p.s. hoce li dolaziti A3 (2017), jer A5 vec ima ?
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- N.N.
#49676 Re: BHTelecom All About
Uredu je uredu, i trebalo mi je za Moja Tv 
-
ing-ecc
#49677 Re: BHTelecom All About
Zasto bi crvena lampica na modemu bila problemMAN-lion's coach wrote:Da li meni neko može objasniti kad sam instalirala WIN7 na kompjuter kad ga ugasim const. mi upaljena crvena lampica na modemu ne znam kako da riješim problem nije mi to prije bilo nikako. Prestane svijetliti kad komp. upalim.
- _Reds_
#49678 Re: BHTelecom All About
To je zato sti ti je jedna uređaj nije konektovan na modem.ing-ecc wrote:Zasto bi crvena lampica na modemu bila problemMAN-lion's coach wrote:Da li meni neko može objasniti kad sam instalirala WIN7 na kompjuter kad ga ugasim const. mi upaljena crvena lampica na modemu ne znam kako da riješim problem nije mi to prije bilo nikako. Prestane svijetliti kad komp. upalim.
Stavi u podšavanjima konekcije always on i nestaće ti ako te nervira-
-
MAN-lion's coach
#49679 Re: BHTelecom All About
Kad sam ponovo instalirala win onda se to pojavilo. Mislila sam da nije neki problem u pitanju .
I hvala na odgovoru.
I hvala na odgovoru.
-
zippoo87
#49680 Re: BHTelecom All About
pitanje za insidere,ing-a...kada ce BHT u ovoj godini osvejzavati pakete,uvoditi nove usluge ili poboljsavati postojece,kada ce povecati brzinu interneta,obzirom da je zadnje povecanje bilo prije 4 godine ?
ne povecavaju se brzine i paketi samo zbog konkurencije,zar u upravi telekoma nema niko ko razmislja o tome kako su zadovoljni vasi korisnici i kako ih zadrzati a ne samo da se sve usluge gledaju kroz prizmu telemaha i sta oni nude
izgleda da je stvarno tacna konstatacija da bi vi nama i dalje nudili one 3,5,10 GB pakete,da nema konkurencije
zalosno je kako se uprava telekoma ponasa
ne povecavaju se brzine i paketi samo zbog konkurencije,zar u upravi telekoma nema niko ko razmislja o tome kako su zadovoljni vasi korisnici i kako ih zadrzati a ne samo da se sve usluge gledaju kroz prizmu telemaha i sta oni nude
izgleda da je stvarno tacna konstatacija da bi vi nama i dalje nudili one 3,5,10 GB pakete,da nema konkurencije
zalosno je kako se uprava telekoma ponasa
- ElRe
#49681 Re: BHTelecom All About
U bliskoj buducnosti nema povecanja brzina neta.
- mr_niceee
#49682 Re: BHTelecom All About
Ima li neko informaciju kada ponovo stize Iphone 7 na stanje? Vidim da je izasao tender za nabavku.
-
zippoo87
#49683 Re: BHTelecom All About
ovo insajderska informacija ili nagadjanje ?ElRe wrote:U bliskoj buducnosti nema povecanja brzina neta.
doduse,ja sam cuo od zaposlenih u telekomu da ce raditi nesto sa moja tv paketima,da konkurisu telemachu a za brzine interneta nisam nista cuo ali obzirom da nisu mijenjane 4 godine,to treba ocekivati najkasnije u ovoj godini
-
ing-ecc
#49684 Re: BHTelecom All About
Ja bih ovo preformulisao u rebalans cijena a sto se tice brzina vjerovatno ce se ici na max. upload dok su download brzine od 5 -100 Mb po meni okey.zippoo87 wrote:pitanje za insidere,ing-a...kada ce BHT u ovoj godini osvejzavati pakete,uvoditi nove usluge ili poboljsavati postojece,kada ce povecati brzinu interneta,obzirom da je zadnje povecanje bilo prije 4 godine ?
Radi se vec na ovim izmjenama.
-
kakaljin
#49685 Re: BHTelecom All About
10% uploada u odnosu na download bi bio sasmi pristojna ponuda, a od vise se nebi bjezalo, cak i uz doplatu.ing-ecc wrote:Ja bih ovo preformulisao u rebalans cijena a sto se tice brzina vjerovatno ce se ici na max. upload dok su download brzine od 5 -100 Mb po meni okey.zippoo87 wrote:pitanje za insidere,ing-a...kada ce BHT u ovoj godini osvejzavati pakete,uvoditi nove usluge ili poboljsavati postojece,kada ce povecati brzinu interneta,obzirom da je zadnje povecanje bilo prije 4 godine ?
A da ne govorimo za kanale na moja tv HD, a i ostale, da se ubace i naprave pakete pa ko voli neka uzme i placa.
Slazem se prije ce biti rebalans cijena, i vise pakete sa razlicitim brzinama .
-
nightvision
#49686 Re: BHTelecom All About
S obzirom da su prije godinu dana nudili korisnicima adsl-a da produze ugovore na dvije godine uz besplatno povecanje brzine, tj. prelazak na veci paket a uz naplatu starog paketa, ni ja ne ocekujem da ce se nesto promijeniti prije isteka te dvije godine. Znaci jos godina. 
-
zippoo87
#49687 Re: BHTelecom All About
u koje mdijelu godine ce se ove promjene izvrsiti ?ing-ecc wrote:Ja bih ovo preformulisao u rebalans cijena a sto se tice brzina vjerovatno ce se ici na max. upload dok su download brzine od 5 -100 Mb po meni okey.zippoo87 wrote:pitanje za insidere,ing-a...kada ce BHT u ovoj godini osvejzavati pakete,uvoditi nove usluge ili poboljsavati postojece,kada ce povecati brzinu interneta,obzirom da je zadnje povecanje bilo prije 4 godine ?
prvoj polovini ili krajem godine
-
Nepass
#49688 Re: BHTelecom All About
Ja nmg vjerovati da ni jedan hd kanal nema u osnovnoj ponudi, pa ni hayat smijesni. Opcenito slika dosta losija nego na tm. Cak i zena primjeti.zippoo87 wrote:ovo insajderska informacija ili nagadjanje ?ElRe wrote:U bliskoj buducnosti nema povecanja brzina neta.
doduse,ja sam cuo od zaposlenih u telekomu da ce raditi nesto sa moja tv paketima,da konkurisu telemachu a za brzine interneta nisam nista cuo ali obzirom da nisu mijenjane 4 godine,to treba ocekivati najkasnije u ovoj godini
Ok jesu jeftiniji 6KM, ali brate 15mb manja brzina, upload 4x manji. O ponudi kanala smijesno pricati.
-
made_in_sarajevo
#49689 Re: BHTelecom All About
e vidis meni na LG tv-u koji je full HD bolja slika na moja tv nego na telemachu. nekako zivlja,likovi realnije krecu ne znam. na obicnom LCD tv-u je ista slika, ali ovamo na LG bolja mi je na moja tv za gledati.Nepass wrote:Ja nmg vjerovati da ni jedan hd kanal nema u osnovnoj ponudi, pa ni hayat smijesni. Opcenito slika dosta losija nego na tm. Cak i zena primjeti.zippoo87 wrote:ovo insajderska informacija ili nagadjanje ?ElRe wrote:U bliskoj buducnosti nema povecanja brzina neta.
Ok jesu jeftiniji 6KM, ali brate 15mb manja brzina, upload 4x manji. O ponudi kanala smijesno pricati.
za HD se slazem svakako,smijesna im je ponuda HD kanala kad se vidi da telemach sve skupa oko 30? HD kanala ima. ali opet dzaba telekomu 30 kanala u HD kad vecini korisnika to nece moci radi instalacije i onda opet dodjemo na ono pa jebem mu mater imas tolike milione pa posalji radnike nek provuku nove instalacije po zgradama, zavali se koji milion do 2 godine ces duplo vise zaraditi. ali eto hajd dzaba pricati kad ne pije vode
-
Nepass
#49690 Re: BHTelecom All About
Meni je tv od 50" uhd. Fazon je sto su likovi kockasti, sinoc tekma ne mozes broja raspoznati.
Reklama za neko auto nema ravne linije na autu vide se pixeli
Kao da slikas sa nekim starim mobitelom i onda poster napravis od slike
Onda onaj meni gdje biras kanale itd jbt samo za tv od 32" i manje pravljeno. Nema ravne linije u logu sve pixelizirano. Kad kliknem meni od tv sjebem se kako je dobra slika.
Na ovim regionalnim kanalima slika bas sranje. Najbolja slika mi na rtrs
Reklama za neko auto nema ravne linije na autu vide se pixeli
Onda onaj meni gdje biras kanale itd jbt samo za tv od 32" i manje pravljeno. Nema ravne linije u logu sve pixelizirano. Kad kliknem meni od tv sjebem se kako je dobra slika.
- Benq
#49691 Re: BHTelecom All About
46 HD kanalamade_in_sarajevo wrote: telemach sve skupa oko 30? HD kanala ima
- Benq
#49692 Re: BHTelecom All About
MimiHD wrote: ne talasaj!
-
kakaljin
#49693 Re: BHTelecom All About
Kod mene je tv od 50"755 FULL HD SONY i nisam primjetio takvu sliku. Kod mene je bolja slika na Moja tv u odnosu na telemach kada gledam iste kanale. Iako imam modul od telemacha znaci direktno koristim tuner od tv-a za kablovsku.Nepass wrote:Meni je tv od 50" uhd. Fazon je sto su likovi kockasti, sinoc tekma ne mozes broja raspoznati.
Reklama za neko auto nema ravne linije na autu vide se pixeli![]()
Pokusaj ugasiti iz struje STB pa ga ukjuci pa vidi da li se popravilo sta.
Last edited by kakaljin on 23/02/2017 17:09, edited 1 time in total.
-
sencobih
#49694 Re: BHTelecom All About
prijavi ti kvar, to nesto nije u redu kod tebeNepass wrote:Meni je tv od 50" uhd. Fazon je sto su likovi kockasti, sinoc tekma ne mozes broja raspoznati.
-
kakaljin
#49695 Re: BHTelecom All About
37 HD kanala na stranici ima u HD paketu. 2 u Cinetar paketu i 5 u HBO premium paketu, sto je ukupno 44 HD kanala u ponudi, sto je dobra ponuda. Ov je sve sa stranice telemachaBenq wrote:46 HD kanalamade_in_sarajevo wrote: telemach sve skupa oko 30? HD kanala ima
od 37 HD kanala u paketu korisnici vec u prosirenom imas 17 kanala, sto ce reci da HD se placa za 20 kanala 8 KM, a ne 37. Sto bi realno bilo da na prosireni paket HD kosta izmedju 4 i 5 KM u odnosu na 8 KM za sve HD kanale.
Nadam se samo da ce i telecom sto prije uvesti pakete HD kanala pa da svi imamo u ponudi iste kanale, a da se operateri bore na druge nacine i dodatnim uslugama da privuku korisnike, a ne da operateri imaju eskluzivno pravo na odredjene kanale i da drugi operateri nemaju mogucnost da imaju te kanale.
- Benq
#49696 Re: BHTelecom All About
U potpunosti se slazem , mada Telecom ne radi nista po tom pitanju , njima je izgleda i ovako dobro , zive od korisnika ultre pa ih ove ostale usluge ni ne zanimaju mnogo.kakaljin wrote: Nadam se samo da ce i telecom sto prije uvesti pakete HD kanala pa da svi imamo u ponudi iste kanale, a da se operateri bore na druge nacine i dodatnim uslugama da privuku korisnike, a ne da operateri imaju eskluzivno pravo na odredjene kanale i da drugi operateri nemaju mogucnost da imaju te kanale.
-
sencobih
#49697 Re: BHTelecom All About
Meni su dosta cetiri arene u HD i to plaćam. Ništa mi ne znači ubacivanje HD kanala kojie već imam u SD rezoluciji, ako to znači i poskupljenje cijene paketa. Ako je za istu cijenu onda nek ubacuju sta god hoće.
-
Nepass
#49698 Re: BHTelecom All About
Telemach u startu daje 3sk i 2eurosporta u hd. Pored toga jos par kanala, ja u moja tv nemam ni bht u hd.sencobih wrote:Meni su dosta cetiri arene u HD i to plaćam. Ništa mi ne znači ubacivanje HD kanala kojie već imam u SD rezoluciji, ako to znači i poskupljenje cijene paketa. Ako je za istu cijenu onda nek ubacuju sta god hoće.
@benq cim oni uzimaju ekskluzivno pravo na zgrade pa drugi ne mogu uci stalo je njima do korisnika moja tv.
I novu otoku su podjelili logosoft i bht, mali dio pripao telemachu.
-
zippoo87
#49699 Re: BHTelecom All About
kod mene je sony 48 inca w705c model i slika nije pikselizirana,mada ne mogu reci ni da je vrhunska na ovim obicnim kanalima ali fino je zagladjena i nema pixelizacijeNepass wrote:Meni je tv od 50" uhd. Fazon je sto su likovi kockasti, sinoc tekma ne mozes broja raspoznati.
nema svaki televizor isti kvalitet SD slike,zato je na nekim slika bolja a na nekim losija
- tandrli
#49700 Re: BHTelecom All About
Zadnje povecanje je bilo 2016gzippoo87 wrote:pitanje za insidere,ing-a...kada ce BHT u ovoj godini osvejzavati pakete,uvoditi nove usluge ili poboljsavati postojece,kada ce povecati brzinu interneta,obzirom da je zadnje povecanje bilo prije 4 godine ?