljesak.info/rubrika/sci-tech/cl ... ove/129096
- vivaldi
#4992 Re: RUSIJA
ma nije to nemoguce, cak stavise, prije da jeste nego da nije..ioannes wrote:Ta priča je se vrtila prije pola god. po njemačkim medijima.... Ispostavilo se da nema nikakve osnoveJohnnyS wrote:http://bljesak.info/rubrika/sci-tech/cl ... ove/129096
ali klix forum im sigurno nije predmet za sirenje propagande
- ioannes
#4993 Re: RUSIJA
Ne kažem da nije nemoguće, ali to je samo bio pokušaj kako objasniti veliki postotak kritičnih upisa na račun NATOa i zapadnjačke politike u zadnje dvije god.vivaldi wrote:ma nije to nemoguce, cak stavise, prije da jeste nego da nije..ioannes wrote:Ta priča je se vrtila prije pola god. po njemačkim medijima.... Ispostavilo se da nema nikakve osnoveJohnnyS wrote:http://bljesak.info/rubrika/sci-tech/cl ... ove/129096
ali klix forum im sigurno nije predmet za sirenje propagande
Pa su plasirali tu priču o putinovim trolovima....
Glupost obična
- vivaldi
#4994 Re: RUSIJA
ne znam da li je glupost, jer na polju propagande zadnjih godina rusija je u poptunosti usvojila zapadni obrazac.
kada pogledas RT malo duze to je tipicna zapadnja skola usmjeravanja javnosti po potrebi. Ne znam bili to nazvao suptilnim ili ne, ali je tako.
stoga i nije nikakva senzacija fabrika trolova. uticaj botova je vjerovatno popirlicno ogranicen, ali isto tako i ne kostaju puno.
ne bi me cudilo da su oni sastavni dio (ali jedan mali kotacic) sveukupne propagandne kampanje
kada pogledas RT malo duze to je tipicna zapadnja skola usmjeravanja javnosti po potrebi. Ne znam bili to nazvao suptilnim ili ne, ali je tako.
stoga i nije nikakva senzacija fabrika trolova. uticaj botova je vjerovatno popirlicno ogranicen, ali isto tako i ne kostaju puno.
ne bi me cudilo da su oni sastavni dio (ali jedan mali kotacic) sveukupne propagandne kampanje
- ioannes
#4995 Re: RUSIJA
Opet ponavljam, ima toga sigurno... Na jednoj i na drugoj strani. Ne trebaš biti "putinov trol" da bi uvidio sve licemjerje NATO politike i gledao to kritično
- vivaldi
#4996 Re: RUSIJA
politika nije licemjerna vec pragmaticna. licemjerna su samo politicka saopstenja jer medije prate i djeca pa ne moze niko reci "mi cemo sutra jebat mater ukrajini, iraku...jer nam treba njihova nafta, teritorija, resursi.." i zato onda koriste prihvatljiv rjecnik.ioannes wrote:Opet ponavljam, ima toga sigurno... Na jednoj i na drugoj strani. Ne trebaš biti "putinov trol" da bi uvidio sve licemjerje NATO politike i gledao to kritično
i takva nije politika samo nato-a vec i rusa, kineza, engleza, srba. hravta..svakoga na svijetu.
- KUZNETSOV
#4997 Re: RUSIJA
U poljoprivrednoj godini, koja se završila 30. lipnja 2015., Rusija je izvezla rekordnih 32 milijuna tona žita, priopćava TASS pozivajući se na podatke Federalne carinske službe (ova državna služba se bavi evidencijom uvoza i izvoza robe preko ruske granice). „Zbog devalvacije rublja rusko žito je na svjetskom tržištu postalo pristupačnije i vrlo je traženo”, objašnjava Timur Nigmatulin, analitičar investicijskog holdinga „Finam”. Recimo, izvoz žita u Jordan uvećan je za 90%, u Saudijsku Arabiju za 78%, u Nigeriju za 70%, u Tursku za 34,5%. Turska je postala najveće tržište za izvoz ruskog žita: ove godine je toj zemlji isporučeno 5,86 milijuna tona. Ja mislim da Rusi mole za još sankcija 
-
Avetinho
#4998 Re: RUSIJA
Ma jasta. I korijenje ce oni opet jesti, ako zatreba. Zasto rasprodavati skupo, kad moze jeftino.
- vivaldi
#4999 Re: RUSIJA
jebes zito, nafta ide nadole opet, odmah je i rublja dobro oslabila...devizne rezerve su u blagom padu, doduse nista previse jer su se u julu smanjile smao 2 miliajrde dolara..pad rublje ih cini konkurentnijim u izvozu, sto je na neki nacin dobro za ekonomiju u globalu, ali nije dobro za pojedinca jer mu je plata manje vrijedna.KUZNETSOV wrote:U poljoprivrednoj godini, koja se završila 30. lipnja 2015., Rusija je izvezla rekordnih 32 milijuna tona žita, priopćava TASS pozivajući se na podatke Federalne carinske službe (ova državna služba se bavi evidencijom uvoza i izvoza robe preko ruske granice). „Zbog devalvacije rublja rusko žito je na svjetskom tržištu postalo pristupačnije i vrlo je traženo”, objašnjava Timur Nigmatulin, analitičar investicijskog holdinga „Finam”. Recimo, izvoz žita u Jordan uvećan je za 90%, u Saudijsku Arabiju za 78%, u Nigeriju za 70%, u Tursku za 34,5%. Turska je postala najveće tržište za izvoz ruskog žita: ove godine je toj zemlji isporučeno 5,86 milijuna tona. Ja mislim da Rusi mole za još sankcija
kad su vec popusili sanckije moraju to iskoristiti za reformu iznutra, a u poljprivredi mogu napraviti najbrze rezultate i ojacat domacu proizvodnju i brednove koje je konkurencija pomela cim su svojevremeno otvorili trziste.
ostale oblasti ce ici sporije, ali drugog puta o ovim okolnostima nema
-
Captain Ahab
#5000 Re: RUSIJA
I sta kazu, u Rusiji rodilo zito?
"Russia's economy contracted by 4.6 percent in the second quarter compared with a year earlier, the statistics office said on Monday citing preliminary data.
The decline deepened from 2.2 percent in the previous quarter amid lower oil prices and Western sanctions related to the Ukraine conflict."
http://uk.reuters.com/article/2015/08/1 ... JQ20150810
"Russia's economy contracted by 4.6 percent in the second quarter compared with a year earlier, the statistics office said on Monday citing preliminary data.
The decline deepened from 2.2 percent in the previous quarter amid lower oil prices and Western sanctions related to the Ukraine conflict."
http://uk.reuters.com/article/2015/08/1 ... JQ20150810