Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

omar little

#49651 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

HIIIiiiIIIIIIIII STRUCNJAK ME STAVIO NA IGNORE </3 </3 </3
drag_gost

#49652 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by drag_gost »

johnnykola wrote: 21/02/2020 09:59 Šindlerova lista i Paklena pomorandža. O, Kerbere, ti nam budi na pomoći.
Nemoj se nervirati :skoljka:
John Cleese

#49653 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by John Cleese »

omar little wrote: 22/02/2020 22:17 HIIIiiiIIIIIIIII STRUCNJAK ME STAVIO NA IGNORE </3 </3 </3
Bas te briga, ima te ko citat :D :kiss:
John Cleese

#49654 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by John Cleese »

omar little wrote: 21/02/2020 13:40
strucnjakdemagog wrote: 21/02/2020 07:47
omar little wrote: 21/02/2020 02:06 taj strucnjak je onog gerre burner account ili neki drugi trol?
Imaš li ti spisak nekih filmova koji na imdb imaju neopravdano visoku ocjenu?
normalno da ne jer je bavljenje takvim stvarima infantilno. imdb ocjena je agregat subjektivnih misljenja, nikada istog broja sudionika, tako da je rejdzanje protiv "precijenjenosti" filma na toj platformi djetinjasto. takve rasprave o samom filmu, ili filmovima, ne govore skoro nista, ali se instigator stavlja u centar paznje. sto je i cilj.

ako ti se ne svijda film, napises koji elementi filma ti se ne svidjaju i formuliras zasto ti se film ne svidja. o tome se moze razgovarati do neke granice. keljanje listi s ocjenama bez ikakvog konteksta i price je najobicnije trolanje.
:thumbup:
90minut

#49655 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

https://www.imdb.com/title/tt0308878/

I ovaj promakao između redova romantika, komedija i to baš odlična može se reci i vrhunska kad uletiš da gledaš bez prevelikih ocekivanja.
John Cleese

#49656 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by John Cleese »

johnnykola wrote: 21/02/2020 09:59 Šindlerova lista i Paklena pomorandža. O, Kerbere, ti nam budi na pomoći.
Vuf, vuf! :| :D :lol:
johnnykola

#49657 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

Image

Odličan film, najtoplije preporuke. Film prati Star (S. Lane), tinejdžericu iz problematične porodice, koja pobjegne s putujućim trgovcima koji američkim Srednjim zapadom od vrata do vrata prodaju pretplatu za časopise.

I sad bi čovjek pomislio, koji apsolutni kenjaž.:ppp Sjoooo teme! Isti sam taki bio, a ono film beton betona.

Dobitnik Nagrade žirija u Kanu, American Honey je dinamična, lirska odiseja u kojoj skupina razuzdanih adolescenata putuje srednjezapadnom Amerikom baveći se prodajom časopisa. Zasićena teškim životom, mlada Star bježi od svoje disfunkcionalne porodice i pridružuje im se. Ondje se zaljubljuje u Jakea, kojeg glumi ekscentrični Shia LeBeouf (hladno uloga karijere), a uskoro i prigrljuje njihov otpadnički način života obilježen dernečenjem, kršenjem zakona i beskonačnim kretanjem. Četvrti film nagrađivane britanske redateljice Andree Arnold smion je uvid u supkulturu mladih američkih marginalaca baziran na stvarnom iskustvu.

Image

Romantična komedija o glamuroznoj ljepotici i šarmantnom lopovu koji iz pariškog muzeja pokušavaju ukrasti strogo čuvanu statuu vrijednu milion dolara. Nicole Bonnet (Audrey Hepburn) kćer je poznatog sakupljača umjetnina Charlesa Bonneta (Hugh Griffith), no niko ne zna je da je njen otac ujedno i vrhunski krivotvoritelj remek-djela svjetske umjetnosti. Pariški muzej od njega posuđuje statuu Venere za koju vjeruju da je djelo talijanskog kipara Cellinija iz 16.stoljeća, no u stvarnosti se radi o odličnoj Bonnetovoj kopiji. Problemi nastaju kada muzej odlučuje osigurati statuu i zbog toga je treba podvrgnuti tehnološkom ispitivanju koje će otkriti njezinu pravu starost. Nicole odlučuje pod svaku cijenu spasiti oca od tog strašnog razotkrivanja i za pomoć moli provalnika kojeg je jednom pustila iz kuće, šarmantnog Simona Dermotta (Peter O'Toole). Nagovara ga da ukradu statuu iz muzeja i on pristaje ali niti jedno ne zna potpunu istinu o onom drugom.

Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu I4:

Image

Image
Snake Eyes

#49658 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Snake Eyes »

derion wrote: 22/02/2020 19:15 ada sam imao 18 godina i meni je Leon bio skoro pa odličan film, ali onda se odraste, pa studira (i magistrira) film i filmska teorija - promijeni se način gledanja, analiziranja i shvatanja filma. Ali hajde dobro, na stranu sve i škola, rad na polju filmske industrije i umjetnosti, opet može biti da sam neznalica.
Nisam siguran da li ovo tvoju kritiku filma čini više ili manje relevantnom :?
Ljepota je u oku posmatrača.
90minut

#49659 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

Snake Eyes wrote: 23/02/2020 07:14
derion wrote: 22/02/2020 19:15 ada sam imao 18 godina i meni je Leon bio skoro pa odličan film, ali onda se odraste, pa studira (i magistrira) film i filmska teorija - promijeni se način gledanja, analiziranja i shvatanja filma. Ali hajde dobro, na stranu sve i škola, rad na polju filmske industrije i umjetnosti, opet može biti da sam neznalica.
Nisam siguran da li ovo tvoju kritiku filma čini više ili manje relevantnom :?
Ljepota je u oku posmatrača.
Cijeli post mu je upravo takav zato sam se samo i nasmijao pa pogledaj mu zadnju recenicu samo u originalnom postu, totalna komedija. :-D

Pun post fensi rijeci i pokušaj iznadprosjecne inteligencije, a ustvari kakva je neznalica je sve rekao time da ima iza sebe rad na filmskom polju valjda u njegovom mozgicu to znaci da može pljuvati po jednom od boljih filmova.

Leon ce za 100 godina i dalje biti jedan od boljih u žanru.
90minut

#49660 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

A smiješno mi kako mu Johny lajka post, a isti taj johny la haine preporucivao ovdje jedno 300 puta MINIMUM.

Isti ovaj Derion priča o shvatanju filma kad se odraste i onda dođe i da KULTNOM filmu la haine peticu, e peticu. :-D

Al' tek gone girl i ocjena 3 buhahahahah.
johnnykola

#49661 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

90minut wrote: 23/02/2020 07:32 A smiješno mi kako mu Johny lajka post, a isti taj johny la haine preporucivao ovdje jedno 300 puta MINIMUM.

Isti ovaj Derion priča o shvatanju filma kad se odraste i onda dođe i da KULTNOM filmu la haine peticu, e peticu. :-D

Jarane, i tebi sam evo sad lajko post. Zato što si definicija smarača. Post sam lajkao zbog toga što je čovjek otvoren za komunikaciju, jebo filmove i to što je meni neki beton, a njemu kenjaž i obratno. Ti si kao naš Željkec Komšić, zna se već kako dekapacitiran. Uživaj i nadalje u nekomunikaciji i smaranju, mišljenju da samo i jedino s tobom svijet počinje i završava.
strucnjakdemagog

#49662 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by strucnjakdemagog »

Gone Girl na Imdb 8,1 kod mene 8.
Film sa identičnim ocjenama:
Prisoners na Imdb 8,1 kod mene 8.
strucnjakdemagog

#49663 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Tropa de Elite 9/10
90minut

#49664 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

strucnjakdemagog wrote: 23/02/2020 16:10 Tropa de Elite 9/10
Htio ti ga neki dan preporuciti kad si rekao za city of god da ti se nije svidio..

Ima i drugi dio što vjerovatno znaš.
strucnjakdemagog

#49665 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

90minut wrote: 23/02/2020 17:17
Htio ti ga neki dan preporuciti kad si rekao za city of god da ti se nije svidio..

Znam, skinuo sam ga već, ali nisam još odgledao.
derion

#49666 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by derion »

johnnykola wrote: 23/02/2020 08:05
90minut wrote: 23/02/2020 07:32 A smiješno mi kako mu Johny lajka post, a isti taj johny la haine preporucivao ovdje jedno 300 puta MINIMUM.

Jarane, i tebi sam evo sad lajko post. Zato što si definicija smarača. Post sam lajkao zbog toga što je čovjek otvoren za komunikaciju, jebo filmove i to što je meni neki beton, a njemu kenjaž i obratno. Ti si kao naš Željkec Komšić, zna se već kako dekapacitiran. Uživaj i nadalje u nekomunikaciji i smaranju, mišljenju da samo i jedino s tobom svijet počinje i završava.
Upravo tako, Johnnykola. Ne razumijem zašto se moramo vrijeđati i biti nekakvi krvni neprijatelji samo zato što imamo različito mišljenje o nekom filmu. Ali šta da se radi, neki ljudi imaju komplekse manje vrijednosti (zato napadaju verbalno druge, pogotovo one sa znanjem i većom spoznajom), manjak (samo)poštovanja, samopouzdanja ili ne poznaju osnove kulture ponašanja. Pogledaj samo s koliko energije gore tip pokušava omalovažiti moje mišljenje o jednom Le Haineu ili Leonu. :) Kao da sam zapalio Vijećnicu ili Notre Dame. Smajli koji se smije, ali je situacija u biti tužna. Trebali bi plakati. Zato imamo s vremena na vrijeme regresivne, primitivne i toksične diskusije. Dio forumanja, šta da se radi... Nema tu pomoći.

Nego da se vratimo na temu. Pao mi na pamet A Tale of Love and Darkness, vrlo dobra drama koja gotovo na poetičan način prikazuje turbulentan period stvaranja moderne izraelske države 1948. godine, ali i stanje jedne porodice. Jedna od tema je snaga riječi, jer riječi su ključni element našeg sjećanja. Kroz razgovor ili zapis mi u biti imamo moć ponovnog stvaranja nečeg što je bilo, što je nestalo. Uostalom, između ostalog, kroz sjećanja Jevreji su uspjeli nakon 2000 godina ponovo stvoriti svoju domovinu (da ne ulazimo u dnevnu geopolitiku Bliskog istoka). Iako ne savršeno ostvarenje (ima dobra doza melodrame), po mome mišljenju radi se o vrlo dobrom režiserskom prvijencu izraelsko-američke glumice Natalie Portman. Naravno, ko više preferira filmove razračunavanja bandi u asfaltnoj džungli, filmove brzog tempa i sl., bolje da preskoči ovaj rad.

tempuser

#49668 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by tempuser »

The Good Liar - U velikoj mjeri predvidljiv ali solidan.
johnnykola

#49669 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

derion wrote: 23/02/2020 21:24
johnnykola wrote: 23/02/2020 08:05

Upravo tako, Johnnykola. Ne razumijem zašto se moramo vrijeđati i biti nekakvi krvni neprijatelji samo zato što imamo različito mišljenje o nekom filmu. Ali šta da se radi, neki ljudi imaju komplekse manje vrijednosti (zato napadaju verbalno druge, pogotovo one sa znanjem i većom spoznajom), manjak (samo)poštovanja, samopouzdanja ili ne poznaju osnove kulture ponašanja. Pogledaj samo s koliko energije gore tip pokušava omalovažiti moje mišljenje o jednom Le Haineu ili Leonu. :) Kao da sam zapalio Vijećnicu ili Notre Dame. Smajli koji se smije, ali je situacija u biti tužna. Trebali bi plakati. Zato imamo s vremena na vrijeme regresivne, primitivne i toksične diskusije. Dio forumanja, šta da se radi... Nema tu pomoći.

Nego da se vratimo na temu. Pao mi na pamet A Tale of Love and Darkness, vrlo dobra drama koja gotovo na poetičan način prikazuje turbulentan period stvaranja moderne izraelske države 1948. godine, ali i stanje jedne porodice. Jedna od tema je snaga riječi, jer riječi su ključni element našeg sjećanja. Kroz razgovor ili zapis mi u biti imamo moć ponovnog stvaranja nečeg što je bilo, što je nestalo. Uostalom, između ostalog, kroz sjećanja Jevreji su uspjeli nakon 2000 godina ponovo stvoriti svoju domovinu (da ne ulazimo u dnevnu geopolitiku Bliskog istoka). Iako ne savršeno ostvarenje (ima dobra doza melodrame), po mome mišljenju radi se o vrlo dobrom režiserskom prvijencu izraelsko-američke glumice Natalie Portman. Naravno, ko više preferira filmove razračunavanja bandi u asfaltnoj džungli, filmove brzog tempa i sl., bolje da preskoči ovaj rad.

Konačno neko.<3
johnnykola

#49670 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

RTS2 23.20.

Program Open air dvadeset i četvrtog SFF-a je otvorio film Hladni rat 2018. godine. Iz biltena festivala:

Image

Image

Bilten iz kojeg je tekst o filmu možete preuzeti na sljedećem linku.

Image

HRT3 u ponoć.

Umro je program SDF 50+. Nažalost, kao što sve dobro uglavnom u nas ode. U okviru tog programa onomad više o filmu na sljedećem linku.

Na mapi Movielanda film se nalazi u kvadrantu F2:

Image
strucnjakdemagog

#49671 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

90minut wrote: 23/02/2020 17:17

Odgledao i 2. dio, još bolji. :thumbup:
broj dva

#49672 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by broj dva »

THE ENDLESS

https://www.imdb.com/title/tt3986820/

Izuzetno sladak "Cosmic horror" film. Mada uopste nije horor po mom misljenju :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#49673 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tomahawk11 »

Samo da reknem da mi je Joker odličan.
beni-bu-man

#49674 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by beni-bu-man »

Tomahawk11 wrote: 24/02/2020 15:20 Samo da reknem da mi je Joker odličan.
Boga ti ?
Tomahawk11
Globalni moderator

#49675 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tomahawk11 »

beni-bu-man wrote: 24/02/2020 15:27
Tomahawk11 wrote: 24/02/2020 15:20 Samo da reknem da mi je Joker odličan.
Boga ti ?
Bogme jest.
Post Reply