Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- mumi80
#4976 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nadam se da do toga nece doci al ako dodje nedam ni tih 20 KM, samo platim racune i vozdra
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
-
Kralj Tvrtko I.
#4977 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ma nisam, samo pricam sa fiksnim mrezama...i nije mi jasno...mislim nisu neke pare...ono 0,01pf nije nista...al me bas zanima na koji nacin je to fakturisano...motorola01 wrote:0,03 je uspostava poziva i s pravom ide ono gore pitanje.
edit: jesi li pozivao nekoga na mobilni jer ti je samo taj poziv mogao napraviti to trenutno stanje?
- Maharadza
#4978 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma dobro, meni je za ovih 6 mjeseci koliko imam supermix sve armirani beton, od TV-a, preko telefona do naravno interneta koji cijepa i rastura! Ne znam da sam par puta zvao support, a i to radi provjere preostalih besplatnih min. prema dijaspori (valjda još nisu uveli "sekretaricu" koja ti automatski izdiktira koliko min. još imaš)!?iceman2010 wrote:Bez za...ancije raspitajte se vi to dobro. Tako je za raskid interneta ako je potpisano na 12 mjeseci (ono sa 6 na 8 Mbps). Ne bih se smio zakleti da je tako u slucaju mix i duo i trio paketa. Cak sam cuo da je drugacije. Provjerite vi to jos jednom.Maharadza wrote:Zahvaljujem na info, znači ono što mi je nekada davno rekao monter tadašnjeg eloba je tačno, samo izmiriš sve račune + cvaja = slobodan si. Good to know.Shish-mish wrote:evo iz prve rukeUgovor se moze raskinuti kada god hoces (vjerovatno je jos lakse ako nisi zadovoljan uslogom?:P) s tim da trebas platiti sva dugovanja ako ih imas, te tekuci mjesec plus 20 maraka ... necega. Tih "plus" 20 maraka je vjerovatno zbog pretrpljene dusevne boli koju im naneses tim brutalnim cinom - raskidom ugovora
![]()
![]()
sve u svemu ovo mi je cak i prihvatljivo, tako da cu najverovatnije uvesti ovaj duo paket (TV + TEL) a zadrzati bht adsl.
Koliko sam shvatio ovaj jedan je brzi, dok je drugi stabilniji, ili tako nekakoa meni vala ova brzina na adsl-u i previse, sto se mene tice mogu je slobodno jos smanjiti heh - samo nek ne puca konekcija :=) pogotovo kada se sjetim kako je bilo do prije nekoliko godina... meni ovo dobro i predobro
pozz i hvala svima na pomoci
Tapatalked
-
iceman2010
#4979 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vjerujem ja tebi, ali isto tako vjerujem kolegi koji mi kaze da mu tetka ima strasan problem sa telefonom. Vise neradi nego sto radi, stalno javlja kako je neko zagusenje na vodovima i sl. Zena htjela da raskine ugovor, ali joj trazili puno vise od tih 20 KM. Pita mene mogu li pomici posto sam radio tamo. Ja samo slijezem ramenima. Neki mix paket je bio u pitanju.Maharadza wrote:Ma dobro, meni je za ovih 6 mjeseci koliko imam supermix sve armirani beton, od TV-a, preko telefona do naravno interneta koji cijepa i rastura! Ne znam da sam par puta zvao support, a i to radi provjere preostalih besplatnih min. prema dijaspori (valjda još nisu uveli "sekretaricu" koja ti automatski izdiktira koliko min. još imaš)!?iceman2010 wrote:Bez za...ancije raspitajte se vi to dobro. Tako je za raskid interneta ako je potpisano na 12 mjeseci (ono sa 6 na 8 Mbps). Ne bih se smio zakleti da je tako u slucaju mix i duo i trio paketa. Cak sam cuo da je drugacije. Provjerite vi to jos jednom.Maharadza wrote: Zahvaljujem na info, znači ono što mi je nekada davno rekao monter tadašnjeg eloba je tačno, samo izmiriš sve račune + cvaja = slobodan si. Good to know.
Tapatalked
Ovim samo hocu da kazem da to sto kod tebe radi dobro ne mora znaciti da meho mehic nema problema. Ne bi Telemach imao toliku tehnicku podrsku da je svima kao tebi, kao uostalom i svaki drugi operater. Ja recimo nikad nisam imao problema sa mojatv, ali vjerujem da ih ima meho mehic sa kosevskog brda jer je daleko od najblizeg dslam uredjaja. Zato kazem da se covjek dobro raspita jer je raskid vise od tih 20 KM koliko ja znam.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
- ElRe
#4980 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako potrosnju provjeravas na 1910 dobijes iznos bez pdvKralj Tvrtko I. wrote:imam ovako jedno pitanjce a tice se tekefonije u telemachu, tacnije zanima me kako npr. moze stanje racuna biti 0,31pf...ili 0,28pf...
Ako se samo zovu fiksne mreze, znaci da je trosak 0,03pf po pozivu....a ova dva stanja ne mogu nikako podijeliti sa 3
-
Domy31
#4981 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
sad kad ovi iz Travnika navale na temu

- shape of despair
#4982 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
m.dvor nema ni kablovske ni neta vec 1 sat
-
DON_eARL
#4983 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Uskoro će i oni iz Visokog izgleda.Domy31 wrote:sad kad ovi iz Travnika navale na temu![]()
![]()
http://telemach.ba/Obavijesti/1669/OD+A ... IMA+.shtml
Kompanija Telemach će u narednom periodu svim pretplatnicima pružatelja telekomunikacijskih usluga ART-NET unaprijediti postojeću ponudu. Udruženje podrazumijeva i dodatna infrastrukturna ulaganja, što će u konačnici, kroz nekoliko mjeseci rezultirati kvalitetnijom ponudom po pristupačnim cijenama. Od 1.4. usluge Telemacha biti će postupno dostupne na područjima Kiseljaka, Viteza, Travnika i Busovače, dok će dostupnost usluga Telemacha u ostalim gradovima biti moguća nakon planiranih investicija u mrežu, u drugoj fazi.
- shape of despair
#4984 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
hajmo pravite ovo vise,nit kablovske nit neta
-
StupskaBitanga
#4985 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
gdje nesta onaj iz Telemacha
- shape of despair
#4986 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pa nema ga. On samo odgovara nekome ko je zainteresovan za uvodenje usluge
- Asiklar
#4987 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovako vam ide sa raskidom. Buduci da sam bio nezadovoljan uslugom i kvalitetom odlucio sam se na raskid pola godine nakon potpisivanja ugovora. Otisao sam u centralu na Stupu i zatrazio raskid ugovora a momak (kreten) koji radi na tim stvarima (raskidi i reklamacije) mi kaze da moram platiti 295 KM nekakve kazne i da njega ne interesuje sto mi je usluga losa buduci da postoji Call centar i sve se moglo rijesiti jednim pozivom?!. Osim toga, bio je jako drzak i bezobrazan. Ja sam bez obzira na to trazio pa popunim zahtjev za raskid i da vratim opremu sto sam i ucinio. Nakon mjesec dana stize mi racun na kojem je ugovorna kazna u iznosu od 300KM. Odem ja opet dole kod tog istog kretena da pitam sta je ovo i zbog cega tolika kazna kad ugovor nije raskinut mojom vec njihovom krivicom. Opet drsko i bezobrazno mi se poce obracati i kaze "Zar je tebi problem to platiti buduci da si pun ko brod, cak si uzeo tri receivera sto jos nisam vidio. Sigurno imas 20 soba u kuci i 30 ljudi u njima". Blago receno ostao sam zatecen. Kazem mu ja da cu svu dokumentaciju, uplatnice i ugovore zajedno sa tuzbom predati na sud, on ustade zovnu zastitara sto stoji u poslovnici i izbaci me napolje uz opasku "meni mater ni caca nece prijetiti tuzbom a pogotovo ne ti".
Od tog trenutka sam u ratu sa telemachom i zelim im sve najgore u zivotu. Tuzbu sam naravno predao na sud i sad cekam poziv za rociste. Nadzorne kamere su snimile kompletan taj dogadjaj i na zahtjev suda ce morati predati snimak.
Od tog trenutka sam u ratu sa telemachom i zelim im sve najgore u zivotu. Tuzbu sam naravno predao na sud i sad cekam poziv za rociste. Nadzorne kamere su snimile kompletan taj dogadjaj i na zahtjev suda ce morati predati snimak.
-
Shish-mish
#4988 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
svaka cast asiklar
i treba tako.. cu 295 maraka za raskid ugovora, da im hoces na sudu uzeti 29.500 maraka zbog tih 295 :=) i obavezno se pozovi na prozivljenu dusevnu bol (2 puta 1. zbog nekvalitetne usluge 2. zbog tog dogadjaja u toj centrali). ja mislim da im mozes fine pare uzeti 
-
prcnet
#4989 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako je tako bilo kako kazes trebao si mu j..... sve i mrtvo i zivo do 35 koljena.Asiklar wrote:Ovako vam ide sa raskidom. Buduci da sam bio nezadovoljan uslugom i kvalitetom odlucio sam se na raskid pola godine nakon potpisivanja ugovora. Otisao sam u centralu na Stupu i zatrazio raskid ugovora a momak (kreten) koji radi na tim stvarima (raskidi i reklamacije) mi kaze da moram platiti 295 KM nekakve kazne i da njega ne interesuje sto mi je usluga losa buduci da postoji Call centar i sve se moglo rijesiti jednim pozivom?!. Osim toga, bio je jako drzak i bezobrazan. Ja sam bez obzira na to trazio pa popunim zahtjev za raskid i da vratim opremu sto sam i ucinio. Nakon mjesec dana stize mi racun na kojem je ugovorna kazna u iznosu od 300KM. Odem ja opet dole kod tog istog kretena da pitam sta je ovo i zbog cega tolika kazna kad ugovor nije raskinut mojom vec njihovom krivicom. Opet drsko i bezobrazno mi se poce obracati i kaze "Zar je tebi problem to platiti buduci da si pun ko brod, cak si uzeo tri receivera sto jos nisam vidio. Sigurno imas 20 soba u kuci i 30 ljudi u njima". Blago receno ostao sam zatecen. Kazem mu ja da cu svu dokumentaciju, uplatnice i ugovore zajedno sa tuzbom predati na sud, on ustade zovnu zastitara sto stoji u poslovnici i izbaci me napolje uz opasku "meni mater ni caca nece prijetiti tuzbom a pogotovo ne ti".
Kako se zove taj mamlaz?
- Asiklar
#4990 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim Marko da mu je ime ali nisam siguran 100%prcnet wrote:Ako je tako bilo kako kazes trebao si mu j..... sve i mrtvo i zivo do 35 koljena.Asiklar wrote:Ovako vam ide sa raskidom. Buduci da sam bio nezadovoljan uslugom i kvalitetom odlucio sam se na raskid pola godine nakon potpisivanja ugovora. Otisao sam u centralu na Stupu i zatrazio raskid ugovora a momak (kreten) koji radi na tim stvarima (raskidi i reklamacije) mi kaze da moram platiti 295 KM nekakve kazne i da njega ne interesuje sto mi je usluga losa buduci da postoji Call centar i sve se moglo rijesiti jednim pozivom?!. Osim toga, bio je jako drzak i bezobrazan. Ja sam bez obzira na to trazio pa popunim zahtjev za raskid i da vratim opremu sto sam i ucinio. Nakon mjesec dana stize mi racun na kojem je ugovorna kazna u iznosu od 300KM. Odem ja opet dole kod tog istog kretena da pitam sta je ovo i zbog cega tolika kazna kad ugovor nije raskinut mojom vec njihovom krivicom. Opet drsko i bezobrazno mi se poce obracati i kaze "Zar je tebi problem to platiti buduci da si pun ko brod, cak si uzeo tri receivera sto jos nisam vidio. Sigurno imas 20 soba u kuci i 30 ljudi u njima". Blago receno ostao sam zatecen. Kazem mu ja da cu svu dokumentaciju, uplatnice i ugovore zajedno sa tuzbom predati na sud, on ustade zovnu zastitara sto stoji u poslovnici i izbaci me napolje uz opasku "meni mater ni caca nece prijetiti tuzbom a pogotovo ne ti".
Kako se zove taj mamlaz?
Uglavnom to sto sam ja dozivio u telemachu je uzas i odatle sav moj bjes prema njima i ona pisanja po ovoj temi ali korisnici nisu nista krivi pa sam temu postedio prepucavanja i sada idem drugim metodama.
- fortaleza
#4991 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
evo sad info iz prve ruke, posto je kod mene digitalna iz stare akcije (37 KM, oslobodjen dodatne 3 zbog ugovora)... U slucaju prijevremenog raskida platio bih tu dodatnu pogodnost koju ne placam trenutno u punoj cijeni 24 mjeseca*3 KM (i prosireni paket promotivno) plus 20 KM sto iznosi oko 120 KM.
Znaci kad prijevremeno raskidate DUO paket platit cete sav onaj popust prva 3 mjeseca tj. 60+20 prikljucne takse sto je po meni opet puno bolje nego kod nasih telekoma gdje se placaju penali odnosno racuni za svaki preostali mjesec, kod telemacha placas samo ono sto je dobiveno popustom, akcijom.
Zato mi je tesko povjerovati u asiklarovu pricu, ne kazem da se to nije dogodilo, vec da je tu neka greska i da je netko tu opasno zeznuo. Znam ih nekoliko u mostaru koji su samo s onih 20 KM raskinuli ugovor.
Znaci kad prijevremeno raskidate DUO paket platit cete sav onaj popust prva 3 mjeseca tj. 60+20 prikljucne takse sto je po meni opet puno bolje nego kod nasih telekoma gdje se placaju penali odnosno racuni za svaki preostali mjesec, kod telemacha placas samo ono sto je dobiveno popustom, akcijom.
Zato mi je tesko povjerovati u asiklarovu pricu, ne kazem da se to nije dogodilo, vec da je tu neka greska i da je netko tu opasno zeznuo. Znam ih nekoliko u mostaru koji su samo s onih 20 KM raskinuli ugovor.
-
iceman2010
#4992 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E ovo je tacna informacija koju i ja imam. Kad budem imao vremena provjericu kako je kod Telecom-a. Nesto meni zvoni da placas samo iskoristeni popust. Dakle ako si koristio 6 mjeseci i nisi placao najam STB koji inace kosta 10 KM ako neces da se obavezes, placas 6 x 10 = 60 KM. Mozda jos nesto. Ovo se ne smijem zakleti. Moram prvo provjeriti. Moguce da je isti princip i kod Teleamch-a.fortaleza wrote:evo sad info iz prve ruke, posto je kod mene digitalna iz stare akcije (37 KM, oslobodjen dodatne 3 zbog ugovora)... U slucaju prijevremenog raskida platio bih tu dodatnu pogodnost koju ne placam trenutno u punoj cijeni 24 mjeseca*3 KM (i prosireni paket promotivno) plus 20 KM sto iznosi oko 120 KM.
-
GoodTaste
#4993 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Asiklar wrote:Ovako vam ide sa raskidom. Buduci da sam bio nezadovoljan uslugom i kvalitetom odlucio sam se na raskid pola godine nakon potpisivanja ugovora. Otisao sam u centralu na Stupu i zatrazio raskid ugovora a momak (kreten) koji radi na tim stvarima (raskidi i reklamacije) mi kaze da moram platiti 295 KM nekakve kazne i da njega ne interesuje sto mi je usluga losa buduci da postoji Call centar i sve se moglo rijesiti jednim pozivom?!. Osim toga, bio je jako drzak i bezobrazan. Ja sam bez obzira na to trazio pa popunim zahtjev za raskid i da vratim opremu sto sam i ucinio. Nakon mjesec dana stize mi racun na kojem je ugovorna kazna u iznosu od 300KM. Odem ja opet dole kod tog istog kretena da pitam sta je ovo i zbog cega tolika kazna kad ugovor nije raskinut mojom vec njihovom krivicom. Opet drsko i bezobrazno mi se poce obracati i kaze "Zar je tebi problem to platiti buduci da si pun ko brod, cak si uzeo tri receivera sto jos nisam vidio. Sigurno imas 20 soba u kuci i 30 ljudi u njima". Blago receno ostao sam zatecen. Kazem mu ja da cu svu dokumentaciju, uplatnice i ugovore zajedno sa tuzbom predati na sud, on ustade zovnu zastitara sto stoji u poslovnici i izbaci me napolje uz opasku "meni mater ni caca nece prijetiti tuzbom a pogotovo ne ti".
Ne lazi, ziv bio ... Joj ovih padobranaca iz telekoma, pa ovo se nakotilo da ih ni smak svijeta ne bi unistio ... uh. Do sad sam promjenio 3 operatera i kod svakog sam placao za raskid 20km, i to sam pitao i telemach prije potpisivanja ugovara, vise osoba na telefon, i kod njih na Stupu ... Tako da ne prdi vise s glupostima.
Strasno smijesnih ljudi ima na ovoj planeti, ne znam odakle im vise masta i volja da izmisljaju gluposti ...
-
GoodTaste
#4994 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Asiklar wrote:Mislim Marko da mu je ime ali nisam siguran 100%prcnet wrote:Ako je tako bilo kako kazes trebao si mu j..... sve i mrtvo i zivo do 35 koljena.Asiklar wrote:Ovako vam ide sa raskidom. Buduci da sam bio nezadovoljan uslugom i kvalitetom odlucio sam se na raskid pola godine nakon potpisivanja ugovora. Otisao sam u centralu na Stupu i zatrazio raskid ugovora a momak (kreten) koji radi na tim stvarima (raskidi i reklamacije) mi kaze da moram platiti 295 KM nekakve kazne i da njega ne interesuje sto mi je usluga losa buduci da postoji Call centar i sve se moglo rijesiti jednim pozivom?!. Osim toga, bio je jako drzak i bezobrazan. Ja sam bez obzira na to trazio pa popunim zahtjev za raskid i da vratim opremu sto sam i ucinio. Nakon mjesec dana stize mi racun na kojem je ugovorna kazna u iznosu od 300KM. Odem ja opet dole kod tog istog kretena da pitam sta je ovo i zbog cega tolika kazna kad ugovor nije raskinut mojom vec njihovom krivicom. Opet drsko i bezobrazno mi se poce obracati i kaze "Zar je tebi problem to platiti buduci da si pun ko brod, cak si uzeo tri receivera sto jos nisam vidio. Sigurno imas 20 soba u kuci i 30 ljudi u njima". Blago receno ostao sam zatecen. Kazem mu ja da cu svu dokumentaciju, uplatnice i ugovore zajedno sa tuzbom predati na sud, on ustade zovnu zastitara sto stoji u poslovnici i izbaci me napolje uz opasku "meni mater ni caca nece prijetiti tuzbom a pogotovo ne ti".
Kako se zove taj mamlaz?
Uglavnom to sto sam ja dozivio u telemachu je uzas i odatle sav moj bjes prema njima i ona pisanja po ovoj temi ali korisnici nisu nista krivi pa sam temu postedio prepucavanja i sada idem drugim metodama.
A jel bas Marko ?
Napisi sta objektivno jednom bez izmisljanja. Nit branim Telemach, nit me briga ciji je, idem tamo gdje mi je povoljnije, a to je za sad Telemach, kad bude to telekom prelazim prvi ...
http://www.youtube.com/watch?v=tmnpSs8rRnk
-
iceman2010
#4995 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim da ti je informacija koju je dao fortaleza tacna. Covjek koristi Telemach i iz licnog iskustva znam da nikad ne "lupa" onako bezveze po forumu, a i ja sam imao slicne informacije. Info koji ti imas je za raskid interneta koji potpises na 12 mjeseci. Ono sa 6 na 8 Mbps. Kod ovih integrisanih usluga je drugacije. Evo sacekajmo Telemach pa nek objasni. Ne znam sto to ne uradi i prekine raspravu po tom pitanju.GoodTaste wrote:
Ne lazi, ziv bio ... Joj ovih padobranaca iz telekoma, pa ovo se nakotilo da ih ni smak svijeta ne bi unistio ... uh. Do sad sam promjenio 3 operatera i kod svakog sam placao za raskid 20km, i to sam pitao i telemach prije potpisivanja ugovara, vise osoba na telefon, i kod njih na Stupu ... Tako da ne prdi vise s glupostima.
Strasno smijesnih ljudi ima na ovoj planeti, ne znam odakle im vise masta i volja da izmisljaju gluposti ...
- Telemach
#4996 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Molimo Vas da nam odmah proslijedite korisničke podatke, pitanje ili opis problema u inbox u slučaju kad imate problem s uslugom. Budite slobodni da nam se obratite, bez da tražimo podatke ovdje na temi.shape of despair wrote:pa nema ga. On samo odgovara nekome ko je zainteresovan za uvodenje usluge
Last edited by Telemach on 12/03/2013 14:39, edited 1 time in total.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#4997 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I jopet nema neta u Svrakinom. Provjerio, ni komsije nemaju...TELEMACH SE NI JEDNOM NIJE UDOSTOJIO DA PROVJERE STA JE U PITANJUTelemach wrote:Molimo Vas da nam odmah proslijedite korisničke podatke i opis problema u inbox u slučaju kad imate problem s uslugom. Budite slobodni da nam se obratite, bez da tražimo podatke ovdje na temi.shape of despair wrote:pa nema ga. On samo odgovara nekome ko je zainteresovan za uvodenje usluge
- Qler
#4998 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mozda monteri ne smiju da dodju
ipak je to Svrakino 
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#4999 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Qler wrote:Mozda monteri ne smiju da dodjuipak je to Svrakino
- Telemach
#5000 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U tom slučaju pošaljete nam tačnu adresu ili ulicu, kako bismo provjerili i odgovorili na Vaš upit.un1ted wrote:I jopet nema neta u Svrakinom. Provjerio, ni komsije nemaju...TELEMACH SE NI JEDNOM NIJE UDOSTOJIO DA PROVJERE STA JE U PITANJUTelemach wrote:Molimo Vas da nam odmah proslijedite korisničke podatke i opis problema u inbox u slučaju kad imate problem s uslugom. Budite slobodni da nam se obratite, bez da tražimo podatke ovdje na temi.shape of despair wrote:pa nema ga. On samo odgovara nekome ko je zainteresovan za uvodenje usluge![]()
![]()