SDP

cadburry

#49676 Re: SDP

Post by cadburry »

Ja sam imao priliku prije nekoliko godina upoznati i Irfana i Malika. I iskreno su me obojica odusevili, a posebno Malik. Ostavio je na mene dojam postenog, vrijednog i pametnog momka. Ja iskreno vjerujem da ce ovaj momak jako dobro obavljati svoj posao, iako nemam nekih argumenata zasto tako mislim. Cisto osjecaj.

Ostalu dvojicu ne poznajem licno niti sta znam posebno o njima. Ovaj Steta izgleda kao dobar materijal za ministra, dok im je ovaj Filipovic debeli minus. Cuj s travnickom diplomom za ministra. Bolje da je ostao samo sa srednjom skolom.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#49677 Re: SDP

Post by malakh »

šta je sa onim što ima travničku diplomu, da li je se povukao? koliko znam, nikšić je rekao da je obećao da će se povući i da je svoje mjesto ustupio stručnijem kadru.

edit: Ja sam za implementaciju Aneksa 7 u SDP-u, tj. da se u njega vrati prognano kvalitetno članstvo i preuzme partiju.

čovjek ne staje. mislim da pojedinci iz rukovodstva sdpa proklinju dan kada je ovaj stupio u sdp.

a mislim da se pojedinci sjećaju kada sam rekao da će sdp platiti visok ceh zbog toga što pred izbore prihvataju toliko ljudi. još će veći belaj da bude kada se aktiviraju bivši dfovci kojima su svašta obećali.
Janjicar

#49678 Re: SDP

Post by Janjicar »

Leverage

#49679 Re: SDP

Post by Leverage »

Čitao sam do "Piše: Avdo Avdić".
Janjicar

#49680 Re: SDP

Post by Janjicar »

Leverage wrote:Čitao sam do "Piše: Avdo Avdić".
Baš me zanima u čemu je problem s Avdom ?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#49681 Re: SDP

Post by malakh »

šta kaže konaković. lično sam prisustvovao kada su govorili "reći ćemo avdi avdiću da ga opere".
Janjicar

#49682 Re: SDP

Post by Janjicar »

malakh wrote:šta kaže konaković. lično sam prisustvovao kada su govorili "reći ćemo avdi avdiću da ga opere".
Aha. I ja ga više neću čitati ako je Konaković to rekao. :-)
malakh

#49683 Re: SDP

Post by malakh »

Janjicar wrote:
malakh wrote:šta kaže konaković. lično sam prisustvovao kada su govorili "reći ćemo avdi avdiću da ga opere".
konakoviće riječi nisu garant da na avdićevim objavama nećeš imati šta pametno pročitati. ko je iole normalan i ko prati politička dešavanja zna da je avdić u ovom primjeru u pravu. mada isto tako većina nas zna da je ovo naručen tekst.
Janjicar

#49684 Re: SDP

Post by Janjicar »

malakh wrote:
Janjicar wrote:
konakoviće riječi nisu garant da na avdićevim objavama nećeš imati šta pametno pročitati. ko je iole normalan i ko prati politička dešavanja zna da je avdić u ovom primjeru u pravu. mada isto tako većina nas zna da je ovo naručen tekst.
Za'ebajem se, normalno da cu ga nastaviti čitati. Ja ne znam da je naručen tekst, i mislim da nije.
last mohicans

#49685 Re: SDP

Post by last mohicans »

Ko jos uzima za ozbiljno likove poput Avde Avdica, Senada ili Hadziomerovica koji su u Zlajino vrijeme vedrili i oblačili toboze nezavisnom i istrazivačkom novinarskom scenom kada su bili prvi zastitnici ljevice u borbi protiv Izetbegovica, Milorada i protiv svakog koga je trebalo. Sada se isto tako prodaju za šaku maraka pišući za svoje mecene poput Bakira, Fahre svakoga ko ima da plati. U taj vakat sam još i vjerovao u nezavisno novinarstvo, sad je to obični mit.
Janjicar

#49686 Re: SDP

Post by Janjicar »

Svrsta čovjek u isti koš Avdu Avdića i Bakira Hadziomerovića :lol:
last mohicans

#49687 Re: SDP

Post by last mohicans »

Janjicar wrote:Svrsta čovjek u isti koš Avdu Avdića i Bakira Hadziomerovića :lol:
Izvini,šta je pogrešno u tome? Jesi ti dovoljno star da se sjecas emisije 60 minuta? Zar jedan nije bio urednik a drugi novinar iste? Nebitno na kojim su sad stranama i to ne mijenja činjenicu da je Hadziomerovic bio SDPov kandidat za predsjednistvo. Samo sam mislio na njihovo toboze nezavisno novinarstvo.
Janjicar

#49688 Re: SDP

Post by Janjicar »

last mohicans wrote:
Janjicar wrote:Svrsta čovjek u isti koš Avdu Avdića i Bakira Hadziomerovića :lol:
Izvini,šta je pogrešno u tome? Jesi ti dovoljno star da se sjecas emisije 60 minuta? Zar jedan nije bio urednik a drugi novinar iste? Nebitno na kojim su sad stranama i to ne mijenja činjenicu da je Hadziomerovic bio SDPov kandidat za predsjednistvo. Samo sam mislio na njihovo toboze nezavisno novinarstvo.
U 60 minuta si imao novinare koji su se odupirali tome sta je Bakir, Damir Kaletovic i ostala ekipa radila...
Isto kao sto ne mozes svrstati Slobodana Vaskovica u koš s Damirom Kaletovićem..
last mohicans

#49689 Re: SDP

Post by last mohicans »

Janjicar wrote:
last mohicans wrote:
U 60 minuta si imao novinare koji su se odupirali tome sta je Bakir, Damir Kaletovic i ostala ekipa radila...
Isto kao sto ne mozes svrstati Slobodana Vaskovica u koš s Damirom Kaletovićem..
Ma skoro pa nebitno. Vecinu te ekipe mozes svrstati u isti koš, sa nijansama razlike. Eto Kaletovica bi izdvojio kao relavantnijeg. Njega sam skoro i zaboravio. Zadnji put kad sam ga pratio, radio je za FACE TV. Ima i tome vremena. Ne znam ni gdje je sad.
malakh

#49690 Re: SDP

Post by malakh »

last mohicans wrote:Ko jos uzima za ozbiljno likove poput Avde Avdica, Senada ili Hadziomerovica koji su u Zlajino vrijeme vedrili i oblačili toboze nezavisnom i istrazivačkom novinarskom scenom kada su bili prvi zastitnici ljevice u borbi protiv Izetbegovica, Milorada i protiv svakog koga je trebalo. Sada se isto tako prodaju za šaku maraka pišući za svoje mecene poput Bakira, Fahre svakoga ko ima da plati. U taj vakat sam još i vjerovao u nezavisno novinarstvo, sad je to obični mit.
a šta je sa arijanom saracevic-helac, slobodanom vaskovicem i damirom kaletovicem? :lol:
hladan.preminger

#49691 Re: SDP

Post by hladan.preminger »

I Sanelom Prasovic-Branković :izet:
putokaz1

#49692 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Zašto mi napadata Lukavčanina Avdu Avdića
Control panel

#49693 Re: SDP

Post by Control panel »

Puno prije formiranja lista za izbore sam napisao da ce magazinovic, masic, cengic, prlicka, filipovic...
biti visoko na listama, a neki od njih i nosioci.

I bio sam u pravu. Jaranski klan je uspio.
Prva trojica bili nosioci lista, u situaciji izbornog praga od 20% prolaze sigurno. Naravno toliko su dobro prosli da nikoga nisu povukli za sobom. Samo oni prosli.
Prlicka takodje bila visoko cini mi se 2 ili 3, i u “nekom naknadnom brojanju” pred objavu zvanicnih rezultata pretekne nosioca za koji glas. Niko me ne moze ubijediti da nije bilo muljaze.
Filipovic bio broj 5 na listi za kanton i toliki je kapacitet da se nije uspio ubaciti u skupstinu, al je zato kapacitet da bude ministar. Pretekao ih onaj komedijas Niksic sa 10 mjesta. Koji im sad s pravom sere.
Covjek prvi put na listi i pretece one “kapacitirane” SDP-ovce, kojim je svaki put zagarantovano visoko mjesto.
Kad ne mogu uci u parlamentarne klupe zaposli ga u ministarstvo.
putokaz1

#49694 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Control panel wrote:Puno prije formiranja lista za izbore sam napisao da ce magazinovic, masic, cengic, prlicka, filipovic...
biti visoko na listama, a neki od njih i nosioci.

I bio sam u pravu. Jaranski klan je uspio.
Prva trojica bili nosioci lista, u situaciji izbornog praga od 20% prolaze sigurno. Naravno toliko su dobro prosli da nikoga nisu povukli za sobom. Samo oni prosli.
Prlicka takodje bila visoko cini mi se 2 ili 3, i u “nekom naknadnom brojanju” pred objavu zvanicnih rezultata pretekne nosioca za koji glas. Niko me ne moze ubijediti da nije bilo muljaze.
Filipovic bio broj 5 na listi za kanton i toliki je kapacitet da se nije uspio ubaciti u skupstinu, al je zato kapacitet da bude ministar. Pretekao ih onaj komedijas Niksic sa 10 mjesta. Koji im sad s pravom sere.
Covjek prvi put na listi i pretece one “kapacitirane” SDP-ovce, kojim je svaki put zagarantovano visoko mjesto.
Kad ne mogu uci u parlamentarne klupe zaposli ga u ministarstvo.
Ismet Osmanović iz SDA uvjek prođe preko kompezacijske,Gospodja iz SBIH na TK prošla s 600 glasova u parlament
Jedini koji su dobili mnogo glasova su PDA iz Bnovića i Umihanić SDA Živinice ,s vjerovatnocom da je pola glasova dopisano preko izbornih odbora
JThomas

#49695 Re: SDP

Post by JThomas »

iluzorno je očekivati da vođstvo stranke ne bude visoko na listama. ako ti se ono ne sviđa, ne glasaj za stranku. kao što ja od 2010. više ne glasam i neću dok god je takvo vođstvo stranke.
putokaz1

#49696 Re: SDP

Post by putokaz1 »

SDP ustvari BHBLOK ima sada priliku da pokaže Jedinstvo i Snagu
Vanredni izbori za Načelnika Kaknja
Mora ju DOBITI
malakh

#49697 Re: SDP

Post by malakh »

MLADI, LIJEVI LAVOVI: Magazinović, Mašić i Čengić vode SDP u konačnu propast

http://zurnal.info/novost/21716/magazin ... nu-propast

Kineski predsjednik Lagumdžiju nazvao teškom političkom figurom sa globalnom reputacijom

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kineski ... /181216023

i onda će mi netko reći da je sve slučajno. jedan pokojni političar, sa ogromnom reputacijom mi je davno rekao da u politici ništa nije slučajno i da u politici slučajnost ne postoji.
JThomas

#49698 Re: SDP

Post by JThomas »

a malo šilji ovo na kraju "imali gradonačelnika", jesu, ali u dogovoru sa sda i u naknadnom preletu. i ivo komšić je izabran ispred sdu, a tada kandidat sdp kamočaji nije.
malakh

#49699 Re: SDP

Post by malakh »

JThomas wrote:a malo šilji ovo na kraju "imali gradonačelnika", jesu, ali u dogovoru sa sda i u naknadnom preletu. i ivo komšić je izabran ispred sdu, a tada kandidat sdp kamočaji nije.
to znamo ti i ja, ali oni koji će pročitati ovo i primiti se, ne znaju.
putokaz1

#49700 Re: SDP

Post by putokaz1 »

SDP neće konačno propast
Ovakoalicija 6 stranaka u KS neće utjecati na rezultat SDP 2020
SDP nije pobjedio u nijednoj Općini u KS,.nema niti očekuje Načelnika 2020,tako kako god budu radili ministri SDP neće stranci koja je 4 u KS neće naškoditi,SDP ima konstatno biračko tijelo u KS ono ne oscilira već nekoliko ciklusa
Mogla bi NS drastično past ali ako budu imali zajedničke kandidate za Načelnike NS i CE bi Naša stranka mogla dobiti ta dva načelnika,MOGLA jer mnogo zavisi od njihovog ponašanja u novoj vladi KS
SDP nemože ni dole ni gore u KS
Post Reply