Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Login77777

#49676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Turska ce ucestovati jedino s helikopterom. Da izvucu baketa i njegovu porodicu. Sve ostalo ne dolazi u obzir.
Sierra club

#49677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sierra club »

saimidin wrote: 02/11/2021 17:40 Drugo, ako pojedinci koji upravljaju zdruzenom kriminalnom organizacijom nazovimo je genocidna tvorevina krenu u rusenje ustavnog poretka to je napad na drzavu I krivicno djelo, I drzava ima pravo da brani ustavni poredak svim raspolozivim sredstvima, tj tuzilastvo raspise optuznice, sipa hapsi, tko pokusa sprijeciti, taj je terorista I djeluje vojska
Ako tuzilastvo ne sprijeci ova djelovanja, vjerovatno je i ono umjesano u protic ustavne aktivosti, i morace doci do hapsenja i njih, ili zamjena sa onim koji su premni poslati SIPU da napadne paravojne formacije u RS-u.

SiPA bi isto tako morala zauzet povrtanicka naselja u RS da odbrani povratnike od teroristickih i parvojnih organizacija.

Svi u SiP-i koji odbijaju naredjena da urade ovo gore morace biti uhapseni kao dio pobunjenih i protivustavnih snaga.

Ako ce se ovi povuci iz drzavnih institucija, pro bosnaske snage ce morat preuzet drzavne institucije sto prije, da ovi pobunjenici nebi kocili njihov rad.
llull

#49678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by llull »

Jel to opet poceo krizni stab da odredjuje pravce djelovanja, kad se ide na brda oko Brckog kako neko rece neki dan.
Sierra club

#49679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sierra club »

un1ted wrote: 02/11/2021 18:23 Hehe mnogi zaboravljaju koliko je turska uložila u srbiju.

Druga stvar, koliko su vojnika poslali dok se činio genocid?

Treća stvar, ko ce upravljati dronovima? Turci?
Ovo je nova turksa. koja je ratovala u libiji i siriji. Ratovace i u BiH. Za svoje interese naravno, a BiH i opstanak bosnjaka tu je njihov drzavi interes.

U slucaju da se Turska mora angazirat, tu otvara baze, koje ce ostat 100 godina. Turske baze na Drini, uni, savi i jadnranu. Budi siguran. Nece nam besplatno pomagat.

Dronovima ce normalno upravljat Turci, kao i u Azerbaijanu. nemamo mi kapavcitet da upravljamo sa Bajraktar ili Akinci Dronovima. Mi cemo upravljat vise ove manje takticke dronove koje proizvodimo.

Ovo je realni scenario ako EUFOR ne reaguje. dobice Turske bazę duboko u svojoj teritoriji.
Sierra club

#49680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sierra club »

SaraFina wrote: 31/10/2021 00:38 Iako bi došlo, mi PRVI ne bi napali. Niti moramo. Što je ogroman plus
Prvo, nije bitno ko koga napada, jer niko nece priznat da on napada prvi. Svi ce reci da se brane.

Drugo, kad (ne ako, nego kad) se stvore paravojne formacije, SIPA ce ih morat napadnut i razoruzat. To je pocetak rata. jer ovi ce reci da su leglana vojna formacija a SIPA ce reci da nisu. Paravojne formacije ce dobit pomoc od MUP-a RS i eto to rata jos veceg. Naravno, nema rata ako EUFOR razoruza paravojne formacije.

U slucaju da se paravojne formacije ostave na miru, do slobodno setaju ili da zive po kasarnama, to je samo prolongiranje agonije, I onda ce se morati formirat paravojne formacije u federaciji, pa ce to ako bude belaja, biti samo veci belaj.

Ali pitane je da li treba odmah napadti paravojne formacije ili napravit i federlne i dobro se naoruzat, i cekat. Jer koliko god oni mogli imati vonika, mi mozemo vise. Jer ako NATO tako nesto dopusti, mozda i nije lose. Svakako bolje imati naoruzane rezerve koje sjede mirno nego ratovati bez EUFOR-a i unistiti ekonomiju.
SaraFina

#49681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SaraFina »

Sierra club wrote: 02/11/2021 18:56
SaraFina wrote: 31/10/2021 00:38 Iako bi došlo, mi PRVI ne bi napali. Niti moramo. Što je ogroman plus
Prvo, nije bitno ko koga napada, jer niko nece priznat da on napada prvi. Svi ce reci da se brane.

Drugo, kad (ne ako, nego kad) se stvore paravojne formacije, SIPA ce ih morat napadnut i razoruzat. To je pocetak rata. jer ovi ce reci da su leglana vojna formacija a SIPA ce reci da nisu. Paravojne formacije ce dobit pomoc od MUP-a RS i eto to rata jos veceg. Naravno, nema rata ako EUFOR razoruza paravojne formacije.

U slucaju da se paravojne formacije ostave na miru, do slobodno setaju ili da zive po kasarnama, to je samo prolongiranje agonije, I onda ce se morati formirat paravojne formacije u federaciji, pa ce to ako bude belaja, biti samo veci belaj.

Ali pitane je da li treba odmah napadti paravojne formacije ili napravit i federlne i dobro se naoruzat, i cekat. Jer koliko god oni mogli imati vonika, mi mozemo vise. Jer ako NATO tako nesto dopusti, mozda i nije lose. Svakako bolje imati naoruzane rezerve koje sjede mirno nego ratovati bez EUFOR-a i unistiti ekonomiju.
Pa na Koridoru granica NATO pakta je bukvalno 500 m vazdusne linije. Valjda je dobro kontroliraju. I nece biti zabune ok je otpočeo i kako sukob. Vjerujem da se i granični prijelaz sa Srbijom na Rači nadzire..
Sierra club

#49682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sierra club »

SaraFina wrote: 02/11/2021 19:14 Pa na Koridoru granica NATO pakta je bukvalno 500 m vazdusne linije. Valjda je dobro kontroliraju. I nece biti zabune ok je otpočeo i kako sukob. Vjerujem da se i granični prijelaz sa Srbijom na Rači nadzire..
Hrvatska nebi nikad presjekla neki koridor. Oni prodržavaju Dodika 100%. Ne da se odcijepi ali da svori haos. Da vrati sve nadležnosti.

Granica sa srbijom je pod nadzoru srba koji nose uniforme granične službe velikom većinom. dok su oni tu, oružje može dolazit. Kada Bošnjak dodje na smjenu, sverc prestane. Tako se radi i sa cigarama i drogama i migrantima,
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#49683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by un1ted »

Sierra club wrote: 02/11/2021 18:33
un1ted wrote: 02/11/2021 18:23 Hehe mnogi zaboravljaju koliko je turska uložila u srbiju.

Druga stvar, koliko su vojnika poslali dok se činio genocid?

Treća stvar, ko ce upravljati dronovima? Turci?
Ovo je nova turksa. koja je ratovala u libiji i siriji. Ratovace i u BiH. Za svoje interese naravno, a BiH i opstanak bosnjaka tu je njihov drzavi interes.

U slucaju da se Turska mora angazirat, tu otvara baze, koje ce ostat 100 godina. Turske baze na Drini, uni, savi i jadnranu. Budi siguran. Nece nam besplatno pomagat.

Dronovima ce normalno upravljat Turci, kao i u Azerbaijanu. nemamo mi kapavcitet da upravljamo sa Bajraktar ili Akinci Dronovima. Mi cemo upravljat vise ove manje takticke dronove koje proizvodimo.

Ovo je realni scenario ako EUFOR ne reaguje. dobice Turske bazę duboko u svojoj teritoriji.
Kako će stići bajraktar u BIH ako se uvede zabrana leta? Kako će operirati?
Last edited by un1ted on 02/11/2021 19:21, edited 1 time in total.
SaraFina

#49684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SaraFina »

Sierra club wrote: 02/11/2021 19:18
SaraFina wrote: 02/11/2021 19:14 Pa na Koridoru granica NATO pakta je bukvalno 500 m vazdusne linije. Valjda je dobro kontroliraju. I nece biti zabune ok je otpočeo i kako sukob. Vjerujem da se i granični prijelaz sa Srbijom na Rači nadzire..
Hrvatska nebi nikad presjekla neki koridor. Oni prodržavaju Dodika 100%. Ne da se odcijepi ali da svori haos. Da vrati sve nadležnosti.

Granica sa srbijom je pod nadzoru srba koji nose uniforme granične službe velikom većinom. dok su oni tu, oružje može dolazit. Kada Bošnjak dodje na smjenu, sverc prestane. Tako se radi i sa cigarama i drogama i migrantima,
Ne govorim o HR. I govorim o Brckom. Gdje je mjesovita granicna policija.
geralt

#49685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by geralt »

un1ted wrote: 02/11/2021 19:20
Sierra club wrote: 02/11/2021 18:33

Kako će stići bajraktar u BIH ako se uvede zabrana leta? Kako će operirati?
Cuj kako. Uplovice brod sa dronovima u luku Neum. I ti svasta pitas.
konami666

#49686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by konami666 »

Image
Sierra club

#49687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sierra club »

un1ted wrote: 02/11/2021 19:20 Kako će stići bajraktar u BIH ako se uvede zabrana leta? Kako će operirati?
Pa kako je ušlo pakistansko oružje 1992. To još niko nije skonto. I dan danas niko nema odgovor. Nećemo nikad ni znati. Ali sama činjenica da Bajraktar uništavo ruske s300 i TOR PVO, to dovoljno kaže o tim sistemima.

Imamo aerodrome, imamo ambasade. Mnogo letova svaki dan izmedju istanbula i sarajeva. Kada turski diplomati ulaze u zemlju niko nepregleda njihove kofere ni cargo. Zna se ko kad radi na carini. Znaju ljudi i zaspat na poslu na carini.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#49688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by un1ted »

:shock: :shock:
soha96

#49689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by soha96 »

Provjerit cu ja kad se budem vracao iz istanbula jel ispod sjedista zastekan kakav bajraktar :bih: :lol:
geralt

#49690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by geralt »

Image
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#49691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by arman1 »

Što volim ove internet stratege. Jedan takav me ubjeđivao kako se odvijala bitka u kojoj sam bio i umalo zaginuo, jaran mi nije bio te sreće.
Koja crna turska? Od nje su samo braća arapi gori i manje spremni pomoći.
Sierra club

#49692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sierra club »

arman1 wrote: 02/11/2021 20:29 Što volim ove internet stratege. Jedan takav me ubjeđivao kako se odvijala bitka u kojoj sam bio i umalo zaginuo, jaran mi nije bio te sreće.
Pa cilj velikosrpske propagande je da obeshrabri BH patriote. Da ih ubijedi da im nema ko pomoći, ali isto tako da ih ubijedi da će rusija i srbija uradit sve za RS pobunjenike. ko vas nezna skupo bi vas platio.
Officer Crabtree

#49693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Officer Crabtree »

Za početak novac prebaciti u sigurnije zemlje. :run:
problemnatravunu

#49694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by problemnatravunu »

Login77777 wrote: 02/11/2021 18:24 Turska ce ucestovati jedino s helikopterom. Da izvucu baketa i njegovu porodicu. Sve ostalo ne dolazi u obzir.
:lol: :lol: :lol: :lol:

zlajaBHF

#49695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zlajaBHF »

Kakav je avion iz Azerbejdzana veceras sletio u Sarajevo?

Znam kakav je, ali koliko znam ne postoji linija Baku - Sarajevo
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#49696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

Vratio se sefik s dronovima?
Novak20

#49697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

zlajaBHF wrote: 02/11/2021 22:10 Kakav je avion iz Azerbejdzana veceras sletio u Sarajevo?

Znam kakav je, ali koliko znam ne postoji linija Baku - Sarajevo
Došla oprema za upravljanje dronovima.

Iz trezora. :D
arman1

#49698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by arman1 »

Sierra club wrote: 02/11/2021 21:02
arman1 wrote: 02/11/2021 20:29 Što volim ove internet stratege. Jedan takav me ubjeđivao kako se odvijala bitka u kojoj sam bio i umalo zaginuo, jaran mi nije bio te sreće.
Pa cilj velikosrpske propagande je da obeshrabri BH patriote. Da ih ubijedi da im nema ko pomoći, ali isto tako da ih ubijedi da će rusija i srbija uradit sve za RS pobunjenike. ko vas nezna skupo bi vas platio.
Ni 92. nisam računao na "prijatelje" pa im ne vjerujem ni danas, a prekodrinski su dobri vojnici samo kad udaraju na slabije, po mogučnosti nenaoružane. Nisam se sretao s rusima ali jesam s rumunskim ološem kod srednjeg i nisu me impresionirali.
Bosanci trebaju samo da vjeruju prijatelju kog drže u rukama punog i spremnog za paljbu. On je jedini garant mira i opstanka i Bosne i Bosanaca.
Ovi patriote Minhenske brigade nek se poklope ušima
Sierra club

#49699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sierra club »

arman1 wrote: 02/11/2021 22:29 Ni 92. nisam računao na "prijatelje" pa im ne vjerujem ni danas, a prekodrinski su dobri vojnici samo kad udaraju na slabije, po mogučnosti nenaoružane. Nisam se sretao s rusima ali jesam s rumunskim ološem kod srednjeg i nisu me impresionirali.
Bosanci trebaju samo da vjeruju prijatelju kog drže u rukama punog i spremnog za paljbu. On je jedini garant mira i opstanka i Bosne i Bosanaca.
Možda ti nisu računo na prijatelje 1992, ali da nije bilo pakistanskih raketa i američke no fly zone. Pitanje je kako bi prošo. Ali to je viša politika, nek se svako bavi svojim polsom. Ako si ti bio na liniji onda ostavi višu politiku onima koji znaju više o tome.
arman1

#49700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by arman1 »

Sierra club wrote: 02/11/2021 22:58
arman1 wrote: 02/11/2021 22:29 Ni 92. nisam računao na "prijatelje" pa im ne vjerujem ni danas, a prekodrinski su dobri vojnici samo kad udaraju na slabije, po mogučnosti nenaoružane. Nisam se sretao s rusima ali jesam s rumunskim ološem kod srednjeg i nisu me impresionirali.
Možda ti nisu računo na prijatelje 1992, ali da nije bilo pakistanskih raketa i američke no fly zone. Pitanje je kako bi prošo. Ali to je viša politika, nek se svako bavi svojim polsom. Ako si ti bio na liniji onda ostavi višu politiku onima koji znaju više o tome.
Imam osječaj da nešto misliš da nešto više znaš o tome.
Na liniji na početku smo imali par tanđara, nešto lovačkog i par utoka. Ne kažem da nije bilo pomoći ali NIŠTA NIJE BESPLATNO.
Ni USA nije uvela no-fly zonu da bi nama pomogla nego da bi spriječila da se stvari prebrzo završe.
Kad nas toliko vole što nam ne doturiše koji kontejner s puškama, protivoklopom i sredstvima veze?
Neće nam biti bolje ako boljitak čekamo iz tuđe ruke. Nikom nije.
Locked