A Dže vikendica, konkubina i ostalo...mislis meni lako?vivaldi wrote:pa zar se ti nedavno ne pohvali novim autom i boljom platom?? za tebe nema zimeradostan dan wrote:Nista te ja ne kontam...reci ti meni ocel biti plata prvog, pa vi nastavite dalje...![]()
Milorad Dodik ALL ABOUT
-
radostan dan
#49651 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#49652 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Joj tebe....hocu reci, oni su rekli sta ih boli....nekako mi to ne djeluje da je namjesteno.Paul F. wrote:Pa nek učestvuju u emisijama o tekućim problemima. Ko da ja sad dođem u emisiju o fudbalu pa im tamo pričam o nezaposlenosti.Tomahawk11 wrote: Ne u tom fazonu da nije bitno. Oni bi u prvi plan tekuce probleme, nezaposlenost, jad i bijedu, a to je ono sto bh politicari guraju pod tepih. Tematika rata i ratnih zlocina je dosla ko kec na desetku da se distanciraju stvarnih problema koje i vise od 20 godina nakon rata ima ova drzava.
Ne znam da li su ih natjerali i da li su pitanja sugerisana, no definitivno su bili pozitivni dio ove emisije.
Zamisli gostovanje na RTRS, gdje je cenzura 100% i gdje su doveli jednog Salkica da se izivljavaju na njemu....i onda na kraju omladina postavlja pitanja koja, istina, nisu u vinklu sa emisijom i temom, ali koja su normalna kad pogledamo sam razvoj emisije.
Ako cemo iskreno, nije im ni bilo mjesto u jednoj ovakvoj emisiji, gdje su pozvana dvojica strCnjaka da resetaju pitanjima i provokacijama pripadnika drugog naroda.
-
glockov kolac
#49653 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ma ne možeš ti ovima ništa objasniti... Ja stvarno mislim da su ovi ograničeni, pored toga što su bezobrazni
Last edited by glockov kolac on 29/03/2016 09:30, edited 1 time in total.
- ILVIIR
#49654 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
moram priznati, da su me jako pozitivno iznenadila postavljena pitanja studenata. svaka cast.sahara1428 wrote:
ja iskreno ne ocekujem od ove generacije politicara, da prizna genocid i dozive tu katarzu. to je apsolutno nerealno. pa poznato je, da je i kod svaba to dosta dugo potrajalo, a zna se kakve su oni zlocine radili... ono sto ostaje su presude iz haga.. na te presude ce buduce generacije mic po mic sigurno drugacije gledati..
salkic je odradio posao vrhunski.. najjaci dio je gdje voditeljica poredi dok nasera orica (oslobodjenog) i krajisnika/plavsicku (osudjene ratne zlocince)..
-
Paul F.
#49655 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Da, nije im bilo mjesto, osim da razvodne suštinu. Prljav trik.Tomahawk11 wrote: Ako cemo iskreno, nije im ni bilo mjesto u jednoj ovakvoj emisiji, gdje su pozvana dvojica strCnjaka da resetaju pitanjima i provokacijama pripadnika drugog naroda.
- ILVIIR
#49656 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
upravo tako. iako je tema emisije bila presuda itd., oni su postavljali pitanja o zaista bitnim stvarima koja uticu na njihovu buducnost. za razliku od ovih starih nisu negirali genocid, niti su o tome htjeli da uopste pricaju, kao da se osjeti trunka stida, za razliku od ovih starih okorjelih politicara!Tomahawk11 wrote:Ne u tom fazonu da nije bitno. Oni bi u prvi plan tekuce probleme, nezaposlenost, jad i bijedu, a to je ono sto bh politicari guraju pod tepih. Tematika rata i ratnih zlocina je dosla ko kec na desetku da se distanciraju stvarnih problema koje i vise od 20 godina nakon rata ima ova drzava.Paul F. wrote:Hmm, ne znam, možda si u pravu. Nisu ih valjda natjerali da prisustvuju ovakvoj emisiji. Ili možda jesu ? A komentari su im kako ovo ništa nije bitno. Da im i to nisu sugerisali da kažu ? Ko nas bre zavadi.Tomahawk11 wrote: S jedne strane, jadna ova djeca sto su morala ovako necem prisustvovati.
S druge strane, svaka im cast na ovako zdravom razmisljanju
Ne znam da li su ih natjerali i da li su pitanja sugerisana, no definitivno su bili pozitivni dio ove emisije.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#49657 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Emisija se zavrsila tako da su se dogovorili da se nista ne mogu dogovoriti
Onaj dio kad Salkic kaze ko je Plavsicku dovezao avionom
kad se uzbudise, pa sta ima veze avion, avionom, taksijem, kakve veze ima

Onaj dio kad Salkic kaze ko je Plavsicku dovezao avionom
-
Paul F.
#49658 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
A sad, spektakl. Od 3,00 do 3,20. Levat kaže da su srbi bili izloženi terorističkim napadima. Ovo zaslužuje krivičnu prijavu.
-
statixx
#49659 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ne znam jesi li imao priliku ikada pogledati sveobuhvatnu statistiku aukcija, ali kada se 2011-2012 krenulo s njima, kamate su se kretale oko 3-4%, da bi u 2014-2015 isle i ispod 1%, s tim da su po pravilu u Federaciji uvijek bile nize, a trend se nastavlja. Dug je dakle tada bio i manji, ali kamate su bile visoke. Jedan od razloga je i sto su sada kamate na depozite u CB niske ili negativne (smrdim/faktor-saznaje-central ... ne-kamate/), slicno kao u EU, cime se stimulise potrosnja i kreditiranje privrede. To je i dodatni motiv bankama za investiranjem u vladine vp. Visina duga je svakako bitna, ali ovo generalno vazi za najsigurniji oblik ulaganja, jer drzava mora vratiti dug, makar gradjane dovela na rub egzistencije ili rasprodala javna dobra.vivaldi wrote:sto se tice kamtne stope, sto veci javni dug veca je kamata. visina javnog duga je jedan od bitnih parametara za odredjivanje kreditnog rejtniga, mada 1% gore - dole nije nista epohalno.
-
prog321
#49660 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Visina duga je nebitna dok god otplata dok duga tece bez problema. U to se gleda opsta sigurnost i ekonomska aktivnost jedne zemlje u ovom slucaju blentiteta. Bitni faktori su i pravci u kojem se ekonomija krece. Ako imas rast BDPa sa rastom izvoza i smanjenjem uvoza i sa blagim rastom plata kao sto je slucaj u Federaciji onda je ta ekonomija veoma pogodna za ulaganja.
Dok u PC nemas nista od toga. Izvoz im je u kiti, ne znam nijednu vecu firmu u vlasnistvu tog entiteta da je poslovala pozitivno prosle godine. Politicki vrh im kreira opstu nesigurnost stalnim brbljanjem o referendumima. U biti to je crna rupa Evrope. Svi pokazatelji govore da su dno dna, ali oni opet melju da nema razlike izmedju blentiteta i da ce im biti bolje poslije par godina gladi
Dok u PC nemas nista od toga. Izvoz im je u kiti, ne znam nijednu vecu firmu u vlasnistvu tog entiteta da je poslovala pozitivno prosle godine. Politicki vrh im kreira opstu nesigurnost stalnim brbljanjem o referendumima. U biti to je crna rupa Evrope. Svi pokazatelji govore da su dno dna, ali oni opet melju da nema razlike izmedju blentiteta i da ce im biti bolje poslije par godina gladi
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#49661 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
_BataZiv_0809 wrote:
I sigurno uzima vijagru na viski. Da vidis kakvog picica ima u Beogradu, to je zlocin
Pa nigdje drugdje ne bi ni mogao imati vec tamo. Zna se gdje se vreca krpi zakrpom.
-
oakville
#49662 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ekonomija u srpskom slučaju nema veze sa ideologijom. U periodu kad je najviše novca upumpano u RS kroz falš privatizaciju telekoma, nacionalizam je bio najjači i Dodik je suvereno vladao. Znači, srpska ideologija je konstanta. Obzirom na tu konstantu, najviše što se može učiniti jeste podstaknuti dalje što više korumpirane političare u RS-u da očerupaju ono što je ostalo i da se biju između sebe. To neće biti teško organizovati, štaviše to će se spontano i desiti bez bilo čijeg upliva ili planaIt_is_a_Leclerc wrote:Hoće, hoće. Samo što nije popustilo.
Penzije iz trezora, trezorske zapisnice postale kvarljiva roba, duguju borcima naknade za sedam mjeseci, subvencije za proljetnu sjetvu kasne dva mjeseca, o ovim sitnicama tipa subvencije za rješavanje stambenog pitanja (12 mjeseci), stipendije za studente, da i ne pričam.
Ekonomija RS je klinički mrtva. Iako ne treba imati iluzije da će izvjesni bankrot RS promijeniti političke svjetonazore srpskog naroda, u datom momentu će se neko morati ohrabriti da uđe i isključi aparate.
Ono što je problem jeste da RS živi preko grbače BiH, gdje se vezuje finansiranje i kredite za "koordinaciju" i ostale "reforme", gricka prenapuhanio udio u raspodjeli PDV-a, te radi na zapošljavanju srba iz RS-a u tzv. državnim institucijama. Znači da bi se ubrzalo ekonomsko urušavanje RS_a treba oslabiti tzv državne institucije, zaustaviti zapošljavanje, i generalno tražiti raspodjelu svega samo u skladu s doprinosom i ulaganjima. Znači, ako predstavnik ili uposleni dolaze iz RS-a, nek im RS direktno plaća platu, obzirom da su to predstavnici srpske dijaspore s prebivalištem u BiH red je da se tako i finansijski tretiraju, a ne dodati marku iz RS-a a uzeti platu 5,000. Da ne govorim o tome da su zaposleni iz RS-a kao i predstavnici u tzv državnim institucijama tu samo sa zadatkom da potkopavaju iznutra. Međutim, tu je prepreka međunarodna zajednica, za koju je RS zlatna koka koja bi trebalo da vrši kontrolu nad Bošnjacima - mada to srbima loše ide, obzirom na demografiju i nedostatak masovnije motivacije za zadržavanje u BiH.
Znači srednjeročno, kiprizacija i nije loše rješenje, ako si na jugu Kipra. Ne valja ako si na Sjeveru.
-
155_mm
#49663 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
a bosnje se vec godinama pitaju zasto ameri nece da smijene dodoka. jer kao vec godinama vrijedja bosnjake. koliki slijepac moras biti pa ne vidjeti da milorad vrijedi vise za BiH od 333 bakira.It_is_a_Leclerc wrote:Bh. entitet RS je, realno, na dnu. No, ne treba likovati nad njihovim neminovnim i neupitnim bankrotom, jer bi on mogao skupo koštati cijelu BiH. Izvući se, posmatrati raspad, a onda onom ko politički preživi ponuditi neku vrstu političkog saveza.
inace nije bas da milorad nema adut u rukavu a on se zove aminovanje ulaska BiH u NATO. i to se da naplatiti. ono jest alternativa mu je socijalni neredi i nezadovoljstvo naroda koje mora pretvoriti u mrznju prema bosnjacima i novi sukob sa njima kako bi ponovo uspostavio jedinstvo naroda protiv zajednickog nepijatelja i skrenuo paznju sa ekonomske propasti.
-
daddy-kool
#49664 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Šta bi od onog referenduma o radu Suda tzv BiH?
Čekalo se formiranje komisije, pa onda neke odluke skupštine (?), pa onda da se izdajnička opozicija definiše, ...
Gdje je tačno zapelo?
Čekalo se formiranje komisije, pa onda neke odluke skupštine (?), pa onda da se izdajnička opozicija definiše, ...
Gdje je tačno zapelo?
- vivaldi
#49665 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ma naravno da je tako, ali u zemljama sa razvijenim trzistem kapitala, samo sto mi nismo takvi. ali bankama koje vec posluju u bih to ne smeta, pogotovo zadnjih godina kada stednja raste brze od rasta plasmana privredi koji je cini mi se blizi stagnaciji nego rastu. banke imaju para, ali ocigledno nema dobrih projekata ili bar tako misli bankarski procjenitelji rizika. u takvim okolnostima vrijednosni papiri su ponajbolja prilika, jer samo na njima mogu bez problema u najmanju ruku zaraditi plate svim zaposlenim u bankarskom sektorustatixx wrote:Nije isto usvojiti nacrt budzeta i objaviti plan aukcija. Zamisli da si ti investitor i ulazes u vladine vp, budzet ti ne znaci koliko ovaj plan. Za izlozenost sam znao, mislim da je u Federaciji na 4%.
ma u federaciji garancije se prakticno daju samo autocestama i nikome drugome (mislim naravno na ozbiljnije cifre). ne znam zasto je tako jer je na mnogo primjera to zapravo kaznjavanje vlastitog stanovnistva. u rs-u osim za autoputeve krediti ili neka druga sredstva se brzo odobravaju za skoro sve infrastrukturne sektore. osim dizanja kredita za autoputeve sto smatram kurcevitim, a ne promisljenim ulaganjem, za vecinu drugih kredita se moze naci smisao i opravdanje. ali kao sto sam rekao, to ce trajati dok im budu davali, a kad prestanu odobravati kredite ili kad postanu preskupi preci na vegetativni model dok dug malo ne spadne.statixx wrote:Ma i u Federaciji kreditni dug JP je ogroman, oko 1,9 milijardi, a u RS-u je prema novinarskim clancima oko 900 miliona, a to su fakticki "kapitalna" ulaganja.
sinoc sam ti rekao da me monetrana i neki dijelovi fiskalne politike iz nekog razloga nikad nisu previse zanimali. o obeznicima znam neke osnovne zbirne stvari i to uglavnom kroz strukturu duga i dok pretresam budzete. pored toga, imam samo neke flasheve jer sam na njih prvi put ozbilnije obratio kada je eldar dizdarevic nekada davno cini mi se u oslobodjenju prvi skontao kako se datum njihovog emitovanja poklapanja sa vracanjem prethodno uzetih. poslije toga sam malo pratio kad se krenulo sa municiplanim obveznicima mada vise zbog projekata, a ne samih obveznica jer se sjecam da je tuzla htjela stadion renovirat na taj nacin, tesanj je prvi izdao za poslvnu zonu, a u rs-u su bile krenule par godina prije i tamo je to bilo poprilino popularno.statixx wrote:Ne znam jesi li imao priliku ikada pogledati sveobuhvatnu statistiku aukcija, ali kada se 2011-2012 krenulo s njima, kamate su se kretale oko 3-4%, da bi u 2014-2015 isle i ispod 1%, s tim da su po pravilu u Federaciji uvijek bile nize, a trend se nastavlja. Dug je dakle tada bio i manji, ali kamate su bile visoke. Jedan od razloga je i sto su sada kamate na depozite u CB niske ili negativne (smrdim/faktor-saznaje-central ... ne-kamate/), slicno kao u EU, cime se stimulise potrosnja i kreditiranje privrede. To je i dodatni motiv bankama za investiranjem u vladine vp. Visina duga je svakako bitna, ali ovo generalno vazi za najsigurniji oblik ulaganja, jer drzava mora vratiti dug, makar gradjane dovela na rub egzistencije ili rasprodala javna dobra.
te mi vijesti mogu eventualno privuci paznju vikendom kada nema zanimljivih vijesti mada vikednom radije intezivnije pratim svjetsku ekonomiju odnsono stvari koje me zanimaju.
-
statixx
#49666 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pa cemo se kasnije s pravom pitati sta ce nam drzava.oakville wrote:gricka prenapuhanio udio u raspodjeli PDV-a, te radi na zapošljavanju srba iz RS-a u tzv. državnim institucijama. Znači da bi se ubrzalo ekonomsko urušavanje RS_a treba oslabiti tzv državne institucije, zaustaviti zapošljavanje,
-
statixx
#49667 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Evo me na poluvremenu.vivaldi wrote:ma u federaciji garancije se prakticno daju samo autocestama i nikome drugome (mislim naravno na ozbiljnije cifre). ne znam zasto je tako jer je na mnogo primjera to zapravo kaznjavanje vlastitog stanovnistva. u rs-u osim za autoputeve krediti ili neka druga sredstva se brzo odobravaju za skoro sve infrastrukturne sektore. osim dizanja kredita za autoputeve sto smatram kurcevitim, a ne promisljenim ulaganjem, za vecinu drugih kredita se moze naci smisao i opravdanje. ali kao sto sam rekao, to ce trajati dok im budu davali, a kad prestanu odobravati kredite ili kad postanu preskupi preci na vegetativni model dok dug malo ne spadne.
Ma daju oni i elektroprivredama, Zeljeznicama, kantonima, opcinama itd, mada je u RS-u vjerovatno implementacija brza, jer nemaju probleme sa kolacijama kao u Federaciji, zbog cega ispasta i privreda. Sinoc bas Bakir govori kako mnoga sredstva stoje nepovucena, a zamisli kolike takse na nepovucena sredstva debili placaju. Municipalne obveznice su mnogo prisutnije u RS-u, tu si u pravu.
- vivaldi
#49668 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ma ima hrpa nepovucenih sredstava i u federaciji, to si svakako u pravu, ali dok se ne aktiviraju ne idu u dug (osim penala, ali nije ni to nesto prevelika cifra) ali to opet ne umanjuje nedostatak sluha za neke najelementarnije stvari sto je nevjeroavtnostatixx wrote:Evo me na poluvremenu. Ma daju oni i elektroprivredama, Zeljeznicama, kantonima, opcinama itd, mada je u RS-u vjerovatno implementacija brza, jer nemaju probleme sa kolacijama kao u Federaciji, zbog cega ispasta i privreda. Sinoc bas Bakir govori kako mnoga sredstva stoje nepovucena, a zamisli kolike takse na nepovucena sredstva debili placaju. Municipalne obveznice su mnogo prisutnije u RS-u, tu si u pravu.
- jao_situacije
-
Atticus
#49671 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Još će se i obistiniti ono što je predvidio Lagumdžija-Federacija će biti ko Zapadna Njemačka,a RS ko Istočna Njemačka.
- draganbl
#49672 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Prije će biti da će Federacija postati Zimbabve, a RS Burundi.
-
Patriotska_Liga
#49673 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mirad Mirvić i ostali muslimanski izdajnici iz Bijeljine na aparatima.
-
Atticus
#49674 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Najnovija vijest-Vučić dolazi u Mostar,na razgovore sa Čov(ketom)ićem.Mnogo se uzrujao posle izjave Bakirove da je gotovo,kad Bakir kaže da je gotovo.Sada se vadi,kao,nije nikom prijetio,a ono UPOZORAVAM !,šta je to,Vučko?Opet ga je Dodik navukao,mislim Vučka.Dodik je jedan blento,ali oportunista,koji zna kako da podilazi.Prije 15-ak godina pljuvao je zajedno sa Plavšićkom,koja ga je i dovela u politiku,na Karađikana,sada ga brani.Na prošlim predsjedničkim izborima bio uz Tadića,kladio se na njega 100%,a on izgubi od Nikolića.Prije Tadića imao familijarne odnose sa Dinkićem,pa podržavao Koštunicu...sve to UNAPRIJED i obavezno se zajebe.Sada se uvlači(i navlači)Nikoliću i Vučiću.Izgleda da Vučić pada na to,ali,bez obzira šta mislili o Nikoliću,ovaj ga čita ko bukvar.
- jao_situacije